Blog
Top 3 Beste Coffeeshopmerken In Amsterdam
3 min

Top 3 Beste Coffeeshopmerken In Amsterdam

3 min

Goede cannabis doet veel voor het opzetten van een succesvolle coffeeshop. Naamsbekendheid creëren is echter ook cruciaal. Deze 3 legendarische bedrijven hebben er echt alles aan gedaan om erkenning te krijgen voor hun inspanningen.

In Amsterdam zijn er honderden coffeeshops. Sommige zijn grote zaken met meerdere verdiepingen en uitgebreide menu’s; andere zijn weer klein en gespecialiseerder. Bepaalde coffeeshops vallen echt op tussen de rest — ze schieten je meteen te binnen bij het plannen van een bezoek aan de stad. Deze hebben altijd een speciaal plekje in het hart van regelmatige bezoekers.

Deze etablissementen krijgen mede zoveel aandacht door hun effectieve merkontwikkeling. Wellicht herken je hun logo onmiddellijk, heb je hun merchandise aangeschaft of een van de vestigingen bezocht. Laten we eens kijken naar de 3 coffeeshops die zich dit jaar bij de Amsterdam Coffeeshop Awards hebben onderscheiden vanwege hun unieke en effectieve merkontwikkeling.

AMSTERDAM COFFEESHOP AWARDS — BESTE MERK

AMSTERDAM COFFEESHOP AWARDS

De Amsterdam Coffeeshop Awards zijn een grote internationale wedstrijd die eenmaal per jaar plaatsvindt. Dit jaar stemden er van april t/m september mensen vanuit 50 landen. Meer dan 54.000 stemmen bepaalden de winnende coffeeshops in meerdere categorieën.

Een van de categorieën was Beste Merk. De 3 winnaars: The Bulldog, Green House Coffeeshop en Barney’s. Iedereen die ooit Amsterdam heeft bezocht om wiet te roken, is wel bekend met deze namen. The Bulldog voert de lijst aan, maar alle drie deze bedrijven zijn een aansprekend merk.

Sterke branding is essentieel om aandacht te genereren en te zorgen voor een groot en consistent klantenbestand. Deze bedrijven hebben belangrijke stappen gezet om naamsbekendheid te krijgen. Ze kweken unieke genen, verkopen eigen zaden en bieden merchandise aan. Laten we elk van deze coffeeshops eens onder de loep nemen en bekijken waarom ze een bezoek waard zijn.

Gerelateerd artikel

Top 15 Coffeeshops In Amsterdam

THE BULLDOG

THE BULLDOG COFFEESHOP AMSTERDAM

The Bulldog is misschien wel de beroemdste Amsterdamse coffeeshopketen. Het bedrijf verkoopt al sinds 1975 hoogwaardige cannabisproducten. Wat ooit is begonnen in het Wallengebied als een kelder met wat tafels, is snel uitgegroeid tot een merk met wereldwijde bekendheid.

Oprichter Henk de Vries was slechts 24 jaar oud toen hij de seksshop van zijn vader in de stad overnam. Toen hij een afkeer ontwikkelde tegen deze business, gooide hij de inventaris van de winkel in de gracht. Hij kreeg een nieuw idee — een wiet-woonkamer.

Bulldog SeedsBekijk Bulldog Seeds

De oorspronkelijke The Bulldog Coffeeshop was vernoemd naar de trouwe viervoeter van De Vries, Joris. Bij het ontwerpen van zijn “huiskamer”-concept, wilde hij een plaats creëren met goede vibes en relaxte klanten. Een locatie waar bezoekers konden ontspannen, roken en met elkaar praten.

De zaak werd snel zo populair dat De Vries kon uitbreiden naar nieuwe panden. Het duurde niet lang voordat dit kleine bedrijf uitgroeide tot een imperium.

Het merk bestaat nu uit meerdere coffeeshops, hotels, vakantiewoningen, cafés en souvenirshops in Nederland, Canada, Barcelona, Ibiza, Rome en Aruba. Het heeft zelfs zijn eigen ijskoffie en The Bulldog-energiedrank ontwikkeld.

The Bulldog Coffeeshops in Amsterdam zijn drukbezocht en vooral ’s avonds levendig. Ze hebben uitgebreide menu’s die gevuld zijn met indica- en sativa-soorten en ongelofelijke hasj. De menu's bevatten soorten als Gorilla Glue #4, G13 Haze, White Widow en Pineapple. Het assortiment hasj bestaat onder andere uit Tangerine, Polm en Temple.

Gerelateerd artikel

Waar Kun Je Legaal Cannabis Roken In Europa?

GREEN HOUSE COFFEESHOP

GREEN HOUSE COFFEESHOP AMSTERDAM

Green House Seed Co. — een van de succesvolste zaadmerken in de cannabiswereld — stichtte de Green House Coffeeshop. “King of cannabis” Arjan Roskam is het brein achter de onderneming. Deze man heeft wedstrijden gedomineerd met toonaangevende genen. In totaal heeft hij 32 Cannabis Cups in de wacht gesleept met zijn cultivars.

Green House Seed Co. is tevens het bedrijf achter Strain Hunters. Deze documentairereeks volgde Arjan en wijlen Franco Loja tijdens hun trips waarbij ze landrassen van over de hele wereld verzamelden. Het doel hiervan was enerzijds ontdekken hoe cannabis verschillende culturen beïnvloedt en anderzijds zeldzame landrassen behouden. Het team gebruikte de genen van de reizen om sensationele nieuwe hybrides te creëren.

De onderneming bezit meerdere coffeeshops in de stad, waar overal een chille vibe hangt. Sfeervolle verlichting, houten meubilair en trippy decoraties zetten de toon. De gelegenheden hebben sterren als Mike Tyson, Cypress Hill, Rihanna, Lil Wayne, Wiz Khalifa en Eminem over de vloer gehad.

Gerelateerd artikel

De Top 5 Verrassende Pro-Cannabis Beroemdheden

Mocht je in het centrum van Amsterdam belanden, bezoek dan Green House Centrum en Namaste. Als je in het noorden van de stad bent, ga dan zeker langs bij Green House United. Zodra je avonturen je richting het zuiden van Amsterdam drijven, probeer dan eens de wiet bij Green House Pijp. Ontdek de omvangrijke menu’s waarop veel traditionele cultivars prijken.

BARNEY’S

BARNEY'S COFFEESHOP AMSTERDAM

Barney’s Coffeeshop is opgericht door Barney’s Farm. Dit is de zadenbank achter soorten als Purple Punch, Cookies Kush, Blueberry OG en Dr Grinspoon. Het bedrijf heeft 4 vestigingen in Amsterdam: Barney’s Uptown, Barney’s Coffeeshop, The Farm en Barney’s Lounge.

Barney’s Uptown is de perfecte centrale locatie en slechts 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station. Het is een geweldige eerste stop wanneer je met de trein aankomt in Amsterdam. Deze ruime zaak heeft een lekkere gerechtenkaart en verse koffie.

Gerelateerd artikel

Zamnesia’s Bezoek Aan Amsterdamse Coffeeshops

Barney’s Coffeeshop is de oorspronkelijke en meest futuristische zaak. Deze heeft meerdere High Times Cannabis Cups gewonnen en is gevestigd in een monumentaal pand van 500 jaar oud. De levendige atmosfeer wil je niet missen en de coffeeshop bevindt zich op slechts 7 minuten lopen vanaf het Centraal Station. Weet ook dat dit de enige vestiging van Barney’s is die wiet of hasj verkoopt om te roken. Op de andere plaatsen kun je wel je eigen spul roken en/of cannabiszaden kopen, maar niet direct wiet of hasj aanschaffen.

The Farm is een gezellige zaak die het hele jaar door een memorabele ervaring biedt. In de winter kun je met blowende vrienden lekker chillen in de ruime banken binnen. In de zomer is het echter heerlijk om een koel biertje te bestellen en te genieten van de zon op het buitenterras. Het zadenmenu is uitgebreid en omvat variëteiten als Tangerine Dream, Liberty Haze, Dr Grinspoon en Cookies Kush.

Barney’s Lounge maakt het kwartet af. Deze zaak heeft een modern interieur en deskundig personeel. Het is de ideale plaats om met blowmaatjes af te spreken voor een milkshake terwijl je de stad verkent.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken