Blog
Blue Cheese (Royal Queen Seeds) feminized
3 min

Blue Cheese: Cannabis Strain Review & Informatie

3 min

Blue Cheese combineert het zure, ietwat penetrante aroma van UK Cheese met de brutale, zoete bessensmaken van DJ Shorts Blueberry en is daarmee werkelijk uniek.

Ben je uit op exotische aroma's en een opwekkende high? Dan mag je deze soort niet missen.

KENMERKEN VAN BLUE CHEESE

Blue Cheese is een indica-dominante kruising. Haar ouders zijn UK Cheese en Blueberry. Blue Cheese straalt een exotisch aroma uit, is simpel te kweken en kent een snelle bloei.

Genen 75% Sativa / 25% Indica
Ouders UK Cheese, Blueberry
THC 15–20%
CBD Weinig
Smaak Fruitig, bosbessentaart, eersteklas Cheese, Skunk
Effect Euforisch, opwekkend, rustgevend

Cheese-soorten staan bekend om hun unieke, zure aroma. Er zijn daarbij veel verschillende Cheese-strains op de markt, maar ze stammen naar verluidt allemaal af van één uniek Skunk-fenotype.

Skunk #1 is een Amerikaanse soort, ontwikkeld door "Sam the Skunkman" en heeft veel succes geboekt in Europa. Dit vanwege haar veerkracht, korte bloei en het vermogen om grote oogsten op te leveren.

In de jaren '80 bemerkte een kweker uit Zuidoost-Engeland dat een van zijn Skunk-fenotypes een opvallend zuur aroma produceerde. Hij kloonde de plant en de genen kwamen uiteindelijk in de handen van Exodus terecht, een alternatieve gemeenschap buiten Londen. Hier werd de soort verder ontwikkeld en beschikbaar gemaakt in de vorm van zaad.

Gerelateerd artikel

De Top 3 Cheese Cannabis Soorten En Hun Cheesy Geschiedenis

Blueberry is van Amerikaanse komaf en wordt geliefd om haar compacte toppen en zoete bessenaroma. Ze is veredeld door DJ Short in de jaren '70 en een afstammeling van Juicy Fruit, een driewegkruising met roots in Colombia, Mexico en Thailand.

Halverwege de jaren '70 kruiste DJ Short Juicy Fruit met een uniek Afghaans landras. Dit leverde een compacte, indica-dominante kruising op met een brutaal bessenaroma en geweldige harsproductie. Tegenwoordig is DJ Shorts Blueberry wereldwijd geliefd onder cannabisliefhebbers.

Blue Cheese combineert het zure aroma van Cheese met de zoetigheid van Blueberry. Hiermee is het een super exotische kruising die geweldig veel THC produceert en een opwekkende, stimulerende high biedt. Ze is ook heel simpel te kweken, waardoor ze ideaal is voor beginners.

Blue Cheese (Royal Queen Seeds) feminized

(12)
Ouders: Original Cheese x Oregon Blueberry Blend
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 19%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

HOE KWEEK JE BLUE CHEESE?

HOE KWEEK JE BLUE CHEESE?

Blue Cheese bloeit snel. Zodra je de bloei hebt opgewekt, is het vaak al mogelijk na acht weken te oogsten. Deze soort is zowel binnen als buiten te kweken. Toch denken we dat je de beste resultaten behaalt onder kunstlicht. Om de vegetatieve groei aan te moedigen, zet je de zaailingen twee weken na de ontkieming onder 18-20 uur licht. Geef ze daarbij regelmatig veel stikstof

Moeilijkheidsgraad Beginner / gevorderd
Presteert het best Binnen / buiten
Klimaat Gematigd en zonnig
Soort Feminized
Hoogte binnen 100–160cm
Hoogte buiten 130–200cm
Bloei 8 weken
Oogst (buiten) Half oktober
Opbrengst binnen 450–550g/m²
Opbrengst buiten 425–475/plant

Top je planten vroeg, zodat ze meerdere cola's gaan produceren. Gebruik ook LST en trim ze om je lichtbron zo goed mogelijk te benutten.

Dankzij de indica-dominante genetica, is Blue Cheese binnen simpel compact te houden. Na een vegetatief stadium van 4-6 weken, zouden de planten klaar moeten zijn voor de bloei. Pas de lampen aan, geef regelmatig voeding met een hoogwaardige bloeibooster en bewonder Blue Cheese in volle glorie.

Na ongeveer zes weken bloei, zijn je Blue Cheese-planten gedecoreerd met zware, compacte toppen, die rijk zijn aan trichomen. Dankzij de Skunk-genen en de snelle bloeiperiode zou je geen problemen moeten krijgen met plagen en ongedierte. Houd voor de zekerheid wel de relatieve luchtvochtigheid in toom tijdens de bloei. De dichte toppen houden namelijk snel vocht vast en ontwikkelen toprot als je niet oppast. Investeer bovendien in een koolstoffilter, want deze dames ruiken behoorlijk!

De twee weken erna spoel je de planten. Houd ook de trichomen goed in de gaten. De gemiddelde bloei van Blue Cheese bedraagt acht weken, maar dit varieert wel per zadenbank/fenotype.

Als het oogstmoment gekomen is, moet je jezelf echt bedwingen de toppen niet direct te roken. Maar geloof ons: met het langzaam drogen en uitharden van de toppen haal je pas echt de unieke smaak en geur naar voren. Om zoveel mogelijk terpenen te behouden, adviseren we de wiet op rekken te laten drogen. Geef de toppen daarbij genoeg ruimte, houd een temperatuur aan van 19–20°C en een relatieve luchtvochtigheid van 50–55%.

BLUE CHEESE: SMAAK EN EFFECTEN

BLUE CHEESE: SMAAK EN EFFECTEN

Blue Cheese is een waar genot voor je zintuigen. Zo geniet je neus van zure, zoete en extreem prikkelende geuren en vleugjes bessen. Ook de smaak is zoet en zuur. Deze doet daarbij denken aan Skunk #1, maar sommige fenotypes zijn tevens wat muskusachtig.

Het effect van Blue Cheese is goed gebalanceerd. Ze bevat ongeveer 15-20% THC en daarmee bemerk je een snel opkomende, langdurige high. Lichamelijke ontspanning gaat daarbij hand in hand met een lekkere, cerebrale euforie. Dankzij de opwekkende en stimulerende high is Blue Cheese erg veelzijdig; blow met je vrienden, in je eentje op de bank of vroeg in de ochtend om je dag goed te beginnen.

Houd er rekening mee dat meerdere zadenbanken Blue Cheese aanbieden. Voorbeelden zijn Royal Queen Seeds, Big Buddha en Barney's Farm. Al deze soorten hebben unieke eigenschappen, zoals een eigen aroma en kweekeigenschappen. Het effect is in alle gevallen redelijk gelijk, maar de kracht kan wel variëren.

EINDOORDEEL: EEN TRAKTATIE VOOR CONNAISSEURS

Blue Cheese is een exotische kruising met ongelooflijke genen. Zowel voor doorgewinterde telers als beginners is ze een uitstekende soort. Zo biedt ze betrouwbare groei en een extreem aromatische opbrengst van topkwaliteit.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken