Blog
Stoner Muziek
3 min

De Beste Stoner Muziek Voor Als Je High Bent

3 min
Blog Cannabis Kunst & Cultuur

Naar muziek luisteren als je high bent kan je ervaring naar een heel nieuw niveau tillen, dus lees snel door voor onze lijst met beste stoner singles en albums.

Marihuana en muziek gaan hand in hand. Er is niets beter dan achterover leunen, een joint rollen, je favoriete muziek opzetten en jezelf verliezen in de ritmes en patronen. Het is geen toeval dat muziek veel beter klinkt als je stoned bent. Cannabis is een mild psychedelisch middel en kan de zintuigen versterken, waardoor je patronen en complexe dieptes ziet, die eerder niet duidelijk waren. En omdat muziek bestaat uit een gecompliceerde mix van componenten, is het geen wonder dat je het veel meer waardeert.

Met dit in gedachte, vonden wij het een goed idee om een aantal singles en albums samen te stellen, die prettig zijn om naar te luisteren als je high bent. Sommige gaan direct over marihuana, anderen zijn gewoon prettig om naar te luisteren en weer anderen zijn een combinatie van beiden.

WE BEGINNEN MET DE ALBUMS…

Als je op een muzikale reis wil gaan tijdens een lange sessie, zullen deze albums, van het begin tot het einde, een goede keuze zijn. De stroomlijnen en het verhaal van een album zijn nog nooit zo duidelijk geweest als wanneer je high bent.

Kaya - Bob Marley

Bob Marley was de koning van de reggae en thema's over vrede, liefde, wiet en vrijheid stonden centraal in zijn werk. Het gebruik van cannabis was verweven met zijn geloof en dit wordt enorm duidelijk in zijn album Kaya, uit 1978. Kaya is Jamaicaanse straattaal voor marihuana en dit album klinkt niet alleen geweldig, maar het thema marihuana wordt voortdurend doorgevoerd.

The Dark Side Of The Moon - Pink FloydDit is een absolute rock klassieker en elke drugs/muziek liefhebber zou dit album moeten hebben. De complexe melodieën, diepte, jammerende gitaren en pure, ongeremde emoties zullen je meenemen op een ongeëvenaarde, relaxte reis. Met klassiekers als Time, Money en The Great Gig In The Sky, mag je deze niet missen. Het is bijna een muzikaal orgasme.

L.A. Woman - The Doors

De ambient, sexy, rock en roll geluiden van L.A. Woman van The Doors was gemaakt om een joint bij te roken, terwijl je op je bed ligt en jezelf verliest in de muziek. Als je een voorbeeld nodig hebt van dit album, luister dan naar 'Riders on the Storm'. De onheilspellende atmosfeer, dodelijke orgel solo, soepele jazz ondertonen en de regenstorm effecten zullen je zeker naar de juiste plaats helpen.

Mezzanine - Massive Attack

Wij verwijzen personen, die wel houden van een beetje Trip-hop, graag in de richting van Mezzanine van Massive Attack. Dit angstaanjagend mooie album zal je zeker betoveren en het is een album waar je met je partner zeker van zal genieten. Je zal verloren raken in de diepte van hun ziel, perfect voor het bedrijven van de liefde!

Greatest Hits From The Bong - Cypress Hill

Hoewel het niet hetzelfde verhaal vertelt, op dezelfde manier als de bovengenoemde albums dat doen, moet elke rap/rap-core liefhebber dit greatest hits album hebben. Ze zijn een van de godfathers van cannabis gerelateerde rap en hun muziek is ideaal voor elke heftige rooksessie.

…GEVOLGD DOOR EEN AANTAL INDIVIDUELE SINGLES

Misschien heb je geen tijd om een heel album te luisteren, of probeer je je eigen afspeellijst samen te stellen, om je eigen melodieuze ervaring te creëren. Ongeacht je redenering, vind je hieronder een aantal geselecteerde singles.

I Wanna Get High - Cypress Hill

En we zijn gelijk weer terug bij Cypress Hill, want er bestaat geen meer iconische rapsong dan hun beroemde I Wanna Get High.

Mary Jane - Rick James

"I'm Rick James, Bitch!" Deze gladde, soul volle ladies' man sloeg de spijker op zijn kop in deze single. Deze single misstaat niet in de muziekbibliotheek van elke stoner.

Comfortably Numb - Pink Floyd

Deze langzame, ontspannen single zal je zeker ver meevoeren, met de diepe en ritmische klanken. Zorg ervoor dat je niet te diep gaat!

Purple Haze - Jimi Hendrix

Purple Haze van Jimi Hendrix is gewoon een meesterwerk. Hendrix zelf was een tovenaar op de gitaar, waardoor AL zijn muziek de moeite van het luisteren waard is als je high bent. Geen enkele stoner afspeellijst is compleet zonder, dus zorg dat je hem beluistert.

Strawberry Fields - The Beatles

Voor diegenen met een meer klassieke smaak, raden we Strawberry Fields van The Beatles aan.

Angel - Massive Attack

Dit prachtige liedje zal je in no time laten verdwalen in de dieptes van je high.

Sometimes - My Bloody Valentine

Verwar deze gasten niet met My Chemical Romance, want ze kunnen niet meer verschillen van elkaar! De relaxte aard van Sometimes, met haar gladde en ontspannen vocals en complexe ondertonen maken deze single onze favoriet van al hun andere nummers, maar zo'n beetje alles van deze legendes uit de jaren '90 is de moeite van het beluisteren waard als je high bent.

Marijuana - Kid Cudi

Dit soulnummer heeft al velen beïnvloed en zal jou zeker het gevoel geven dat je een badass baas bent.

Rainy Day Women #12 & 35 - Bob Dylan

Nogal vanzelfsprekend eigenlijk; deze volkslegende heeft alles wat je je maar wensen kan in een strakke stoner single.

Because I Got High - Afro Man

Because I Got High van Afro Man is meer een single voor tijdens een feestje. Je zal al snel meezingen met het aanstekelijke liedje in een hazy bui.

Dat is alles! Hier zijn een paar juweeltjes, en een aantal van onze favorieten, speciaal voor jou geselecteerd uit de honderden andere, waardige titels. Hopelijk zullen een aantal van deze singles en albums je inspiratie geven en nieuwe wegen openen naar stoner gerelateerde muziek, waarvan je geniet ongeacht wat je aan het doen bent. Hoe dan ook, er is teveel geweldige stoner muziek om ze allemaal te noemen; je zou er een hele website over kunnen maken! Maak muziek meer onderdeel van je cannabis ervaring en je zal er geen spijt van krijgen.

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Blog Cannabis Kunst & Cultuur
Search in categories
or