Blog
High vs stoned
5 min

Het Verschil Tussen High En Stoned

5 min
Facts News

Vraag jij je ook altijd af wat het verschil nu eigenlijk is tussen "high" en "stoned", maar het nooit wilde vragen? Gelukkig hebben we een samenstelling voor je gemaakt waarin alles staat wat je moet weten over de verschillen tussen de twee uitdrukkingen en welke strains het een of het ander veroorzaken.

Voor zoveel strains als er bestaan zijn er net zoveel uitdrukkingen in het taaltje wat men in de cannabisgemeenschap gebruikt om de effecten van het roken, verdampen of innemen van de plant te beschrijven. Omdat cannabis vaak beschreven wordt vanwege de psychoactieve werking worden de woorden "high" en "stoned" vaak door elkaar gebruikt om het resultaat van het innemen van veel van het cannabinoïde THC te beschrijven.

Geloof het of niet, maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen je high en stoned voelen met betrekking tot de fysieke en psychologische uitingen van de effecten. Deze twee uitdrukkingen zijn in feite het omgekeerde van elkaar en vertegenwoordigen bepaalde ervaringen voor de gebruiker.

In tegenstelling tot een "buzzed" gevoel gaan high en stoned vergezeld van versterkte effecten. Hieronder bekijken we wat high zijn versus stoned zijn betekent en welke strains optimaal zijn om de gewenste effecten te bereiken die je als cannabiskweker en gebruiker wenst.

Wat Betekent Het Als Je High Bent?

Om de nuances tussen je "high" en "stoned" voelen te kunnen begrijpen is, het belangrijk om als eerste en belangrijkste de twee belangrijkste strains van de cannabissoorten te leren kennen: indica en sativa. Beiden vinden hun herkomst als landras strains uit verschillende geografische regionen van de wereld en bevatten unieke effecten als je ze gebruikt. Als het om je high voelen gaat zijn sativa's daar verantwoordelijk voor. Indica strains dragen ook bij aan highs maar op een andere manier. 

Een high bemoedigt in wezen een kleine stijging van fysieke energie en emotionele euforie. Veel gebruikers ondervinden een verheven bui en de drang om fysiek actief te zijn. Dit is het gevolg van de adrenalinehuishouding die gebruikers in staat stelt zich energiek te voelen zonder dezelfde niveaus van pijn en pijnlijkheid als wanneer ze nuchter zouden zijn.

High zijn gaat regelmatig vergezeld van een uitbarsting van creatief vertrouwen en inspiratie. Door heel de geschiedenis hebben veel kunstenaars en schrijvers cannabis gebruikt om hen bij te staan hun beste werk te creëren. Voor enkele bevolkingsstatistieken van cannabisgebruikers is high worden het einddoel van de ervaring omdat het remmingen verlaagt en het gevoel van eigenwaarde vergroot. Intellectueel gezien worden grenzen wijd geopend samen met een nieuwe onbelemmerde verbeeldingskracht.

De Beste Strains Om High Te Worden

De volgende lijst bestaat uit sativa strains, deze garanderen een klassieke "high". Een sativa-dominante hybride kan echter vergelijkbare effecten hebben. 

Amnesia Haze

Amnesia Haze Royal Queen Seeds

Amnesia Haze is een prijswinnende sativa-dominante strain die bekend staat vanwege de psychedelische effecten met energieke, intensieve highs die langer aanhouden dan veel andere strains. Ontwikkeld uit een kruising van Amerikaanse en Nederlandse genetica werd deze winnaar van de Cannabis Cup geoptimaliseerd om een onvergetelijke rookervaring te worden. Zoals de naam reeds doet vermoeden is Amnesia Haze zeer bekend vanwege het veroorzaken van een hoofd-high.

Na het roken stelt Amnesia Haze mensen in staat om zich op creatieve projecten en andere ongecompliceerde ondernemingen te focussen. Amnesia Haze is een van de beste strains om high te worden omdat het tijdelijk de band tussen de waargenomen werkelijkheid en de verhoogde werkelijkheid verbreekt. Met name voor personen die last van stress hebben is Amnesia Haze een raket die je naar de maan lanceert, en als je weer op aarde bent voel je je een stuk beter dan in het begin! Met een THC-gehalte van 20% of meer zit je altijd goed met deze veel beproefde bijdrage aan de psychedelica.

Sour Diesel

Sour Diesel Medical Seeds

Als je Sour Diesel nog nooit geprobeerd hebt, mis je echt de boot! Als een van de sativa-strains die mentale en fysieke therapie veroorzaken is Sour Diesel een favoriet onder gebruikers die willen experimenteren met nieuwe kunstuitingen, of voor mensen die wel wat extra energie kunnen gebruiken als ze een lange afstand gaan rennen!

De effecten van Sour Diesel komen direct binnen om een sprankelende high te veroorzaken die perfect geschikt is voor de voorjaarsschoonmaak, om een nieuw project te beginnen of je pijnlijke spieren te ontspannen. Ondanks dat het een hoog-energieke sativa is, verlicht Sour Diesel depressies en angsten om plaats te maken voor tevredenheid en een verbeterd zelfgevoel en empathie. Ze heeft een klassiek Diesel aroma en een indrukwekkend THC-gehalte. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Sour Diesel de tand des tijds altijd doorstaat.

Moby Dick

Moby Dick Dinafem

Nog een top sativa-dominante strain die haar oorsprong vindt in een Haze-kruising. Moby Dick is een weelderig groeiende hybride die de meest gewilde toppen produceert en een waanzinnige high veroorzaakt. Ze werd ooit benoemd tot "de meest psychoactieve soort" door Dinafem, Moby Dick veroorzaakt ongekend versterkende effecten die ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om tijd met vrienden of familie door te brengen.

Moby Dick behoort tot de sterkste strains die voorhanden zijn en dient daarom met voorzichtigheid gerookt te worden! Er zijn maar een of twee extra hijsjes voor nodig om een prettige hoofd-high te doen omslaan in een angstig of paranoïde gevoel. Gelukkig is het onmogelijk dood te gaan van een overdosis THC en de effecten houden zelden langer dan een uur aan. Vergeleken met bovenstaande strains worden de effecten van Moby Dick gekenmerkt door euforie en toegenomen energie. Ze bevat een complex terpeen-profiel met aromatische tonen van zoete citrus en aarde, deze ongelofelijk resistente strain veroorzaakt een perfecte high voor gebruikers die er klaar voor zitten om de rest van de dag in de zevende hemel door te brengen.

Wat Betekent Stoned Zijn?

In tegenstelling tot "high" zijn, is "stoned" zijn een ervaring die gekenmerkt wordt door fysieke lethargie en soms zelfs geestelijke onthechting. Terwijl de exacte verschillen tussen de twee resultaten meer gebaseerd zijn op anekdotische ervaringen in plaats van strikte wetenschappelijke dichotomie, wordt high zijn beschouwd als het hoogtepunt voordat men er vervolgens stoned van wordt.

Ook wel bekend als "burn-out" wordt stoned zijn vaak in verband gebracht met het beeld van een stoner met couch-lock. Na het consumeren van grote hoeveelheden THC en het ondervinden van de euforische crux van de effecten is er in feite een plezierig gevoel van fysieke verdoving en mentale ontspanning die er op volgt.

Over het algemeen zorgen indica's eerder voor een zware stone dan sativa's, omdat ze van nature een fysieke high veroorzaken die gepaard gaat met fysieke ontspanning en verlichting. Stoned zijn gaat echter vaak gepaard met een vertroebelde geest in plaats van high te zijn. Voor mensen die lijden aan onbehandelbare pijn, of zelfs acute blessures, worden indica's vaak aanbevolen als een middel om je lichaam even rust te geven van fysieke en emotionele stress.

De Beste Strains Om Stoned Te Worden

Nu de verschillen tussen stoned en high enigszins opgehelderd zijn kun je onderstaande mogelijkheden bekijken voor de beste strains voor een genoeglijk stoned zijn.

Critical Kush

Critical Kush Dinafem

Kijk hier Critical Kush! Deze fusie van Europese en Amerikaanse genetica is een van de meest opwindende kruisingen waar de cannabisgemeenschap helemaal gek van is. Ontstaan uit een kruising tussen Critical en OG Kush, is Critical Kush een krachtige indica die zowel THC als CBD bevat voor een maximaal stoned effect.

In de eerste plaats opvallend vanwege de intense ontspanning en verdoving is het unieke cannabinoïde-profiel van Critical Kush uitermate geschikt om je lichaam even een onderbreking te gunnen van fysieke pijn. De strain zorgt tevens voor een ontspannende nachtrust dankzij de anti-slapeloosheid THC en slaapcyclus regulerende CBD.

Northern Lights

Northern Lights Zamnesia Seeds

Een van de meest veelzijdige en geliefde indica strains die je overal tegenkomt, is Northern Lights. Net als dit schitterende natuurverschijnsel zijn de effecten van deze strain enorm bemoedigend voor lichaam en ziel. Met een high die overgaat is een monumentale stone op zich, verstrooid Northern Lights zich door het lichaam en kalmeert de geest van haar angst en latent emotioneel geworstel.

Northern Lights behoort tot de bekendste strains van het universum en dat is niet zomaar. Met een goed afgeronde koers van kinesiologische therapie bevat deze strain zware aroma's van aarde en dennen met een vleugje zoetheid om te culmineren in een heerlijk, maar uniek smaakprofiel. Northern Lights staat bekend als een van de meest vermoedelijke medicinale strains en dat komt door het stoned effect, wat het lichaam op de juiste manier laat smelten.

Purple Kush

Purple Kush Kannabia

Purple Kush is een ideale strain voor consumenten die graag van de verlichtende sensaties willen genieten die typisch geassocieerd worden met cerebrale sativa's almede holistische fysieke verzorging van deze indica-dominante variëteit. Met een THC-gehalte wat wel tot 22% kan oplopen staat Purple Kush hoog op het verlanglijstje van ieder stoner. Met uiteindelijke kleurschakeringen die variëren van lichtgroen tot schitterende tinten paars kenmerkt deze strain zich door een zoet, fruitig profiel met een flinke schep aarde.

Purple Kush is het Shangri-la voor rokers die op zoek zijn naar lang aanhoudende effecten die intensiveren voordat afgedaald gaat worden naar een van de beste relax-sessies die je je maar voor kunt stellen.

Hoewel er duidelijk overeenkomsten zijn tussen de sensaties van je high voelen tegenover stoned zijn (met name bij indica-soorten), is het kennen van het basisverschil tussen die twee belangrijk om een goed geïnformeerde consument te zijn.

Het Verschil Is (Enigszins) Duidelijk

Weten hoe iedere strain effect op je heeft is een fantastische manier om je rookgewoontes te verbeteren door de ervaring die je wilt hebben zelf uit te kiezen. Hoewel je natuurlijk iedere strain op elk moment van de dag kunt gebruiken kiezen veel mensen ervoor overdag niet zo stoned te worden en in de avonduren niet zo high. Om het zelf uit te vinden bezoek je Zamnesia om meer te weten te komen over de talloze verkrijgbare strains die aan je persoonlijke behoeften voldoen!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Facts News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken