Blog
Zamnesia’s Bezoek Aan Amsterdamse Coffeeshops
3 min

Zamnesia’s Bezoek Aan Amsterdamse Coffeeshops

3 min

Ga mee met het team van Zamnesia op de Amsterdamse coffeeshoptour. Ontdek de tien coffeeshops die je niet mag missen tijdens je bezoek aan onze prachtige hoofdstad.

Amsterdam, wat een vredige stad. Fietsen, grachten, prachtige architectuur. Er is veel te zien. Wij gingen echter naar Amsterdam met een andere reden: Zamnesia's Bezoek Aan Amsterdamse Coffeeshops!

Ons team bracht twee volle dagen in deze schitterende stad door. Daarbij zochten we de tien meest opmerkelijke coffeeshops uit die het bezoeken waard zijn. Sommige worden ondersteund door grote spelers in de cannabisindustrie. Andere springen er echter uit vanwege lovende beoordelingen op fora of hun kwalitatieve wiet. Weer andere gaan buitengewoon om met zowel toeristen als vaste klanten.

Gerelateerd artikel

Top 15 Amsterdamse Coffeeshops Van 2018

Het bleek telkens lastig om de relaxte en vriendelijke atmosfeer die we in iedere shop aantroffen weer te moeten verlaten. Bekijk de video's hieronder om een beeld te krijgen van die sfeer. En plan vervolgens een bezoek aan Amsterdam om het zelf te kunnen ervaren!

COFFEESHOP BOEREJONGENS WEST

Onze eerste stop is Boerejongens Coffeeshop West aan de Baarsjesweg 239. Er staat geen portier die je verwelkomt, maar een ware gastheer. Het interieur geeft je daarbij het gevoel dat je een super chique drogisterij binnenloopt.

Ze hebben niet alleen de beste wiet en hasj, maar bieden ook CBD olie en cannabiszaden van Amsterdam Genetics aan. Je kunt er zelfs Boerejongens merchandise verkrijgen. Mooi als souvenir om mee naar huis te nemen. En als je geen roker bent, dan hebben ze geweldige chocolade brownies om je tong te strelen.

COFFEESHOP THE STUD

The Stud staat bekend als “De Vriendelijkste Coffeeshop in Amsterdam.” Bij een bezoek hier, aan de Molukkenstraat 581, meer aan de rand van het centrum, kom je tussen de lokale bevolking terecht. The Stud medewerkers behandelen echter iedereen als een vaste bezoeker! De service en producten zijn daarbij van hoge kwaliteit. En vergeet niet te vragen naar de “Canna Hash” met 66% THC. Vooral als je op zoek bent naar iets echt sterks!

Mocht je niet kunnen kiezen, dan hebben ze speciale verrassingsdoosjes met verschillende soorten wietzaden om te proberen. Naastgelegen vind je hun winkel met merchandise. Daar bieden ze van alles aan: van shirts en truien tot schoenen en petten.

COFFEESHOP DNA

De volgende stop is Coffeeshop DNA, aan de Achillesstraat 104. De locatie, ook meer tegen de rand van het stadscentrum, is zeer relaxt. Ook is de coffeeshop onopvallend. Er is een zeer riante receptie en afzonderlijke rookruimte. Coffeeshop DNA stelt daarbij absoluut niet teleur als je even wilt ontsnappen aan de Amsterdamse drukte.

Op het moment van ons bezoek waren ze verbouwingswerkzaamheden aan het uitvoeren. Ga dus zeker kijken hoe de nieuwe shop eruitziet. En probeer ook een van de heerlijke Hash Cakes als je er bent!

COFFEESHOP DE TWEEDE KAMER

In de smalle Amsterdamse straten arriveren we bij onze volgende stop van de coffeeshoptour, vernoemd naar ons parlement. Dit thema komt terug in het interieur van de shop. Zo heeft het een klassieke, luxe en statige uitstraling. Daarbij bieden ze een paar van de beste soorten van Amsterdam aan en waan je je zeker in elitaire kringen.

COFFEESHOP 1E HULP

Aan de Marnixstraat 194 vinden we de 5e coffeeshop op de route naar ultieme zaligheid, genaamd 1e Hulp. Deze ruime shop heeft een aangenaam, Midden-Oosters thema en ontspannen vibes. Echt eentje die je moet bezoeken als je in Amsterdam bent! 1e Hulp staat bekend om hun chique wiet en hasj. De shop wordt echter ook geprezen om zijn hoogwaardige Moonrocks. Zeker het proberen waard!

COFFEESHOP AMNESIA

We zijn al over de helft van ons lijstje en ons volgende bezoek is aan Amnesia op de Herengracht 133-i. Deze ligt in het hart van de stad en biedt een geweldig uitzicht op de Amsterdamse grachten. Je bent er van harte welkom om wat geweldige wiet of hasj in een joint te roken. Ook kun je er verdampen met een van de Volcano Vaporizers.

COFFEESHOP BARNEY’S FARM HAARLEMMERSTRAAT

Barney’s Farm is een bekend merk, dus is het geen verrassing dat we er langs wilden gaan! Aan de Haarlemmerstraat 102 tref je een van de vele Barney’s Coffeeshops. Het vriendelijke en behulpzame personeel helpt je bepalen wat voor jou geschikt is! En uiteraard vind je er ook veel Barney’s Farm merchandise die je kunt kopen en voor altijd kunt koesteren.

COFFEESHOP THE GREENHOUSE

Als je Barney’s verlaat, sla dan linksaf en loop de straat zo’n 100 meter oostwaarts in. Daar vind je The Greenhouse Coffeeshop op de Haarlemmerstraat 64.

Deze shop heeft hoogwaardige soorten voor je om van te genieten, maar ook Greenhouse merkzaden en souvenirs. Hiermee blijf je je bezoek voor altijd herinneren. Er is zelfs een ondergronds aquarium waar je naar kunt staren. Aan de muren hangen de vele prijzen die ze gewonnen hebben en foto’s van alle beroemdheden die je voor zijn gegaan. Het is ook een geweldige plek om iets te eten of drinken, waaronder spacecake.

COFFEESHOP HET BALLONNETJE

Slechts een paar shops te gaan nog, zoals ons volgende pareltje. En dat is het Ballonnetje aan de Roetersstraat 12. Dit is een van de oudere Amsterdamse coffeeshops, zeer geliefd onder kenners. Het is vrij dicht bij een van de gebouwen van de Amsterdamse universiteit. Je treft er dan ook veel studenten aan. Voel je vrij om er een blowtje op te steken en te praten over de belangrijke zaken in het leven. Zoals over welke soort je moet kiezen.

COFFEESHOP THE BULLDOG THE FIRST

En tot slot is ons laatste bezoek in het hart van de stad gelegen, bij The Bulldog The First op de Oudezijds Voorburgwal 90. Uiteraard kent iedereen The Bulldog, dus kon deze niet op de lijst ontbreken!

Met de grote borden en kleurrijke gevel is The Bulldog niet te missen. Mensen vanuit de hele wereld hebben deze coffeeshop bezocht. Heb jij dat nog niet gedaan? Bezoek deze dan zeker en rook er binnen wat wiet, of buiten op de patio, pal naast de gracht. Een fijne afsluiter van ons bezoek aan de beste Amsterdamse coffeeshops!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Zamnesia
Zoeken in categorieën
of
Zoeken