Blog
Blue Dream: Waarom dit de meest populaire soort is op plaatsen waar wiet legaal is
2 min

Blue Dream: Waarom Dit De Meest Populaire Soort Is Op Plaatsen Waar Wiet Legaal Is

2 min
Products Seedshop

De legale cannabis markt is een onontgonnen gebied, met verrassingen in overvloed. Een zo'n verrassing is de cannabis soort die het best verkoopt: Blue Dream.

De statistieken zijn binnen. Op plekken waar wiet legaal is, steekt een duidelijke kampioen met kop en schouders uit boven de rest. Het is je vergeven als je aanneemt dat het een van de titanen uit de cannabis wereld is, zoals OG Kush of Amnesia Haze, maar deze zijn verslagen door Blue Dream.

Het nieuws komt van BDS Analytics, een onderneming die werkzaam is binnen de cannabis industrie en alle marktgegevens analyseert die ze in handen krijgen. Ze hebben nu alles beoordeeld wat er te beoordelen valt over de verkoopgegevens van cannabis sinds de legalisatie in plaatsen als Colorado en Washington en Blue Dream wint op beide locaties.

In Washington is Blue Dream twee keer zo populair als haar rivaal Cherry OG; en bijna drie keer zo populair als Dutch Treat, die op de derde plaats staat. In Colorado is Blue Dream al net zo geliefd en overstijgt Durban Poison en Sour Diesel, respectievelijk de tweede en derde plaats.

Wat Is Er Zo Speciaal Aan Blue Dream?

Waarom is Blue Dream zo in trek? Ze bezit zeker niet de kick van een OG Kush of de geest-lancerende kracht van Amnesia Haze. Nou, volgens Roy Bingham, CEO van BDS Analytics, kan dit te maken hebben met slimme marketing. Hoewel dit zeker een rol zal spelen in de besluitvorming van kwekers en dispensaria bezoekers, zijn we er zeker van dat er meer mee moet spelen.

Blue Dream is misschien niet de meest krachtige soort op de markt, maar bezit zeker veel voordelen. Om te beginnen, is ze bekend om haar enorme opbrengst en hoge weerstand. Het is niet ongehoord dat een expert kweker bijna 1KG per plant oogst, gekweekt onder een 1000W lamp, of buiten onder ideale omstandigheden. Haar hoge weerstand helpt ook meeldauw voorkomen, wat haar aantrekkelijk maakt bij personen die zoeken naar kweekgemak. Deze combinatie is ongetwijfeld ook aantrekkelijk voor kwekers over het gehele spectrum, zeker beginners die topkwaliteit wiet willen zonder er veel moeite voor hoeven te doen.

Dan moet er ook nog rekening gehouden worden met de inhoud terpenen. In aanvulling op de redelijk krachtige inhoud cannabinoïden, hebben lab tests aangetoond dat Blue Dream veel myrceen, caryofylleen en terpinoleen bevat. Dit creëert een geweldige, hazy smaak, waarin sandelhout wordt gecombineerd met zoete ondertonen van bessen. Dit aroma heeft Blue Dream zeer populair gemaakt bij liefhebbers en ze is ideaal om concentraten van te maken.

Anekdotisch schijnt ze ook goed te zijn voor het verlichten van hoofdpijn, angst en krampen. Omdat de high gebaseerd is op Sativa, maar niet te krachtig is, worden plezierige en motiverende effecten opgewekt, waardoor de inspiratie vrijelijk kan stromen en mensen hun dag kunnen vervolgen. De meeste mensen zullen dit waarschijnlijk prefereren boven knetterstoned op de bank hangen.

Desondanks heeft deze underdog velen verrast met het nieuws dat ze de meest populaire soort is in de legale wiet wereld. We weten niet of deze trend zal aanhouden, maar een ding is zeker: Blue Dream heeft een plaatsje veroverd als een van de meest geweldige soorten aller tijden!

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken