Blog
Waarom Je Altijd Je Drugs Zou Moeten Testen
4 min

Waarom Je Altijd Je Drugs Zou Moeten Testen

4 min

Het testen van je drugs voor gebruik, beschermt je leven en je portemonnee. Een effectieve drugstest bepaalt de zuiverheid van je product en de betrouwbaarheid van je bron. De EZ-testkits van Zamnesia zijn handig om snel en gemakkelijk de veiligheid en kwaliteit van je drugs te bepalen, zonder een laboratorium in te hoeven schakelen.

We kennen het allemaal. Het festival waar je al dagen, weken of maanden naar uitkijkt, staat eindelijk voor de deur. Je hebt je goed voorbereid en wat goed spul ingeslagen (hopelijk). Maar nu vraag je je af of je drugs wel te vertrouwen zijn.

Het is altijd een goed idee je drugs te testen voor je ze gebruikt. Je loopt een serieus gezondheidsrisico als je het niet doet. Straatdrugs bevatten vaak additieven en vulmiddelen om de productiekosten te verlagen. Veel van deze middelen zijn onschuldig, maar niet allemaal. Daarnaast verspil je mogelijk je zuurverdiende geld aan ineffectieve drugs van een onbetrouwbare bron.

Het testen van drugs is sneller en gemakkelijker dan je denkt. Met EZ-testkits controleer je de consistentie of zuiverheid binnen een aantal minuten. Elke kit is gemakkelijk mee te nemen en je hebt geen andere apparatuur nodig. Deze testen zijn zo gebruiksvriendelijk dat je eigenlijk geen excuus hebt om ze niet te proberen!

DIT GEBEURT ER ALS JE DE KWALITEIT VAN JE DRUGS NIET TEST

KWALITEIT VAN JE DRUGS TESTEN

Een aantal jaren terug bezocht de crew van VICEeen populair muziekfestival in het Verenigd Koninkrijk om drugs te testen. Bijna elk monster bevatte onzuiverheden. Ze testten bijvoorbeeld MDMA van een bezoeker die er £20 per pil voor had betaald. Na consumptie ontdekte hij dat de pillen geen effect hadden.

Vice concludeerde dat de pil voor bijna 50% uit een Rennie met sinaasappelsmaak bestond, een medicijn tegen brandend maagzuur. Niemand heeft echter met een Rennie ooit een vreemde geknuffeld of gedetailleerd en emotioneel hartzeer gedeeld met iemand anders. Een behoorlijk prijzige Rennie dus.

Andere testresultaten bleken zorgwekkender. In een capsule werd dextromethorfan (DXM) gevonden. Deze stof veroorzaakt vaak hitteberoertes, een bekend probleem onder ravers die ecstasy gebruiken. Een ander monster bevatte resten van para-methoxyamphetamine. Deze chemische verbinding kostte begin 2015 aan drie Britse feestgangers het leven. Uit andere testen bleek dat sommige drugs helemaal geen MDMA bevatten. Sommigen vroegen zich dan ook af wat ze in hemelsnaam hadden gebruikt.

Om cocaïne te testen op het festival, werden monsters en EZ-testkits gebruikt. De monsters bleken "gemiddeld zuiver" te zijn, met ongeveer 40% pure cocaïne. Uit de testen bleek dat de cocaïne voornamelijk werd versneden met benzocaïne (een verdovingsmiddel van de tandarts) en levamisol (een ontwormingsmiddel voor vee). Bij mensen wekt het laatste effecten op die overeenkomen met cocaïne. We weten echter ook dat het witte bloedcellen onderdrukt en bijdraagt aan verrotting van de huid. In 2014 beweerde een Britse minister dat tot 80% van de cocaïne in Groot-Brittannië met dit middel werd versneden.

HOE TEST JE DE KWALITEIT VAN JE DRUGS?

HOE TEST JE DE KWALITEIT VAN JE DRUGS?

Je drugs zijn snel en gemakkelijk zelf te testen met behulp van een EZ-test. Hiermee bepaal je binnen een aantal minuten, zo niet seconden, de veiligheid en zuiverheid van je drug. Daarnaast zijn de testen gemakkelijk mee te nemen, zodat ze onderweg te gebruiken zijn. Hier is een aantal testkits die bij Zamnesia te bestellen zijn.

EZ-TEST ECSTASY

Het kopen van ecstasy is altijd een riskante onderneming. We weten dat XTC vaak aangevuld is met allerlei vulmiddelen en additieven. Het is dus verstandig je stash voor consumptie te testen. Hiermee voorkom je mogelijk serieuze bijwerkingen, zoals misselijkheid, paniekaanvallen of zelfs overlijden.

Open een van de meegeleverde testcontainers en doe je product erin. Schud voorzichtig. De testkit wordt geleverd met een informatiekaartje. Hierop lees je de resultaten af.

EZ-TEST ECSTASYView Product

EZ-TEST KETAMINE

Deze testkit is te gebruiken om te testen op de aanwezigheid van ketamine. Je spoort er echter ook andere verbindingen mee op. Denk aan ecstasy (MDMA), methamfetamine, methylfenidaat (Ritalin), PMA/PMMA en 2-AI. Je hebt maar een klein beetje drugs nodig om de test uit te voeren. Dit geldt trouwens voor alle testkits. Doe wat in het buisje, schud en wacht.

EZ-TEST KETAMINEView Product

EZ-TEST LSD EN INDOLEN

Deze kit helpt je bepalen of je drugs LSD of andere indolen bevatten. De EZ-kit voor LSD test je monster op de aanwezigheid van verbindingen als DMT, psilocybine, psilocine, 5-MeO-DMT, 5-MeO-MiPT en meer.

EZ-TEST LSD EN INDOLENView Product

EZ-TEST MDMA

Deze test is ontworpen om zeker te zijn van je gekochte MDMA. Sommige pillen bevatten zuivere MDMA, andere zijn versneden met verschillende additieven. Bekend is dat het steeds vaker versneden wordt met goedkopere amfetaminen, zoals methamfetamine. Dankzij deze kit weet je precies hoe zuiver je MDMA echt is.

Met deze test bepaal je de zuiverheid van je MDMA in een aantal minuten. Doe exact 20mg gemalen product in het buisje, schud en wacht even. Je ziet de resultaten binnen 5 tot 15 minuten. Voor het beste resultaat is het echter aanbevolen 30 tot 45 minuten te wachten.

EZ-TEST MDMA

EZ-TEST THC

Deze kit bevat een simpele test om te bepalen of een monster THC bevat. Tetrahydrocannabinol is het belangrijkste psychoactieve ingrediënt in marihuana en verantwoordelijk voor de geestverruimende effecten. Deze test ontdekt binnen een aantal seconden of je daadwerkelijk high wordt van je product.

De kit is geschikt voor plantenmateriaal (toppen) en hasj. Doe je monster in het buisje. Als THC aanwezig is, zie je een donkerrode kleur verschijnen.

EZ-TEST THCView Product

EZ-TEST COCAÏNE: DRIE KITS

Cocaïne heeft een beruchte reputatie. Het barst namelijk van de additieven. Hoe meer dealers het in handen krijgen, hoe hoger de waarschijnlijkheid dat ermee gerommeld is. En hoe verder van de plaats van oorsprong, hoe groter de kans dat het versneden is. Het vooraf testen van je cocaïne vertelt je veel over het verleden van je product. Gelukkig heeft Zamnesia drie testkits die dit voor je doen.

Deze teststrips reageren niet op cocaïne zelf, maar op veelgebruikte additieven en vulmiddelen. Denk aan efedrine, fenacetine en levamisol. Doe wat cocaïne in een van de testflacons, schud en raadpleeg het informatieblad. Bij het testen van je cocaïne wijst een kleurverandering binnen een aantal seconden op de resultaten.

EZ-TEST COCAÏNEView Product

Deze PurityTest is ontworpen om de zuiverheid van je cocaïne binnen een aantal seconden te testen. Het maakt misschien niet duidelijk waarmee je product versneden is, maar het geeft je wel een goed idee van hoeveel er in zit.

Net als het hoofdingrediënt heeft ook crack een slechte reputatie. Vaak is het versneden en bevat het goedkopere additieven. Deze testkit vertelt je niet precies wat je consumeert. Maar je ontdekt wel of je product cocaïne, crack, MiPT, MDPV of 5-MeO-DMT bevat. Binnen een aantal seconden heb je resultaat.

HOE WERKEN DEZE TESTEN?

Een EZ-test laat een chemische reactie in een buisje of flesje zien. Een specifieke stof (afhankelijk van de kit) is geabsorbeerd in silicagel en zit in de testcontainer. Bij waarneming van een bepaalde stof ontstaat een chemische reactie. Dit resulteert in een kleurverandering. Met sommige kits is het nodig hier een aantal minuten op te wachten. Zodra dit plaatsvindt, lees je de bijgeleverde kleurenkaart af om de resultaten te bepalen.

HOE WERKEN DEZE TESTEN?

Weet dat we alle kits zonder garantie verkopen. Voor een volledig, grondig onderzoek, dien je je monster naar een officieel laboratorium te sturen.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken