Blog
Wat Zijn De Voordelen Van Hemp Wick?
1 min

Wat Zijn De Voordelen Van Hemp Wick?

1 min
Headshop Products
Je zal het wel al gezien hebben: iemand pakt (wat lijkt op) een bal van draad tevoorschijn om een pijp of joint mee aan te steken. Dit lijkt langdradig, maar daar zijn goede redenen voor.

Voor velen is de gedachte om iets anders te gebruiken dan de bekende aanstekers of lucifers ongehoord. Dit zijn de beproefde methoden om aan te steken, maar steeds meer maken nu de overstap naar hemp wick die de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Dus waarom al deze ophef?

HEMP WICK: WAT IS HET EN WAAROM WORDT HET GEBRUIKT?

Zoals de naam suggereert, is hemp wick een aansteekbare lont van hennep gedoopt in bijenwas. Het wordt aangestoken met een lucifer of aansteker en wordt vervolgens gebruikt met een kom, waterpijp of joint.

Maar waarom zou je een wick aansteken, terwijl je de joint ook meteen direct kan aansteken? Het komt met name neer op de volgende twee redenen: chemicaliën en smaak. Hennep en bijenwas zijn natuurlijke producten en bevatten geen verfijnde chemicaliën, zoals butaan of kaliumchloride die lucifers en aanstekers wel bevatten. Met name bij aanstekers ontsnapt een klein percentage van de butaan de vlam en wordt geïnhaleerd. Het gebruik van een wick elimineert dit probleem. Dat leidt tot misschien het belangrijkere voordeel van de wick; verbetering van de smaak van de rook. De afwezigheid van ongewenste chemicaliën resulteert gewoon in natuurlijker en schoner roken.

I-TAL Hemp Wick

De I-TAL Hemp Wick

Een andere reden waarom de wick meer smaak biedt is door de temperatuur van de vlam; de hemp wick heeft een lager brandpunt dan een aansteker of lucifer. Het resultaat: minder cannabinoïden en terpenen in de top worden verbrand.

En voor iedereen die bezorgd is over de planetaire impact van de petro-chemisch aangewakkerd aanstekers: hemp wick wordt duurzaam geproduceerd met behulp van traditionele methoden. Daarom is de wick perfect om groen te blijven – in ieder opzicht.

RAW Hemp Wick

De RAW Hemp Wick

De hemp wick heeft in het algemeen veel gaande voor zich. Natuurlijk ligt het aan jezelf of het ongemak om het aan te steken voor gebruik je waard is. Maar als je zo natuurlijk en schoon mogelijk wilt roken, and misschien zelfs belangrijker ter verbetering van jouw eigen gezondheid en die van de planeet, dan is de wick een goede keuze.


Read more about
Headshop Products
Zoeken in categorieën
of
Zoeken