Blog
De Top 10 Videogames Die Je Beslist Eens High Moet Spelen
4 min

De Top 10 Videogames Die Je Beslist Eens High Moet Spelen

4 min

In deze lijst bespreken we de top 10 videogames die geweldig zijn om high te spelen. Denk aan schietspellen, Mario en alles daartussenin. Er zit vast wel iets voor je bij, of je nu net begint met gamen of een doorgewinterde gamer bent.

Videogames zijn absoluut geweldig. Zowel om mee te ontspannen na een lange dag werken als voor een beetje gezonde competitie op een avondje met vrienden. Maar heb je wel eens high videogames gespeeld? Dat is pas echt een unieke ervaring.

DE 10 BESTE GAMES OM HIGH TE SPELEN

Bij Zamnesia hebben we de stoners op kantoor gevraagd naar hun favoriete videogames om high te spelen. Hieronder onze 10 favorieten:

MARIO KART 8 DELUXE


We moeten deze lijst uiteraard goed beginnen. En is er een beter begin dan Mario Kart? Dit is misschien niet de klassieker zoals we kennen uit de tijd van de SNES of N64, maar je hebt hiermee gegarandeerd veel pret met je vrienden. Deze game biedt waarschijnlijk de enige mogelijkheid om auto te rijden als je high bent, dus geniet ervan! Als je nog nooit stoned over de Rainbow Road gereden hebt, terwijl je bananen afvuurt op je vrienden, dan heb je iets gemist. Dit spel is een echte favoriet van Jules: "Deze razendsnelle game is te gek als je high bent. Het lijkt simpel, maar er zijn talloze manieren om je vrienden uit te dagen en te irriteren tijdens het racen. Pure perfectie!"

CALL OF DUTY


Deze game behoort tot de populairste gameseries aller tijden. De verschijning op deze lijst is dus geen verrassing. Het is echt genieten geblazen met de Call of Duty-serie, of je nu een e-sportpro bent of af en toe eens de controller pakt. Er gaat niets boven dit spel spelen met je vrienden (online of op de bank), terwijl je een joint rookt en streeft naar de volgende unlock of het volgende level. Lesley gaat altijd weer voor Call of Duty: "Dit competitieve spel staat bij mij met stip op één. Je moet jezelf blijven verbeteren om je vrienden voor te blijven. Wiet is daarbij mijn beste vriend, want het verbetert mijn focus."

Wiet is daarbij mijn beste vriend, want het verbetert mijn focus

GRAND THEFT AUTO V


Grand Theft Auto V is zonder twijfel een van de grootste franchises aller tijden. Je bent hierbij in staat je wildste fantasieën uit te leven als crimineel in een zeer meegaande gamewereld. Of je leidt je leven in de game als een standaard burger; dat mag je zelf bepalen. Hoe dan ook, geniet van dit spel op een comfortabele bank met goede wiet. Ruud is het daarmee eens: "GTA is ideaal om doelloos auto's te stelen of te pimpen en je helemaal uit te leven. Je kunt je ook aan de regels houden, netjes voor elk verkeerslicht stoppen en burgers in nood helpen. GTA is zo'n uitgebreide game dat er altijd wel wat voor je bij zit en het wordt dan ook nooit saai. Het enige wat ik nodig heb in het weekend: een controller, een dikke blunt en Grand Theft Auto V."

ROCKET LEAGUE


Op papier lijkt deze game een conceptuele nachtmerrie. Eigenlijk speel je "voetbal met auto's". Rocket League is echter super leuk. Zoek je een game die je makkelijk oppakt en speelt, maar toch lastig onder de knie te krijgen is? Speel dan Rocket League. Dit spel stelt niet teleur, of je nu 1v1 of teamwedstrijden speelt, voor de lol of in competitieverband. Thijn vindt dat ook: "Focus is precies wat nodig is bij het spelen van Rocket League. Het is zo'n snel en intens spel, dat ik mezelf graag wat rustiger voel. Dingen als muziek, geluiden en kleuren zijn allemaal heel anders".

Het is zo'n snel en intens spel, dat ik mezelf graag wat rustiger voel

DUCK HUNT


Laten we eens een tijdreis maken! Voor schietklassiekers als House of the Dead en Time Crisis was er Duck Hunt. Deze game, in een kleurrijke en cartoonachtige 8-bits stijl, is nog steeds geweldig als je ouderwets wilt schieten. Stof je oude NES af, nodig vrienden uit en knal eenden neer. Je kunt Duck Hunt ook op de Wii U spelen, maar er gaat niets boven de originele controller. Dit is de favoriet van Joost: "Duck Hunt heeft iets nostalgisch. De glimlachende jachthond en ik waren een geweldig team. Tegenwoordig is het spel ideaal tijdens rooksessies. Wie verliest, moet een flinke hijs van de bong nemen. Gegarandeerd succes en hilariteit verzekerd!"

Wie verliest, moet een flinke hijs van de bong nemen

JOURNEY


De eerder genoemde titels op deze lijst behelzen meer een competitief, multiplayer idee. Dit is de enige game op de lijst die voor één speler bedoeld is. Je kunt eventueel wel samenwerken met een tweede speler. Duik in de sfeervolle surrealistische wereld van Journey. Je naamloze personage is gehuld in een gewaad, waarmee je jezelf onderdompelt in een unieke setting. Dit leidt tot een ontspannende game-ervaring die alleen maar verbetert als je high bent. Dit is Gino's go-to game: "Geweldig om te spelen in een dromerige gemoedstoestand. Deze game laat je meeslepen in een non-verbaal verhaal".

LETHAL LEAGUE


Als je Pong en de 2D knokpartijen van Street Fighter II combineert, wat krijg je dan? Lethal League. Dit is een snel en intens spel met als doel je tegenstander te raken met een bal die na elke slag versnelt. Deze snelle, hectische game is keer op keer leuk om te spelen met vrienden en staat garant voor flink wat concurrentie. Dit is de favoriet van Teun, om verschillende redenen: "Een van de hoogtepunten vind ik de personages. Tijdens het spel ontwikkel je een voorkeur voor bepaalde karakters, terwijl je andere minder leuk vindt. Mijn favoriet is de kikker, die geweldige kikker-achtige trucs uit zijn mouw tovert. Ontdek jouw favoriete personage tijdens een rooksessie!"

Mijn favoriet is de kikker, die geweldige kikker-achtige trucs uit zijn mouw tovert

SUPER SMASH BROS. ULTIMATE


Dit was een makkelijke keuze. Zoek je een leuk, opwindend vechtspel, speel dan Super Smash Bros. Ultimate. Laat je niet misleiden door de schijnbaar "jong ogende" esthetiek. Deze game kan zich absoluut meten met andere populaire vechtspellen, zoals Mortal Kombat. Je hebt daarbij de keuze uit talloze personages. Er zit vast wel een personage bij dat je gewenste vaardigheden heeft. Het competitieve karakter van Super Smash Bros. Ultimate zorgt voor een geweldige sfeer als je dit met vrienden speelt. Vince zegt: "Deze klassieker is ontzettend leuk om met vrienden te spelen. Dit, in combinatie met de geweldige kleuren, maakt het een game van onschatbare waarde".

SUPER MARIO BROS. (SNES)


Ook deze game komt uit de oude doos en staat bekend als het beste platformspel aller tijden. Super Mario Bros. behoeft dan ook weinig introductie. Het ogenschijnlijk simpele ontwerp zorgt voor een directe verslaving als je speelt. Dit spel kun je daarbij alleen spelen, maar je kunt de controller ook doorgeven aan een vriend. De charmante stijl en eenvoudige bediening zijn echt tijdloos. Clint kiest echter voor deze klassieker vanwege de muziek: "Deze game is old school, maar vooral de catchy muziek maakt het spelen de moeite waard. Je zit er daardoor helemaal in, zodat je volledig gefocust kunt gamen."

Deze game is old school, maar vooral de catchy muziek maakt het spelen de moeite waard

HUMAN: FALL FLAT


De laatste keuze op onze lijst is de vrij recent uitgebrachte Human: Fall Flat. Dit is een hilarisch, op natuurkunde gebaseerd puzzelspel dat je echt eens met je vrienden moet spelen. Je rolt hysterisch over de grond van plezier, terwijl jij en je vrienden eindeloos falen voordat de oplossing duidelijk wordt. Deze game is de favoriet van Rui: "Ontzettend leuk om te spelen, vooral met vrienden. Als je lui bent, maar nog wel in staat bent een puzzel op te lossen, wandel dan rond in de openbare levels. Wanneer je creatief en gemotiveerd bent, kun je je eigen level maken."

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken