Blog
High Worden Zonder Drugs
4 min

10 Manieren Om High Te Worden Zonder Drugs

4 min
Smartshop Top Lists

High worden hoeft niet om drugs te gaan, want het lichaam heeft alles in huis om een high op te wekken. Er is slechts een duwtje nodig.

Als het gaat om high worden, nemen velen aan dat drugs onmisbaar zijn. Natuurlijk is dat zo, maar niet altijd. Er zijn andere manieren om het lichaam te manipuleren, waardoor een high van binnenuit ontstaat.

Natuurlijk zal het verkrijgen van deze highs een beetje oefening vragen en wellicht zijn ze niet zo uitgesproken als de high die door drugs wordt opgewekt, maar in staat zijn zo'n high op te wekken, is natuurlijk voor sommigen behoorlijk opwindend. Hier zijn dus tien drugsvrije manieren om aan de slag te gaan.

10 Manieren Om High Te Worden Zonder Drugs

1. HOLOTROPIC BREATHWORK

High Worden Zonder Drugs: Holotropic Breathwork

Holotropic Breathwork, ontwikkeld door LSD-onderzoeker en pionierend psychiater Dr. Stanislav Grof, is een ademhalingstechniek waarbij visoenen en diepe, meditatieve toestanden kunnen worden opgewekt. Volgens sommigen kan de techniek ervoor zorgen dat de deelnemer spiritueel ontwaakt, visoenen ziet van een vroegere zelf, trauma's uit het verleden confronteert, lichamelijke sensaties voelt en voorbij het wakkere bewustzijn reist.

Hoewel het moeilijk te geloven is dat een ademhalingsoefening zulke uitgesproken effecten kan opwekken, concludeerde MAPS, een organisatie die toegewijd is aan het onderzoeken van op psychedelica gebaseerde therapie, in een onderzoek dat Holotropic Breathwork een rendabel alternatief leek te zijn op door psychedelica geassisteerde therapie.

2. BINAURAL BEATS

High Worden Zonder Drugs: Binaural Beats

Binaural Beats zijn computer gegenereerde audio tracks, waarvan wordt beweerd dat ze je hersengolven synchroniseren en een geestverruimende toestand opwekken. Door verschillende tonen af te spelen door individuele oordoppen van je koptelefoon, zouden deze tracks de illusie van een beat op moeten wekken en de waarneming veranderen.

Vaak worden ze digitale drugs genoemd, maar dit is vrij ruim genomen. Er is veel debat over de reikwijdte van de kracht. Ze hebben echter wel een bepaald effect en worden vaak gebruikt in klinische onderzoeken om slaapcycli te helpen onderzoeken, maar ze zijn absoluut niet zo krachtig als drugs.

Maar het is mooi meegenomen, mocht je er een "spaced out" of ontspannen gevoel van krijgen, of een licht stimulerende buzz. Ze zijn niet gevaarlijk, helemaal legaal en online verkrijgbaar dus je kan ze zonder zorgen proberen. Hoe "high" je ervan zal worden, ligt helemaal aan jezelf.

Once the brain is in tune with the binaural beat it produces brainwaves of that frequency altering the listener's state of mind.                   Lees hier het hele artikel

3. SENSORISCHE ISOLATIETANK

High Worden Zonder Drugs: Sensorische Isolatietank

De sensorische isolatietank, oftewel een drijfcabine, is een verbazingwekkend stukje techniek. Het is een lichte en geluiddichte tank die zeer geconcentreerd zout water bevat, verwarmd op lichaamstemperatuur. De gebruiker drijft in een complete sensorische blackout, waardoor het voelt alsof ze ronddrijven in het niets. Na een tijdje, zal deze isolatie de grenzen van het bewustzijn afbreken, diepe en introspectieve gedachten en creativiteit ontsluiten en een uitgesproken gevoel van ontspanning opwekken.

4. HARDLOPEN EN INTENS SPORTEN

High Worden Zonder Drugs: Hardlopen

Ze noemen het niet voor niks een "runner's high". Hoewel sport sowieso afmattend kan zijn, zal het lichaam grote hoeveelheden endocannabinoïden produceren als je een bepaalde drempel voorbij bent.Deze endocannabinoïden werken op dezelfde receptoren als de cannabinoïden in cannabis.

Tot voor kort werd gedacht dat endorfine verantwoordelijk was voor het geweldige gevoel na het sporten, maar nieuw onderzoek suggereert dat het merendeel van het gevoel afkomstig is van deze endocannabinoïden.

5. SEKS / TANTRA / BEWUST DE LIEFDE BEDRIJVEN

High Worden Zonder Drugs: Seks

Seks is geweldig. De rush van neurotransmitters en hormonen leveren ons onbeschrijflijke gevoelens, zeker tijdens de climax, wanneer dat gedeelte van de hersenen die het gedrag beheert, tijdelijk wordt afgesloten. Dit kan allemaal naar grotere hoogten worden gevoerd met wat bewust de liefde bedrijven.

De liefde is echt een drug en als je dit bewust toevoegt aan je seksleven, kan dit de ervaring met je partner meer puur en ongeremd maken. Het is alsof jullie zielen met elkaar werken, in plaats van slechts jullie lichaamsdelen. En als je de flow en verbinding voelt spreiden, gaan jullie samen over tot een ritme, waarbij genot gevonden wordt in elk aspect van de ervaring, die veel verder gaat dan simpele seks.

Het is een kunstvorm die geperfectioneerd is door de Oude Indiërs, die technieken voor tantrische seksrituelen ontwikkelden om de ervaring te verlengen en nieuwe niveaus van genot te bereiken.

6. ZWEETHUT

High Worden Zonder Drugs: Zweethut

Het gebruik van een zweethut is een traditionele methode onder inheemse Amerikaanse stammen. Het werd gebruikt als onderdeel van ceremonies, als manier om hun zelf te zuiveren, maar ook om na te denken en zelfs als onderdeel van zoektochten naar visioenen. Door in hun voetstappen te volgen, is het mogelijk om jezelf in dezelfde situatie te brengen en je geestestoestand aan te passen, waarbij je niet eerder opgedane inzichten verkrijgt.

Opgemerkt moet wel worden dat, als je jezelf blootstelt aan langdurige perioden van intens zweten, je last kan krijgen van zware uitdroging, wat gevaarlijk kan zijn als je last hebt van gezondheidsproblemen.

7. VASTEN

High Worden Zonder Drugs: Vasten

Het klinkt bizar, maar vasten is een eeuwenoude traditie die door diverse culturen en religies als techniek wordt gebruikt om zichzelf te openen voor spirituele ervaringen. Als je een maaltijd mist, zal je je over het algemeen een beetje wazig in je hoofd, prikkelbaar en down voelen.

Uit klinisch onderzoek is echter gebleken dat langdurige onthouding van voedsel balans kan brengen, mentale helderheid kan verbeteren, gevoelens van welzijn kan verhogen en zelfs euforie kan opwekken.

Natuurlijk is niet eten gevaarlijk en het moet ook niet worden aangemoedigd zonder zorgvuldig onderzoek en therapeutische structuur, zeker als je gezondheidsproblemen of eetstoornissen hebt. We willen slechts aantonen dat de meest vreemde en onverwachte dingen onze geesten kunnen meevoeren naar nieuwe hoogten.

8. EXTATISCH DANSEN

High Worden Zonder Drugs: Extatisch Dansen

Ooit naar een feestje of rave geweest en iemand gezien die eruit zag alsof hij veel te veel lol had? Vaak wordt aangenomen dat drugs de oorzaak zijn, maar het kan in feite de manier van bewegen zijn.

Het bewegen van je lichaam op muziek in een patroon of yoga-achtige bewegingen kan ervoor zorgen dat je een verbinding voelt die je in een meditatieve trance helpt. In zo'n trance kan de gemoedstoestand worden veranderd, waardoor een normale adrenaline-rush aanvoelt als een geestverruimende ballon.

Dit klinkt logisch zodra je weet dat de pijnappelklier in de hersenen serotonine kan omzetten in DMT, maar dit gebeurt alleen tijdens de slaap of in een diepe, meditatieve toestand.

9. BIKRAM YOGA

High Worden Zonder Drugs: Bikram Yoga

Bikram Yoga, ook wel bekend onder de noemer hot yoga, bestaat uit yoga oefeningen, gebaseerd op de traditionele hatha yoga, uitgevoerd in een ruimte die verwarmd is tot 40 graden Celsius.

Naast het feit dat dit centrerend en rustgevend werkt, leidt Bikram yoga tot de activering van het sympathische zenuwstelsel, wat er weer toe leidt dat er veel endorfine vrijkomt in het lichaam. De kans bestaat dat er, net zoals bij het hierboven genoemde hardlopen, endocannabinoïden vrijkomen, hoewel dit niet wetenschappelijk onderzocht is. Het resultaat is dat je de yogastudio knetter-high verlaat.

10. LUCIDE DROMEN

High Worden Zonder Drugs: Lucide Dromen

Helder dromen is de kunst om je geestestoestand tijdens de slaap zo aan te passen dat je "bewust" of "helder" wordt tijdens je dromen. Uiteindelijk krijgt de dromer de volledige controle om te dromen wat hij maar wil, waarbij hij dingen kan veranderen en een actief onderdeel van de droom kan zijn. Voor sommigen kan het zo echt aanvoelen als de wakkere wereld.

Daarnaast wordt de ervaring vaak onthouden na het wakker worden, wat de pret verhoogt en de dromer in staat stelt de droom de volgende keer af te maken. Het bereiken van deze toestand is lastig, maar met wat toewijding zeker mogelijk. Het geeft de dromer ongekende kracht in de droomwereld; een ultieme trip die je zelf hebt uitgedacht.

Gerelateerd artikel

5 Kruiden Die Lucide Dromen Kunnen Veroorzaken

Wetenschappelijk onderzoek en bronnen:

  1. https://maps.org/news-letters/v23n1/v23n1_24-27.pdf
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19042870/
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16790592/
  4. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0028390815002038
  5. https://www.mindthesciencegap.org/2013/04/10/fasting-for-mental-health-does-it-work/

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken