Blog
Gorilla Zkittlez (Barney's Farm) Feminized
3 min

Gorilla Zkittlez: Cannabis Strain Review & Informatie

3 min

Veel THC, indica-dominant, prijswinnende ouders, zoete en hoppige terpenen... Wat wil je nog meer?

Voor veel liefhebbers van indica lijkt Gorilla Zkittlez een ware droom. En ja, we kunnen je verzekeren dat vakkundige breeders deze hebben verwezenlijkt. Toch geven onze woorden slechts een beperkt beeld van deze soort. Je weet gewoonweg niet hoe smaakvol deze toppen zijn, tot je ze probeert.

KENMERKEN VAN GORILLA ZKITTLEZ

Gorilla Zkittlez stamt af van een perfect THC-rijk koppel: Zkittlez en Gorilla Glue. Deze 2 cultivars van de West Coast droegen ongehoorde percentages THC en immense hoeveelheden smakelijke terpenen over.

Genen 40% sativa, 60% indica
Ouders Gorilla Glue x Zkittlez
THC 24%
CBD Weinig
Smaak Zoet, snoepachtig, bloemig, hoppig
Effect Evenwichtig, lichamelijke stone, helder

Gorilla Zkittlez ontstond uit een ambitieus veredelingsproject met als doel om 2 van de krachtigste en smaakvolste new-school klassiekers te combineren. De breeders wilden het ongeëvenaarde terpenen-profiel van Zkittlez behouden en samenbrengen met het enorme gehalte THC van Gorilla Glue. Zkittlez gaf onder meer haar zoete smaken door. Deze indica-dominante ouder erfde haar diverse en complementaire smaak van 2 van de smaakvolste cultivars ter wereld: Grape Ape en Grapefruit.

Gerelateerd artikel

De Oorsprong Van GG4 Cannabis En De Top 3 GG4 Variëteiten

De veredelaars voegden Gorilla Glue toe voor wat verdovende indica. Binnen de cannabiswereld kreeg deze soort bekendheid vanwege haar krankzinnige THC-gehalte en bedwelmende, euforische high. Deze plant ontstond uit een combinatie van Chem’s Sister, Sour Dubb en Chocolate Diesel. Gorilla Glue is daarbij gewend aan succes. Ze sleepte namelijk tweemaal de 1ste prijs op de Cannabis Cup in de wacht en won de High Times Jamaican World Cup.

HOE KWEEK JE GORILLA ZKITTLEZ?

HOE KWEEK JE GORILLA ZKITTLEZ?

Gorilla Zkittlez levert een royale opbrengst op. En dan bedoelen we ook echt royaal. Binnen en buiten wordt het bladerdak zwaar met vette, kristalrijke toppen. Waarschijnlijk kun je niet wachten tot je de terpenen van deze aromatische struik mag proeven.

Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Presteert het best Binnen / buiten
Klimaat Warm
Soort Feminized
Hoogte binnen 140–170cm
Hoogte buiten 140–170cm
Bloei 56–63 dagen
Oogst (buiten) Oktober
Opbrengst binnen 500–700g/m²
Opbrengst buiten 2000–2500g/plant

De plant ontwikkelt prachtige spits toelopende toppen die worden geflankeerd door paars-groene suikerblaadjes. De enorme hoeveelheid trichomen valt op tegen de donkergroene toppen en oranje stampers.

Gorilla Zkittlez floreert goed in zowel binnen- als buitenomstandigheden. Ze heeft een voorkeur voor een warmer klimaat, maar kan door haar robuuste indicagenen ook de koudere klimaten van noordelijke regio’s aan. Voor een indica-dominante soort wordt Gorilla Zkittlez vrij hoog. De sativagenen zijn duidelijk aanwezig in de morfologie en groei. Het formaat is misschien niet aantrekkelijk voor clandestiene kwekers, maar de opbrengst is een bevredigende beloning.

Gerelateerd artikel

Je Eerste Cannabis Plant Kweken In 10 Stappen

Binnen klimmen de planten tot een hoogte van 140-170cm en ontwikkelen ze een grote centrale top. Kwekers kunnen training en snoei toepassen om de plant laag te houden en te zorgen voor meerdere toppenlocaties. Binnen genereert Gorilla Zkittlez een bevredigende oogst van 500–700g/m². De toppen kun je vaak oogsten na een bloei van 56-63 dagen.

Buitenplanten bereiken een vergelijkbare maximale hoogte van 170cm. Dit formaat en de prachtige kleuren van Gorilla Zkittlez maken haar het pronkstuk van je tuin. Omring je plant met combinatieplanten om plagen te weren en gunstige roofzuchtige soorten aan te trekken.

Als je deze wiet buiten kweekt in de volle grond of grote potten brengt ze een ongelofelijke oogst van 2000-2500g/plant op! We kunnen nauwelijks geloven dat een plant van dit formaat zo productief kan zijn. Dankzij haar genen is dat echter wel degelijk mogelijk. Maak je in oktober klaar voor een ongelooflijke lading toppen. Je hebt hierbij een flinke voorraad weckpotten nodig om deze gigantische oogst fatsoenlijk te curen.

Gorilla Zkittlez (Barney's Farm) Feminized

(35)
Ouders: Gorilla Glue x Zkittlez
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 24%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

GORILLA ZKITTLEZ: SMAAK EN EFFECTEN

GORILLA ZKITTLEZ: SMAAK EN EFFECTEN

Gorilla Zkittlez verandert je bewustzijnstoestand onmiddellijk. Binnen seconden voel je je ledematen zwaar worden en je spieren ontspannen. Deze indica-high zou op zich zelfs de meest ervaren blower bedwelmen. Gelukkig zorgen haar sativa-eigenschappen voor een mooi evenwicht. Deze dragen bij aan een subtiel high gevoel in het hoofd dat de geest helder en bij de les houdt.

Gorilla Zkittlez biedt een effect dat ideaal is voor rustige dagen en ontspannen avonden. Het is dus verre van een soort om mee wakker te worden, maar wel perfect aan het eind van een hectische dag.

Blowers moeten wel oppassen dat ze niet overdrijven. Door de overheerlijke smaken neem je al snel teveel. Bij elk hijsje komen krachtige smaken van snoep, zoetigheid, fruit, hop en kruiden vrij. De toppen van Gorilla Zkittlez bevatten hoge gehaltes van de terpenen caryofylleen, humuleen, linalool, limoneen en myrceen. 

EIND OORDEEL

Gorilla Zkittlez voegt echt iets toe aan je collectie wietzaden. Ze is een lichtend voorbeeld van de kwaliteit van hedendaagse cannabisgenetica en voldoet aan alle wensen. De soort biedt heerlijke aroma’s, verleidelijke smaken, torenhoge THC-gehaltes en een enorme opbrengst waar je maanden stoned mee blijft.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken