Blog
Wat Is Mexicaanse Dragon En Hoe Bereid Je Het?
4 min

Wat Is Mexicaanse Dragon En Hoe Bereid Je Het?

4 min

Heb je ooit lucide dromen willen opwekken met een plant die ook werd gebruikt om menselijke offers te kalmeren voordat hun hart eruit werd getrokken? Zo ja, blijf lezen. We vertellen je alles wat je moet weten over Tagetes lucida, ook wel Mexicaanse dragon genoemd.

Mexicaanse dragon wordt gebruikt als culinair alternatief voor dragon. Maar ook onder de Azteken kent het een interessante geschiedenis, onder meer om mensen te verdoven voordat ze werden opgeofferd. Naar verluidt, verbetert het ook de luciditeit wanneer het vers en in grotere hoeveelheden wordt ingenomen.

In dit artikel bekijken we deze plant en welke toepassingen het bezit.

Wat is Mexicaanse dragon?

Wat Is Mexicaanse Dragon?

Mexicaanse dragon, of Tagetes lucida, is een plant met gele bloemen uit Midden-Amerika, met name Mexico. Deze plant heeft een lange en gevarieerde gebruiksgeschiedenis, variërend van een kalmerend middel voor geofferde slachtoffers tot een kruid om voedsel op smaak te brengen. Het wordt ook gebruikt als hulpmiddel bij het herinneren van dromen en lucide dromen.

De plant kan ongeveer 75cm hoog worden en ruikt naar anijs of zoethout. Mexicaanse dragon is een overblijvende plant die hoog of juist struikachtig groeit, afhankelijk van het landras.

Gerelateerd artikel

5 Kruiden Die Lucide Dromen Kunnen Veroorzaken

Geschiedenis

Geschiedenis

Dit kruid heeft een lange geschiedenis van traditioneel gebruik bij de Azteken in Midden-Amerika. Veel van het gebruik ervan was therapeutisch, aangezien het werd (en nog altijd wordt) gebruikt om verkoudheid en maagaandoeningen aan te pakken. Het diende ook doel als wierook. Het gedroogde kruid geeft namelijk een scherpe en aangename geur af, die ook werkt als een effectief insectenwerend middel.

Bovendien werd het poeder van de gedroogde plant in de gezichten van geofferde slachtoffers geblazen, omdat men dacht dat het de zintuigen verzwakte. Hierna werd hun hart uit hun lijf gesneden, dus laten we hopen dat de dragon zijn werk heeft gedaan!

Naast deze holistische en rituele toepassingen, werd Mexicaanse dragon vanwege de sterke smaak ook voor culinaire doeleinden benut.

Effecten van Mexicaanse dragon

Effecten Van Mexicaanse Dragon

Mexicaanse dragon gebruikt men tegenwoordig vooral om voedsel op smaak te brengen. Maar naar verluidt, heeft het ook enkele mentale effecten. Als psychotrope stof is het nauwelijks onderzocht en daarom is het moeilijk om er uitspraken over te doen. Er is echter anekdotisch bewijs dat suggereert dat het de luciditeit in wakkere toestand kan verhogen.

De effecten zouden subtiel, maar merkbaar zijn. Zicht en gehoor worden blijkbaar extra helder en je bent meer aanwezig. De gebruiksmethode lijkt belangrijk te zijn om deze effecten te ervaren. Je moet ofwel een thee drinken, gezet van verse bladeren of het gedroogde en vermalen plantmateriaal roken.

Vanwege deze effecten is Mexicaanse dragon inmiddels erg populair bij mensen die experimenteren met lucide dromen.

Lucide dromen

Lucide Dromen

Aangenomen wordt dat deze luciditeit ook van invloed is op mensen terwijl ze slapen. Hierdoor wordt het herinneren van dromen mogelijk verbeterd en de kans om lucide te worden in je droom vergroot. Het werkt echter niet als een soort magisch kruid; om lucide te worden, moet je nog steeds technieken oefenen die helpen bij deze ervaring.

Toch denken mensen dat Mexicaanse dragon het proces gemakkelijker maakt. Het belangrijkste potentiële voordeel is het verbeteren van het herinneren van je dromen, ook wel dream recall genoemd. Dit is een belangrijk onderdeel van lucide dromen. Door dromen elke dag te herinneren, ben je beter in staat om ze op te merken terwijl ze gebeuren. Dit leidt uiteindelijk tot volledige luciditeit.

Gerelateerd artikel

5 Kruiden Die Lucide Dromen Kunnen Veroorzaken

Welke dosering Mexicaanse dragon moet je nemen?

Het gebruik van deze plant is niet erg gangbaar. Dat maakt het lastig te zeggen welke dosering je moet gebruiken om de gewenste effecten te krijgen. Sommige mensen suggereren een dosis van 250mg, terwijl andere melden dat ongeveer 2.000mg het beste is. Gezien deze discrepantie raden we aan laag te beginnen en uit te bouwen om de dosis te vinden die het beste bij jou past.

Gelukkig lijken hogere doses geen nadelige effecten te hebben. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een overdosis of het opwekken van onaangename psychologische effecten. Een hogere dosis kan echter je maag wat van streek maken.

Hoe bereid je Mexicaanse dragon?

Hoe Bereid Je Mexicaanse Dragon?

De bereiding van Mexicaanse dragon verschilt, afhankelijk van wat je hoopt te bereiken. Het is belangrijk op te merken dat de actieve ingrediënten snel afbreken als je ze uit het verse blad haalt, ook in extracten en gedroogd materiaal.

Het is ook vermeldenswaardig dat alle delen van de plant de actieve ingrediënten bevatten die met versterkte luciditeit zijn geassocieerd.

Dus als je de mentale effecten van deze plant wilt ervaren, moet je hem vers gebruiken. Voor wierook of culinaire doeleinden werkt gedroogd plantaardig materiaal net zo goed.

Thee

Thee

Je kunt thee zetten met verse of gedroogde bladeren en bloemen, maar ook met andere delen van de plant als je die zelf hebt gekweekt.

Om thee te zetten, hak je het plantmateriaal een beetje fijn als je grotere bladeren en bloemen gebruikt. Dit bevordert de infusie van verbindingen in de thee. Gebruik geen kokend water, maar water van ongeveer 80ºC, want te heet water kan sommige verbindingen beschadigen.

Laat de thee tussen de vijf en tien minuten trekken, afhankelijk van hoe sterk je het wenst. Om de smaak te verbeteren, kun je honing of een andere zoetstof toevoegen.

Koken

Als je dit kruid in de keuken gebruikt, zijn er veel opties. Je kunt zowel verse als gedroogde kruiden gebruiken om mee te koken. Over het algemeen zijn gedroogde kruiden makkelijker te bewaren en je hebt ze altijd bij de hand.

Wierook

Om Mexicaanse dragon als wierook te gebruiken, ga je als volgt te werk:

  1. Oogst verse bladeren, bloemen en stelen. Knip ze niet te kort af.
  2. Bundel wat plantaardig materiaal bij elkaar en bind het vervolgens samen met katoenen touw. Bind het redelijk strak vast, maar niet zo compact dat er geen lucht doorheen kan stromen.
  3. Laat je bundel twee tot drie weken aan de lucht drogen.
  4. Als je er zeker van bent dat het helemaal droog is, kun je het uiteinde verbranden als je eigen Mexicaanse dragonwierook.

Hoe kweek je Mexicaanse dragon?

Hoe Kweek Je Mexicaanse Dragon?

Mexicaanse dragon kun je gemakkelijk kweken. De plant gedijt in direct zonlicht of lichte schaduw, maar heeft wel een goede hoeveelheid licht nodig om goed te groeien. De belangrijkste vereiste van deze plant is aarde met een goede drainage. Als de wortels in water staan, kunnen ze gemakkelijk rotten, omdat de plant is geëvolueerd om te groeien in droge omgevingen.

Een interessant kenmerk van Mexicaanse dragon is dat als de zijtakken tijdens het groeien de grond raken, ze wortel schieten en zich in de grond verankeren. De plant kan goed tegen droogte, maar geeft veel meer bloemen als je regelmatig water geeft.

Je kunt tijdens de hele groei bladeren oogsten, aangezien ze terug groeien. Bovendien moet je alles oogsten voordat de bloemblaadjes in de herfst van de bloemen vallen. Dit is een vaste plant, maar buiten de natuurlijke breedtegraad kweek je het als eenjarige, omdat het de winters niet zal overleven. Daarom kun je, zodra de herfst aanbreekt, de hele plant ontwortelen en te drogen hangen. Alle onderdelen zijn namelijk te gebruiken.

FAQ: Mexicaanse dragon

❓Welke smaak heeft Mexicaanse dragon?
Mexicaanse dragon heeft een vergelijkbare smaak als anijs en zoethout.
❓Is Mexicaanse dragon goed voor de huid?
Nee. Normale dragon (Artemesia dracunculus L.), geen Mexicaanse dragon, zou goed zijn voor de huid.
❓Is Mexicaanse dragon beter vers of gedroogd?
Voor culinaire toepassingen kun je zowel verse als gedroogde Mexicaanse dragon gebruiken. Om echter de mentale effecten van deze plant te krijgen, moet deze vers worden gebruikt.

Mexicaanse dragon: lekker en heerlijk om bij weg te dromen

Tegenwoordig is Mexicaanse dragon vooral een keukenkruid, met een smaak die lijkt op anijs en zoethout. Naar verluidt, kan het ook de luciditeit verhogen, zowel in wakkere als slapende toestand, zolang je het vers en in grote hoeveelheden consumeert. Experimenteer er zelf mee en ontdek alles wat deze plant te bieden heeft.

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken