Blog
Warme Chocolade Met Cannabis
1 min

Hoe Maak Je Warme Chocolade Met Cannabis

1 min

Zin om gezellig bij een haardvuurtje te hangen met een warme chocolademelk en te genieten van een ontspannende buzz? Na het maken van dit warme chocolademelk recept zal je snel kunnen relaxen. Perfect voor een koude winteravond!

Zin om gezellig bij een haardvuurtje te hangen met een warme chocolademelk en te genieten van een ontspannende buzz? Na het maken van dit warme chocolademelk recept zal je snel kunnen relaxen. Perfect voor een koude winteravond!

Om het wat gezonder te houden, vervangen we koeienmelk door amandelmelk, de boter door kokosnoot olie en de warme chocolademelkpoeder met ongezoete cacaopoeder. Om te zoeten, kan je suiker, honing, stevia of elke niet geraffineerde zoetmaker naar keuze gebruiken.

Recept voor warme chocolademelk met cannabis

Niveau: Beginner // Voorbereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

 • 240 ml melk

 • 1 theelepel kokosnoot olie (gewone of met cannabis)

 • 240 ml water

 • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder

 • 1-2 gram marihuana (toppen, hasj of knipresten)

 • Koffiefilter

Instructies

 1.  Allereerst maal je je marihuana zo fijn mogelijk.

  Instructie 1

 2. Giet de marihuana, water, melk en kokosnoot olie in een sauspan. De cannabinoïden in je cannabis lossen niet op in het water, het is daarom belangrijk om de kokosnoot olie toe te voegen om de cannabinoïden te laten binden aan de vetten. Doe je dit niet, zal je minder sterke effecten ervaren.

  Instructie 2

 3. Plaats je mengsel op een gemiddeld hoge warmtebron, zodat het begint te sudderen. Als het even kan, laat je het niet volledig aan de kook komen.

  Instructie 3

 4. Laat dit ongeveer 15-20 minuten sudderen, terwijl je elke paar minuten even roert om te voorkomen dat de marihuana aan de bodem plakt.

  Instructie 4

 5. Pak een mok en doe de cacaopoeder of warme chocolademelk mix erin.

  Instructie 5

 6. Plaats het koffiefilter bovenop de mok en giet je cannabis mengsel hierdoor heen, waarbij je de plantenmaterie opvangt.

  Instructie 6

 7. Roer het mengsel in je mok om alles te mixen.

  Instructie 7

 8. Maak het af met wat slagroom of wat je maar lekker vindt in je warme chocolademelk.

  Instructie 8

Dat is alles! Je bent nu klaar om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van een verwarmende en smakelijke lekkernij. Zoals met elk marihuana recept kan je elke hoeveelheid marihuana toevoegen, waarmee je het naar wens sterker of zwakker maakt. De ingrediënten van dit recept kunnen gemakkelijk worden vermenigvuldigd om bijvoorbeeld te delen met je vrienden. Zoals met de meeste eetbare marihuana producten, duurt het ongeveer 45 minuten voordat je effect merkt.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken