Blog
Oogsten Cannabis
3 min

Hoe Je Zo Snel Mogelijk Kunt Oogsten

3 min
Growing Seedshop

Of je nu kweekt op een geheime locatie of gewoon snel wiet in handen wilt krijgen; er zijn momenten waarop kwekers hun toppen zo snel mogelijk nodig hebben. Hier zijn een aantal tips om dit doel te bereiken.

Cannabiskwekers kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën. Allereerst zijn er de kwekers die het proces zien als een geleidelijke, meditatieve en kalme beproeving. Ze genieten van hun planten die langzaam maar zeker de bloeiperiode bereiken. Wellicht heeft deze kalme houding te maken met het feit dat ze reeds een enorme voorraad wiet hebben liggen. Of misschien kweken ze wel in een regio waar dit legaal is.

Dan zijn er de kwekers die graag een snelle groei zien om te eindigen met een flinke hoeveelheid cannabistoppen van hoge kwaliteit. Misschien kunnen deze kwekers niet wachten hun eigen buit te proeven, of wellicht moet het project razendsnel worden afgerond om een aanvaring met de wet te voorkomen. Dit artikel is bedoeld voor deze tweede groep. We bespreken wat je kunt doen om een snelle groei en oogst van je cannabisplanten te genereren.

KIES EEN SNELLE SOORT

Kies Een Snelle Soort

Als het gaat om de snelheid van de groei, is het selecteren van de juiste soort heel belangrijk. Sommige soorten bevinden zich aan de trage kant van het spectrum. Deze hebben vele maanden nodig om te rijpen en te bloeien. Er zijn echter ook soorten die speciaal zijn gekweekt om er zo snel als biologisch mogelijk is een flinke voorraad cannabistoppen uit te stampen.

Cannabisplanten maken een cyclus door die uit twee fases bestaat. De eerste is de vegetatieve fase; die draait om de ontwikkeling van bladeren. De tweede is de bloeiperiode, waarin de planten beginnen met het produceren van toppen. Het is mogelijk bepaalde methodes te gebruiken om de vegetatieve fase te versnellen. De bloeiperiode is echter vaak afhankelijk van de soort - een factor waar je rekening mee moet houden als je snelle planten wenst.

Related Story

Hoe Kun Je Elk Jaar 6 Keer Cannabis Oogsten?

Indicasoorten kunnen meestal sneller worden geoogst en sommige varianten hebben een bloeiperiode die niet langer duurt dan negen weken. Indicaplanten zijn kleiner en meer struikachtig dan hun sativa tegenhangers, dus het is geen verrassing dat het einde van de groeicyclus sneller wordt behaald.

Indica's of indica-dominante hybrides worden vaak geassocieerd met een lichamelijke high en een stoned sensatie. Het is belangrijk dit in acht te nemen als je een snelgroeiende plant zoekt, om er zeker van te zijn dat je een soort kweekt die past bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Sativasoorten kunnen gigantisch worden als ze buiten worden gekweekt. Dit type cannabisplant heeft langer de tijd nodig voordat ze kan worden geoogst en de bloeiperiode kan oplopen tot wel vier maanden. Dit is heel begrijpelijk gezien het formaat van sommige Sativasoorten.

AUTOFLOWERING PLANTEN ZIJN EEN SNELLE OPTIE

Autoflowering soorten zijn een geweldige optie voor kwekers die snel willen oogsten en een gewas zoeken dat eenvoudig te onderhouden is. Auto's worden gekenmerkt door genetica van cannabis ruderalis subsoorten, zodat ze kunnen bloeien zonder verandering in de lichtcyclus; iets wat andere planten wel nodig hebben. In dit opzicht kun je ze planten en daarna vergeten. Autoflowering soorten kunnen hun oogstmoment enorm snel bereiken, vaak binnen iets meer dan twee maanden. Veel van deze soorten zijn vrij klein van stuk en daarom zijn de opbrengsten ook niet zo gigantisch als bij de alternatieven.

bekjk AUTOFLOWERING WIETZADEN

BELICHTING IS DE SLEUTEL

Belichting Is De Sleutel

Belichting is een van de belangrijkste factoren als het gaat om het versnellen van de groei van je cannabis. Hoe meer licht je je planten geeft, hoe meer tijd de planten zullen besteden aan fotosynthese, wat zorgt voor energie en groei. Sommige kwekers geven hun planten dagelijks 24 uur licht tijdens de vegetatieve fase om de boel te versnellen. Men gelooft echter dat een cyclus van 18 uur licht en 6 uur duisternis beter is voor de gezondheid van de plant. Het kan het proberen waard zijn om een tijdje een lichtcyclus van 24 uur aan te houden om de groei te versnellen. Verlaag de intensiteit als je planten te maken krijgen met gezondheidsproblemen.

SCHAKEL SNELLER OVER NAAR DE BLOEIPERIODE

Schakel Sneller Over Naar De Bloeiperiode

Als het je doel is je kweekruimte zo snel mogelijk af te breken en te verbergen, kun je er altijd voor kiezen de groeicyclus te versnellen door je planten te dwingen vroeger te bloeien. Als je echt haast hebt, kun je de planten direct vanaf het zaadje in de bloeiperiode brengen en de gehele vegetatieve fase overslaan. Dit doe je met een niet-autoflowering soort die een bepaalde lichtcyclus nodig heeft om de bloeiperiode op te wekken.

Het aanhouden van een strikt lichtschema, met 12 uur licht en 12 uur duisternis, zal je planten laten denken dat de winter nadert, zodat ze gedwongen worden om te bloeien. Hier kleeft echter wel een nadeel aan; de opbrengst zal niet zo hoog zijn in vergelijking met het volgen van de natuurlijke cyclus. De gulden middenweg is je planten een tijdje in de vegetatieve fase te brengen om een goed formaat te vormen, waarna je de bloei afdwingt.

KWEEK BINNEN

Een binnenproject biedt de kweker meer controle over de planten en de groeisnelheid. Als er buiten wordt gekweekt, moeten telers rekening houden met eb en vloed van de seizoenen. Dit leidt vaak tot een langere groeicyclus. Als er binnen wordt gekweekt, kunnen factoren als licht, water en temperatuur gemakkelijker worden beheerd. Buiten kweken in een optimaal klimaat is een veel goedkopere kweekmethode, maar dit gaat gepaard met minder controle over de omstandigheden.

HOUD JE PLANTEN IN DE GATEN

Houd Je Planten In De Gaten

Door je planten goed in de gaten te houden, kun je veel onnodige problemen vermijden die een risico vormen voor de groeisnelheid van je planten, maar ook voor de kwaliteit van de opbrengst. Controleer je planten regelmatig om eventuele problemen te constateren. Dit kan voedingsstoffen, schimmel, hitte-en lichtstress betreffen.

ZORG VOOR DE JUISTE VOEDINGSSTOFFEN

Cannabisplanten hebben verschillende voedingsstoffen nodig tijdens de verschillende fases van de groeicyclus. Als je planten de vegetatieve fase mogen doormaken, hebben ze in deze periode meer stikstof nodig. De gebruikte potgrond is in de eerste paar weken voldoende als voedingsbron. De nutriënten zullen uiteindelijk echter moeten worden aangevuld. Planten hebben over het algemeen meer fosfor en kalium nodig als ze de bloeiperiode bereiken.

Luke Sumpter

Geschreven door: Luke S.
Luke S. is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken