Blog
Soort Beoordeling: Blue Dream
2 min

Soort Beoordeling: Blue Dream

2 min
Products Seedshop
Blue Dream cannabis zaden bezitten veel voordelen. Dus hoog tijd om deze soort de aandacht te geven die ze verdient en een beoordeling te schrijven.

Blue Dream, afkomstig uit de beruchte Humboldt regio in Californië en gekweekt door de vermaarde Humboldt Seeds, heeft snel een plekje veroverd op de legale markt als must-have soort. Ze is de combinatie van Blueberry x Haze, waarbij smaken van connaisseur niveau worden gemengd met een klassieke, sativa dominante high. Ze is absoluut krachtig, maar niet zodanig dat ze de gebruiker direct overweldigt, waardoor ze veel toegankelijker is voor beginnende gebruikers. Dit is deels de reden waarom ze zo populair is op plaatsen waar cannabis is gelegaliseerd.

KWEEKEIGENSCHAPPEN

We vonden Blue Dream een vrij ontvankelijke, krachtige en taaie plant. Ze wordt vrij groot en breed, tot ongeveer 1,5m, maar ze is in staat de 2m ruim te behalen als ze op zichzelf is aangewezen. Haar dikke takken dijen enorm uit tijdens de groei en maken dus veel ruimte voor de mogelijke ontwikkeling van toppen. In ons geval bloeide ze in iets minder dan 9 weken en produceerde grofweg 550g/m², hoewel ze het potentieel bezit om meer te produceren als ze iets meer liefde en aandacht ontvangt. Hoewel wij haar binnen kweekten, kan ze in theorie ook buiten groeien. Ze heeft echter wel een warm klimaat nodig, veel warmer dan wat het zeldzame Hollandse zonnetje kan bieden. Het is wel mogelijk resultaten te behalen in de koelere regio's van de EU, maar deze zullen lang niet zo goed zijn als binnen.

Blue Dream (Humboldt Seeds) Fem.

SMAAK

Dankzij de Blueberry in de mix is Blue Dream een extreem zoete soort. Het geproduceerde aroma combineert aardse dennen/sandelhout noten met zoete en fruitige tonen. Deze smaak werkt door in de rook, wat een prettige en soepele ervaring levert (mits het product correct is gedroogd en uitgehard).

DE HIGH

Vanwege de Sativa dominantie, is de initiële, door Blue Dream opgewekte, high zeer cerebraal georiënteerd. Wij vinden dat ze een vrolijk en euforisch effect opwekt, die een lekkere buzz achterlaat. Naarmate de cerebrale aspecten vervagen, komt de Indica kant door. Achteraf moeten we toegeven dat de Indica effecten er altijd wel waren, maar overmeesterd door de krachtige aard van de sativa. Als dit aan kracht verliest, zal het opvallen dat geest en lichaam veel meer ontspannen zijn, waarbij spanning en pijntjes verdwenen zijn. Dit maakt haar prima geschikt voor aan het einde van de dag, wanneer je relaxt met vrienden of je partner; je merkt een initiële, sociale stimulatie, die wordt opgevolgd door een relaxte chill op de bank die eenvoudig kan verschuiven in een goede nachtrust.

CONCLUSIE

Over het algemeen snappen we best waarom Blue Dream zo populair is. Ze is een eenvoudig kweekproject, die wordt gevolgd door een krachtige, smakelijke en niet te sterke high. Het THC gehalte is ongeveer 18%, waardoor het gemakkelijk is te ver te gaan. Maar diegenen die met mate gebruiken, wat het merendeel van de gebruikers doet, zullen ontdekken dat ze een zeer beheersbare ervaring levert die toch van connaisseurs niveau is. Humboldt Seeds heeft goed werk geleverd met Blue Dream; ze heeft iedereen iets te bieden.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken