Blog
Top 10 Cannabis Strains Voor Het Herfstseizoen
4 min

Top 10 Cannabis Strains Voor Het Herfstseizoen

4 min
Producten Seedshop

De herfst is eindelijk aangebroken, op de geijkte manier met prachtig natuurschoon en soms guur weer. Rook deze soorten en nodig euforie en ontspanning uit om het herfstseizoen te vieren.

Voel je het? Dat frisse, opwekkende gevoel in de lucht? Die rijke, aardse geuren? Het geluid van knisperende bladeren onder je voeten? De herfst is aangebroken. Het seizoen waarin het leven zich terugtrekt, voorbereidend op een wintersluimer. Misschien is het wel een van de prachtigste seizoenen. De zon hangt laag in de lucht en voorziet alles van een gouden gloed. Ze gaat ook eerder onder, maar oh zo prachtig. Om deze en talloze andere redenen is de herfst een geweldig seizoen om van je cannabis te genieten.

Ben je van plan buiten te roken, omringd door herfstkleuren? Of kruip je liever naast de open haard? Ongeacht je plannen, hier zijn 10 van de beste cannabissoorten om van te genieten tijdens de herfst.

1. MONSTER ZKITTLEZ VAN ZAMNESIA SEEDS

Monster Zkittles (Zamnesia Seeds)

De toppen van Monster Zkittlez verwennen je met een rijk terpenen-profiel. Dit is verantwoordelijk voor de fruitige, zoete smaken die je proeft bij het roken. Deze verrukkelijke smaak is ook inzetbaar in de keuken, waar je extracten en edibles zo voorziet van een lekkere kick. Deze dame is ideaal voor de herfst vanwege de kalmerende en hartverwarmende high.

De high wordt aangedreven door indica-genetica en een immense hoeveelheid THC van 22,5%. Reken daarmee op een knusse stone, ideaal voor gebruik onder een dekentje naast de open haard. Binnenplanten bereiken een hoogte van 90-150cm en leveren een opbrengst op van 600g/m². Buitenboeren zien grotere planten van ongeveer 190cm hoog. De productie bedraagt daarbij 500-600g/plant.

2. PURPLE PUNCH VAN BARNEY'S FARM

 Purple Punch (Barney's Farm)

Purple Punch is ook een spectaculaire soort voor de herfst. Deze bijna zuivere indica is opgemaakt uit 90% indica-genetica en een astronomische hoeveelheid THC van 25%. Die combinatie is genoeg voor een vette stone die golven van comfort en gemak door het lichaam navigeert.

Haar betoverende smaken en geuren van appeltaart en kersen schreeuwen gewoon om de herfst. De volwassen toppen zijn gedecoreerd met groene, oranje, paarse en gele tinten. Deze soort beloont kwekers met gigantische opbrengsten. Verwacht tot 700g/m² binnen en maximaal 2kg/plant buiten. 

3. GINGER PUNCH AUTO VAN KANNABIA

GINGER PUNCH AUTO (KANNABIA)

Aardse en fruitige smaken en een sussende lichamelijke high die aanvoelt als een massage. Zo omschrijven we Ginger Punch Auto en ze is werkelijk uitmuntend voor de herfst. Als het herfstseizoen zich inzet, is die verandering opwindend. Uiteindelijk eisen de korte dagen en het koudere weer echter hun tol. Geniet dan van een joint of bowl met Ginger Punch Auto. Zo verbeter je de stemming en haal je de scherpe randjes van een slechte bui.

Dankzij haar rijke smaak is ze ook geweldig in een medicinale pompoentaart, zodat je van een lange, rustgevende slaap geniet. Deze autoflower is gemakkelijk te kweken en blijft binnen en buiten redelijk klein. De doorlooptijd bedraagt daarbij slechts 65 dagen. Binnen is de buit ongeveer 400g/m², terwijl een exemplaar in de buitenlucht tot 200g/plant oplevert. 

Gerelateerd artikel

Hoe maak je een pompoentaart met cannabis

4. ROYAL GORILLA VAN ROYAL QUEEN SEEDS

Royal Gorilla (Royal Queen Seeds)

Royal Gorilla is een waanzinnig krachtige, bekroonde soort. Ze is daarbij ontstaan uit een legendarische genetische combinatie van Sour Dubb, Chem Sis en Chocolate Diesel. De hoeveelheid THC in dit beest is bijna onmogelijk, namelijk 27% en de indica/sativagenen zijn prachtig in balans. Dit betekent dat ze zeer geschikt is voor een "wake and bake" op een koele, maar verfrissende herfstochtend. Ze is echter ook ideaal in de avonden als je rond een kampvuur naar de sterren staart.

Haar krachtige high gaat gepaard met de smaken en geuren van citroen en dennen. Royal Gorilla is ook nog eens hoogproductief. Binnen zie je planten van 90-160cm hoog die tot 550g/m² opleveren. Buiten bereiken ze echter een hoogte van 170cm, met een productie van maximaal 600g/plant als het oogstmoment gekomen is. 

5. KUKULKAN VAN PYRAMID SEEDS

Kukulkan (Pyramid Seeds)

Als je verschillende mensen vraagt naar de beste herfstsmaken, is het waarschijnlijk dat sommigen ahornsiroop noemen. De zoete, suikerachtige, rijke smaken van dit kleverige goedje zijn precies de smaken van Kukulkan.

Als je deze herfst zoete edibles gaat maken, verrijk je cannaboter dan met de toppen van deze soort. Die smaken niet alleen verbazingwekkend, maar verwennen je ook met 20% THC. Kukulkan bereikt zowel binnen als buiten een gemiddelde hoogte. Binnenplanten leveren ongeveer 550g/m² op. Kukulkan laat echter liever buiten zien waar ze toe in staat is. De buit loopt daarbij soms op tot wel 2kg/plant. 

6. KEY LIME PIE × DO-SI-DOS VAN PHILOSOPHER SEEDS

Key Lime Pie x Do-Si-Dos (Philosopher Seeds)

Als de naam Key Lime Pie × Do-Si-Dos nog niet verleidelijk genoeg is om dit jouw herfstsoort te maken, vergemakkelijkt de geur van de toppen die keuze wel. De trichomen van deze soort verwennen je met een uniek en krachtig terpenen-profiel, dat echt doet denken aan vruchtentaart.

Deze soort biedt daarmee geruststellende smaken tijdens de herfst. Daarnaast geniet je in de avonden van een serieus kalmerende indica-high, dankzij 24% THC. Key Lime Pie × Do-Si-Dos levert zowel binnen als buiten een gemiddeld grote oogst op. De bloeiperiode bedraagt daarbij 60-65 dagen. 

7. LEMON POWER HAZE VAN ZAMNESIA SEEDS

Lemon Power Haze (Zamnesia Seeds)

Indica-dominante soorten bieden soms hoognodige therapie in een druilerige herfst. Sativa-dominante strains als Lemon Power Haze zijn echter geweldig om de stemming te verbeteren en motivatie op te wekken. Het is soms lastig uit bed te komen als het buiten nog donker is. Een kopje koffie en een flinke joint met Lemon Power Haze is echter een goede remedie.

Deze krachtige sativa bereikt binnen een hoogte van 90-130cm en levert dan ongeveer 450g/m² op. Buitenplanten worden 180cm hoog en hebben een productiepotentieel van 500g/plant. 

8. GELATO SORBET VAN DNA GENETICS

Gelato Sorbet (DNA Genetics)

Gelato Sorbet is een indica-dominante kruising, bestaande uit 70% indica-genetica en 30% sativa. Haar smakelijke ouders zijn verantwoordelijk voor de krachtige smaken van citrusvruchten en zoetigheid. Dankzij de genetische balans ervaar je daarbij een mellow high, aangejaagd door een gemiddeld hoge hoeveelheid THC.

Ben je van plan een dag te cocoonen op de bank of ga je liever buiten oogsten, wandelen of houthakken? Gelato Sorbet helpt je de dag door met verrukkelijke smaken en euforische vibes. Je hebt niet veel ruimte nodig om deze soort te kweken. Zowel binnen als buiten wordt ze gemiddeld groot met een indoor-productie van maximaal 500g/m². 

9. SCH’LEMON CAKE VAN BIG BUDDHA SEEDS

Sch'Lemon Cake (Big Buddha Seeds)

Sch’lemon Cake is een sativa-dominante soort die serieus goede vibes biedt op een sombere herfstdag. Ze is geweldig voor die dagen als de regen langs de ramen stroomt en je niets liever wilt dan thuisblijven. Rook een prachtige blunt met deze toppen om een krachtige, stimulerende, creatieve high op te wekken. Steek vervolgens je energie in schrijven, muziek maken of een andere kunstzinnige activiteit.

Gerelateerd artikel

Maakt Cannabis Echt Creatiever?

Na een bloeiperiode van 10-12 weken verwent deze bruisende sativa je binnen met 400g/m². In de buitenlucht is dit echter zo'n 650g/plant.

10. GREASE MONKEY VAN PHAT PANDA SEEDS

Grease Monkey (Phat Panda)

Als je je koers wilt veranderen als er slecht weer aan komt, dan zal Grease Monkey je graag vergezellen. Een aantal stevige hijsjes van deze soort rechtvaardigen het feit dat je je terugtrekt uit de regen, terwijl je op de bank geniet van een luie, lichamelijke buzz. Zorg voor een pompoentaart in de koelkast, want de gulle hoeveelheid THC garandeert een vreetkick

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken