Blog
Runtz: Strainoverzicht En Informatie
3 min

Runtz: Strainoverzicht En Informatie

3 min

Bereid je geest en smaakpapillen maar voor op een ware sensatie! Runtz behoort tot de sloopkogel-variëteiten. En dat is nog voorzichtig uitgedrukt ook! Ze staat in de voorhoede van een nieuwe generatie kleurrijke strains uit Californië.

Runtz voegt verleidelijk zoete suikeraroma's aan je collectie cannabiszaden toe. De strain stamt af van Zkittlez en Gelato - twee variëteiten die worden geliefd om hun smaken. Ze blinkt daarbij uit met een torenhoog THC-gehalte van 27%.

Mochten haar imposante smaken en spannende effecten je nog niet over de streep trekken, dan zullen haar opbrengsten je vast overtuigen! Runtz is een gloednieuwe aanwinst in het assortiment van Zamnesia Seeds. En we zijn ervan overtuigd dat je van haar zult gaan houden.

RUNTZ: GENETISCHE ACHTERGROND

Runtz stamt af van waarlijk legendarische strains. Ze is een nazaat van twee overheerlijke ouderplanten uit Amerika: Zkittlez en Gelato. Runtz is gezegend met een fijn gebalanceerd genetisch profiel en bevat ruwweg 50% indica- en 50% sativa-genen.

Genen 50% Sativa, 50% Indica
Ouders Zkittlez x Gelato
THC 27%
CBD <1%
Smaak Fruitig, suikerachtig, citroenachtig, zoet
Effect Opbeurend, onstpannend

De veredelaars wisten al snel dat Runtz tot grote hoogte zou stijgen en dat ze iets fantastisch op het spoor waren. Maar laten we eerlijk zijn, wat kun je ook anders verwachten?

Zkittlez is ontstaan in het teeltparadijs, zoals mensen de Amerikaanse West Coast ook wel noemen. De indica-dominante kruising stamt af van de citrusfrisse ouderplanten Grape Ape en Grapefruit. Zkittlez heeft in een mum van tijd de grote oversteek gemaakt van de West Coast naar het Europese vasteland.

Haar fysieke indica-stone en aroma's van hop en peper tilden haar naar een ongekend niveau. Al snel sleepte ze prijzen binnen; de 2016 Emerald Cup en de 2015 Cannabis Cup in San Francisco en Michigan.

De veredelaars waren het er al snel over eens dat Zkittlez ingezet moest worden; hetzelfde gold voor Gelato. De geschiedenis van Gelato weerspiegelt die van de andere ouderplant van Runtz; ook zij komt van de West Coast, heeft waanzinnige smaken en is beresterk. De strain-ontwikkelaars hebben haar naar traditioneel Italiaans ijs (gelato) genoemd, omdat ze zo lekker zoet is.

Gelato stamt af van de terpeenrijke ouderplanten Sunset Sherbet en Thin Mint GSC en trakteert je op een vrolijk, euforisch en inspirerend effect. Door de kruisveredeling met Zkittlez is het veredelteam erin geslaagd de genetische opbouw van Runtz in balans te brengen. Daarmee maakt Runtz deel uit van een nieuwe lichting overheerlijke en beresterke strains van de West Coast!

Runtz (Zamnesia Seeds) feminized

(548)
Ouders: Gelato x Zkittlez
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 27%
CBD: <1%
Bloei soort: Fotoperiode

RUNTZ: KWEEKINFO

RUNTZ: KWEEKINFO

Runtz behaalt zowel binnen als buiten indrukwekkende resultaten. Ze is bovendien een feminized kruising, dus je kunt er met een gerust hart van uitgaan dat ze een bladerdak vol vrouwelijke toppen krijgt! Binnenkwekers zien Runtz een hoogte bereiken van 80-130cm. Na een bloeiperiode van 8-9 weken verwent ze je met een opbrengst van 450–500g/m². Ook als je Runtz buiten kweekt, wordt ze gemiddeld hoog en daar voorziet ze je van 500g/plant. Haal begin oktober je trimschaar tevoorschijn.

Runtz bloeit met schitterende, esthetische toppen. Deze zijn compact en hebben de vorm van goudklompjes. Dankzij de schitterende dieppaarse en donkergroene kleurnuances is ze een lust voor het oog. Uit dit schitterende kleurenpalet komen knaloranje bloeiharen tevoorschijn.

Omdat ze niet overdreven hoog wordt, is ze bijna overal te kweken. Runtz ziet er overwegend uit als een indica met veel zijtakken. Ze is onder de duim te houden met trainingstechnieken als toppen en low-stress-training. Daarmee valt het licht beter door het dichtbegroeide bladerdek en krijgen de plekken waar ze toppen aanmaakt meer licht.

ROOKERVARING: SMAKEN EN EFFECTEN

ROOKERVARING: SMAKEN EN EFFECTEN

Runtz staat garant voor een directe bewustzijnsverruiming. Haar kolossale THC-gehalte van 27% jakkert deze sterke effecten aan. De gebalanceerde genetische opbouw van 50% indica- en 50% sativa-genen zorg voor een effect dat zowel fysiek als spiritueel is.

Na een hijs van een bong of een vette joint ervaar je direct haar sativa-eigenschappen. Haar cognitieve effecten geven je motivatie en humeur een boost, waarbij je echt zin krijgt om op te staan en iets te ondernemen. Gedurende dit deel van de high is ze perfect voor buitenactiviteiten. Onderneem een spannende trektocht met je vrienden en duik in diepgaande gesprekken, terwijl ze je centrale zenuwstelsel een boost geeft.

Uiteindelijk vloeit de spirituele high over in een indica-stone. De spieren ontspannen, je geest komt tot rust en je krijgt zowaar flinke trek. Dat is het moment om onderuit te zakken. Bestel wat lekkers, geniet van een mooie film en kruip onder een dekentje.

Elk hijsje is aangenaam voorzien van de smaken van snoepgoed en vruchten. Ervaar haar high ook eens op een krachtigere manier met smakelijke edibles. Runtz bevat hoge concentraties bèta-caryofylleen en limoneen. Deze verbindingen zijn verantwoordelijk voor de extra smaken van peper en citroen.

Runtz: een easy ride

Als je blij wordt van een Runtz strain, maar niet de tijd hebt om aan alle behoeften van een fotoperiode wietplant te voldoen, dan hebben wij precies wat je nodig hebt. Runtz is namelijk ook beschikbaar als een autoflowering strain. Runtz Auto behoudt dezelfde beroemde smaken en effecten als fotoperiode Runtz soorten, maar voltooit haar levenscyclus in maximaal 10 weken en vereist aanzienlijk minder onderhoud. Toegegeven, als je de grootste opbrengsten en de meest extreme sterkte wilt, dan is de fotoperiode versie beter geschikt voor jou. Maar vertrouw ons als we zeggen dat Runtz Auto een geweldig alternatief is. 

En het wordt nog beter. Zamnesia en iGrowCan hebben samengewerkt om van het kweken van Runtz Auto zo gemakkelijk mogelijk te maken. De iGrowCan is een alles-in-één kweekset die het kweken van autoflowering wietzaadjes ongelooflijk eenvoudig maakt. Plant het zaadje simpelweg in het blik en volg de bijgeleverde instructies. Deze zijn vrij simpel, want je hoeft slechts water en de bijgeleverde voedingsstoffen te geven. Zet de plant op een zo licht mogelijke plek en bewonder haar groei.  Na het oogsten, drogen en curen, kun je achterover leunen en genieten van je zelfgekweekte wiet van topkwaliteit.

RUNTZ IS VAN ALLE MARKTEN THUIS

Runtz genereert unieke toppen, barstensvol THC en delicate terpenen. De strain levert zowel binnen als buiten fantastische opbrengsten op, maar wordt niet al te hoog en is makkelijk onder de duim te houden. Doe het de eerste keer echter wel wat rustig aan; haar THC-gehalte van 27% komt vaak binnen als een mokerslag!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken