Het kweken van je eigen heerlijke kiem- en bladgroente was nog nooit zo makkelijk. Of je nu een deskundige kweker bent of een complete beginner in de wereld van moestuinieren, hier zit je altijd goed. Zoek je kiemgroente van bonen of heb je liever een salade met jonge spruiten? Bij Zamnesia vind je zaden van de lekkerste groentes voor elk moment.
Natuurlijk kun je je dagelijkse groentes gewoon in je plaatselijke supermarkt gaan kopen, maar wat is daar nu leuk aan? Door je groente zelf te kweken, heb je complete controle over wat er allemaal in terecht komt. Bovendien is het proces van begin tot eind een ongelooflijk bevredigende ervaring en gaat er niets boven die eerste hap van je zelfgekweekte kiemgroente. Maar je hoeft ons niet te geloven! Bekijk ons assortiment, koop gewoon wat zaden en benodigdheden, en ontdek het zelf!
De peperachtige bladeren van Rucolakers zijn de ideale toevoeging aan een breed scala aan gerechten. En het kweken van dit smakelijke plantje is supereenvoudig, ongeacht je ervaring! Rucolakers kan binnen, buiten en in een kas worden gekweekt en heeft weinig onderhoud nodig. Zaai de zaden in het vroege voorjaar en geniet in de zomer van de geweldige smaak.
Of je Broccolikers nu lekker vindt in een smoothie, salade of sandwich; in alle gevallen is het rijk aan antioxidanten en vol van smaak. Bovendien is het ontzettend eenvoudig te kweken. Zaai de zaadjes in het vroege voorjaar in een pot. Geef de plantjes veel zon, warmte en soms wat water en ze groeien als kool. In augustus zijn ze klaar voor de oogst en kun je er meteen van genieten!
Tuinkers is gemakkelijk en leuk om te kweken. In de vensterbank of in je tuin, het heeft weinig onderhoud nodig. Het kan in de eerste maanden van het jaar worden gezaaid en is aan het eind van de zomer klaar voor de oogst. Zorg voor een aangename temperatuur van ongeveer 20-22°C, en je kunt genieten van lekkere tuinkers, rijk aan vitamine A, B en C.
Alfalfa Kiemgroente opkweken duurt zo'n 5 dagen. Week de zaden 8–10 uur voor in koel water en laat ze goed uitlekken. Plaats ze in een kiempot en laat deze 10 uur op kamertemperatuur staan, uit direct zonlicht. Herhaal het spoelen/drogen tot de spruiten de gewenste grootte hebben. Je kunt de zaden na het weken ook tussen vochtige keukenrol leggen. Lekker voor salades, broodjes of wokrecepten.
Kweek nu je eigen heerlijke taugé, alfalfa, linzen, fenegriek en gele mosterd met de Kiemgroente Salademix zaden. Gebruik een kiempot of een pot die je afsluit met een doekje. Week je zaden ongeveer 8 uur en laat ze goed uitlekken. Spoel ze daarna twee keer per dag en laat ze telkens uitlekken. Zodra de kiemen verschijnen, zet je ze op een goed verlichte plek totdat ze de gewenste grootte hebben.
Vigna radiata, ofwel 'mungboon', is een heerlijke, voedzame peulvrucht die je kunt stoven of laten sudderen. Maar de spruiten, die fris en waterig zijn (mung taugé), kun je ook verwerken in salades of roerbakken. Bovendien zijn ze heel makkelijk te kweken, door de bonen op vochtig keukenpapier te leggen. Er komen 4-5cm lange kiemen uit, die je meteen kunt gebruiken!
Basilicum (Ocimum basilicum) is een geliefd en sterk geurend kruid. Maar wist je dat basilicumkers even lekker is, maar veel voedzamer? Om je eigen basilicum kiemgroente te kweken, strooi je een laagje zaden in een propagator. Je kunt de spruiten na ongeveer 10 dagen oogsten. Gebruik ze op dezelfde manier als normale basilicum; de smaak is gelijk maar ze bevatten veel meer voedingsstoffen!
Je hebt 7 van 7 producten bekeken
Categories
Account
Informatie
Onze Aanbiedingen
Zonder deze cookies werkt onze website niet. Daarom kun je functionele cookies niet uitschakelen.