Blog
Top 10 Cannabis Strains Voor Het Herfstseizoen
5 min

Top 10 Cannabis Strains Voor Het Herfstseizoen

5 min

De herfst is eindelijk aangebroken, op de geijkte manier met prachtig natuurschoon en soms guur weer. Rook deze soorten en nodig euforie en ontspanning uit om het herfstseizoen te vieren.

Voel je het? Dat frisse, opwekkende gevoel in de lucht? Die rijke, aardse geuren? Het geluid van knisperende bladeren onder je voeten? De herfst is aangebroken. Het seizoen waarin het leven zich terugtrekt, voorbereidend op een wintersluimer. Misschien is het wel een van de prachtigste seizoenen. De zon hangt laag in de lucht en voorziet alles van een gouden gloed. Ze gaat ook eerder onder, maar oh zo prachtig. Om deze en talloze andere redenen is de herfst een geweldig seizoen om van je cannabis te genieten.

Ben je van plan buiten te roken, omringd door herfstkleuren? Of kruip je liever naast de open haard? Ongeacht je plannen, hier zijn 10 van de beste cannabissoorten om van te genieten tijdens de herfst.

1. Runtz van Zamnesia Seeds

Runtz van Zamnesia Seeds

Runtz komt voort uit een kruising van twee grote namen: Zkittlez en Gelato. Het is in alle opzichten een ware krachtpatser en de perfecte metgezel in de herfst om te zorgen voor een feestelijke stemming. Dankzij haar zoete smaak en ongelooflijke high waardeer je de wonderen van de koelere maanden meer dan ooit! 

Runtz is niet overdreven groot, maar kan wel zo'n 180cm hoog worden en is over het algemeen robuust en veerkrachtig. Ze doet er daarbij slechts 8–9 weken over om te bloeien. Daarna word je als kweker beloond met een aanzienlijke hoeveelheid wiet. Houd rekening met een oogst van ongeveer 400–450g/plant buiten en 450–500g/m² binnen. Haar toppen bevatten maar liefst 27% THC en daarnaast zachte, mierzoete smaken, waarmee Runtz een must-have voor elke serieuze wietfan is.

Runtz (Zamnesia Seeds) feminized

(542)
Ouders: Gelato x Zkittlez
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 27%
CBD: <1%
Bloei soort: Fotoperiode

2. Purple Punch Van Barney's Farm

Purple Punch Van Barney's Farm

Purple Punch is ook een spectaculaire soort voor de herfst. Deze bijna zuivere indica is opgemaakt uit 90% indica-genetica en een astronomische hoeveelheid THC van 25%. Die combinatie is genoeg voor een vette stone die golven van comfort en gemak door het lichaam navigeert.

Haar betoverende smaken en geuren van appeltaart en kersen schreeuwen gewoon om de herfst. De volwassen toppen zijn gedecoreerd met groene, oranje, paarse en gele tinten. Deze soort beloont kwekers met gigantische opbrengsten. Verwacht tot 700g/m² binnen en maximaal 2kg/plant buiten. 

Gerelateerd artikel

8 Redenen Waarom De Herfst Het Beste Seizoen Is Om Wiet Te Roken

3. GINGER PUNCH AUTO VAN KANNABIA

GINGER PUNCH AUTO VAN KANNABIA

Aardse en fruitige smaken en een sussende lichamelijke high die aanvoelt als een massage. Zo omschrijven we Ginger Punch Auto en ze is werkelijk uitmuntend voor de herfst. Als het herfstseizoen zich inzet, is die verandering opwindend. Uiteindelijk eisen de korte dagen en het koudere weer echter hun tol. Geniet dan van een joint of bowl met Ginger Punch Auto. Zo verbeter je de stemming en haal je de scherpe randjes van een slechte bui.

Dankzij haar rijke smaak is ze ook geweldig in een medicinale pompoentaart, zodat je van een lange, rustgevende slaap geniet. Deze autoflower is gemakkelijk te kweken en blijft binnen en buiten redelijk klein. De doorlooptijd bedraagt daarbij slechts 65 dagen. Binnen is de buit ongeveer 400g/m², terwijl een exemplaar in de buitenlucht tot 200g/plant oplevert. 

Ginger Punch Auto (Kannabia) feminized

(3)
Ouders: Ginger-Ale x Ruderalis
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 12%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

4. ROYAL GORILLA VAN ROYAL QUEEN SEEDS

ROYAL GORILLA VAN ROYAL QUEEN SEEDS

Royal Gorilla is een waanzinnig krachtige, bekroonde soort. Ze is daarbij ontstaan uit een legendarische genetische combinatie van Sour Dubb, Chem Sis en Chocolate Diesel. De hoeveelheid THC in dit beest is bijna onmogelijk, namelijk 27% en de indica/sativagenen zijn prachtig in balans. Dit betekent dat ze zeer geschikt is voor een "wake and bake" op een koele, maar verfrissende herfstochtend. Ze is echter ook ideaal in de avonden als je rond een kampvuur naar de sterren staart.

Haar krachtige high gaat gepaard met de smaken en geuren van citroen en dennen. Royal Gorilla is ook nog eens hoogproductief. Binnen zie je planten van 90-160cm hoog die tot 550g/m² opleveren. Buiten bereiken ze echter een hoogte van 170cm, met een productie van maximaal 600g/plant als het oogstmoment gekomen is. 

Royal Gorilla (Royal Queen Seeds) feminized

(97)
Ouders: Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 26%
Bloei soort: Fotoperiode

5. KUKULKAN VAN PYRAMID SEEDS

KUKULKAN VAN PYRAMID SEEDS

Als je verschillende mensen vraagt naar de beste herfstsmaken, is het waarschijnlijk dat sommigen ahornsiroop noemen. De zoete, suikerachtige, rijke smaken van dit kleverige goedje zijn precies de smaken van Kukulkan.

Als je deze herfst zoete edibles gaat maken, verrijk je cannaboter dan met de toppen van deze soort. Die smaken niet alleen verbazingwekkend, maar verwennen je ook met 20% THC. Kukulkan bereikt zowel binnen als buiten een gemiddelde hoogte. Binnenplanten leveren ongeveer 550g/m² op. Kukulkan laat echter liever buiten zien waar ze toe in staat is. De buit loopt daarbij soms op tot wel 2kg/plant. 

Gerelateerd artikel

Top 5 Cannabis Koekjes Recepten

6. Royal Choco van Amsterdam Genetics

Royal Choco van Amsterdam Genetics

Royal Choco is de ultieme herfst traktatie. Deze hybride van K2 en Chocolope heeft alles wat je van een indica dominante soort verwacht. Geniet van een vlekkeloze kweekervaring en prachtige groene toppen. Na een korte bloeiperiode van 8 tot 9 weken kun je haar geweldige toppen al oogsten. 

Deze soort verwent je niet alleen met zoete en kruidige herfstsmaken, maar ook een krachtige en toch subtiele buzz dankzij maar liefst 24% THC! Dit levert zachte, cerebrale effecten op die perfect zijn voor rustige, ontspannen avonden. Royal Choco laat buiten een gemiddelde oogst zien, maar kan binnen tot wel 500g/m² aan compacte en kleurrijke toppen produceren. Probeer Royal Choco zelf deze herfst!

7. LEMON POWER HAZE VAN ZAMNESIA SEEDS

LEMON POWER HAZE VAN ZAMNESIA SEEDS

Indica-dominante soorten bieden soms hoognodige therapie in een druilerige herfst. Sativa-dominante strains als Lemon Power Haze zijn echter geweldig om de stemming te verbeteren en motivatie op te wekken. Het is soms lastig uit bed te komen als het buiten nog donker is. Een kopje koffie en een flinke joint met Lemon Power Haze is echter een goede remedie.

Deze krachtige sativa bereikt binnen een hoogte van 90-130cm en levert dan ongeveer 450g/m² op. Buitenplanten worden 180cm hoog en hebben een productiepotentieel van 500g/plant. 

Lemon Power Haze (Zamnesia Seeds) feminized

(70)
Ouders: Lemon Skunk x Amnesia Haze
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

8. Gelato van Zamnesia Seeds

Gelato van Zamnesia Seeds

Bevredig in de herfst je hunkering naar rijke, zoete smaken met Gelato. Hoewel de Italiaanse delicatesse waar deze soort naar is vernoemd misschien wat te fris voor een herfstavond is, is Gelato van Zamnesia Seeds ideaal voor zelfs de koudste, natste avonden. Gelato heeft een genetisch profiel van 60% indica en 40% sativa en is het resultaat van een smaakvolle drievoudige kruising van Wedding Cake x Gelato x Gelato 33.

Zowel in de kweekruimte als in de tuin gedijt deze plant goed en in elke omgeving is ze moeiteloos te verzorgen. Na 8–9 weken bloei wacht je een rijke oogst van zo'n 450–500g/m² binnen en 350–400g/plant buiten. Met zoete, aardse toetsen en een stevige high dankzij de 26% THC is ze uitstekend voor een rustgevend, beschouwend rookmoment bij het vuur of tijdens een boswandeling! 

Gelato (Zamnesia Seeds) feminized

(114)
Ouders: Wedding Cake x Gelato x Gelato 33
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 26%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

9. SCH’LEMON CAKE VAN BIG BUDDHA SEEDS

SCH’LEMON CAKE VAN BIG BUDDHA SEEDS

Sch’lemon Cake is een sativa-dominante soort die serieus goede vibes biedt op een sombere herfstdag. Ze is geweldig voor die dagen als de regen langs de ramen stroomt en je niets liever wilt dan thuisblijven. Rook een prachtige blunt met deze toppen om een krachtige, stimulerende, creatieve high op te wekken. Steek vervolgens je energie in schrijven, muziek maken of een andere kunstzinnige activiteit.

Na een bloeiperiode van 10-12 weken verwent deze bruisende sativa je binnen met 400g/m². In de buitenlucht is dit echter zo'n 650g/plant.

Gerelateerd artikel

Maakt Cannabis Echt Creatiever?

10. GREASE MONKEY VAN PHAT PANDA SEEDS

GREASE MONKEY VAN PHAT PANDA SEEDS

Als je je koers wilt veranderen als er slecht weer aan komt, dan zal Grease Monkey je graag vergezellen. Een aantal stevige hijsjes van deze soort rechtvaardigen het feit dat je je terugtrekt uit de regen, terwijl je op de bank geniet van een luie, lichamelijke buzz. Zorg voor een pompoentaart in de koelkast, want de gulle hoeveelheid THC garandeert een vreetkick

Grease Monkey (Phat Panda) Feminized

(2)
Ouders: GG 4 x Cookies & Cream
Genetica: Indica-dominant
THC: Hoog
CBD: Laag

Geniet van een herfstachtige vibe!

Geniet van een herfstachtige vibe!

Dat het weer niet meer zo stralend en warm is nu de zomerdagen weer voorbij zijn, betekent nog niet dat je niet van hoogwaardige wiet kunt genieten. Hopelijk heb je inspiratie gekregen van onze selectie van de beste soorten voor de donkere en koudere tijden van het jaar. Maak het dus gezellig met je favoriete keuzes van onze lijst en geniet van dit koude, contemplatieve seizoen.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken