Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Pijpjes

Het standaard rookapparaat sinds ontdekkingsreizigers exotisch tabak mee namen naar de Nieuwe Wereld, werd steeds meer aangepast aan het roken van wiet. We hebben pijpen gemaakt van elk denkbaar materiaal dat gegoten of gesneden kan worden, denk aan metaal, glas, hout, acryl en het klassieke 'Meerschaum'. "Dr. Watson, ik denk dat het maken van een keuze een tweedelig probleem gaat worden

Tabak/Wiet Pijpen: Metaal, Glas, Hout en Meer!

Alles Over Pijpjes

Bij Zamnesia hebben we ons magazijn vol liggen met honderden soorten pijpen gemaakt van diverse materialen en in verschillende stijlen. Van eenvoudige glazen modellen die makkelijk in je zak passen tot lange elegante houten pijpen die uitstekend geschikt zijn voor rookvergaderingen met je vrienden. In onze online shop vind je ongetwijfeld wat je zoekt.

Zoals met alle producten die wij aanbieden zijn ook al deze producten van gerespecteerde fabrikanten die hun werk serieus nemen. Dus je kunt ervan verzekerd zijn dat alle pijpen in ons assortiment van de allerbeste kwaliteit zijn.

Voor nadere informatie over de oorsprong van pijproken, handige tips voor het reinigen en roken van een pijp, en details over de door ons aangeboden producten lees je verder. Anders begin je met het rondkijken in onze winkel, en bestelt vandaag nog.

DE OORSPRONG VAN HET PIJPROKEN

Het roken van pijpen gebeurd al duizenden jaren en wordt beschouwd als de oudste manier van het traditionele roken. Pijpen worden doorgaans gebruikt voor het roken van tabak, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor het roken van recreatieve drugs, zoals cannabis.

Er waren al veel Native American culturen die een traditie hadden van pijproken, lang voordat de Europese landverhuizers in de Amerika's arriveerden.

Bij veel van deze culturen was het roken van tabak of een kruidenmengsel een ceremonieel ritueel, waarbij vaak van een speciale ceremoniële pijp gebruik gemaakt werd. De "Vredespijp" is natuurlijk wel de meest bekende ceremoniële pijp die door de Amerikaanse indianen gebruikt werd, er waren er echter nog meer.

Vredespijp

Sommige locaties in Mexico waar tabak verbouwd werd bestonden al ongeveer sinds 1400-1000 vC. Toen de Europeanen de Amerika's bereikten werd de tabak naar het thuisland geëxporteerd. Daar werd het in pijpen gerookt, gesnoven, en gepruimd. In die tijd werd tabak ook in waterpijpen gerookt in China, Perzië, en langs de Zijderoute.

Zo rond 1700 was tabak een grote industrie geworden in Europa.

Echter, het roken van pijpen werd niet uitsluitend door de Amerikaanse indianen gedaan. Archeologisch bewijs suggereert dat andere oude culturen ook pijpen gebruikten om psychoactieve substanties zoals cannabis en opium mee te roken.

In 2013 bijvoorbeeld groeven archeologen een kurgan (een grafheuvel uit de oudheid) uit in Rusland die was gemaakt door de Scythen, een ruig nomadenvolk dat grote delen van de Euraziatische steppen bevolkte tussen de 9de en 1ste eeuw vC.

De uitgraving legde 2400 jaar oude waterpijpen (gelijkend op bongs) bloot, die door de Scythen werd gebruikt voor het roken van cannabis en opium.

In China werden pijpen in de 19de eeuw ook gebruikt voor het roken van Madak, een mengsel van tabak en opium.

WAAROM EEN PIJP GEBRUIKEN?

Pijpjes Zijn Handig Om Mee Te Nemen

Mensen kiezen voor het roken van een pijp om tal van redenen.

De belangrijkste reden dat tabaksrokers een pijp gebruiken is het genot.

Tabakspijpen worden doorgaans vervaardigd om betere tabakssoorten mee te roken dan die voor sigaretten gebruikt wordt. Deze tabak zit barstensvol complexe smaken en aroma's, die voor een aangename rookervaring zorgen (zoals de tabak van een sigaar).

Sommige tabaksrokers voeren ook aan dat het roken door een pijp gezonder is dan het roken van sigaretten, natuurlijk is daar geen enkel bewijs voor aan te voeren.

Als je liever andere substantie rookt, zoals cannabis bijvoorbeeld, zou je ook om verschillende redenen voor een pijp kunnen kiezen.

Hier volgen enkele redenen waarom je het gebruik van een pijp voor je cannabis zou kunnen overwegen:

 • Ze Zijn Eenvoudig Mee Te Nemen: De meeste wietpijpjes passen makkelijk in je zak, handtasje of tas. Sommige pijpen kun je zelfs demonteren, waardoor je ze nog makkelijker kunt meenemen.
 • Ze Zijn Discreet: Kleine wietpijpjes produceren doorgaans minder rook dan joints, blunts, of bongs, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor mensen die discreet willen roken.
 • Ze Zijn Eenvoudig Te Gebruiken: Wietpijpen zijn super eenvoudig voor te bereiden. Vergeet het vervelende voorbereiden van een joint of een blunt, of een bong. Met een pijp stop je eenvoudigweg de kop vol, steekt 'm aan, en klaar is Kees.
 • Ze Zijn Fantastisch In Groepen Of Alleen: Pijpen zijn er in allerlei soorten en maten. De kleinere modellen zij goed om alleen te gebruiken, waardoor je minder cannabis nodig hebt en geen gedoe hebt zoals met het draaien van een joint of een blunt. Grotere pijpen daarentegen zijn uitermate geschikt voor rookvergaderingen.

HOE ROOK JE VEILIG EEN PIJP?

Het is heel eenvoudig om een pijp te roken. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Bewerk je rookwaar. Of het nu tabak, cannabis of een kruidenmengsel is, je moet ervoor zorgen dat je substantie klaar om te roken is. Zorg ervoor dat het niet te droog is (anders doet de rook zeer aan je strot) en ook niet te fijn want anders komen er kleine deeltjes in de pijp, en daardoor ook in je mond.
 2. Stop de kop vol. Net als met het roken van een bong vul je de kop van de pijp tot net onder de rand. Druk het niet te stevig aan want anders trekt hij niet. Zorg er ook voor dat hij niet te los is gestopt, ander kunnen er kleine stukjes is de pijpensteel komen.
 3. Steek nu de boel aan. Gebruik hiervoor een houten lucifer of een aansteker. Zorg ervoor dat je het vlammetje een beetje weghoudt van de substantie in de kop, en zorg dat je alles gelijkmatig aansteekt. Neem een paar trekjes om hem aan te zuigen tot je substantie roodgloeiend is. Zorg ervoor dat de boel niet verkoold want dan gaat de smaak verloren.

HOE MAAK JE EEN PIJP SCHOON?

Pijpje Schoonmaken

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je helemaal klaar zit om je pijp te roken om er achter te komen dat hij goor smaakt en volledig verstopt zit. Om je rookervaring zo plezierig mogelijk te laten zijn moet je regelmatig je pijp reinigen. Dat doe je zo:

 1. Doe een schoonmaakmiddel in een hersluitbare plastic zak. Gebruik gerust een zelfgemaakte oplossing, zoals azijn/bakpoeder of een alcohol/zout oplossing. 
 2. Doe de pijp in het plastic zakje en wacht een paar uur. Als je pijp demonteerbaar is haal je hem voor het beste resultaat helemaal uit elkaar. 
 3. Schud je zak nu stevig zodat alle troep die erin zit goed loskomt. Afhankelijk van hoe vies je pijp is, kun je stap 1 tot en met 2 enkele keren herhalen. 
 4. Gebruik een pijpenrager om de overgebleven zooi eraf te krijgen die tijdens de laatste stap zijn achtergebleven.
 5. Spoel je pijp nu schoon en laat hem goed drogen voor je hem weer gaat gebruiken.

SOORTEN PIJPEN

Zamnesia Pijpjes Assortiment

Wij leveren alles, van gewone pijpen gemaakt van metaal, glas, hout, en acryl, tot luxere pijpen gemaakt van zeeschuim of speksteen.