Bongs

Bongs en waterpijpen (shishas) worden over het algemeen gemaakt van keramiek, glas, acryl of bamboe en zij koelen de rook waardoor het mogelijk wordt een grotere hijs te nemen. Het water helpt ook sommige stoffen en teer tegen te houden voor een gezonder en zachter effect. Een kom wordt gebruikt voor de tabaksmix en zuigen aan de slang trekt de rook door het waterreservoir. Een klein gaatje of choke wordt bedekt gehouden tijdens het zuigen en wordt opengelaten voor inhalatie. Interessant feitje: Het woord bong komt van het Thaise woord 'baung' wat vrij vertaald 'bamboe pijp' betekent. Bongs werden traditioneel gebruikt door de Hmong stammen van Thailand en Laos, maar ook in Afrika voordat het gebruik (en de naam) werd overgenomen in het Westen tijdens de jaren zeventig. Dank u Hippies!


Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Ontdek onze uitgebreide selectie bongs

Bongs

Als roker kun je bijna niet zonder een fijne bong. Als je op zoek bent naar een nieuwe bong voor je verzameling, of het nu een novelty is of een eenvoudig glazen voorwerp, we verzekeren dat we iets geschikts voor je hebben.

Het assortiment van onze Head Shop bestaat uit honderden bongs gemaakt van diverse materialen waaronder glas, acryl, keramiek en nog veel meer. We hebben ook novelty bongs van uitzonderlijke kwaliteit, en een hele serie accessoires en reserveonderdelen.

Wij zijn bijzonder toegewijd om onze klanten te voorzien van de beste benodigdheden voor het verbeteren van hun rookervaring. Vandaar dat ons assortiment bestaat uit kwaliteitsproducten van de beste fabrikanten op dat gebied.

Als je klaar bent om onze producten eens te bekijken maak dan van bovenstaande subcategorieën gebruik zodat je snel vindt waar je naar op zoek bent. Je kunt natuurlijk ook blijven doorlezen voor meer informatie over waterpijpen, hun geschiedenis, en nog veel meer.

BONGS/WATERPIJPEN EN HUN GESCHIEDENIS

BONGS/WATERPIJPEN EN HUN GESCHIEDENIS

Waterpijpen bestaan al eeuwen.

In het jaar 2013 hebben archeologen in Rusland een kurgan (een soort grafheuvel) uitgegraven die was gemaakt door de Scythen, een ruig nomadenvolk dat grote delen van de Centraal-Aziatische steppen bevolkte tussen de 9de en 1ste eeuw vC.

De uitgraving bracht een 2400 jaar oude waterpijp aan het licht die werd gebruikt door Scythische stamhoofden om cannabis en opium mee te roken.

Waterpijpen werden ook gebruikt in Perzië, langs de Zijderoute, en in de 16de eeuw in China om tabak mee te roken, ze waren ook geliefd door koninklijke figuren zoals de Chinese Keizerin Dowager Cixi, die zelfs samen met tenminste drie waterpijpen werd begraven.

In veel delen van Azië, zoals Vietnam en Thailand gebruiken de mensen nog steeds bamboo bongs om tabak mee te roken.

HOE WERKEN WATERPIJPEN?

HOE WERKEN WATERPIJPEN?

De waterpijpen die je op onze site kunt vinden kunnen ingewikkeld zijn, compleet met kamers van verschillende grootte en een reeks toebehoren zoals bowls van diverse maten, en toebehoren die ontworpen zijn voor het gebruik van olie en andere concentraten, en zo verder.

Hoewel al deze accessoires een verschillend effect hebben op de totale rookervaring die je hebt met je waterpijp, werken alle waterpijpen in principe hetzelfde, ze hebben een bowl, een rookpijp en een kruik waarin de rook geproduceerd wordt.

Nadat de bowl volgestopt is met een rookbare substantie en er water in de kruik van de waterpijp zit wordt de substantie aangestoken en de rook gaat naar beneden door de rookpijp, wordt vervolgens door het water gefilterd en uit het mondstuk gezogen.

WAAROM GEBRUIK JE EEN BONG?

WAAROM GEBRUIK JE EEN BONG?

Er zijn genoeg redenen aan te voeren waarom sommige rokers een waterpijp prefereren boven een gewone pijp, sigaretten, joints, of blunts.

Sommigen prefereren gewoon de werking, terwijl anderen zeggen dat bongs een zachtere rook produceren. En dat is natuurlijk wel waar, het water koelt immers de rook voordat het in de longen van de roker komt.

Veel rokers beweren dat het water er meer schadelijke chemicaliën uitfiltert dan andere filters. Dat kan waar zijn omdat cannabis in een joint of een blunt vaak zonder filter gerookt worden. Hoewel, studies die de tabaksrook van sigaretten en waterpijpen hebben vergeleken hebben aangetoond dat beide manieren van roken ernstige gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben.

Ondanks het feit dat waterpijpen al duizenden jaren bestaan (zoals hierboven vermeld), is er niet voldoende onderzoeksbewijs die deze twee manieren van roken met elkaar vergelijken.

HOE ROOK JE EEN BONG

HOE ROOK JE EEN BONG

Rokers die nog nooit een waterpijp hebben geprobeerd kunnen misschien een beetje bevreesd raken als ze er voor de eerste keer dat ze er een zien/gekocht hebben. De werking is echter behoorlijk eenvoudig.

Hier volgen de basisstappen voor het roken van een bong.

 1. Maak je bong voor elk gebruik grondig schoon.
 2. Vul de bong met water door het mondstuk tot de rookpijp tot ongeveer 1,5-2,5 cm gevuld is. Zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt, anders krijg je het water in je gezicht en wordt het een zootje. Je kunt het water koelen met ijsklontjes, dan wordt de rook nóg zachter.
 3. Vul de bowl met je favoriete rookwaar. Zorg ervoor dat de bowl stevig is gevuld tot onder de rand, dat je rookwaar niet te fijn is en door de bowl getrokken wordt en in de rookpijp belandt. Zorg er ook voor dat je de bowl niet verstop door er teveel in te doen.
 4. Plaats je mond aan het uiteinde van de schacht en zorg ervoor dat je lippen stevig in het mondstuk zitten. Druk je gezicht lichtjes op het mondstuk zodat er geen rook kan ontsnappen.
 5. Steek je rookwaar aan en trek tegelijkertijd aan je bong. Het water zou nu moeten gaan borrelen en de kamer vult zich met rook. Als de rookwaar eenmaal roodgloeiend is doof je de vlam zodat het niet verkoolt. Blijf er lucht inzuigen tot de kamer gevuld is met de gewenste hoeveelheid rook. 
 6. Als je klaar bent met inhaleren verwijder je de bowl van de bong en zuigt de overgebleven rook in je longen. Houd de rook een paar seconden in je longen en blaas uit.

OPMERKING: Sommige bongs hebben een klapgat inplaats van een verwijderbare rookpijp. Dit is een klein gaatje dat ofwel aan de zijkant van de rookschacht of je bong zit. Als je de rookwaar aansteekt en je begint de rook in de rookkamer te zuigen zorg er dan voor dat je je vinger op het gaatje houdt, zodat er geen rook kan ontsnappen.

Als je klaar bent met het inhaleren van rook in de kamer haal je je vinger van het gaatje.

HOE REINIG JE EEN WATERPIJP

Een goede rookervaring kan grondig verpest worden door een vuile waterpijp. Hier volgen enkele eenvoudige aanwijzingen om je waterpijp netjes en schoon te houden.

 1. Haal de bong uit elkaar. Hierdoor kun je elk onderdeel apart reinigen.
 2. Spoel elk onderdeel van je bong met heet water en laat ze drogen.
 3. Begin met het reinigen van de hoofdkamer. Vul een afwasteiltje met een eenvoudig reinigingsmiddel (bijvoorbeeld een mix van azijn en schoonmaak-soda), plaats de kamer van de bong in de oplossing en reinig die met een sponsje of een doekje. Natuurlijk ga je voorzichtig te werk zodat je geen krassen op het materiaal veroorzaakt. Spoel de kamer met schoon water, en herhaal indien nodig. 
 4. Voer elke stap van punt 3 uit op elk onderdeel van je bong. Om de kleinere delen van je bong te reinigen, zoals de schacht, de bowl en eventuele andere rookkamers adviseren we je om gebruik te maken van Black Leaf Pipe Cleaners, die op onze site te verkrijgen zijn.
 5. Als je eenmaal gereed bent zorg er dan wel voor dat je alle onderdelen van de waterpijp goed afspoelt met heet water om het reinigingsmiddel te verwijderen. Laat dan alle onderdelen goed drogen voordat je de bong weer in elkaar zet.

OPMERKING: Om het beste resultaat voor het reinigen van je waterpijp te behalen, bevelen we de Bong Master Cleaner solution aan die je op onze site kunt vinden. Mix eenvoudig 1 - 2 eetlepels toe aan het hete water in de kamer, 5 minuutjes wachten, omspoelen en klaar is Kees.

SOORTEN BONGS

De waterpijpen in onze store zijn onderverdeeld in 4 categorieën: glas, acryl, keramiek, en novelty bongs.