Blog
Reguliere en Feminized Zaden
4 min

Verschil Tussen Reguliere En Feminized Zaden

4 min
Producten Seedshop

Ontdek de verschillen tussen reguliere en feminized zaden. Als je van plan bent om de meest wietachtige soort ooit te kweken, is het van essentieel belang om het verschil te kennen. We bestuderen grondig wat ieder type zaad inhoudt, en de verschillen ertussen.

We zijn hier om alle misvattingen over het verschil tussen reguliere en feminized zaden uit de wereld te helpen. Kwekers geven vaak de voorkeur aan een van de twee, dankzij de specifieke kweek eigenschappen.

Voordat we ingaan op het onderscheid tussen reguliere en feminized zaden, moeten we de cruciale verschillen tussen geslachten kennen. Cannabis planten kunnen mannelijk, vrouwelijk of tweeslachtig zijn. Mannelijke planten ontwikkelen tijdens de bloeifase ovalen pollen zakjes. Vrouwelijke planten produceren kelken (de toppen) en stampers, die het pollen opvangen om zaden te creëren. Het is allemaal relatief eenvoudig te begrijpen. De mannelijke pollen bestuiven de vrouwelijke toppen, die de zaden produceren.

Tweeslachtige planten bevatten zowel pollen zakjes als kelken. Als een cannabis plant wordt blootgesteld aan stressvolle omstandigheden, gaat de plant over op het instinct. Onder die condities ziet de plant vrijwel geen mogelijkheid om snel bevrucht te raken. Daarom begint de plant zichzelf te reproduceren. De vrouwelijke plant gaat pollen zakjes produceren voor zelfbestuiving om de ganja genen te behouden. De mannetjes kunnen ook kelken ontwikkelen, hoewel dat zeer zeldzaam is.

Wat Is Het Verschil Tussen Reguliere En Feminized Zaden

Reguliere zaden worden gecreëerd door een mannelijke en een vrouwelijke plant. Het pollen van het mannetje bestuiven het vrouwtje, die vervolgens zaden produceert. Deze zaden worden regulier genoemd, omdat ze op de "reguliere" natuurlijke manier worden geproduceerd. Feminized zaden daarentegen, worden gecreëerd door twee vrouwelijke planten. Een van de vrouwtjes wordt blootgesteld aan stressvolle omstandigheden om pollen te creëren, die het andere vrouwtje vervolgens bestuiven.

Het zijn de toppen van de cannabis plant die worden gebruikt voor hun cannabinoïde inhoud. Daarom is de vrouwelijke plant favoriet voor de meeste kwekers - dus kiezen veel kwekers voor feminized cannabis zaden om het risico op het verkrijgen van mannelijke planten te verkleinen. Reguliere zaden hebben echter zeker ook hun voordelen, waar we later in dit artikel op terug zullen komen.

Wat Zijn Feminized Zaden

Simpel gezegd, zijn feminized zaden afkomstig van twee vrouwtjes en produceren ze in 100% van de gevallen vrouwelijke planten.

Terwijl kweek methoden zich hebben ontwikkeld, hebben kwekers meer kennis opgedaan over het kweken van cannabis planten. Om feminized zaden te produceren, voorzien kwekers de vrouwelijke plantensporen van colloïdaal zilver. Dit zorgt ervoor dat de plant pollen gaat produceren. Deze pollen bestuiven de vrouwelijke planten, die vervolgens feminized zaden aanmaken. Op deze manier worden zaden feminized in de tegenwoordige kweek praktijken.

Als colloïdaal zilver wordt gebruikt om feminized zaden te creëren, is de kans dat de zaden tweeslachtig worden minimaal. Dit komt doordat het vrouwtje, die het pollen produceert, vrijwel geen genetische aanleg heeft om hermafrodiet te worden.

Wat Zijn Reguliere Zaden

Als een mannelijke cannabis plant een vrouwelijke cannabis plant bestuift, produceren de kelken van het vrouwtje reguliere zaden. Als een regulier zaadje wordt geplant, bestaat er een kans van 50% dat de plant mannelijk dan wel vrouwelijk wordt.

Wat Zijn Reguliere Autoflowering Zaden

Reguliere autoflowering zaden zijn afkomstig van een mannelijke en een vrouwelijke cannabis plant, waarvan tenminste één autoflowering genetica bezit. Top Tao Seeds is een zaadbank die zich specialiseert in reguliere zaden, en heeft veel wiet autoflowering varianten op de markt gebracht.

Waarom Zou Ik Moeten Kiezen Voor Feminized Zaden

De meeste kwekers geven de voorkeur aan feminized zaden, omdat ze 100% vrouwelijk zijn. De meeste ganja liefhebbers kweken marihuana om met kristallen bedekte toppen te verkrijgen. De grootste zorg van kwekers is het pollen die de toppen kunnen doden. Met feminized zaden hoef je je geen zorgen te maken over mannelijke bestuiving.

Ook heb je geen gedoe met het bepalen van het geslacht tijdens de bloeiperiode. Je plant de zaden, je verzorgt de plant, je oogst de wiet toppen; zo simpel is het.

Waarom Zou Ik Moeten Kiezen Voor Reguliere Zaden

Veel professionele kwekers geven de voorkeur aan het kweken met reguliere zaden om verschillende redenen. Ten eerste worden vrouwtjes die afkomstig zijn van reguliere zaden beter gekwalificeerd als moeder planten voor het klonen. Sommigen vinden de kwaliteit van de toppen van reguliere zaden hoger, hoewel hier de meningen sterk over zijn verdeeld.

Ten tweede, als kwekers sterke kruisingen of geweldige hybriden willen creëren, geven ze regelmatig de voorkeur aan een mannetje die een vrouwtje bestuift, in plaats van om "feminized" pollen te gebruiken voor de zaadproductie.

De Beste Feminized Soorten

Thc Bunker Buster - Zamnesia Seeds

THC Bunker Buster Zamnesia Seeds

Deze perfecte soort is absoluut een van de gaafste feminized soorten die er zijn. Met kristallen bedekte toppen, die een enorme hoeveelheid hars produceren. Dat kun je verwachten van deze soort.

White Choco - Amsterdam Genetics

White Choco Amsterdam Genetics

Amsterdam Genetics presenteert met trots een spectaculaire soort, White Choco. De kruising van White Russian met Chocolope heeft deze magnifieke soort voortgebracht, met heerlijke chocolade smaken.

White Widow - Royal Queen Seeds

White Widow Royal Queen Seeds

Attentie voor de populairste soort ooit. White Widow genetica hebben in het midden van de jaren '90 de wereld veroverd. Royal Queen Seeds presenteert de old-school versie van deze klassieke kruising.

Blue Widow - Dinafem

Blue Widow Dinafem

Dinafem is een wereldberoemde zaadbank, die buitengewone wiet soorten produceert. Blue Widow is hun paradepaardje. Het is een White Widow en Blueberry kruising, die voor 50% uit indica en voor 50% uit sativa genetica bestaat.

Skunk #1 - Sensi Seeds

Skunk #1 Sensi Seeds

Als je op zoek bent naar old-school skunkiness, dan voorziet Sensi Seeds je van de ultieme Skunk #1. Zoals de naam al suggereert, is dit de nummer één onder alle Skunks.

De Beste Reguliere Soorten

Motavation - Serious Seeds

Motavation Serious Seeds

Motavation van Serious Seeds is zeer motiverend. Na het consumeren van deze soort kun je alles aan wat er maar op je pad komt.

Eagle Bill - Sensi Seeds

Eagle Bill Sensi Seeds

Deze soort combineert Colombiaanse, Haze, Thaise en Jamaicaanse ganja genetica. Het is dan ook een soort die overal ter wereld voorkomt, en die buitenaardse highs veroorzaakt.

G13 X Widow - Mr. Nice

G13 x Widow Mr. Nice

Als je twee buitengewone soorten combineert, ontstaat er magie. Deze kruising van Mr. Nice Seeds is een afstammeling van G13 en Widow, vandaar de magie.

Destroyer - Cannabiogen

Destroyer Cannabiogen

Ben je er klaar voor om alle negatieve gevoelens te verdrijven? Nou, Destroyer van Cannabiogen roeit alle negativiteit in je geest uit, waardoor positieve gevoelens je ziel overnemen.

Bruce Banner Bx 2.0 - Dark Horse Genetics

Bruce Banner BX 2.0 Dark Horse Genetics

Dit is misschien wel de krachtigste soort ter wereld. Je kunt verwachten dat de THC-levels tegen de 30% liggen, waardoor extreem sterke highs worden veroorzaakt met magnifieke aroma's.

Dat was het mensen, of je nu op zoek bent naar feminized of reguliere zaden, er zijn honderden varianten waaruit je kunt kiezen.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken