Blog
Paddo´s
2 min

5 Verrassende Voordelen Van Magische Paddestoelen

2 min
Research Shroomshop

Dacht je dat magische paddestoelen alleen maar goed zijn voor een trip? Dacht het niet! Hier zijn vijf andere manieren waarop we er voordeel uit kunnen halen.

Magische paddestoelen bezitten mogelijkheden die verder gaan dan simpelweg trippen, zelfs als dit een toegewijde, spirituele aard heeft. De wetenschap ontdekt allerlei interessante en nuttige toepassingen voor deze magische schimmel, die de levens van miljoenen mensen kunnen verbeteren.

Dus wat zijn die extra voordelen dan? Hier zijn vijf minder bekende ontdekkingen:

MAGISCHE PADDESTOELEN KUNNEN DEPRESSIES VERDRIJVEN

MAGISCHE PADDESTOELEN KUNNEN DEPRESSIES VERDRIJVEN

Een veelgehoorde misvatting is dat magische paddestoelen je huidige stemming versterken. Dus als je depressief bent zou dat, in theorie, verergeren. Volgens een initieel onderzoek1 is dit echter niet het geval, want daarin is ontdekt dat magische paddestoelen de stemming langdurig kunnen verbeteren.

Opgemerkt moet wel worden dat deze experimenten worden uitgevoerd in een gecontroleerde en therapeutische omgeving. Depressie is een gecompliceerde aandoening en we raden ook niet aan om hun bevindingen na te bootsen buiten een klinische/therapeutische omgeving tot er meer bekend is.

MAGISCHE PADDESTOELEN KUNNEN HELPEN MET ROKEN TE STOPPEN

MAGISCHE PADDESTOELEN KUNNEN HELPEN MET ROKEN TE STOPPEN

Volgens onderzoek kan een psilocybine gebaseerde therapie rokers helpen hun nicotineverslaving aan te pakken. Bevindingen suggereren dat de slagingskans 80% is na slechts drie sessies. En we hebben het hier echt over rookverslaafden die al jaren een pakje per dag rookten. En dat terwijl een van de meest succesvolle farmaceutische alternatieven, varenicline, een slagingskans biedt van slechts 35%. Denk je eens in hoeveel levens kunnen worden gered.

Wederom draait het niet slechts om het innemen van een paar paddestoelen om van je verslaving af te komen; ze worden gebruikt als onderdeel van een gestructureerde therapie.

Gerelateerd verhaal

Microdoseren Van Psychedelica En Cannabis

MAGISCHE PADDESTOELEN DRAGEN BIJ AAN LANGDURIGE PSYCHOLOGISCHE GEZONDHEID

MAGISCHE PADDESTOELEN DRAGEN BIJ AAN LANGDURIGE PSYCHOLOGISCHE GEZONDHEID

Recent onderzoek3 heeft aangetoond dat de psilocybine in magische paddestoelen ervoor zorgt dat het brein zichzelf opnieuw ordent, waarbij nieuwe verbindingen tussen neuronen worden gemaakt. Deze verandering is echter niet willekeurig of chaotisch, want er wordt een nieuwe volgorde gemaakt, waarbij het gevoel van een uitgebreider bewustzijn wordt opgewekt. Het is gemakkelijker om "outside the box" te denken en hierdoor kunnen we zaken in een ander perspectief zien.

Het voordeel hiervan is dat de ontdekkingen en inzichten langere tijd blijven hangen, ook al duurt de trip zelfs slechts een paar uur. Het resultaat is een langdurig effect op onze mentale gezondheid. Een mooi voorbeeld hiervan kan worden gevonden in onderzoek van de John Hopkins University. Niet alleen beweerde de meerderheid van de deelnemers aan dit onderzoek dat de ervaring met paddestoelen een van de meest uitgesproken in hun leven was, ze gaven 2 jaar later nog steeds verhoogd gevoel van welzijn aan; iets wat vrienden en familie van de deelnemers ook was opgevallen.

Paddo'sBekijk Product

MAGISCHE PADDESTOELEN HELPEN MENSEN VREDE TE KRIJGEN MET EEN TERMINALE AANDOENING

MAGISCHE PADDESTOELEN HELPEN MENSEN VREDE TE KRIJGEN MET EEN TERMINALE AANDOENING

Erachter komen dat je nog maar een bepaalde tijd te leven hebt, is een extreem stressvolle ervaring. Psychedelica, zoals magische paddestoelen, bezitten het vermogen om terminale patiënten te helpen omgaan met hun situatie4, waarbij angst wordt verminderd en een gevoel van vrede wordt opgewekt. Het sluit ook wel aan bij het vorige punt; patiënten zien zaken uit een ander perspectief en blijven achter met een gevoel van spiritualiteit en welzijn. Het kan het verschil maken tussen een neerwaartse spiraal richting een depressie of de resterende tijd op aarde genieten van de liefde van familie en vrienden.

Natuurlijk staat de wetenschap slechts aan topje van een hele grote berg als het gaat om de mogelijkheden van magische paddestoelen. Naarmate er meer onderzoek plaatsvindt, en klinische onderzoeken een mogelijkheid worden, kunnen er allerlei nieuwe en interessante toepassingen worden gevonden.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken