Blog
Het Verschil Tussen High En Stoned
3 min

Het Verschil Tussen High En Stoned

3 min

Ben je een fervente roker of steek je slechts af en toe een joint op? Hoe dan ook, zijn er twee voornaamste manieren om je ervaring te beschrijven; je bent high of stoned. Misschien denk je dat beide termen hetzelfde betekenen, maar dat is niet zo. Lees verder en ontdek wat het verschil is!

Stoners geven graag ongebruikelijke en exotische namen aan alles wat te maken heeft met wiet, ongeacht waar ze wonen. Er is dan ook geen gebrek aan terminologie. Denk maar aan de duizenden verschillende wietsoorten of de talloze bijnamen voor een joint. Er is creativiteit te over. Zoals je kunt verwachten, is er ook een overvloed aan beschrijvingen voor de fysieke en mentale impact van wiet.

Twee van de meest gebruikte termen om de ervaring met wiet te omschrijven, zijn ‘high’ en ‘stoned’. Vaak gebruiken mensen deze termen door elkaar. Toch staan de termen voor opvallend verschillende ervaringen.

Meer over de ervaring met wiet

Meer Over De Ervaring Met Wiet

Voor niet-ingewijden zijn ‘high’ en ‘stoned’ hetzelfde. Maar als je je verdiept in de biologie van wiet, ontdek je dat verschillende wietsoorten een andere invloed hebben op lichaam en geest. Ook ervaren individuele gebruikers andere effecten van dezelfde soort. Als je het grondiger bestudeert, ontdek je dat er meerdere manieren zijn om de psychoactieve effecten van wiet te ervaren.

Het vapen, roken of eten van wiet omschrijft niet meteen een bepaald gevoel. Maar als je high wordt, is dat het begin van een reis door verschillende sensaties. De een voelt zich tegelijkertijd high en stoned tijdens dezelfde ervaring. De ander ervaart wellicht geen van beide sensaties. Het zijn slechts twee van de vele indrukken die je kunt ervaren als je wiet gebruikt. We gaan de beide termen dan ook afzonderlijk omschrijven.

Hoe voelt het om high te zijn?

Hoe voelt het om high te zijn?

‘High’ is een term die je in bijna elke stoner-song en wiet-meme op Instagram tegenkomt. Toch komt de term niet zomaar uit de lucht vallen. Het omschrijft namelijk een van de (vooral) psychologische sensaties die mogelijk ontstaan na het roken, vapen of eten van wiet.

Als je ‘high zijn’ onder woorden moest brengen, zou je het waarschijnlijk omschrijven als een stimulerende of energieke sensatie, begeleid door intense gevoelens van euforie, creativiteit en vreugde. De hele ervaring draait meestal rondom cerebrale sensaties en duurt enkele uren, afhankelijk van hoeveel je rookt.

Mensen omschrijven high zijn meestal als volgt:

  • Stimulerend
  • Energiek
  • Euforisch
  • Inspirerend
  • Vreugdevol

Het ‘high’ gevoel wordt vaak in verband gebracht met sativa wietsoorten. Door jarenlange veredeling is die genetische correlatie echter niet meer gegarandeerd. Hoe dan ook, een goede sativa is nog steeds een uitstekende manier om ‘high zijn’ te ervaren.

Gerelateerd artikel

Top 5 Cannabis Sativasoorten Voor 2024

Hoe voelt het om stoned te zijn?

Hoe voelt het om stoned te zijn?

Stoned zijn, is de luie tegenhanger van high zijn. De term is een uitdrukking die synoniem staat aan de stoner cultuur, maar het omvat veel meer dan slechts straatjargon. Een stoned gevoel is meer gericht op het lichaam en beïnvloedt je gewrichten, spieren en motoriek in het algemeen.

Als je een stoned gevoel moet omschrijven, zeg je waarschijnlijk dat je diep ontspannen voelt. Mogelijk denk je ook aan de couch-lock, een diepe staat van pseudo-verlamming waardoor je gevloerd ligt op de bank. Couch-lock klinkt misschien wat intimiderend. Maar als je je gedachten wilt verdrijven na een lange dag, kan een wietsoort waar je erg stoned van wordt, wonderen doen!

Mensen omschrijven stoned zijn meestal als volgt::

Wil jij deze gevoelens graag ervaren? Probeer dan gerust een indica wietsoort. Sommige indica's zijn beter in het opwekken dan een stone dan hun sativa tegenhangers. Maar, zoals we hierboven al vermeldden, zijn er uitzonderingen die de genetische conventies ontkennen. Informeer vooral naar de ervaringen van het personeel bij de coffeeshop / het dispensarium of vraag het aan ervaren stoners. Wees je er daarnaast van bewust dat een hevige stone enkele uren kan aanhouden. Houd je agenda dus leeg na een rooksessie.

Gerelateerd artikel

Top 5 Indica Strains Voor 2024

Stoned versus high

Stoned versus high

De beide termen worden door elkaar gebruikt. Maar je weet nu dat er een duidelijk verschil is tussen een high en een stone voor wat betreft de mentale en fysieke ervaring. Het klassieke verband tussen sativa's en een high en indica's en een stone is soms nog van toepassing, maar minder duidelijk dan vroeger. We adviseren je dus om de classificatie te gebruiken als ruwe indicator bij het kiezen van je volgende wietsoort. Beschouw het genetische profiel echter niet als 100% gegarandeerd voor de uitkomst van je ervaring.

Het mooie aan wiet is de enorme verscheidenheid aan mogelijke effecten. Dankzij de duizenden verschillende soorten heb je ook veel keuzevrijheid. Experimenteer en ontdek welke wietsoort de sensatie opwekt die jij prefereert. En de volgende keer als iemand de termen verwart, weet je precies wat het verschil is!

We hopen dat je een wietsoort vindt waar je van geniet, of je nu een euforisch gevoel nastreeft of liever de middag lui op de bank doorbrengt. Onthoud dat de ene voorkeur niet beter is dan de andere. Uiteindelijk komt het allemaal neer op je eigen wensen van dat moment.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Effecten Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken