Blog
Wat Is Sinsemilla?
2 min

Wat Is Sinsemilla?

2 min

Is het een krachtige cannabisstrain of een manier van wiet kweken? Wat sinsemilla volgens jou ook is, we leggen de term graag aan je uit. Bovendien bespreken we onze drie favoriete sinsemilla-variëteiten. Bestudeer ze snel en geniet ervan!

Misschien heb je je weleens afgevraagd: "Wat is sinsemilla?" Je bent niet de enige. Sinsemilla heeft zelfs twee verschillende betekenissen. Lees verder en ontdek alles over dit populaire woord in de cannabisbranche.

WAT IS SINSEMILLA?

Sommige mensen gebruiken de term om een soort marihuana te omschrijven die veel THC bevat. Meestal zijn dat soorten uit Amsterdam of Californië.

Zoals je waarschijnlijk al weet, is cannabis een tweehuizige soort — er zijn mannelijke en vrouwelijke planten. Om zaden te verkrijgen, moet een mannetje een vrouwtje bestuiven. In deze context gebruikt men sinsemilla voor een manier van cannabis kweken waarbij de toppen van vrouwelijke planten nooit in contact komen met mannelijk pollen. Ze ontwikkelen dus nooit zaden.

Gerelateerd artikel

Het Geslacht Van Cannabisplanten Identificeren

Dat is een gewenste uitkomst. Als vrouwelijke planten geen zaadjes ontwikkelen, krijgen ze namelijk grotere toppen, boordevol hars. Het woord sinsemilla is Spaans en betekent letterlijk zonder (sin) zaden (semilla). Sommige cannabisexperts discussiëren erover of het terecht is om sinsemilla te typeren als een type marihuana. Aangezien de evolutie van cannabis te wijten is aan de teelt en hybridisatie van de plant, valt alles wat zich op de toppen richt in een andere categorie. Sinsemilla gaat dus niet om een specifieke strain, maar verwijst naar een type marihuana of een kweekmethode om dergelijke wiet te verkrijgen.

GESCHIEDENIS VAN SINSEMILLA

GESCHIEDENIS VAN SINSEMILLA

Maar hoe is het Spaanse woord ontstaan? Om daarachter te komen, even iets over de kartels van Guadalajara van de jaren ‘70. Ben je fan van de Netflix-serie Narcos? Dan besef je wellicht niet eens hoeveel je al weet over sinsemilla.

De beroemde flamboyante kartelleider Rafael Caro Quintero, geldt als degene die sinsemilla onder de aandacht bracht van cannabisliefhebbers. Er bestaat wel discussie of hij de zaadloze variant al dan niet heeft uitgevonden. Het lijdt echter geen twijfel dat dankzij hem de interesse in sinsemilla is toegenomen.

Tot de jaren ’60 durfden veel mensen in Noord-Amerika en Europa niet hun eigen planten te kweken. Daarom importeerde men cannabis rechtstreeks uit de bronlanden Afghanistan, Jamaica, Thailand, Mexico en Colombia. Deze planten bevatten weinig THC en leidden tot een scherpere rookervaring. Dat kwam met name door de hoeveelheid zaden. Dus toen de kartels uit Guadalajara sinsemilla importeerden, werd dat de gouden standaard op het gebied van wiet roken: veel THC en een milde rookervaring.

Gerelateerd artikel

Top 7 Manieren Om De Rookbeleving Te Verbeteren

SINSEMILLA TEGENWOORDIG

SINSEMILLA TEGENWOORDIG

Sinsemilla is tegenwoordig minder zeldzaam. Het is voor kwekers namelijk makkelijker geworden om het zelf te ontwikkelen. Hoewel het bijna onmogelijk is het op natuurlijke wijze buiten te kweken en te garanderen dat de planten niet worden bestoven, is het dankzij kassen, vrouwelijke klonen of gefeminiseerde zaden en hydrocultuur inmiddels eenvoudig te voorkomen dat planten bevrucht worden. En omdat er tegenwoordig minder beperkingen zijn, kan (bijna) iedereen deze hoogwaardige, mildere marihuana telen.

TOP 3 SINSEMILLA-VARIËTEITEN

Wil je weten hoe je optimaal geniet van het kweken en roken van THC-rijke sinsemilla? Onderstaande opties zijn zeer de moeite waard.

GORILLA GLUE

Gorilla Glue (Zamnesia Seeds)

Gorilla Glue is een indrukwekkende, krachtige hybride met een hoog percentage indica. Tot recent kwam ze daarbij alleen voor in de VS. Het THC-gehalte van deze toppen ligt meestal tussen de 24 en 26%. Er zijn echter ook fenotypes bekend met maar liefst 30% THC. Daarmee is Gorilla Glue een van de krachtigste indica’s die momenteel verkrijgbaar zijn. Onder een lamp van 600W, groeit de plant vrolijk binnen en heeft ze een bloeitijd van 9–10 weken. Met haar prachtige, lichtgroene bladeren, dankt Gorilla Glue haar naam aan de enorme hoeveelheid hars die ze aanmaakt. Dit betekent dat ze aan bijna alles vastplakt waarmee ze in contact komt!

Bekijk GORILLA GLUE

KING'S BANNER

King’s Banner (Dark Horse Genetics)

King’s Banner is ontwikkeld door de deskundige mensen van Dark Horse Genetics. Het is een indrukwekkende indicakruising van King Louie XIII x Joseph OG x Bruce Banner #3. De naam zegt daarbij meer over de impact van de plant dan over haar omvang. King's Banner groeit namelijk uit tot een korte, compacte cannabisplant met een THC-gehalte van maar liefst 25–30%. Dankzij haar kleinere omvang is ze een ideale soort voor beperkte ruimtes. En omdat haar bloeitijd slechts 9 weken is, is ze perfect voor ongeduldige kwekers.

Bekijk KING'S BANNER

WHITE FIRE OG

White Fire OG (Growers Choice)

White Fire OG is een vakkundige mix van Fire OG en The White. Het resultaat: een heerlijke hybride met een hoog percentage indica. Naarmate de plant groeit, ontwikkelt ze prachtige, lavendelkleurige toppen bedekt met iriserende trichomen. Met een THC-gehalte van 24–28%, bereikt ze een keurige hoogte. Daarbij reageert ze goed op SOG en ScrOG. Je kunt rekenen op grote opbrengsten van soms wel 660g/m² binnen en 600g/plant buiten. Als je haar eenmaal opsteekt, heeft ze een stimulerend, cerebraal effect. Perfecte sinsemilla om de dag mee te beginnen!

Bekijk WHITE FIRE OG

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken