Blog
Super Snelle Cannabis Soorten
5 min

Top 10 Snelst Groeiende Wietsoorten Van 2024

5 min

Geduld is een schone zaak, maar je hebt nauwelijks geduld nodig bij het kweken van deze soorten. Ze delen allemaal één belangrijke eigenschap: snelheid. Dankzij de razendsnelle bloeiperiode zijn ze ideaal voor guerrillakwekers, discrete thuisprojecten en kwekers met haast.

Men zegt wel dat wie lang genoeg wacht, uiteindelijk wordt beloond. Dankzij selectieve veredeling behoort lang wachten voor cannabiskwekers tot het verleden. Breeders creëerden deze soorten om grote en harsrijke opbrengsten te leveren in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Deze snelheid gaat gelukkig niet ten koste van de opbrengst of kwaliteit, integendeel! Deze vlotte strains produceren krachtige toppen, hoge THC-percentages en grandioze opbrengsten. Zoek je, om wat voor reden dan ook, snelle wiet? Kies dan voor deze soorten!

5 Snelbloeiende fotoperiodieke soorten

Fotoperiodieke soorten staan erom bekend dat ze graag de tijd nemen. Vergeleken met autoflowers bereiken ze het oogstmoment veel later. Met deze fotoperiodieke soorten is dat gelukkig een ander verhaal. Zodra de bloei is opgewekt, schieten ze uit tot bloeiende beauties.

Gerelateerd artikel

Autoflowering Versus Fotoperiode Cannabis

Cash Express (Zamnesia Seeds)

Cash Express (Zamnesia Seeds)

Cash Express wekt een perfect gebalanceerde high op. Ze heeft haar 50% indica- en 50% sativa-genen geërfd van haar ouders Power Bud en Skunk. Dankzij het gecombineerde effect van deze soorten ontvangt je geest een energiestoot terwijl je lichaam helemaal tot rust komt. Dit tweeledige effect is aangedreven door een THC percentage van 18%, waardoor je urenlang geniet. Gebruik deze wiet in de avond om fysieke ontspanning te ervaren terwijl je mentaal alert blijft. Maar er is nog een voordeel! Wat denk je van een opbrengst van 550g/m² binnen en 450g/plant buiten? Zo heb je altijd genoeg wiet op voorraad.

Cash Express (Zamnesia Seeds) Feminized

(50)
Ouders: Power Bud x Skunk
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 18%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

White Critical Express (Kalashnikov Seeds)

White Critical Express (Kalashnikov Seeds)

Kalashnikov SeedsWhite Critical Express is met stip de nummer 1 als de meest potente en productieve fotoperiodieke variëteit die klaar kan zijn voor de oogst binnen slechts 48 dagen bloei. Ze bevat meer dan 20% THC. Deze mysterieuze, harsrijke prinses uit het Oosten is een combinatie van Critical Mass, White Widow en andere krachtige, onbekende genetica. De toppen kunnen ook zeer smaakvol zijn met een volle, Skunkachtige hasj-smaak als je ze rookt. De ScrOG methode wordt aangeraden als je een maximale opbrengst wilt behalen. Ze is witheet en een onmisbare soort voor ongeduldige connaisseurs van krachtige indica's en zelfvoorzienende hasjproducenten.

White Critical Express (Kalashnikov Seeds) feminized

(7)
Ouders: White Widow x Critical Mass x Secret Hybrid
Genetica: Indica/Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken
THC: 21%
Bloei soort: Fotoperiode

Speedy Chile Fast Flowering (Royal Queen Seeds)

Speedy Chile (Royal Queen Seeds)

Speedy Chile Fast Flowering is de fotoperiodieke snelheidsduivel van Royal Queen Seeds. Het mixen van de legendarische Green Poison met recessieve autoflowering genen, bracht deze subtiele, snelbloeiende hybride voort. Een minimale vegetatieve groei en slechts zes tot zeven weken van standaard 12/12 bloei en je bent er al. Speedy Chile is zo snel dat het een fotofinish is tussen haar en de meeste autoflowering variëteiten. De planten worden zelden hoger dan 1m, dus dit is er één voor micro-kwekers. Verwacht een topproductie die in de buurt ligt van 500g/m² in optimale omstandigheden.

Speedy Chile - Fast Flowering (Royal Queen Seeds) feminized

(13)
Ouders: Early Skunk x Skunk x Chile Indica
Genetica: 70% Indica / 30% Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken
THC: 16%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Delicious Candy Early Version (Delicious Seeds)

Delicious Candy Early Version (Delicious Seeds)

Delicious Candy Early Version is misschien wel het vetste wat Delicious Seeds te bieden heeft. Ze is tot stand gekomen door het kruisen van hun eigen smakelijke indica Caramelo met de potente UK Cheese van de Britse eilanden. Hierdoor is ook deze superkrachtige indica hybride een supersnelle groeier. De resultaten van deze variëteit zijn watertandend lekker voor nagenoeg alle kwekers, van beginner tot meesterkweker.

Na slechts veertig dagen bloeien smeekt Delicious Candy om geoogst te worden met toppen die de 22% THC aantikken. Dat is geen typefout, maar werkelijk 22% THC-rijke toppen in veertig dagen bloei. Bovendien is deze kleine, krachtige diamant van begin tot eind niet veeleisend qua onderhoud. Zelfs de compacte, rijpe toppen vereisen niet veel knipwerk op de oogstdag. Dit kan een hoop kostbare tijd besparen aangezien ze tot wel 550g/m² kan produceren.

Delicious Candy Early Version (Delicious Seeds) feminized

(18)
Ouders: Caramelo X UK Chesse
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken
THC: 22%
Bloei soort: Fotoperiode

Quick Caramel XL (Zamnesia Seeds)

Quick Caramel XL (Zamnesia Seeds)

Quick Caramel XL dankt haar naam aan haar suikerzoete smaak, snelle bloei en enorme opbrengst. Ze scoort werkelijk op alle vlakken. Ze is de nakomeling van de verrukkelijke ouders White Rhino, BlueBlack en Maple Leaf Indica. Quick Caramel XL is gezegend met al hun goede eigenschappen. Haar ijzige toppen bevatten 17% THC en 3% CBD en dankzij haar indica-dominantie wekt ze een zware, lichamelijke high op. Deze is ideaal voor een luie avond of vrije dag. Je oogst deze aromatische toppen al na een snelle bloeitijd van 7–8 weken. De planten blijven klein en makkelijk beheersbaar en produceren binnen een gemiddelde opbrengst van 475g/m².

Quick Caramel XL (Zamnesia Seeds) feminized

(54)
Ouders: White Rhino x Blueback x Maple Leaf Indica
Genetica: 65% Indica / 35% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 17%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

5 Snelle Autoflowering Ruderalis Strains

Nu is het tijd om het te hebben over autoflowering variëteiten die sinsemilla in de hoogste versnelling zetten. Voor de cannabisteler die direct een vette lading nodig heeft. Geen vertragingen of excuses. Niets dan pure, haastig-bloeiende vuurkracht. De volgende vijf auto’s zijn krachtige, racende hybrides.

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Bubblegum, OG Kush en Auto Critical zijn samengevoegd door Zamnesia Seeds om je op een heerlijke en sterke portie genot te trakteren. Sticky Beast Automatic is de auto-hybride van de nieuwste generatie die het allemaal kan. Indien je een beperkte kweekruimte en weinig geduld hebt, maar wel een vette stash aan heerlijke toppen van topkwaliteit wenst, dan is deze soort waarschijnlijk je beste optie. In totaal acht weken na de ontkieming, is Sticky Beast Automatic klaar voor de oogst. Glinsterende, Skunkachtige Kush toppen met 16% THC kunnen zo van jou zijn. Bossige, met trichomen bedekte beesten van minder dan 1m hoog die klaar zijn in een paar maanden is best netjes. Overigens is de opbrengst dat ook als je haar goed verzorgt.

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(447)
Ouders: Bubble Gum x OG Kush x Critical Automatic
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

Fast Eddy Automatic (Royal Queen Seeds)

Fast Eddy Automatic (Royal Queen Seeds)

Fast Eddy Automatic van Royal Queen Seeds is een bliksemsnelle strain die erg vriendelijk is voor beginners. Ze is ontstaan uit een krachtige combi van Cheese en Juanita la Lagrimosa, waaraan wat ruderalis is toegevoegd. Fast Eddy Automatic verloochent haar roots niet en trakteert je op een intense smaak en aroma van skunky citrus, waar je op allerlei manieren van kunt genieten. Fast Eddy Automatic haast zich in slechts 8-9 weken van zaad tot oogst, waarna je tot wel 450g/m² kunt knippen. Hoewel deze strain maar zo'n 9% THC heeft, wordt deze bescheiden sterkte gecompenseerd door een rustgevende high die ideaal is voor elk moment van de dag.

Fast Eddy Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(26)
Ouders: Cheese x Juanita La Lagrimosa x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 9%
CBD: Hoog

Blackberry Auto (FastBuds)

Blackberry (FastBuds)

Waarom het nieuwe jaar niet beginnen in een kleurrijke, hoge sfeer met wat Blackberry in de kweekruimte? Deze autoflowering hybride van FastBuds is een innovatieve mix van Pakistani Kush en ruderalis genen. Zo'n acht weken na het openbarsten van de zaden, kun je al een tuin vol met paarse mini kerstbomen zien staan. Grote, sappige, naar bessen ruikende toppen met pimpelpaarse tinten en een dikke laag hars krijgen je zeker in een couch-lock. Verwacht hoge opbrengsten, fruitige smaken en goede tijden met deze soort in de cannabistuin.

Blackberry Auto (FastBuds) feminized

(28)
Genetica: 75% Indica / 25% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 23%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Caramella Auto (Expert Seeds)

Caramella Auto (Expert Seeds)

Heerlijke chill-out wiet kost geen moeite met een pakje Caramella Auto van Expert Seeds. Deze eersteklas auto-hybride is de uitkomst van een succesvolle kruising tussen Deimos en Cream Caramel Auto. Caramella Auto is een smakelijke cannabissoort die zelfs voor beginnende kwekers eenvoudig te kweken is, terwijl ze genoeg cannabinoïden bevat en zoete smaken om kenners geïnteresseerd te houden. Na een totale kweektijd van zestig dagen, met minimale meststoffen en voldoende licht, kan deze auto overladen zijn met toppen en klaar zijn voor de oogst.

Caramella Auto (Expert Seeds) feminized

(1)
Ouders: Deimos X Cream Caramel Auto
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 6-7 weken
THC: 18%
Bloei soort: Autoflowering

Auto Super Skunk (Original Sensible)

Auto Skunk (Original Sensible Seeds)

Bepaalde variëteiten roepen gewoon “het gas erop”. Auto Skunk van Original Sensible Seeds is er daar één van. De hybride is een cannabiscocktail van de gouwe ouwe Skunk #1 en de nieuwe krachtpatser Critical Auto. Skunkliefhebbers en degenen die nieuw zijn met het telen, kunnen een aanzienlijke portie potente old-school Skunk in slechts acht weken na de ontkieming kweken. Auto Skunk heeft een doordringend aroma, subtiele, fruitige nasmaak en biedt een gecombineerde cerebrale en lichamelijke high. Deze factoren maken haar een van de beste, in sneltreinvaart leverende wietsoorten, naar onze mening.

Auto Super Skunk (Original Sensible) feminized

(8)
Ouders: Critical Auto x Skunk 1
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 18%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

Ga voor de snelste soorten op de markt

Zoals je ziet, kun je geweldige resultaten behalen met soorten wiet die snel bloeien. Voorbij zijn de tijden dat een snelle bloei resulteerde in onbetrouwbare resultaten of kleinere oogsten. Heb je geen tijd te verliezen? Met dank aan Zamnesia is het nu makkelijker dan ooit om goede wietzaadjes te scoren. Bezoek nu onze shop en kweek in razend tempo.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken