Blog
Interessante Nieuwe Wietkweektechnologie In 2024
3 min

Interessante Nieuwe Wietkweektechnologie In 2024

3 min

Lees over de laatste ontwikkelingen in de cannabiskweektechnologie en ontdek hoe innovaties als kant-en-klare kweekkasten, AI en apps de manier veranderen waarop je je favoriete soorten kweekt. De moderne wietteelttechnologie is ontwikkeld voor zowel beginnende als ervaren kwekers en lijkt elk jaar geavanceerder te worden.

Er zijn allerlei manieren om wiet te kweken. En of je dat nu binnen, buiten of in een tuinkas doet, er zijn talloze technieken die je daarbij kunt gebruiken, waarvan enkele al jarenlang met succes worden ingezet. Ondertussen is de technologie zover gevorderd dat het kweekproces almaar eenvoudiger wordt. Hieronder bespreken we enkele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wietteelttechnologie en wat ze betekenen voor je thuiskweek!

Een nieuw tijdperk van wietteelttechnologie

Een Nieuw Tijdperk Van Wietteelttechnologie

De basismethoden om wiet te kweken zullen nooit verdwijnen, maar inmiddels hebben pioniers ook nieuwe technologie ontwikkeld die het kweken makkelijker dan ooit maakt. Dit betekent dat ook mensen met weinig ervaring of ruimte goede oogsten kunnen binnenhalen.

Hieronder bekijken we een aantal nieuwe technologische hoogstandjes die een revolutie teweeg zullen brengen op het gebied van wiet kweken.

Gerelateerd artikel

Top 10 Youtube-Kanalen Over Het Kweken Van Cannabis

Alles in één kweekkasten voor cannabis

Alles In Één Kweekkasten Voor Cannabis

Als je binnen kweekt, is het gebruikelijk om daarvoor een speciale kweektent, een goede lamp en een ventilator te kopen. Een alles-in-één kweekkast borduurt voort op dit idee en bevat alles wat je nodig hebt. Er zijn al verschillende merken die kweekkasten aanbieden, waarvan we er drie zullen uitlichten.

Hey Abby

Allereerst Hey Abby, verkrijgbaar in de versies 'Soil' 'en '420' (hydroponics). Deze kant-en-klare kweekkast bevat alles wat je nodig hebt voor het telen van wiet, van begin tot eind. Van voeding tot koolstoffilters, LED-lampen en zelfs een camera die je kunt gebruiken met een bijbehorende app om de voortgang van je planten te volgen; je kunt het zo gek niet bedenken, of Hey Abby heeft het. De kast lijkt van de buitenkant op een huishoudelijk apparaat, maar schijn bedriegt. 10 minuten plantenverzorging per week is daarbij al genoeg; verder regelt Hey Abby alles voor je geliefde planten. Zowel beginnende als ervaren kwekers kunnen ermee uit de voeten: de app kan aangepast worden aan je voorkeuren. Wil je je planten bijvoorbeeld toppen of snoeien? Dan kan de app je vertellen wanneer je dat moet doen.

Armoire

De Armoire is een hoogwaardige, alles-in-één wiet-kweekkast die zo ontworpen is dat het op een fraai meubelstuk lijkt. Je kunt kiezen uit verschillende houten afwerkingen en designs. Net als de Hey Abby is de Armoire uitgerust met alles wat je nodig hebt voor je thuiskweek, met uitzondering van water! De kast is bijzonder discreet en zal niet snel de aandacht trekken. Bovendien zal de geur van je planten er niet uit ontsnappen. Aan de binnenkant vind je krachtige LED-lampen die de ideale omgeving voor je wiet creëren. Zonder risico op schimmel, ongedierte of een tekort aan water is de Armoire perfect om goede cannabis te kweken. Plant je zaden, plaats de pot in de kast, zet de Armoire aan en laat je al het werk uit handen nemen!

SiloGro

Tot slot de SiloGro. Deze geautomatiseerde, onderhoudsvriendelijke kweekkast is bedoeld voor kwekers van alle niveaus. De kast biedt een gecontroleerde omgeving, resulterend in een uitstekende oogst. De zelfregelende verlichting zorgt dat je planten op het juiste moment genoeg licht krijgen. De luchtstroom, luchtvochtigheid en geur worden beheerst door een speciaal luchtcirculatiesysteem en wasbare koolstoffilters. En met een nano-verstuiver krijgen je planten makkelijk de nodige voeding. Daarbij doet het compacte design denken aan een kleine kist of koelbox, waardoor je de kweekkast eigenlijk overal neer kunt zetten!

Gerelateerd artikel

De Top 10 Lucid Dreaming Apps Voor iOS & Android

AI en apps

AI En Apps

Met de toenemende invloed van AI op ons dagelijks leven, is het een kwestie van tijd voordat het zijn intrede doet in de cannabiskweekwereld. En dat kan nog wel eens eerder zijn dan je zou denken. Hoewel de technologie nog in de kinderschoenen staat, zijn er inmiddels AI-aangedreven knipmachines in opkomst die het knippen van toppen makkelijker maken. In de nabijere toekomst kun je andere voorbeelden verwachten van AI en apps die in je kweekruimte van pas komen. Laten we beginnen met een app die je direct zou moeten downloaden!

Jointly (Spark AI)

Jointly is een op cannabis gerichte app die Spark AI gebruikt om je een gepersonaliseerde ervaring te bieden. Hiermee kun je niet alleen verkooppunten in de buurt vinden (in het geval die legaal zijn), maar ook achterhalen welke strains je moet proberen op basis van je gewenste cannabiservaring. Zo kun je invullen dat je je creativiteit wilt bevorderen, meer energie wilt krijgen, je humeur wilt verbeteren of wilt ontspannen. Jointly biedt resultaten op basis van de aangeleverde informatie om je met de beste soorten te machten. Daarnaast geeft een AI-chatbot antwoord op al je vragen met betrekking tot wiet kweken, zodat je er zoveel mogelijk uit kunt halen. En met meer dan een half miljoen gebruikers is het duidelijk dat er veel interesse is voor de app!

VR- en AR-wietervaringen

VR- En AR-wietervaringen

Als we het over apps en AI hebben, kunnen we populaire technologieën als VR en AR natuurlijk niet achterwege laten. De allereerste VR cannabisshop werd in 2022 geopend door ADC ('A Distribution Company'). Je kon hier verschillende producten bekijken, spreken met industrievertegenwoordigers, en meer te weten komen over de wetenschap achter cannabis. Hoewel je de producten niet kon proberen, kon je in de VR ervaring wel bestellingen plaatsen. Maar dat is nog niet alles. Er zijn ook VR chat rooms waar mensen samen van wiet kunnen genieten, of prachtige, exotische omgevingen kunnen verkennen. Een totaal andere ervaring dan wanneer je in je woonkamer zit te blowen!

Seed & Beyond

Op het gebied van AR is Seed & Beyond een toonaangevend platform voor het aanschaffen van wiet. Je krijgt hier direct alle relevante informatie te zien en daarmee is het makkelijker dan ooit om je te verdiepen in cannabisproducten en een weloverwogen aankoop te doen. De cannabisindustrie heeft te maken met een hoop regels en AR kan helpen om de kloof tussen producenten en gebruikers te dichten. Naast wietgebruikers kunnen ook kwekers profiteren van AR, bijvoorbeeld om plagen en ziektes bij hun wietplanten te herkennen.

Gerelateerd artikel

10 Handige En Leuke Wiet-Apps Voor Android En iOS [Update 2024]

Hoe zal technologie jouw thuiskweek transformeren?

Hoe Zal Technologie Jouw Thuiskweek Transformeren?

Zoals je kunt zien, heeft technologie wietkwekers ontzettend veel te bieden. Van alles-in-één kweekkasten tot apps en VR- en AR toepassingen; het kweken van wiet was nog nooit zo simpel. En het beste van alles is dat je zelf kunt kiezen wat je wilt gebruiken!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken