Blog
Snelste Autoflowering Strains
6 min

Top 10 Snelste Autoflowers Van 2021

6 min

Soms wil je geen maanden wachten om wiettoppen in handen te krijgen. Hoewel sommigen misschien denken dat een korte groeicyclus een kleine, magere oogst betekent, is het tegenovergestelde waar, althans, in het geval van deze 10 autoflowers. Lees hier alles over onze snelste autoflowering soorten.

Tijd is van essentieel belang! Waarom zou je wachten op een strain die een eeuwigheid nodig heeft om te groeien, en dan ook nog een teleurstellende oogst oplevert? Autoflowering wietzaden zijn dan ook hard op weg om onder thuiskwekers van alle ervaringsniveaus de populairste keuze te worden. En daar zijn genoeg redenen voor!

Deze soorten gaan automatisch over naar de bloei, stellen eenvoudige eisen qua verlichting en hebben minder voeding nodig. Bovendien vereisen ze minder onderhoud dan fotoperiode feminized wietsoorten. En dankzij hun robuuste en veerkrachtige ruderalis-genen heb je alle ingrediënten voor gemakkelijk te verzorgen planten. Autoflowers zijn doorgaans ook kleiner, waardoor ze perfect voor een discrete kweek zijn, zowel binnen als buiten.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

Top 10 snelste autoflowering soorten

Het grootste voordeel van autoflowers is echter hun snelheid. Met dat in gedachten hebben we een lijst samengesteld met de tien snelste autoflowering wietsoorten. De meeste van deze razendsnelle strains racen van zaadje naar oogst in acht weken of minder. Eén ding is echter zeker; ze leveren allemaal wiet van topkwaliteit op.

1. Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic is het resultaat van een gedurfde kruising van Bubble Gum x OG Kush x Critical Automatic en staat daarmee als eerste op onze lijst van snelgroeiende autoflowers. Ze heeft slechts zeven tot acht weken nodig om een bevredigende oogst op te leveren. Daarbij bereikt ze binnen een hoogte van 40-80cm en buiten 60-100cm, waarmee ze erg discreet is. Aan het einde van haar snelle bloei kun je binnenshuis een opbrengst van 350–400g/m² en buiten 150–200g/plant verwachten.

In 2018 heeft deze soort de Highlife Cup gewonnen, dus je weet zeker dat je met dit zoete en aardse genot iets goeds in handen hebt. Ze zorgt voor een langdurige high die het ontspannende vermogen van haar ouders benut en die je in een mum van tijd zal laten relaxen. Dit rustgevende effect is te danken aan haar THC-gehalte van 18% en indica-genen. 

Bekijk Sticky Beast Automatic

2. Quick One (Royal Queen Seeds)

Quick One (Royal Queen Seeds)

Het is geen verrassing dat Quick One op onze lijst staat. Deze soort is namelijk klaar voor de oogst in slechts acht weken. Deze betrouwbare en robuuste strain is ontstaan door het kruisen van Lowryder 1 met Old School Indica. Ze mag dan niet heel groot zijn; hierdoor kun je wel meer planten in je kweekruimte zetten! Met een hoogte van 50-60cm binnen en 60-100cm buiten, is het onwaarschijnlijk dat ze in de weg zal staan. Binnenshuis zal ze een respectabele 275-325g/m² opleveren, terwijl de soort buitenshuis 100-150g/plant kan produceren.

Met haar indica-genen, diverse terpenen-profiel en een THC-gehalte van 13% geeft ze een high die lichamelijk ontspannend is, zonder een couchlock te veroorzaken. Een aards, fruitig en citrusachtig aroma overspoelt de zintuigen en zorgt voor een rookervaring waar je maar geen genoeg van krijgt. Deze ontspannende dame is hiermee geschikt voor een vape- of rooksessie op elk moment van de dag.

Bekijk Quick One

3. +Speed Auto (Sweet Seeds)

+Speed Auto (Sweet Seeds)

Nu komen we eindelijk op snelheid! +Speed Auto van Sweet Seeds is in slechts 49 dagen klaar en heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Met Auto Critical Mass x Speed Devil 2 als ouders, wordt ze ongeveer 90cm hoog, maar ze is hiermee nog steeds ideaal voor een onopvallende kweek binnen. Als ze eenmaal klaar is om te worden geoogst, geeft ze je een respectabele opbrengst van soms wel 150-200g/m² binnenshuis en 30-150g/plant buiten.

+Speed Auto is een uitgebalanceerde indica/sativa-hybride en dankzij haar genen ruiken haar dikke toppen naar zoet fruit en kaas. Met een high die stimulerend is en de creativiteit bevordert, is het geen wonder dat deze soort onder die hard cannabisfans geliefd is. Iedere keer dat je een kleine oppepper nodig hebt, komt deze strain van pas. En gezien haar hoge snelheid, kun je in één kweekseizoen meerdere oogsten binnenhalen!

Bekijk +Speed Auto

4. Purple Punch Auto (Barney's Farm)

Purple Punch Auto (Barney's Farm)

Purple Punch Auto is ook een snelle soort en doet er maar 8-9 weken over om haar groeicyclus te volbrengen. Maar als ze die negende week nodig heeft, hoef je niet te treuren. Die extra week is het wachten absoluut waard: ze wordt echt een geweldig krachtige dame. Purple Punch Auto bereikt een gemiddelde hoogte van ongeveer 80cm. Hiermee is ze een compacte plant die echt iedere kweker versteld zal doen staan, vooral als het om de opbrengsten gaat. Reken binnen op een oogst van ongeveer 400g/m², en buiten op een vergelijkbare hoeveelheid.

Deze goed presterende soort heeft een middelhoog THC-gehalte en een overvloed aan terpenen. Aardse, skunkachtige, citroenachtige en fruitige tonen overspoelen je smaakpapillen. Deze fytochemicaliën zorgen samen voor een krachtige, ontspannende high die niet te overweldigend, maar ook niet te slap is. Perfect als je na het werk wilt relaxen, zonder al te slaperig te worden.

Bekijk Purple Punch Auto

5. Caramel Automatic (Zamnesia Seeds)

Caramel Automatic (Zamnesia Seeds)

Dankzij haar snelle aard is dit een soort die in een mum van tijd klaar is om te worden geoogst. Caramel Automatic heeft maar zo'n acht weken nodig van zaadje tot oogst en komt voort uit Sweet Caramel x ruderalis. Als indica-dominante soort heeft ze echt superveel te bieden. Zo kun je na haar korte groeicyclus een oogst van ongeveer 400-450g/m² verwachten. Een enorme opbrengst voor een plant die niet veel hoger dan 100cm wordt.

Dit is een allround supersoort met een krachtige high die je lichaam doet smelten en die gegarandeerd een glimlach op het gezicht van zelfs de meest ervaren stoner zal toveren. Je zult niet alleen genieten van haar THC-gehalte van 14%, maar ook van haar gemiddelde CBD-gehalte van 3%. Haar naam heeft ze te danken aan haar zoete, stroperige karamelaroma's. Deze plant zal hiermee vast en zeker in veel kweekruimtes een prominente plaats gaan innemen.

Bekijk Caramel Automatic

6. La Diva (Delicious Seeds)

La Diva (Delicious Seeds)

Als we het woord 'diva' horen, roept dat vaak beelden op van een moeilijk of veeleisend persoon. La Diva is echter helemaal niet moeilijk. Met Il Diavolo en Blue Berry als ouders, heeft La Diva geweldige eigenschappen, zowel in de kweekruimte als de voorraadpot. Deze robuuste soort heeft een goede weerstand tegen schimmel en is zowel binnen als buiten makkelijk te kweken. In een luttele zes tot zeven weken is ze klaar om geoogst te worden, waarbij ze binnenshuis tot 400–450g/m² oplevert en 50–100g/plant onder de zon.

Met haar zoete, fruitige smaak en sterke aroma geeft La Diva je bijna het gevoel dat je een echte beroemdheid bent. En dankzij een THC-gehalte van 15–20% verdwijnen alle zorgen als sneeuw voor de zon.

Bekijk La Diva

7. Monster Mash Auto (Exotic Seed)

Monster Mash Auto (Exotic Seed)

Voor dit monster hoef je niet bang te zijn. Monster Mash Auto is een goed presterende plant die iedere serieuze kweker eens geprobeerd moet hebben. Na gemiddeld zeven weken kan haar respectabele opbrengst geoogst worden. Monster Mash Auto is een hybride die van American Kush en Black Domina afkomstig is. Ze produceert uiterst grote opbrengsten van soms wel 450-500g/m², wat voor een plant van rond de 85cm enorm is. Zorg er wel voor dat je de luchtvochtigheid in de gaten houdt en voldoende onderhoud pleegt. Zo kun je volop van haar genieten.

En ervan genieten zul je! Zodra je haar rookt, voel je je hele lichaam ontspannen. Bij iedere hijs zullen je ogen kleiner worden, en als je veel rookt, moet je je koelkast goed gevuld hebben! En hoewel haar geur sterk is en doet denken aan Kush, is haar smaak juist subtiel zoet.

Bekijk Monster Mash

8. Watermelon Automatic (Royal Queen Seeds)

Watermelon Automatic (Royal Queen Seeds)

Deze indica-dominante soort is in een mum van tijd klaar om geoogst te worden. Om precies te zijn, al na zes of zeven weken! Ze is afkomstig van twee beroemde soorten: Tropicanna Cookies en Lemon OG. Watermelon Automatic brengt daarbij alle fijne aspecten van haar ouders samen. Binnen wordt ze 80-110cm en buiten 100-120cm, maar met een beetje LST kun je haar ook kleiner houden. Als je eenmaal klaar bent om te oogsten, kun je een behoorlijke opbrengst verwachten van wel 500g/m² binnenshuis en rond de 100g/plant buiten.

Eenmaal geoogst, kun je van een verrukkelijke smaak genieten. Met zoet fruit en een onderliggend aroma van watermeloen, krijgt niemand hier genoeg van. Ze biedt daarbij een keiharde, maar ontspannende high die door een THC-gehalte van ongeveer 20% wordt aangewakkerd. Zo kun je op elk moment van de dag van een beetje gelukzaligheid genieten.

Bekijk Watermelon Automatic

9. Original Auto Skunk (FastBuds)

Skunk Auto (FastBuds)

Original Auto Skunk is onder cannabiskenners snel een favoriet geworden en schiet in slechts 8-9 weken van zaailing naar oogst. In no time heb je haar zoete en aardse toppen in handen. Ze is daarbij zowel binnen als buiten makkelijk te kweken en ze heeft niet veel onderhoud nodig. Met een hoogte van ongeveer 80-100cm is ze ideaal als je je kweek onopvallend wilt houden, of als je gewoon een kleine plant zoekt. Als ze klaar is om geoogst te worden, kun je binnen 400–500g/m² en buiten 50–150g/plant verwachten.

Deze soort doet haar naam echt eer aan: je merkt al dat ze skunky is nog voordat je haar proeft. De high die ze je geeft, is ontspannend en rustgevend en je zult zeker haar volledige THC-gehalte van 20% voelen. Deze soort heeft echter ook opbeurende eigenschappen, waarmee ze ook ideaal is voor een avondje uit met vrienden.

Bekijk Original Auto Skunk 

10. Green-O-Matic (Greenhouse Seeds)

Green-O-Matic (Greenhouse Seeds)

Je hoeft maar zes weken te wachten om Green-O-Matic te kunnen proberen. Deze krachtige indica-dominante autoflowering soort is van vier soorten afkomstig. Met White Dwarf x Low Rider x Moroccan x ruderalis als ouders, maakt ze zeker indruk! Ze kan op elk moment van het jaar worden gekweekt en is robuust genoeg voor de grilligste klimaten. Na haar superkorte bloei kun je binnen verbluffende opbrengsten tot wel 800g/m² verwachten. Lees dat nog maar een keer.

Wanneer je haar rookt, geeft ze een milde, maar langdurige high die zeer ontspannend en euforisch is. Met een THC-gehalte van 15% is deze soort ideaal als je enigszins goed wilt blijven functioneren.

Bekijk Green-O-Matic

Kun je autoflowers nog sneller kweken?

Ondanks dat sommige van deze soorten in een mum van tijd de oogst bereiken, willen veel mensen weten of je ze nog sneller kunt kweken.

De belangrijkste reden achter de snelle en veerkrachtige groei van autoflowering soorten zijn echter hun ruderalis-genen. Ruderalis-planten hebben zich aangepast om zelfs op de meest barre en schijnbaar onvruchtbare plaatsen te gedijen. Dit is wat autoflowers hun unieke karakter geeft.

Met fotoperiode planten is het heel goed mogelijk om het proces te versnellen door de lichtcyclus te veranderen. Zo kun je ze in de volgende ontwikkelingsfase brengen door het licht te verduisteren. Autoflowers op deze manier manipuleren is echter zo goed als onmogelijk. Ze zijn namelijk niet afhankelijk van een verandering in het lichtschema om hun groeicyclus te doorlopen.

Gerelateerd artikel

Autoflowering Versus Fotoperiode Cannabis

Er bestaat wel anekdotisch bewijs dat het gebruik van hydrocultuur en extra CO₂ de groei van autoflowering soorten kan versnellen. Daardoor zou je de algehele groeicyclus kunnen verkorten. Dit is echter waarschijnlijk slechts een kwestie van dagen, dus het is misschien de investering niet eens waard als de resultaten minder optimaal zijn.

Bovendien, met een gemiddelde tijd van zes tot acht weken bij sommige populaire autoflowers, zal je van die paar dagen extra alleen maar baat hebben wat betreft de oogst. Je beloning zal dan alleen maar beter zijn!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken