Blog
Stoner Muziek
5 min

De Beste Stoner Muziek Voor Als Je High Bent

5 min

Naar muziek luisteren als je high bent kan je ervaring naar een heel nieuw niveau tillen, dus lees snel door voor onze lijst met beste stoner singles en albums.

Marihuana en muziek gaan hand in hand. Er is niets beter dan achterover leunen, een joint rollen, je favoriete muziek opzetten en jezelf verliezen in de ritmes en patronen. Het is geen toeval dat muziek veel beter klinkt als je stoned bent. Cannabis is een mild psychedelisch middel en kan de zintuigen versterken, waardoor je patronen en complexe dieptes ziet, die eerder niet duidelijk waren. En omdat muziek bestaat uit een gecompliceerde mix van componenten, is het geen wonder dat je het veel meer waardeert.

Met dit in gedachte, vonden wij het een goed idee om een aantal singles en albums samen te stellen, die prettig zijn om naar te luisteren als je high bent. Sommige gaan direct over marihuana, anderen zijn gewoon prettig om naar te luisteren en weer anderen zijn een combinatie van beiden.

ZAMNESIA'S SPOTIFY PLAYLIST - NUMMERS OM HIGH VAN TE GENIETEN

We willen graag de muziek met jullie delen waar wij bij Zamnesia met plezier naar luisteren. De volgende Spotify playlist is ontstaan na een zorgvuldige selectie van alle achtergrondmuziek die ons draaiende houdt. De nummers zijn niet specifiek gerangschikt, we vinden ze allemaal even belangrijk! Laat het aftellen beginnen. Klik op "Play" in de Spotify audio player en je hebt geschikte muziek voor je volgende rooksessie.

Heb je een verzoekje? Voeg je favoriete cannabis deuntje to aan onze "Unofficial Zamnesia Playlist"!

WE BEGINNEN MET DE ALBUMS…

Als je op een muzikale reis wil gaan tijdens een lange sessie, zullen deze albums, van het begin tot het einde, een goede keuze zijn. De stroomlijnen en het verhaal van een album zijn nog nooit zo duidelijk geweest als wanneer je high bent.

1. Kaya – Bob Marley

Bob Marley was de koning van de reggae en thema's over vrede, liefde, wiet en vrijheid stonden centraal in zijn werk. Het gebruik van cannabis was verweven met zijn geloof en dit wordt enorm duidelijk in zijn album Kaya, uit 1978. Kaya is Jamaicaanse straattaal voor marihuana en dit album klinkt niet alleen geweldig, maar het thema marihuana wordt voortdurend doorgevoerd.

2. The Dark Side Of The Moon – Pink Floyd

Dit is een absolute rock klassieker en elke drugs/muziek liefhebber zou dit album moeten hebben. De complexe melodieën, diepte, jammerende gitaren en pure, ongeremde emoties zullen je meenemen op een ongeëvenaarde, relaxte reis. Met klassiekers als Time, Money en The Great Gig In The Sky, mag je deze niet missen. Het is bijna een muzikaal orgasme.

3. L.A. Woman – The Doors

De ambient, sexy, rock en roll geluiden van L.A. Woman van The Doors was gemaakt om een joint bij te roken, terwijl je op je bed ligt en jezelf verliest in de muziek. Als je een voorbeeld nodig hebt van dit album, luister dan naar 'Riders on the Storm'. De onheilspellende atmosfeer, dodelijke orgel solo, soepele jazz ondertonen en de regenstorm effecten zullen je zeker naar de juiste plaats helpen.

4. Mezzanine – Massive Attack

Wij verwijzen personen, die wel houden van een beetje Trip-hop, graag in de richting van Mezzanine van Massive Attack. Dit angstaanjagend mooie album zal je zeker betoveren en het is een album waar je met je partner zeker van zal genieten. Je zal verloren raken in de diepte van hun ziel, perfect voor het bedrijven van de liefde!

5. Greatest Hits From The Bong – Cypress Hill

Hoewel het niet hetzelfde verhaal vertelt, op dezelfde manier als de bovengenoemde albums dat doen, moet elke rap/rap-core liefhebber dit greatest hits album hebben. Ze zijn een van de godfathers van cannabis gerelateerde rap en hun muziek is ideaal voor elke heftige rooksessie.

…GEVOLGD DOOR EEN AANTAL INDIVIDUELE SINGLES

Misschien heb je geen tijd om een heel album te luisteren, of probeer je je eigen afspeellijst samen te stellen, om je eigen melodieuze ervaring te creëren. Ongeacht je redenering, vind je hieronder een aantal geselecteerde singles.

1.  Bitches N Marijuana - Chris Brown & Tyga

Deze lofzang op de R&B met rapper Schoolboy Q gaat over de twee favoriete onderwerpen van Chris Brown en Tyga: chicks en cannabis. Als je daar ook geld aan zou toevoegen, krijg je de drie belangrijkste zaken van de West Coast hiphop, maar laten we niet inhalig worden. Als je naar dit nummer luistert, kom je vanzelf in zonnige LA sferen. Rondrijdend langs het strand van Venice Beach met het dak naar beneden en de achterbank vol met ganja babes in veel te kleine bikini's. Dat is pas dagdromen met een joint tussen je lippen.

2. Mary Jane – Rick James

"I'm Rick James, Bitch!" Deze gladde, soul volle ladies' man sloeg de spijker op zijn kop in deze single. Deze single misstaat niet in de muziekbibliotheek van elke stoner.

3. Regulate - Warren G & Nate Dogg

Dan is het nu tijd voor een potje old-school G-funk. Warren G geeft ons een levendige beschrijving van het straatleven in de Eastside van de jaren '90. Bij dit nummer was Nate Dogg betrokken, die in 2011 overleed. R.I.P. Regulate gaat over het reguleren van het straatleven om de status quo te behouden. Dit G-nummer verdient een plaatsje op elke te gekke playlist.

4. Welcome To Jamrock - Damian Marley

De jongste zoon van de legendarische Bob Marley, Damian Marley, is op z'n eigen houtje ook legendarisch geworden. Jamrock gaat over het echte leven in Jamaica. Over het gangsterleven, het leven als Rasta, politiek geweld en smerissen die verwoestend huishouden. Je leven is niet compleet als je dit nummer niet tot je laat doordringen.

5. Comfortably Numb – Pink Floyd

Deze langzame, ontspannen single zal je zeker ver meevoeren, met de diepe en ritmische klanken. Zorg ervoor dat je niet te diep gaat!

6. Kush - Dr. Dre, Snoop Dogg & Akon 

"Hold up, wait a minute, let me put some Kush up in it." Dat klinkt ons als muziek in de oren. Dr. Dre, Snoop Dogg en Akon roken al rappend vette blunts die volgepropt zitten met deze indica Kush-variëteit. Dit G-trio komt met de beste Kush die er maar is. De kwaliteit is in feite zo goed, dat als je naar dit nummer luistert je er zo high as f*** van wordt.

7. It Was A Good Day - Ice Cube

Ice Cube, uit N.W.A., laat wel even zien hoe je een goede dag organiseert. Dit chille nummer toont ons de zonnige zijde van het duistere ganjaleven. Bij Zamnesia draaien we dit nummer graag en laten we ons inspireren. Zo hebben we zelf ook een fijne dag. Luister maar.

8. Purple Haze - Jimi Hendrix

Purple Haze van Jimi Hendrix is gewoon een meesterwerk. Hendrix zelf was een tovenaar op de gitaar, waardoor AL zijn muziek de moeite van het luisteren waard is als je high bent. Geen enkele stoner afspeellijst is compleet zonder, dus zorg dat je hem beluistert.

9. 7th Element - Vitas

Je kunt niet anders dan lachen als je naar Vitas luistert. Bij deze Russische zanger draait alles om maffe geluidjes en funky beats. Dit post-Disco "melodieuze festivalachtige" nummer brengt ons allemaal in de gelukkige stemming, waar het ons vaak aan ontbeert. Er zijn mensen die Vitas een vreemde snuiter vinden. Wij vinden hem een genie in een bizar kostuum dat ons meeneemt naar een jofele toekomst.

10. Marijuana – Kid Cudi

Dit soulnummer heeft al velen beïnvloed en zal jou zeker het gevoel geven dat je een badass baas bent.

11. Changes - Tupac

Tupac produceerde deze song in de ijdele hoop op een betere wereld. De beat, samenvloeiend met hoopgevend pianospel, draagt bij aan zijn boodschap. Changes stond in de jaren '90 op alle hitlijsten bovenaan. Rechtstreeks uit de hood werd Tupac een legende. Hij stuurde een hoop vibraties uit het gangsterleven de wereld in. "That’s just the way it is."

12. Rainy Day Women #12 & 35 – Bob Dylan

Nogal vanzelfsprekend eigenlijk; deze volkslegende heeft alles wat je je maar wensen kan in een strakke stoner single.

13. Three Little Birds - Bob Marley

"Don’t worry about a thing, because every little thing is gonna be alright." Bob Marley stuurde een hoop positieve vibes de wereld in met de Reggae muziek die hij de wereld schonk. "Three Little Birds" op de stoep van Zamnesia brengen een boodschap van vrede en liefde.

14. Because I Got High - Afroman

Afroman werd zo high dat hij alles wat hij die dag moest doen, vergat. Dit legendarische nummer, waar iedere stoner op onze aarde mee wegloopt, legt uit wat het is om een echte ganja liefhebber te zijn. Luister ernaar op Spotify, tenzij je high bent en het totaal vergeet.

15. Man’s Not Hot - Big Shaq

Skrrrrrrrrrrrrrrra, pop pop kah kah kah. Een ware OG komt om de hoek piepen met een maffe songtekst en een maf jasje. Hij doet hem nooit uit; "man’s not hot". Big Shaq, een wiskundige in hart en nieren, verduidelijkt zijn werkelijkheid door middel van gangsterrap. Bij Zamnesia kunnen we nooit genoeg van hem krijgen.

Dat is alles! Hier zijn een paar juweeltjes, en een aantal van onze favorieten, speciaal voor jou geselecteerd uit de honderden andere, waardige titels. Hopelijk zullen een aantal van deze singles en albums je inspiratie geven en nieuwe wegen openen naar stoner gerelateerde muziek, waarvan je geniet ongeacht wat je aan het doen bent.

Hoe dan ook, er is teveel geweldige stoner muziek om ze allemaal te noemen; je zou er een hele website over kunnen maken! Maak muziek meer onderdeel van je cannabis ervaring en je zal er geen spijt van krijgen.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken