Blog
Blue Dream (Zamnesia Seeds) feminized
3 min

Soort Beoordeling: Blue Dream

3 min

Blue Dream cannabis zaden bezitten veel voordelen. Dus hoog tijd om deze soort de aandacht te geven die ze verdient en een beoordeling te schrijven.

Blue Dream is vanaf haar ontstaan aan de Amerikaanse West Coast al immens populair. Deze sativa-dominante kruising van Blueberry x Haze, verwent met een ontspannende, cerebrale high en eindeloze fruitige aroma's. Blue Dream staat aangemerkt als fantastische optie voor zowel recreatieve als medicinale gebruikers. Dat willen wij graag bevestigen met een diepgaande duik in haar ijzige toppen. Lees verder en ontdek of ze werkelijk een Californische droom is.

BLUE DREAM - EEN HEUSE BEROEMDHEID

Blue Dream maakte haar intrede op de medicinale cannabismarkt in het zonnige Californië. Ze is nog altijd razend populair en staat synoniem aan die relaxte West-Coast vibes. Blue Dream heeft overal erkenning ontvangen, van rapalbums (Juicy J's 2011 Blue Dream and Lean) tot TV-shows (Crashing, seizoen 2017, uit de stal van HBO).

Blue Dream (Zamnesia Seeds)bekijk Product

De hype is terecht, mensen! Blue Dream staat op nummer 1 op diverse lijstjes met de beste cannabissoorten. Je vindt haar op het menu van bijna elk dispensarium in de VS. Maar wat is de reden voor deze populariteit?

Blue Dream staat bekend om haar evenwichtige high, die zowel stimuleert als ontspant. Veel gebruikers melden creatieve, gemotiveerde sensaties en minder ongewenste bijwerkingen dan bij andere cannabissoorten. Blue Dream is ook favoriet onder vrouwen. Menstruatiepijnen verdwijnen net zo snel als vervelende ex-vriendjes. Het THC-percentage is heel fatsoenlijk en de soort is rijk aan diverse terpenen. Medicinale gebruikers melden verlichting van pijn, angst en depressie.

Maar is Blue Dream alle lofzang waard? Dat zoeken we uit...

SMAKEN EN AROMA'S VAN BLUE DREAM

SMAKEN EN AROMA'S VAN BLUE DREAM

Blue Dream is een ongelofelijk zoet en smakelijk. Dit komt vooral dankzij de genen van Blueberry. Haar welriekende, intense aroma's zijn alles behalve cliché of neutraal. Geuren maken herinneringen los en wij werden teruggevoerd naar de nostalgische zomers van onze kinderjaren. Blue Dream omhulde ons met een zoet aroma, wat ons deed denken aan de zonnige dagen waarop we bosbessen plukten in het bos.

Ze produceert intense noten van bessen en citrus, met een suikerzoete vanillesmaak. Blue Dream zit barstensvol myrceen, waardoor je hints van mango bespeurt. Deze fruitige ondertonen zijn prachtig in balans door de aanvulling van aardse dennen en sandelhout. Blue Dream is een ware traktatie, net als oma's zelfgebakken taart.

Cannabisliefhebbers zullen genieten van het ontwarren van de complexe smaken en geuren. Wij menen dat deze goed doorwerken in haar zijdezachte, heerlijke rook. Maar, zorg wel voor goed gedroogde en uitgeharde toppen. En wees alert: haar krachtige geur trekt voor je het weet in je huid en kleding.

KWEEKEIGENSCHAPPEN VAN BLUE DREAM

Dankzij haar indica-genen bedraagt de bloeiperiode van Blue Dream slechts 9 weken. Vergeleken met andere Haze soorten, is dat heel rap. Ach, ze wordt zo snel groot! En groeien, dát kan ze. Voor je het weet, zie je een monumentale plant van 1,5m hoog, bedekt met ijzige toppen. Zodra de bloei aanbreekt, schiet ze pijlsnel omhoog. De sativa-genen zijn verantwoordelijk voor het kolossale formaat van Blue Dream. Het indica erfgoed ontvangt de eer voor de dikke, zware toppen. Vanwege deze combinatie raden we een flinke ondersteuning aan.

Ach, ze wordt zo snel groot! En groeien, dát kan ze.

Merk Zamnesia Seeds
Genetica Sativa-dominant
Ouders Blueberry x Haze
Bloeitijd 9-10 weeks
THC Hoog
Opbrengst Indoor 350g/m2
Opbrengst Outdoor Gemiddeld
Hoogte (Indoor) Gemiddeld
Hoogte (Outdoor) Gemiddeld
Oogst (Outdoor) Eind Oktober
Beschikbaar Als Feminized Zaden

We vinden Blue Dream wel vrij teergevoelig. Binnen zagen wij prima resultaten, maar buitenkwekers moeten weten dat ze de voorkeur geeft aan een warmer, Mediterraans klimaat. Zit je in de juiste omgeving? Dan kun je haar beter buiten kweken, omdat ze echt flink de ruimte vraagt. Tijdens haar groeicyclus vraagt Blue Dream veel meststoffen, met name tijdens de bloeiperiode. Zoals gebruikelijk, presteert ze het best op hoogwaardige potgrond. Binnen is een hydroponic setup verstandig.

Waarschijnlijk is ze beter geschikt voor een ervaren hand. Ze is namelijk nogal gevoelig voor schimmels en overbemesting. Maar als je haar in de watten legt, stelt ze niet teleur. Wij werden beloond met 350g/m² toppen van de beste kwaliteit.

DE EFFECTEN VAN BLUE DREAM

DE EFFECTEN VAN BLUE DREAM

De high van Blue Dream is krachtig en holistisch voor zowel lichaam als geest. Ze is sativa-dominant en de high helt over naar een opwekkende, spirituele ervaring. Maar als deze effecten wegebben, bemerk je haar indica erfgoed. Je voelt een euforische roes, die langzaam verschuift naar een ontspannende, lichamelijke stone.

Met 18% THC komt de high stevig binnen. Dit is ideaal voor veelgebruikers, maar toch mild genoeg voor beginners. Het is verstandig met een lage dosis te beginnen als je een ganja-groentje bent. Het is duidelijk waarom Blue Dream zo geliefd is bij zowel recreatieve als medicinale gebruikers. Vlagen van euforie, opgeleukt met een vleugje spierverlamming, maakten ons aangenaam ontspannen, zonder te overweldigen. Haar effecten zijn ongetwijfeld verlichtend voor mensen die kampen met angst, neerslachtigheid, pijn en slapeloosheid (als de high eenmaal afzwakt). Wij hebben genoten van die stressvrije gemoedstoestand, zwevend tussen inspiratie en ontspanning.

Blue Dream deed ook wonderen voor onze eetlust, maar dit mondde niet uit in een onbeheersbare vreetkick. Wat ons betreft, was deze een ideaal aperitiefje voor het avondeten. Zet haar maar eens op het menu als je een etentje met vrienden organiseert. Zo geniet je het meest van haar sociale, sativa-dominante eerste akte. Als de avond ten einde loopt, maken de indica-genen een mooi afzakkertje. Sluit de avond af en laat je in slaap sussen door Blue Dream.

BLUE DREAM: ONS VONNIS

Hoewel sommige kenners de hype verder wel geloven, valt deze soort niet zonder reden eindeloos in de smaak. Blue Dream is multifunctioneel. Ze is potent genoeg voor medicinale gebruikers, maar niet al te heftig voor de nieuwsgierige huismoeder. Haar West-Coast-afkomst schittert door in de zonovergoten, surfers high: lekker sterk, maar aangenaam relaxt.

Ze vraagt dan iets meer aandacht, maar de resultaten lonen de moeite. Met een beetje liefde en aandacht zie je grote, brede planten en een productie van topkwaliteit. Deze soort is een aanrader voor mensen met wat kweekvaardigheden. Haar ingewikkelde, holistische high trakteert je op een doldwaze zomerzotheid. Hoog tijd om de kleverige, sappige bosbessenvelden uit je dromen te bezoeken!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken