Blog
10 Beste Coffeeshops Van Amsterdam Hybride Cannabis
4 min

Top 10 Hybride Wiet In Amsterdam

4 min

Hybriden zijn geliefd vanwege hun gebalanceerde effecten die de verdovende stone van indica's combineren met de stimulerende cerebrale rush van sativa's. Dit is de top 10 van coffeeshops voor hybride toppen in Amsterdam.

De Zamnesia Coffeeshop Awards zijn weer achter de rug en de resultaten zijn binnen. In dit artikel vertellen we je waar je de beste hybride toppen van de stad vindt.

DE AMSTERDAM COFFEESHOP AWARDS 2019-2020

Na het succesvolle introductiejaar heeft Zamnesia opnieuw de Coffeeshop Awards uitgeloofd. Of je nu in Amsterdam woont of er slechts op bezoek bent, de resultaten zijn zeer interessant. Je vindt hiermee de beste coffeeshops in de stad en vermijdt toeristenvallen.

DE KRACHT VAN HYBRIDE TOPPEN

De Kracht Van Hybride Toppen

Hybride cannabis strains zijn een combinatie van indica- en sativa-genen. De sterke bedwelmende effecten van indica’s heeft men hierbij gekruist met de stimulerende, cerebrale high van sativa’s. Zodoende hebben kwekers honderden nieuwe strains gekweekt. Elk met unieke effecten en super verleidelijke aroma’s.

Als je pure sativa’s of indica’s te overweldigend vindt, zijn hybriden een perfecte middenweg. De meeste coffeeshops geven je daarbij informatie over de genetische achtergrond van hun hybride strains, maar ook info over de aroma’s en effecten ervan.

THUIS JE EIGEN HYBRIDE VEREDELEN

Men zag veredelen vaak als een ontmoedigende taak die veel gespecialiseerde apparatuur en vaardigheden vergde. Die tijd is echter voorbij. In het assortiment van Zamnesia vind je nu uniek pollen van Holy Seeds Bank. Het zelf kruisen van je eigen strains is nu net zo eenvoudig als het aanbrengen van pollen op ontluikende toppen om deze vervolgens een paar weken later te oogsten.

Cannabis-pollenBekijk Cannabis-pollen

TOP 10 AMSTERDAMSE COFFEESHOPS VOOR HYBRIDE TOPPEN

Als je van de gebalanceerde effecten van een goede hybride houdt, dan is Amsterdam een waar paradijs. Hieronder vind je de top 10 van Amsterdamse coffeeshops met de beste hybrides.

1. BARNEY’S COFFEESHOP

Barney’s Coffeeshop - Beste Hybride Cannabis Amsterdam

Barney’s is een van de topnamen in de Nederlandse cannabisbranche. Sinds de jaren ’80 loopt Barney’s Farm voorop in het kweken van hybrides. De zadenbank heeft zelfs een aantal van de beste hybride strains van de hedendaagse markt ontwikkeld. Tegenwoordig heeft Barney’s ook een eigen coffeeshop en twee cannabis-vriendelijke bars in de iconische Haarlemmerstraat in de Haarlemmerbuurt.

Op het menu vind je momenteel bijvoorbeeld Pineapple Chunk. Dat is een sterke hybride van Pineapple-, Skunk #1- en Cheesegenen. Met deze sterke afkomst heeft de plant een hoog gehalte THC en CBD. Bovendien geeft ze een stimulerende, creatieve, cerebrale high.

2. GREY AREA

Grey Area Coffeeshop - Beste Hybride Cannabis Amsterdam

Net buiten De Wallen maakt Grey Area al meer dan 25 jaar onderdeel uit van de cannabisscene. Het is een kleine shop, met een beperkt aantal zitplaatsen. Toch trekt Grey Area een grote menigte aan. De coffeeshop heeft daarbij een geweldig menu met zowel toppen als hasj.

In het assortiment van Grey Area vind je meestal diverse hybriden en men ververst het menu regelmatig. Let echter in het bijzonder op White Fire #6, een Kush-hybride met heerlijke aroma’s en smaken; een combinatie van citrus-, kruiden- en peperachtige noten. Ze geeft ook een sterke cerebrale high, waardoor ze geweldig is om overdag te roken.

3. COFFEESHOP DNA

Coffeeshop DNA - Beste Hybride Cannabis Amsterdam

Coffeeshop DNA is gevestigd in Amsterdam-Zuid. Daarmee bevindt de shop zich ver van de toeristische hoofdroutes van de stad. Dat zie je ook terug in de klantenkring (meer Amsterdammers) en in de prijzen. Deze kleine coffeeshop heeft meer de sfeer van een drogisterij. Het gebrek aan sfeer compenseert de shop echter met een uitstekende selectie van wiet en hasj.

Ben je op zoek naar een lekkere, ontspannende stone en zoete rook? Probeer dan Alien Gelato Hybrid OG. Veredeld en gekweekt door de experts van Amsterdam Genetics heeft deze indica-dominante hybride grote, stevige toppen met een dikke laag plakkerige trichomen. Daarmee maakt ze zelfs indruk op de kieskeurigste roker.

4. 1E HULP

Coffeeshop 1e Hulp - Beste Hybride Cannabis Amsterdam

1e Hulp is een gezellige, kleine shop die zich bevindt aan de rand van de prachtige wijk De Jordaan. Deze shop trekt een gezonde mix aan van Amsterdammers en toeristen. Het kan daarbij behoorlijk druk zijn en dat is niet voor niets. Deze shop heeft alles wat je wenst van een coffeeshop; zelfs een kat!

Als je van hybriden houdt omdat de effecten ervan zo prettig gebalanceerd zijn, probeer dan Pineapple Express. Deze wiet geeft je een ontspannende, maar creatieve en sociale high. Als je echter iets zoekt wat bedwelmender is, probeer dan Godfather Purple Kush. Daarvan neigt de stone meer naar indica.

5. HET BALLONNETJE

Coffeeshop Het Ballonnetje - Beste Hybride Cannabis Amsterdam

Achter de Universiteit van Amsterdam vind je de wijk De Plantage. Hier bevindt zich Het Ballonnetje, een ontzettend gezellige zaak die gesitueerd is in een ontspannen deel van de stad. Als je de toeristische drukte wilt ontvluchten, bezoek dan deze coffeeshop.

Het Ballonnetje opende zijn deuren in 1978. Deze shop staat sindsdien bekend om zijn hoogwaardige producten. Het menu verandert voortdurend, maar let met name op of Thin Mint Cookies erop staat. Dat is een krachtige hybride van Durban Poison en OG Kush. Deze wiet heeft een langdurig, full-body effect.

6. GREEN HOUSE COFFEESHOP

Green House Coffeeshop - Beste Hybride Cannabis Amsterdam

Ook Green House is een grote naam in de Nederlandse cannabisscene. Het merk heeft een goede reputatie opgebouwd, eerst als zadenbank en nu met unieke coffeeshops in De Pijp, het centrum, De Plantage en Haarlemmerbuurt. Je kunt er zowel binnen als buiten zitten en de shops hebben geweldig eten en drinken. Bovendien bieden ze een eersteklas wietmenu. Het is dan ook geen wonder dat deze coffeeshops tot de populairste van de stad behoren.

Hebben we het over hybriden, dan is er niets beter dan GH Cheese. Dat is een unieke kruising tussen Cheese en Skunk #1. Deze strain heeft daarbij in 2006 de High Times Cannabis Cup gewonnen. Ze heeft intense fysieke effecten en geeft een stimulerende mentale roes. Daarmee blijf je de hele dag alert.

7. AMNESIA

Amnesia

Amnesia is een van de populairste zaken van de stad. En de reden daarvoor is duidelijk. Deze shop is namelijk gesitueerd in het hart van de stad, je kunt er zowel binnen als buiten zitten en je hebt uitzicht over de grachten. Daarmee trekt Amnesia een groot publiek. De zaak is deels eigendom van de oprichters van Barney’s en is dan ook een van de meest gewaardeerde coffeeshops van de stad.

Een van onze favoriete strains die je momenteel vindt op het menu van Amnesia, is LSD. Dat is een krachtige, indica-dominante hybride van Skunk en Mazar. Deze strain dankt haar naam aan de trippy high die ze geeft. Of je nu een Amsterdammer bent of de stad slechts bezoekt, deze soort moet je absoluut eens proberen. Ze geeft je een unieke ervaring.

8. HAPPY FEELINGS

Coffeeshop Happy Feelings - Beste Hybride Cannabis Amsterdam

Deze moderne coffeeshop is een geweldig alternatief voor de grotere, meer toeristische shops in het centrum van Amsterdam. Het is een kleine zaak, maar heeft een modern interieur en een relaxte vibe. Bovendien vind je hier goede service en fantastische wiet.

In het assortiment van Happy Feelings vind je altijd eersteklas toppen en hasj. We adviseren je daarbij om bij het personeel te informeren naar de nieuwste hybriden. Op dit moment adviseren we Bubblicious van Happy Feelings. Dat is een superzoete hybride met de smaak van kauwgom. Al na een paar trekjes geeft deze strain je een ontspannende, mentale, heldere high. Perfect voor een boottocht over de grachten of als je door de straten van de stad slentert.

9. THE STUD

Coffeeshop The Stud - Beste Hybride Cannabis Amsterdam

The Stud heeft al meerdere keren de titel ‘Beste coffeeshop’ gekregen. Ook afgelopen jaar is de shop de beste geworden bij de Zamnesia Coffeeshop Awards. Dit is tevens een kleine zaak met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de jaren ’80. Je vindt hier geweldige wiet en hasj en supervriendelijk personeel. Daarmee is The Stud voor ons een blijvende favoriet.

Als je op zoek bent naar een sterke hybride, probeer dan Gelato van Cali Connection eens. Deze plant is in 2018 verkozen tot de favoriete strain van Leafly. Gelato is een gebalanceerde hybride met een heerlijk, fruitig aroma. Ze geeft daarbij een high die zowel kalmerend als stimulerend is. Perfect voor genot op elk moment van de dag.

10. BABYLON

Babylon Coffeeshop - Beste Hybride Cannabis Amsterdam

Babylon is een coffeeshop met een reggae-thema. Deze shop ligt net buiten De Wallen van Amsterdam. Als je deze coffeeshop binnengaat, loop je meteen tegen de toonbank aan. Daar doe je je bestelling; achterin de zaak vind je de privé-lounge waar het mogelijk is om van je wiet te genieten.

Babylon heeft altijd verschillende hybriden te bieden, maar niets is beter dan OG Kush. Deze strain heeft een heerlijk aroma dat skunky en kruidige brandstofnoten combineert. Als je OG Kush ooit hebt geproefd, dan weet je hoe goed deze soort is. En ook waarom deze strain wereldwijd inmiddels een begrip is.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken