Blog
Bordspellen Cannabis
4 min

Beste Bordspellen Om Te Spelen Als Je High Bent

4 min

In dit artikel nemen we een kijkje naar 8 bordspellen die ontzettend leuk zijn om te spelen onder het genot van wat cannabis. Sommige zijn klassiekers, sommige zijn nieuw, maar ze zijn allemaal heel vermakelijk.

De meeste van ons speelden in onze kindertijd graag bordspellen, maar zijn het snel afgeleerd naarmate we ouder werden, vooral sinds de opkomst van het informatietijdperk. Bordspellen zijn echter niet iets van vroeger en er bestaat een hele industrie die zich ermee bezighoudt, die elk jaar weer meer bordspellen voortbrengt. Met zo’n kleurrijk assortiment aan bordspellen zou het niet moeilijk moeten zijn om een spel te vinden dat geschikt is voor jou en je vrienden en familie. Voeg daar nog wat goede, ouderwetse cannabis aan toe en je hebt de perfecte vrijetijdsbesteding vol plezier en gelach.

Het is algemeen bekend dat alles beter wordt van cannabis, en bordspelletjes zijn daarop geen uitzondering. Het zal misschien niet supergoed zijn voor je concentratie, maar het zal je doen ontspannen en je creativiteit aan het werk zetten, wat voor geweldige potjes kan zorgen. Neem een kijkje naar onze lijst met de beste bordspellen om te spelen terwijl je een hijsje neemt, en voldoe aan die nostalgische behoefte of start een nieuwe traditie voor je sociale activiteiten.

HEMP HEROES

HEMP HEROES

Dit bordspel is fantastisch om te spelen als je high bent. Dat kan ook bijna niet anders met een spel dat Hemp Heroes heet! Dit op wiet geïnspireerde bordspelletje lijkt wel wat op Monopoly en is moeilijk spannend. De opdracht is om zoveel mogelijk verschillende soorten te bemachtigen, zodat je uiteindelijk alle strains van een zadenbank bezit, cannabis cups wint en je vrienden één voor één in het stof laat bijten. Discussies en interessante anekdotes over wietsoorten gegarandeerd!

Hemp Heroes is een luchtig spelletje vol wietpret. Je hebt het zo onder de knie - zelfs als je wat high bent - dus geen zorgen. Vergeet alleen niet de naam van het bedrijf waar je je zinnen op hebt gezet! Wil je echt alles op alles zetten, koop dan de hele boel op om je vrienden dwars te zitten bij het winnen van de titel Hemp Hero!

KOLONISTEN VAN CATAN

KOLONISTEN VAN CATAN

Ergens tussen gezelschapsspellen en klassieke strategiespellen liggen de designer games. Designer games benadrukken strategie en houden de geluksfactor en conflicten op afstand. Kolonisten van Catan is waarschijnlijk de populairste en bestverkochte designer game. In dat spel neem je de rol aan van een kolonist die wegen en steden moet bouwen door 5 soorten grondstof te ruilen met andere kolonisten. Pas op, want Kolonisten van Catan is heel verslavend en voordat je het weet, ben je er heel veel tijd aan kwijt, vooral onder invloed van wat eersteklas ganja. Maar wees niet bang: plezier, lachaanvallen en ruilonderhandelingen zijn gegarandeerd. Vooral als je voor de derde keer vergeet wie er aan de beurt is en waarom niemand wat hout met je wil ruilen.

DUNGEONS AND DRAGONS

DUNGEONS AND DRAGONS

We kunnen geen lijst maken van de beste bordspellen zonder de legendarische Dungeons and Dragons toe te voegen. Technisch gezien niet helemaal een bordspel, aangezien het bord secundair is, maar het wordt gespeeld op een tafel met dobbelstenen en dat is waarom het op onze lijst staat. Als je ooit iets van de Fallout- of Elder Scrolls-serie hebt gespeeld: Dungeons and Dragons is het spel waarmee het allemaal begonnen is. Dungeons and Dragons, het toonbeeld van een rollenspel, speelt zich af in een open fantasiewereld waarin je een karakter creëert en beheert, dat meedoet aan verschillen questen en strijden, en zo faam en geluk verzamelt. Stel je voor dat je Skyrim speelt met dobbelstenen en storytelling terwijl een van je vrienden de spelleider is in de rol van de Dungeon Master. Stel je nu eens voor welke potentie dit spel heeft in combinatie met wat heerlijke toppen. Wees creatief met wat danke wiet en reis door talloze fantasiewerelden, waarin je meedoet aan hilarische en spannende ontmoetingen met de geweldigste karakters. En dat allemaal dankzij je fantasie.

DIXIT

DIXIT

Voor alle kunstzinnige en creatieve types: Dixit is het helemaal. Een geweldig en simpel spel dat draait om storytelling. Bij Dixit krijgt elke speler 6 kaarten die beschilderd zijn met enige illustraties. Elke ronde is een van de spelers de “storyteller” die een van zijn of haar kaarten selecteert en er een zin bij bedenkt, terwijl de andere spelers een van hun kaarten moeten kiezen die bij die zin passen. De kaarten worden geschud en vervolgens is het aan de spelers om te raden welke kaart die van de storyteller is. Het verborgen pareltje van dit spel zijn de illustraties op de kaarten, waarvan de meeste niets specifieks afbeelden met dromerige, fantasierijke scenario’s. Dixit gaat heel goed samen met cannabis, want je zal je verwonderen over de kleine illustraties en helemaal opgaan in het verzinnen van associaties voor je kaart. Het is heel leuk om te zien wat voor ideeën in je opkomen als je dit spel speelt terwijl je high bent.

JENGA

JENGA

Jenga, een van de klassiekere gezelschapsspellen, is een bordspel waarvoor je stalen zenuwen nodig hebt, want je doel is om een toren van houten blokjes niet om te gooien. De toren bestaat uit 54 houten blokjes en spelers moeten er elke ronde één blok uithalen en erbovenop leggen. Wanneer de toren eenmaal omvalt, is de speler die daarvoor verantwoordelijk is de verliezer, terwijl degene die de ronde daarvoor speelde de winnaar is. Grind wat cannabis van hoge kwaliteit en bereik Jenga-verlichting; perfecte balans en een krachtige concentratie.

RISK

RISK

Er bestaan een aantal bordspellen die over de hele wereld populair zijn en geen speciale introductie nodig hebben, en een daarvan is ongetwijfeld Risk. Risk is waarschijnlijk het populairste oorlogsspel op de massamarkt. Het is een strategiespel met diplomatie en conflicten, waarbij het hoofddoel is om de wereld te veroveren. Risk is leuk voor alle generaties en geschikt voor zowel kinderen als ouders, terwijl stoners speciaal plezier zullen beleven aan het samenspannen tegen hun vrienden en meedoen aan idiote allianties. Vergeet alleen niet dat je de wereld moet veroveren, met alleen maar leuk en aardig zijn, kom je nergens.

MONOPOLY

MONOPOLY

Monopoly is nog zo’n gevestigde naam; er zijn licenties voor in 103 landen en het is geprint in meer dan 37 talen. Monopolyspelers zijn landbezitters die eigendommen kopen, ruilen of verkopen en er vervolgens huizen en hotels op bouwen, terwijl ze tegelijkertijd rente innen van de competitie. Het doel is om alle spelers bankroet te maken, zodat de laatste monopolist heeft gewonnen. Een potje met ervaren spelers kan tot wel 3 uur duren, dus het spreekt voor zich dat het beter te doen is met wat kwaliteitscannabis, wat mogelijke discussies versoepelt en spelers kalmeert. Probeer de markt te beheersen zonder je vrienden te kwetsen, geen makkelijke opgave.

LORDS OF CANNABIS

LORDS OF CANNABIS

Het zou geen lijst zijn van de beste bordspellen om te spelen wanneer je high bent zonder een bordspel dat gebaseerd is op cannabis. Lord of Cannabis is een strategisch spel zoals Kolonisten van Catan en Risk, waarbij het doel is om de cannabismarkt te veroveren door middel van handel, strategie en risico’s. Bouw je eigen wiet-imperium terwijl je de politie ontwijkt en de massa en de andere spelers tegen je zijn. Dankzij het wiet thema zullen jij en de mensen om je heen tijdens het hele spel willen blowen, en dat is een heel goed idee. Het is een geweldig leuk en hilarisch spel dat gemaakt is met de cannabisliefhebber in het achterhoofd.

Deze lijst moet je niet beschouwen als een definitieve of bijna volledige lijst. Er bestaan ontzettend veel leuke bordspellen en er komen er elk jaar veel leuke bij. Zie deze lijst als een gids voor een leuke nacht met je familie, vrienden en mogelijk wat eersteklas cannabis.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken