Blog
Mannelijke Cannabis Planten
2 min

Hoe Herken Je Mannelijke En Hermafrodiete Cananabis Planten Optijd?

2 min
Kweken Seedshop

Als je je eigen cannabis kweekt, doe je dat meestal om wat wiet van topkwaliteit te produceren. Om deze reden is het extreem belangrijk om de mannetjes planten te herkennen en te verwijderen, voordat ze de kans hebben hun stuifmeel te produceren en je rookmateriaal te veranderen in een fantastische zaadoogst.

Het probleem met mannelijke cannabisplanten kan helemaal worden vermeden als je gefeminiseerde cannabis zaden gebruikt. Als je echter liever voor regular zaden kiest, dan is het belangrijk te weten hoe je de mannen snel kan herkennen. Mannelijke cannabis levert geen goed rookmateriaal en bevat ook geen waardevolle hoeveelheid THC of CBD. Laat ze dus niet staan.

SeedfinderKlik hier

Het identificeren van mannelijke cannabisplanten

Helaas is het onmogelijk in een vroeg stadium het geslacht van je cannabis zaden te bepalen. Je zult dus moeten wachten tot je aan de plant kan zien welk geslacht deze heeft. Dit gebeurt in de fase voor het bloeien, wanneer de plant energie steekt in de voortplanting.

Als de cannabisplant mannelijk is, zal deze kleine zakjes met stuifmeel ontwikkelen aan de nodes (het gedeelte waar de takken de steel ontmoeten). Ze zien eruit als kleine balletjes, op zichzelf of in clusters; dit is afhankelijk van hoe ver de plant zich in de pre-bloeifase bevindt. Als de plant daarentegen vrouwelijk is, zal je onvolgroeide kelken zien bij de nodes, elk met een of twee witte, piekerige stampers.

Het geslacht in een vroeg stadium bepalen

Het Geslacht In Een Vroeg Stadium Bepalen

Er zijn een aantal technieken die je kan gebruiken om je mannelijke planten uit je gewas te halen voordat ze het pre-bloei stadium bereiken. Door ze vroeg te verwijderen, voorkom je dat je tijd en geld aan ze besteedt.

De eerste techniek is het plaatsen van een strakke, zwarte, ademende zak op een onderste tak van elke plant, gedurende 12 uur per dag. Hierdoor wordt de pre-bloeifase in dat gedeelte van de tak gestimuleerd. Zodra je het geslacht ziet, kan je stoppen met de zak en kan de tak terugkeren naar de vegetatieve groeifase.

De tweede techniek lijkt op de eerste, maar in plaats van het bedekken van een enkele tak van elke plant, schakel je simpelweg de lichtcyclus van je gehele gewas over naar 12/12. Hierdoor betreed je de pre-bloeifase.

Je kan weer terugschakelen naar een vegetatieve lichtcyclus zodra je zeker bent van het geslacht van elke plant. Je cannabis zal binnen 24 uur weer terugschakelen naar de vegetatieve groeifase. Het probleem met deze methode is dat dit proces ongeveer 2 weken in beslag neemt en die tijd moet je toevoegen aan je gehele kweekperiode.

Dus tenzij je niet in tijdsnood zit, wordt de eerste techniek het meest aangeraden. Hierdoor kan de plant doorgroeien in de vegetatieve fase, terwijl slechts een klein gedeelte begint met bloeien en je dus niet 2 weken langer kweekt. Deze techniek werkt bijzonder goed als je van plan bent je vrouwtjes te klonen. Op deze manier ben je er zeker van dat je een 100% gefeminiseerde teelt hebt.

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Met De Mannelijke Cannabis Plant?

Hermafrodieten

In sommige situaties, kan een cannabisplant zich ontwikkelen tot een hermafrodiet. Dit betekent dat de plant zowel mannelijke als vrouwelijke voortplantingsorganen produceert (zowel stuifmeelzakjes als bloemkelken), dus let goed op.

Dit gebeurt meestal als een plant steeds meer gestrest raakt en voor haar leven vreest. De ontwikkeling tot hermafrodiet is een overlevingsmechanisme die, in theorie, zorgt voor het overleven van de plant, omdat deze zichzelf kan bestuiven. Omdat een hermafrodiet mogelijk toppen in zaden kan veranderen, moet je ook deze zo snel mogelijk na het ontdekken verwijderen.

Opmerking: Het stuifmeel van een hermafrodiet kan worden gebruikt om gefeminiseerde zaden te produceren, indien dit correct wordt uitgevoerd. Deze techniek voor de productie van zaden is echter voor de experts en niet relevant voor de hobbykweker die probeert cannabis te kweken.

Koop Feminized WietzadenKoop Feminized Wietzaden 

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken