Blog
Wiet En Reggae
4 min

Wiet En Reggae

4 min

Reggae en wiet hebben door de jaren heen voor veel positieve vibes gezorgd. Ontdek het verband tussen zalige ganja, Jamaica en reggaemuziek.

Het was natuurlijk slechts een kwestie van tijd voordat we het verband tussen wiet en reggae zouden bespreken. Laten we eens in de geschiedenis van deze iconische relatie duiken. Als bonus lees je ook nog over geweldige reggae-gerelateerde zaden en groovy tunes.

DE GESCHIEDENIS VAN CANNABIS EN REGGAE

Wiet en reggae gaan hand in hand, net als Bob Marley en dreads. Reggae, rechtstreeks uit Jamaica, floreerde en verlichtte elke uithoek op de wereld met ritmische afrobeats uit de kern van Jamaica's cultuur. Het is onmogelijk de invloed van marihuana op reggaemuziek te bespreken zonder het Rastafarianisme te noemen. Dit is een geloofssysteem dat is geëvolueerd uit de joods-christelijke cultuur van bewoners van het Caribisch gebied.

Rasta's, de volgers van het Rastafarianisme, beschouwen Haile Selassie I, de keizer van Ethiopië (1930-1974), als de messias die het zwarte volk weer terug naar Zion brengt. Rasta's gebruiken marihuana als een sacrament tijdens hun spirituele sessies. De Rasta cultuur wordt belichaamd door reggaemuziek, vandaar de verbinding tussen wiet, reggae, Jamaica en Rasta.

Bob Marley, die ganja rookte als een baas, had uiteraard een enorme invloed op het verband tussen het kruid en reggae. Hij geloofde dat cannabis de mensen kon helen en de mensheid in de juiste richting kon leiden. In de woorden van Bob Marley: "Het kruid kalmeert de natie."

HUIDIGE STATUS

Omdat cannabis zo sterk verbonden is met de Jamaicaanse cultuur, moeten we natuurlijk ook de huidige status van het kruid in het land bespreken. In tegenstelling tot wat door sommigen wordt geloofd, heeft de juridische status in Jamaica meer overgeheld naar een verbod. In 2015 werd echter een wet doorgevoerd waarmee het bezit van kleine hoeveelheden ganja voor persoonlijk gebruik is gedecriminaliseerd.

Dit is natuurlijk een kleine stap, maar één die veelbelovend is voor de toekomst van het cannabisbeleid. Ook het kweken van vijf planten voor persoonlijk gebruik is toegestaan. Evenals het roken van ganja voor religieuze doeleinden. Rasta's staan hier helemaal achter. Ook medicinale cannabis is inmiddels legaal. Veel Jamaicanen hopen dat meer soepele wetten van kracht worden. Hierdoor kan namelijk het toerisme stijgen en kunnen de inkomsten van het land toenemen.

DE VOORUITZICHTEN VAN MARIHUANA IN JAMAICA

De legalisatie van recreatieve cannabis in Canada en veel Amerikaanse staten is hoopgevend voor het toekomstige cannabisbeleid in Jamaica. Veel lokale bewoners willen dat wiet legaal wordt, omdat dit een stroom van inkomsten en andere voordelen oplevert voor het land. Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat het cannabis toerisme omhoog schiet als de wetten in Jamaica milder worden.

Het land staat immers bekend om de reggae-, Rasta- en ganja-cultuur. Ook nu al zijn er tours waarbij toeristen lokale ganja boerderijen kunnen bezoeken. De muziekscene, voornamelijk reggaemuziek, zal zorgen voor een enorme hoeveelheid reizigers, zodat de hele wereld kan zien wat Jamaica allemaal te bieden heeft. Peter Tosh riep het al: "Legalize It!"

DE TOP 5 REGGAE NUMMERS OVER WIET

1. Peter Tosh - Legalize It

Nadat Peter Tosh afscheid nam van The Wailers, werd "Legalize It" zijn debuutalbum als soloartiest. Het album, vernoemd naar de hitsingle, werd uitgebracht in 1976. De tekst draait geheel over het legaliseren van ganja, met de boodschap: “dokters roken het, verpleegsters roken het, rechters roken het, zelfs de advocaten, legaliseer het, bekritiseer het niet.”

2. Lee “Scratch” Perry - Free Up The Weed

Lee “Scratch” Perry is een absolute legende als het aankomt op dub- en reggaemuziek. In de jaren '70 zorgde zijn innovatieve stijl ervoor dat muziek uit Jamaica wereldwijd bekend werd. Zijn nummer "Free Up The Weed" is een representatie van zijn liefde voor ganja. Hij geloofde dat wiet "er sinds de schepping geweest is om de natie te sussen."

3. Bob Marley - Kaya

Bob Marley, waar je vast wel bekend mee bent, was een heuse legende. De stijl van zijn muziek heeft reggae voor altijd veranderd. "Kaya", wat synoniem staat voor wiet, veroverde het hart van ganja liefhebbers van over de hele wereld met de zin "Got to have kaya now." Waarheid als een koe.

4. Culture - The International Herb

Joseph Hill, de zanger van de roots reggae groep Culture, uit zijn liefde voor ganja in veel van zijn creaties. Culture zag het levenslicht in de jaren '70; ze surften over de eerste golven van de commerciële reggae scene. Het nummer "The International Herb" schalt ook nu nog steeds door veel speakers. "It gives me inspiration in music man, the international herb".

5. Bob Marley - Easy Skanking

“Excuse me while I light my spliff” is een van de meest iconische wijsheden van wijlen Bob Marley, geuit in 1978 in "Easy Skanking". Het ritme en de achtergrondzangers geven luisteraars het gevoel dat alles goed zit. De beste manier om dit nummer te beschrijven: optimisme, geopenbaard in audio format.

4 REGGAE-GERELATEERDE CANNABIS SOORTEN

Hier zijn de perfecte soorten om van te genieten terwijl de reggae vibraties je ziel doorboren.

1. Jamaican Pearl van Sensi Seeds

Deze soort heeft de essentie van het Caribische paradijs gevangen in een sativa-dominante variëteit. Jamaican Pearl is een kruising tussen Marley's Colli en Early Pearl. Deze 85% sativa dame zorgt voor vrolijke en stimulerende gevoelens. De tropische aroma's en smaken representeren de chill-out vibes van de beste reggaemuziek op perfecte wijze.

Jamaican Pearl (Sensi Seeds)

(7)
Ouders: Marley's Collie x Early Pearl
Genetica: 15% Indica / 85% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Onbekend
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

2. Doctor Jamaica van Vision Seeds

Vlug, bel de dokter! De patiënt heeft geen wiet meer! Doctor Jamaica arriveert, kalmeert angstige gevoelens en opent de ogen voor de wonderen van het universum. Deze soort is een perfecte genetische mix van 50% sativa en 50% indica, die sinaasappel- en citrusaroma's uitstraalt. Doctor Jamaica is een variant van California Orange, beter bekend als Cali-O.

Doctor Jamaica (Vision Seeds) feminized

(2)
Ouders: Cali-O (California Orange)
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 15%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

3. SomaRi van Soma Seeds

Deze soort werd ontwikkeld door een heuse Rasta en zijn grootste passie is de wereld voorzien van ganja van de hoogste kwaliteit. De variëteit is ontstaan uit een mix van NYCD, Kushadelic en Buddha's Sister. Deze verbluffende plant veroverde de 1ste prijs op de HTCC in 2013. Als je een heuse reggae soort wilt ervaren, kies dan voor SomaRi.

SomaRi (Soma Seeds) feminized

Ouders: NYCD x Kushadelic x Buddha's Sister
Genetica: 70% Indica / 30% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
Bloei soort: Fotoperiode

4. Jamaican Dream van Eva Seeds

Laten we onze geweldige Reggae lijst afronden met Jamaican Dream. Deze soort is ontwikkeld door Eva Seeds. Jamaican Dream is een grote, sativa-dominante plant die het hoofd van reggae liefhebbers op hol brengt. Het THC niveau is relatief hoog, wat leidt tot krachtige en uitmuntende ervaringen. Jamaican Dream is een juweeltje dat zich ontwikkelt als een kerstboom van ganja.

Jamaican Dream (Eva Seeds) feminized

(18)
Genetica: 10% Indica / 90% Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken
THC: 19%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

REGGAE EN GANJA

Zo, nu weet je alles over de meest belangrijke verbanden tussen ons geliefde plantje en reggae. Het is de moeite waard smakelijke toppen te verslinden terwijl je je gehoor verwent met reggae beats. Ontspan, relax en laat de positieve vibes van dit tijdloze muziekgenre je geest overnemen. Peace!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken