Blog
Slagen Voor Een Urine Drugstest
5 min

10 Fabels Over Het Slagen Voor Een Urine Drugstest

5 min

Ook een stoner moet weleens een urinetest ondergaan. Het duurt lang voordat THC uit je systeem is. Veel mensen proberen daarom met eeuwenoude methoden de boel te foppen. Deze top 10 fabels hebben we alvast voor je ontkracht. Zo hoef je geen emmers azijn achterover te slaan in de ijdele hoop een schoon plasje te overhandigen.

Het is mogelijk met goed gevolg een urine drugstest te doorstaan zonder dat je de pijp aan Maarten hoeft te geven. Maar dat is knap lastig. THC blijft gemiddeld tot dertig dagen traceerbaar in ons systeem. Soms zelfs nog langer. Dat hangt af van de hoeveelheid wiet die je rookt en hoe vaak je dat doet. Als je snel en onvoorzien schone urine moet produceren, is de voorbereiding van vitaal belang. Het klopt dat er veel manieren zijn om vals te spelen tijdens een drugstest. Ze zijn echter niet allemaal betrouwbaar. Om je de waarheid te zeggen, de meeste methoden hebben helemaal geen effect. Toch zijn er veel mensen die er blindelings op vertrouwen.

Als je een drugstest met vlag en wimpel wilt doorstaan, kun je het beste deze manieren zelf thuis proberen. Vertrouw liever niet op de goedbedoelde adviezen van anderen. Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat werkt. Het is echter net zo van belang dat je weet wat absoluut niet effectief is. Als je bij ons de 5-panel drug test card koopt, weet je meteen welke trucs tot negatieve en welke tot positieve resultaten leiden.

Als je geen zin hebt in al dat geëxperimenteer, kun je altijd nog je toevlucht zoeken in CleanUrin. Dit lijkt als twee druppels water op urine. Hiermee kom je gegarandeerd door de meest gangbare laboratoriumtests. Als je er niets voor voelt om dit product te gebruiken en liever iets anders probeert, is er geen man overboord. Er bestaan namelijk tal van mogelijkheden. Maar voordat je tijd verspilt aan het proberen van van alles, hebben we hier de top tien van fabels over het doorstaan van een urinetest. Deze dien je te kennen en te vermijden.

1. NIACINE SPOELT THC UIT JE SYSTEEM

1. Niacine Spoelt Thc Uit Je Systeem

Niacine, ook wel vitamine B3, vitamine PP of nicotinezuur genoemd, is een van de acht soorten vitamine B die gewoon bij de drogist te koop zijn. Het helpt niet alleen je bloeddruk te reguleren, het draagt ook bij aan de natuurlijke stofwisseling van je lichaam. Sommigen beweren zelfs dat het je ontspant en de nachtrust bevordert. Het is echter het reinigende doorspoelen waarom wietrokers er hun toevlucht in zoeken.

Hoewel nicotinezuur in feite de bloedvaten verwijdt en het lichaam ontgift, elimineert het niet alle THC metabolieten. Bovendien kunnen de effecten schadelijk zijn wanneer je er te veel van gebruikt. Behalve een droge, jeukerige huid, kan het gebruik van veel nicotinezuur koorts en uitdroging veroorzaken. Als gevolg moet je belachelijke hoeveelheden water drinken.

Vanwege de grote inname van H₂O raakt het urinemonster dat je moet inleveren flink verdund. Dat klinkt goed voor iemand die een drugstest moet doorstaan. Urinetests zijn echter tegenwoordig een stuk geavanceerder dan voorheen. In negen van de tien gevallen wordt verdunde urine niet geaccepteerd. Er moet dan een vers urinemonster geproduceerd worden.

2. AZIJN EN INMAAKVOCHT VAN AUGURKEN KUNNEN SPOREN VAN DRUGS MASKEREN

2. Azijn En Inmaakvocht Van Augurken Kunnen Sporen Van Drugs Maskeren

Allebei fout. Nee, wanneer je azijn of het inmaakvocht van augurken drinkt, draagt dat niet bij aan het doorstaan van een drugstest. Ook voegt het niets voordelig toe aan je urinemonster. Zo verstoort azijn niet alleen de pH-waarde van je urine, je krijgt er tevens behoorlijke buikloop van. En dan hebben we het maar even niet over de onaangename smaak.

Van het inmaakvocht van augurken wordt beweerd dat het zuur bevat dat zowel de urine zuivert als metabolieten van drugs oplost. Echter, het enige zuur dat zich in het inmaakvocht van augurken bevindt, is azijn. En nogmaals, daar heb je niks aan. Er zit tevens een hoop zout in het inmaakvocht. Van zout krijg je verschrikkelijke dorst. Vooral als je er veel van binnenkrijgt. Natuurlijk loop je rechtstreeks naar de kraan en drink je (veel) water en lest je de dorst. Vervolgens raakt je urinemonster te verdund. En zo kom je niet door de test.

3. SPORT- EN ENERGIEDRANKJES VERBLOEMEN CANNABIS METABOLIETEN

3. Sport- En Energiedrankjes Verbloemen Cannabis Metabolieten

Wanneer je op het internet wietforums bezoekt, kom je altijd wel één of twee cannabisgebruikers tegen die Red Bull of Gatorade dronken om door een drugstest te komen. Daarbij geloven ze heilig in dit wondermiddeltje. De waarheid is echter dat het gewoon een andere manier van verdunning is. De drankjes bevatten geen ingrediënten die de metabolieten van cannabis elimineren of zelfs maar verhullen. Je krijgt er echter alleen maar een energieboost van. En essentiële substanties, zoals elektrolyten, worden vervangen.

4. MET GOLDENSEAL TEST JE MOGELIJK PSEUDO NEGATIEF

4. Met Goldenseal Test Je Mogelijk Pseudo Negatief

Kan dat? Echt niet. Goldenseal werkt in feite hetzelfde als alle andere plaspillen die er op de geneesmiddelenmarkt te verkrijgen zijn. Het is zelfs zo dat veel laboratoria tegenwoordig specifiek op dit product testen. Als er sporen in je plas worden aangetroffen, ben je waarschijnlijk zwaar de sigaar. Vooral wanneer je de test voor de rechtbank of als onderdeel van een sollicitatieprocedure moet ondergaan. Bovendien bestaat er geen enkel overtuigend bewijs dat erop wijst dat Goldenseal ook maar een greintje effect heeft op THC. Of op andere metabolieten van drugs.

5. PECTINE VOORKOMT METABOLIETEN VAN DRUGS IN JE URINE

5. Pectine Voorkomt Metabolieten Van Drugs In Je Urine

Misschien weet je nog niet helemaal wat pectine is. Welnu, het is een oplosbare geleiachtige polysacharide. Deze koolhydraten worden aangetroffen in rijp fruit. In geëxtraheerde vorm gebruikt men het als verdikkingsmiddel in jam en pudding. Doorgaans doen mensen die tijdens een drugstest vals willen spelen een heel zakje in een fles Gatorade en slaan dat achterover. Vervolgens spoelen ze flink door met water.

Mocht je uitsluitend op cannabis getest worden, dan zou pectine toch enigszins kunnen helpen. Het bindt zich namelijk aan vetzuren die vervolgens in je darmen terechtkomen, dus niet in je plas. Dit effect is echter niet voldoende en sterk genoeg om je urinemonster zuiver te maken. Misschien wel als je er veel water bij drinkt en het combineert met andere methoden. Maar niet op zich. Wil je echter toch een poging wagen, weet dan wel dat je urine waarschijnlijk te veel verdund is om tijdens de test gebruikt te kunnen worden.

6. CHEMISCHE STOFFEN AAN JE PLAS TOEVOEGEN WERKT EN ZE ZIJN NIET TRACEERBAAR

6. Chemische Stoffen Aan Je Plas Toevoegen Werkt En Ze Zijn Niet Traceerbaar

Alvorens je op het idee komt om een bepaalde chemische panacee, zoals bleekmiddel, te gebruiken om door een drugstest te komen, dien je het volgende te weten. Om te beginnen heeft bleekmiddel geen enkel effect op de THC metabolieten wanneer je het in je plasmonster druppelt. Visine, waarvan veel mensen in de veronderstelling verkeren dat het de urine reinigt, veroorzaakt alleen maar schuim. Het mag duidelijk zijn dat als je met schuimende plas komt aanzetten het onderzoekspersoneel direct nattigheid voelt. Een ander veelgebruikt chemisch middel is ammoniak. Maar ook dat helpt niet. Ammoniak verandert de pH-waarde van je urine. Meer niet.

Zout wordt veruit het meest gebruikt als chemisch middel om door een drugstest te komen. Begin er alsjeblieft niet aan. Daar zijn twee redenen voor aan te voeren. Om te beginnen, lost niet al het zout op in je urine. Dat betekent dus dat iemand duidelijk bezinksel op de bodem van het plaspotje kan constateren. Ten tweede verhoogt zout het soortelijk gewicht van het monster. Dat valt daardoor hoger uit dan de normale lichaamswaarde. Met andere woorden, als ze hierop testen, val je geheid door de mand. Ten slotte heb je nog Drain-O, waarvan men stelt dat het een pseudo negatieve uitslag veroorzaakt. In werkelijkheid verandert Drain-O slechts de pH-waarde en geeft het een blauwachtige tint af. Als je hiermee nog niet tegen de lamp loopt, weten wij het ook niet meer.

7. VRIJ VERKRIJGBARE MIDDELEN TEGEN VERSTOPPING MET FENYLPROPANOLAMINE HELPEN EEN URINEMONSTER VERVALSEN

7. Vrij Verkrijgbare Middelen Tegen Verstopping Met Fenylpropanolamine Helpen Een Urinemonster Vervalsen

Sommige mensen die een drugstest moeten ondergaan, zoeken hun heil in producten die fenylpropanolamine bevatten om een pseudo negatief resultaat te behalen. Maar een sympathicomimeticum kan er juist toe leiden dat je positief wordt getest op amfetaminen. Tevens kan het een hersenbloeding veroorzaken. Dat is ook de reden waarom de Amerikaanse FDA in het jaar 2000 een gezondheidsadvies tegen dit middel uitbracht.

8. ALS JE GENOEG DRINKT, WERKEN PLASPILLEN DE GIFSTOFFEN UIT JE SYSTEEM WEG

8. Als Je Genoeg Drinkt, Werken Plaspillen De Gifstoffen Uit Je Systeem Weg

Je systeem doorspoelen met behulp van plaspillen kan iets helpen. Ze reduceren namelijk de concentratie drugsmetabolieten in je urine. Maar geen enkele hoeveelheid water of plaspillen kan ze helemaal elimineren. Je blijft dus risico lopen. Nogmaals, plaspillen veroorzaken verdunning. Daardoor moet je waarschijnlijk een vers plasje produceren. Of erger nog, je komt niet door de test. Dan zijn de rapen gaar. Je doet er verstandiger aan als je bijvoorbeeld de handige Quick Flush zou gebruiken. Dit voert zowel chemicaliën uit je lichaam af en geeft je een flinke energieke oppepper. We kunnen niet voor 100% garanderen dat het werkt. Maar het helpt ongetwijfeld. En als uiteindelijk niets werkt, kun je toch zeggen dat je je gereinigd en zo fris als een hoentje voelt.

9. STIEKEM WATER BIJ DE URINE DOEN WERKT

9. Stiekem Water Bij De Urine Doen Werkt

Als je in de wc in het potje probeert te mikken, zou je misschien op het idee kunnen komen wat water bij je plas te doen. Bijvoorbeeld uit de kraan of de wc-pot zelf. Maar als er iemand over je schouders meekijkt, valt dat natuurlijk op. Bovendien hebben ze in veel laboratoria de wastafels uit de toiletruimtes verwijderd. Dat trucje werd te vaak uitgehaald. En zelfs als ze er zijn, bevat het water vaak een blauwe kleurstof. En niet te vergeten, het water moet op lichaamstemperatuur zijn. Anders wordt het afgewezen. En nogmaals, intern of extern verdund, dergelijke urinemonsters worden doorgaans geweigerd.

Heb je het lef zover te gaan je monster te verdunnen in de aanwezigheid van de laborant? Dan heb je misschien ook de ballen om een neppenis te gebruiken! Er bestaan producten die compleet met synthetische urine worden afgeleverd. En dames, ook voor jullie bestaan er synthetische urinesets om ter plaatse te gebruiken. Proberen op eigen risico!

10. ALS JE GESNAPT WORDT, ZEG JE GEWOON DAT JE VRIENDEN WIET ROKEN, DAAR HEBBEN ZE ALTIJD BEGRIP VOOR

10. Als Je Gesnapt Wordt, Zeg Je Gewoon Dat Je Vrienden Wiet Roken, Daar Hebben Ze Altijd Begrip Voor

Laten we duidelijk zijn. Denk niet dat iemand je gelooft als je beweert dat je indirect cannabisrook hebt binnengekregen. Daar trapt niemand in. Nooit. Om te beginnen, krijg je helemaal geen THC in je lichaam als je naast iemand staat die van een jointje geniet. Tenzij hij of zij de rook rechtstreeks in je mond blaast. Maar zelfs dan komt er weinig THC in je systeem. Tevens hebben alle drugstests een ondergrens. Voor urine is dat 50 nanogram per milliliter. Met dat in het achterhoofd kun je gerust stellen dat het onmogelijk is om via het passief meeroken van cannabis zulke waarden te behalen. Dus zorg dat je niet voor aap staat en gebruik dit smoesje niet.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken