Blog
Super Snelle Cannabis Soorten
4 min

Top 10 Snelste Cannabissoorten

4 min
Seedshop Toplijstjes

Geduld is een schone zaak, maar je hebt nauwelijks geduld nodig bij het kweken van deze soorten. Ze delen allemaal één belangrijke eigenschap: snelheid. Dankzij de razendsnelle bloeiperiode zijn ze ideaal voor guerrillakwekers, discrete thuisprojecten en kwekers met haast.

Men zegt wel dat wie lang genoeg wacht, uiteindelijk wordt beloond. Dankzij selectieve veredeling behoort lang wachten voor cannabiskwekers tot het verleden. Breeders creëerden deze soorten om grote en harsrijke opbrengsten te leveren in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Deze snelheid gaat gelukkig niet ten koste van de opbrengst of kwaliteit, integendeel! Deze vlotte strains produceren krachtige toppen, hoge THC-percentages en grandioze opbrengsten. Zoek je, om wat voor reden dan ook, snelle wiet? Kies dan voor deze soorten!

5 Snelbloeiende Fotoperiodieke Soorten

Fotoperiodieke soorten staan erom bekend dat ze graag de tijd nemen. Vergeleken met autoflowers bereiken ze het oogstmoment veel later. Met deze fotoperiodieke soorten is dat gelukkig een ander verhaal. Zodra de bloei is opgewekt, schieten ze uit tot bloeiende beauties.

Think Fast

Think Fast (Dutch Passion)

Think Fast van Dutch Passion is een snelbloeiende hybride waar je eigenlijk niet te lang over hoeft na te denken. Kweek haar gewoon! Door het kruisen van de autoflowering Think Different met de originele Power Plant, werd een productieve fotoperiodieke hybride gecreëerd. Eentje die in rap tempo de levenscyclus van cannabis doorloopt. Dit is absoluut een rappe en razende soort. Think Fast verrast zelfs de ervaren autokweker met de snelheid waarmee ze van zaad naar de oogst sprint. Haar energieke groeitempo en korte bloeiperiode van acht weken verzekeren een forse opbrengst, zonder lang te hoeven wachten.

White Critical Express

White Critical Express (Kalashnikov Seeds)

Kalashnikov SeedsWhite Critical Express is met stip de nummer 1 als de meest potente en productieve fotoperiodieke variëteit die klaar kan zijn voor de oogst binnen slechts 48 dagen bloei. Ze bevat meer dan 20% THC. Deze mysterieuze, harsrijke prinses uit het Oosten is een combinatie van Critical Mass, White Widow en andere krachtige, onbekende genetica. De toppen kunnen ook zeer smaakvol zijn met een volle, Skunkachtige hasj-smaak als je ze rookt. De ScrOG methode wordt aangeraden als je een maximale opbrengst wilt behalen. Ze is witheet en een onmisbare soort voor ongeduldige connaisseurs van krachtige indica's en zelfvoorzienende hasjproducenten.

Speedy Chile Fast Flowering

Speedy Chile (Royal Queen Seeds)

Speedy Chile Fast Flowering is de fotoperiodieke snelheidsduivel van Royal Queen Seeds. Het mixen van de legendarische Green Poison met recessieve autoflowering genen, bracht deze subtiele, snelbloeiende hybride voort. Een minimale vegetatieve groei en slechts zes tot zeven weken van standaard 12/12 bloei en je bent er al. Speedy Chile is zo snel dat het een fotofinish is tussen haar en de meeste autoflowering variëteiten. De planten worden zelden hoger dan 1m, dus dit is er één voor micro-kwekers. Verwacht een topproductie die in de buurt ligt van 500g/m² in optimale omstandigheden.

Delicious Candy Early Version

Delicious Candy Early Version (Delicious Seeds)

Delicious Candy Early Version is misschien wel het vetste wat Delicious Seeds te bieden heeft. Ze is tot stand gekomen door het kruisen van hun eigen smakelijke indica Caramelo met de potente UK Cheese van de Britse eilanden. Hierdoor is ook deze superkrachtige indica hybride een supersnelle groeier. De resultaten van deze variëteit zijn watertandend lekker voor nagenoeg alle kwekers, van beginner tot meesterkweker.

Na slechts veertig dagen bloeien smeekt Delicious Candy om geoogst te worden met toppen die de 22% THC aantikken. Dat is geen typefout, maar werkelijk 22% THC-rijke toppen in veertig dagen bloei. Bovendien is deze kleine, krachtige diamant van begin tot eind niet veeleisend qua onderhoud. Zelfs de compacte, rijpe toppen vereisen niet veel knipwerk op de oogstdag. Dit kan een hoop kostbare tijd besparen aangezien ze tot wel 550g/m² kan produceren.

Green Poison F1 Fast Version

Green Poison F1 Fast Version (Sweet Seeds)

Green Poison F1 Fast Version van Sweet Seeds is een combinatie van de originele Green Poison en een Auto Green Poison. Deze editie van Green Poison is nog steeds fotoperiodiek, maar dan sneller. Het beste: Green Poison F1 Fast Version heeft de zoete, Skunkachtige smaak, hoge top tot bladverhouding en schimmelresistentie die haar ouders zo beroemd maakten. Wil je betrouwbare, compacte, eenvoudig te oogsten planten die de bloeicyclus binnen slechts zes tot zeven weken kunnen afronden? Dan is deze soort de solide keuze voor kwekers van alle niveaus.

Gerelateerd artikel

Hoe Verkort Je De Bloeitijd Van Je Cannabisplanten?

5 Snelle Autoflowering Ruderalis Strains

Nu is het tijd om het te hebben over autoflowering variëteiten die sinsemilla in de hoogste versnelling zetten. Voor de cannabisteler die direct een vette lading nodig heeft. Geen vertragingen of excuses. Niets dan pure, haastig-bloeiende vuurkracht. De volgende vijf auto’s zijn krachtige, racende hybrides.

Sticky Beast Automatic

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Bubblegum, OG Kush en Auto Critical zijn samengevoegd door Zamnesia Seeds om je op een heerlijke en sterke portie genot te trakteren. Sticky Beast Automatic is de auto-hybride van de nieuwste generatie die het allemaal kan. Indien je een beperkte kweekruimte en weinig geduld hebt, maar wel een vette stash aan heerlijke toppen van topkwaliteit wenst, dan is deze soort waarschijnlijk je beste optie. In totaal acht weken na de ontkieming, is Sticky Beast Automatic klaar voor de oogst. Glinsterende, Skunkachtige Kush toppen met 16% THC kunnen zo van jou zijn. Bossige, met trichomen bedekte beesten van minder dan 1m hoog die klaar zijn in een paar maanden is best netjes. Overigens is de opbrengst dat ook als je haar goed verzorgt.

S.a.d. Auto

S.A.D. Auto (Sweet Seeds)

Sweet Afghani Delicious Automatic van Sweet Seeds is een no-nonsense, beginnersvriendelijke autoflowering hybride, afkomstig van de klassieke indica S.A.D. en ruderalis genetica. S.A.D. Auto blijft dicht bij haar fotoperiodieke voorouder, door het behouden van ontspannende fysieke effecten. Rijke, aardachtige aroma’s en smaken zijn ook herkenbaar voor de fans van het indica origineel. Acht weken na de ontkieming is S.A.D. gereed. De planten van klein formaat ontwikkelen meestal een dikke hoofdtop en vereisen eigenlijk maar weinig speciale aandacht of zorg. Als je de basis onder de knie hebt, heeft S.A.D. Auto niet lang nodig om je moeite te belonen.

Blackberry

Blackberry (FastBuds)

Waarom het nieuwe jaar niet beginnen in een kleurrijke, hoge sfeer met wat Blackberry in de kweekruimte? Deze autoflowering hybride van FastBuds is een innovatieve mix van Pakistani Kush en ruderalis genen. Zo'n acht weken na het openbarsten van de zaden, kun je al een tuin vol met paarse mini kerstbomen zien staan. Grote, sappige, naar bessen ruikende toppen met pimpelpaarse tinten en een dikke laag hars krijgen je zeker in een couch-lock. Verwacht hoge opbrengsten, fruitige smaken en goede tijden met deze soort in de cannabistuin.

Caramella Auto

Caramella Auto (Expert Seeds)

Heerlijke chill-out wiet kost geen moeite met een pakje Caramella Auto van Expert Seeds. Deze eersteklas auto-hybride is de uitkomst van een succesvolle kruising tussen Deimos en Cream Caramel Auto. Caramella Auto is een smakelijke cannabissoort die zelfs voor beginnende kwekers eenvoudig te kweken is, terwijl ze genoeg cannabinoïden bevat en zoete smaken om kenners geïnteresseerd te houden. Na een totale kweektijd van zestig dagen, met minimale meststoffen en voldoende licht, kan deze auto overladen zijn met toppen en klaar zijn voor de oogst.

Auto Skunk

Auto Skunk (Original Sensible Seeds)

Bepaalde variëteiten roepen gewoon “het gas erop”. Auto Skunk van Original Sensible Seeds is er daar één van. De hybride is een cannabiscocktail van de gouwe ouwe Skunk #1 en de nieuwe krachtpatser Critical Auto. Skunkliefhebbers en degenen die nieuw zijn met het telen, kunnen een aanzienlijke portie potente old-school Skunk in slechts acht weken na de ontkieming kweken. Auto Skunk heeft een doordringend aroma, subtiele, fruitige nasmaak en biedt een gecombineerde cerebrale en lichamelijke high. Deze factoren maken haar een van de beste, in sneltreinvaart leverende wietsoorten, naar onze mening.

Top Shelf Grower

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Toplijstjes
Zoeken in categorieën
of
Zoeken