Blog
RAW Hemp Wick
3 min

Hoe (En Waarom) Moet Je Hemp Wick Gebruiken?

3 min

Je zal het wel al gezien hebben: iemand pakt (wat lijkt op) een bal van draad tevoorschijn om een pijp of joint mee aan te steken. Dit lijkt langdradig, maar daar zijn goede redenen voor.

Wellicht heb je dit handige aanmaakmateriaal al talloze keren over het hoofd gezien. Vaak lijkt het op een bol touw en om die reden gunnen veel mensen het geen blik waardig. Toch kan hemp wick de manier waarop je van je favoriete kruid geniet voor altijd veranderen — positief! In dit artikel bespreken we hoe zo'n kleine bal jouw rooksessies natuurlijker en aangenamer kan maken. Het zal je verbazen waar een dergelijke "draad" toe in staat is!

Wat is hemp wick?

Wat is hemp wick?

Hemp wick is een brandbare lont die is gemaakt van natuurlijke hennepvezels, gedoopt in bijenwas. Het is daarbij een makkelijk te gebruiken alternatief voor lucifers en aanstekers. En aangezien het maar twee ingrediënten bevat, maakt het een einde aan de chemicaliën en gassen die je van andere aanmaak-accessoires gewend bent. Het is dus eigenlijk een natuurlijkere aanvulling op jouw natuurlijke kruid. Als je een alternatief zoekt voor traditionelere methodes van aansteken, is dit het accessoire voor jou.

Waarom moet je hemp wick gebruiken?

Zoals gezegd, bestaan er reeds conventionele alternatieven. Waarom zou je geen aansteker of lucifer gebruiken om je pijp of bong aan te steken? Om hemp wick aan te steken, heb je immers ook een vlam nodig. Dus hoezo zou je hemp wick niet achterwege laten? Het antwoord komt neer op twee belangrijke dingen: chemicaliën en smaak.

Aanstekers en lucifers bevatten chemicaliën, zoals butaan, die niet goed zijn voor het menselijk lichaam. Soms inhaleer je de dampen van deze giftige chemicaliën tijdens het aansteken van je joint of pijp. Een ongecompliceerde en eenvoudige hemp wick is echter een chemievrije oplossing, waarbij je het verschil zeker merkt als je het probeert.

Gemakkelijker te gebruiken

Hemp wick is gebruiksvriendelijk

De meeste aanmaak-accessoires zijn eenvoudig te gebruiken, maar het kan soms wel een geklooi zijn tijdens een rooksessie. Hemp wick werkt echter moeiteloos en is gebruiksvriendelijk. Omdat het opgerold is, is het makkelijk om mee te nemen en kun je het op elk moment tevoorschijn halen. Doordat je de bal eenvoudig kunt afwikkelen, kun je precies afmeten hoeveel je nodig hebt en kun je snel zien hoeveel je nog hebt. Wanneer je hemp wick gebruikt, hoeft je sessie nooit meer te worden afgebroken door een bijna lege aansteker!

Butaangas uit aanstekers kan gezondheidsrisico's vormen

Butaangas uit aanstekers kan gezondheidsrisico's vormen

Hoewel ze waarschijnlijk de meestgebruikte manier zijn om sigaretten en joints aan te steken, is het geen geheim dat aanstekers chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Het gebruik van hemp wick is beslist een gezondere methode en kan bovendien makkelijker zijn. Het inhaleren van hennepdamp is zonder twijfel minder slecht voor je dan het inademen van de gifstoffen uit een butaanaansteker. Geloof ons nu maar. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Zachtere (en meer) hijsjes

Hemp wick brandt op een lagere temperatuur

Aangezien hemp wick op een lagere temperatuur brandt dan een aansteker, krijg je een soepeler trekje. Dit stelt je in staat om de smaken van je specifieke wietsoort beter te proeven. Gebruikers die zijn overgestapt, beweren niet alleen dat hun trekjes zachter aanvoelen, maar tevens dat ze meer smaaknuances detecteren. Door je wiet op een lagere temperatuur te verbranden, gaat het bovendien langer mee. Zo kun je misschien wel tweemaal zoveel trekjes nemen als gewoonlijk.

Nauwkeuriger

Het gebruik van hemp wick is eenvoudig en precies

Het kan soms lastig zijn om je bong aan te steken wanneer je al een beetje high bent. Nu hoef je je geen zorgen meer te maken! Het gebruik van hemp wick is eenvoudig en precies. Omdat je een stevig, lang stuk lont verbrandt, is het makkelijk om dit bij je pijp of bong te houden. En aangezien het langzaam brandt, verbrand je je vingers niet zo snel als bij lucifers of een aansteker.

Hoe gebruik je hemp wick?

Hoe gebruik je hemp wick?

Waar begin je, als je eenmaal hemp wick in huis hebt? Je bent vast blij te lezen dat dit een eenvoudig proces is. Zoals we al zeiden, is hemp wick vaak opgerold wanneer je het koopt. Hoe verleidelijk het misschien ook is; je hoeft niet de hele bal af te rollen. Wikkel gewoon zoveel lont los als je nodig hebt.

Na het afrollen gebruik je een lucifer of aansteker om het uiteinde aan te steken. We zeiden weliswaar dat deze aanmaakmaterialen niet het gezondst voor je zijn, maar je steekt de hemp wick uit de buurt van je gezicht aan en lang voordat je inhaleert. Zo beperk je de kans dat je butaan of gifstoffen inademt. Het aansteken van het uiteinde is volkomen veilig, aangezien het niet ontvlambaar is.

Gerelateerd artikel

Hoe Gebruik Je Een Bong?

Eenmaal aangestoken, kun je de hemp wick gebruiken om je bong, joint of pijp aan te steken. Dankzij de bijenwas behoudt de hemp wick zijn stevigheid. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat het verfrommelt bij het aansteken van je rookgerei. En omdat hemp wick trager brandt, is het bovendien niet zo'n race tegen de klok als met een lucifer.

Zodra je pijp, joint of ander soort rookwaar eenmaal brandt, kun je je hemp wick uitmaken. Dit kun je doen door hem ofwel in water te dompelen of door je vingers nat te maken en de vlam zelf te doven. Laat de wick even afkoelen en rol hem weer op voor later gebruik.

Hemp wick behoort tot het arsenaal van elke stoner

Simpel, veilig en zonder gedoe. Waar wacht je nog op? Hoog tijd om wat hemp wick te vergaren en zelf te ontdekken hoe deze bal met draad je leven kan veranderen!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken