Blog
Snelste Autoflowering Strains
7 min

Top 10 Snelste Autoflowers Van 2023

7 min

Soms wil je geen maanden wachten om wiettoppen in handen te krijgen. Hoewel sommigen misschien denken dat een korte groeicyclus een kleine, magere oogst betekent, is het tegenovergestelde waar, althans, in het geval van deze 10 autoflowers. Lees hier alles over onze snelste autoflowering soorten.

Tijd is van essentieel belang! Waarom zou je wachten op een strain die een eeuwigheid nodig heeft om te groeien, en dan ook nog een teleurstellende oogst oplevert? Autoflowering wietzaden zijn dan ook hard op weg om onder thuiskwekers van alle ervaringsniveaus de populairste keuze te worden. En daar zijn genoeg redenen voor!

Deze soorten gaan automatisch over naar de bloei, stellen eenvoudige eisen qua verlichting en hebben minder voeding nodig. Bovendien vereisen ze minder onderhoud dan fotoperiode feminized wietsoorten. En dankzij hun robuuste en veerkrachtige ruderalis-genen heb je alle ingrediënten voor gemakkelijk te verzorgen planten. Autoflowers zijn doorgaans ook kleiner, waardoor ze perfect voor een discrete kweek zijn, zowel binnen als buiten.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

Top 10 snelste autoflowering soorten

Het grootste voordeel van autoflowers is echter hun snelheid. Met dat in gedachten hebben we een lijst samengesteld met de tien snelste autoflowering wietsoorten. De meeste van deze razendsnelle strains racen van zaadje naar oogst in acht weken of minder. Eén ding is echter zeker; ze leveren allemaal wiet van topkwaliteit op.

1. Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic is het resultaat van een gedurfde kruising van Bubble Gum x OG Kush x Critical Automatic en staat daarmee als eerste op onze lijst van snelgroeiende autoflowers. Ze heeft slechts zeven tot acht weken nodig om een bevredigende oogst op te leveren. Daarbij bereikt ze binnen een hoogte van 40-80cm en buiten 60-100cm, waarmee ze erg discreet is. Aan het einde van haar snelle bloei kun je binnenshuis een opbrengst van 350–400g/m² en buiten 150–200g/plant verwachten.

In 2018 heeft deze soort de Highlife Cup gewonnen, dus je weet zeker dat je met dit zoete en aardse genot iets goeds in handen hebt. Ze zorgt voor een langdurige high die het ontspannende vermogen van haar ouders benut en die je in een mum van tijd zal laten relaxen. Dit rustgevende effect is te danken aan haar THC-gehalte van 18% en indica-genen. 

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(413)
Ouders: Bubble Gum x OG Kush x Critical Automatic
Genetica: Auto Indica
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

2. Honey Cream (Royal Queen Seeds)

Honey Cream (Royal Queen Seeds)

Honey Cream heeft een bloei van slechts 7–8 weken en is daarmee een van de snelste soorten in onze catalogus. Maar laat je daardoor niet misleiden. Want dat ze snel is, betekent niet dat je hoeft in te leveren op de omvang of de kwaliteit van de oogsten. Na haar korte bloei levert Honey Cream binnen maximaal 650g/m² en buiten 700g/plant op. Als je binnen kweekt, kan Honey Cream 160cm hoog worden. Buiten kan ze echter veel en veel groter worden; soms wel 250cm. Haar toppen zijn groot, compact en rijkelijk bedekt met een dikke laag trichomen.

Als je na het oogsten deze wiet rookt, vult Honey Cream de ruimte met een zoet en romig aroma van karamel. Daarbij brengt haar hoge concentratie cannabinoïden en terpenen je in een diepe staat van ontspanning, heerlijk om aan het eind van de dag tot rust te komen.

Honey Cream - Fast Flowering (Royal Queen Seeds) feminized

(12)
Ouders: BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
Genetica: 35% Indica / 65% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 16%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

3. Green Poinson F1 Fast Version (Sweet Seeds)

Green Poinson F1 Fast Version (Sweet Seeds)

Zoals haar naam al doet vermoeden, is Green Poison F1 Fast Version een ongelooflijk snelle variant van de originele Green Poison van Sweet Seeds. Dankzij haar indica genen en het vakkundige werk van breeders duurt de bloei slechts 6 weken. De plant groeit als een typische hybride. Naast middelgrote, donkergroene bladeren ontwikkelt ze sterke stammen en takken. Als nakomeling van de originele Green Poison en een speciaal geselecteerde 3e generatie Green Poison Auto, is Green Poison F1 Fast Version bijzonder krachtig en zeer resistent tegen stress, ongedierte en schimmel.

Terwijl ze zich door haar razendsnelle bloei haast, ontwikkelt Green Poison F1 Fast Version talloze, compacte, langwerpige toppen met een uitgesproken zoet en fruitig aroma. Met 15–20% THC en een voortreffelijke mix van terpenen ontspant Green Poison F1 Fast Version je hele lichaam, terwijl je geest een positieve, creatieve energie ervaart.

Green Poison - F1 Fast Version (Sweet Seeds) feminized

(5)
Ouders: Green Poison
Genetica: 70% Indica / 30% Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken
THC: Gemiddeld
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

4. Purple Punch Auto (Barney's Farm)

Purple Punch Auto (Barney's Farm)

Purple Punch Auto is ook een snelle soort en doet er maar 8-9 weken over om haar groeicyclus te volbrengen. Maar als ze die negende week nodig heeft, hoef je niet te treuren. Die extra week is het wachten absoluut waard: ze wordt echt een geweldig krachtige dame. Purple Punch Auto bereikt een gemiddelde hoogte van ongeveer 80cm. Hiermee is ze een compacte plant die echt iedere kweker versteld zal doen staan, vooral als het om de opbrengsten gaat. Reken binnen op een oogst van ongeveer 400g/m², en buiten op een vergelijkbare hoeveelheid.

Deze goed presterende soort heeft een middelhoog THC-gehalte en een overvloed aan terpenen. Aardse, skunkachtige, citroenachtige en fruitige tonen overspoelen je smaakpapillen. Deze fytochemicaliën zorgen samen voor een krachtige, ontspannende high die niet te overweldigend, maar ook niet te slap is. Perfect als je na het werk wilt relaxen, zonder al te slaperig te worden.

Purple Punch Auto (Barney's Farm) feminized

(21)
Ouders: Purple Punch x BF Auto Critical
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 18%
CBD: 1%
Bloei soort: Autoflowering

5. Quick Caramel XL (Zamnesia Seeds)

Quick Caramel XL (Zamnesia Seeds)

Soms zegt de naam van een strain al genoeg. En dat is bij onze Quick Caramel XL zeker het geval. Deze compacte, licht indica dominante plant levert na een bloei van 7–8 weken compacte, zoete toppen. Deze strain bevat de genen van heuse supersterren, namelijk White Rhino, Blueback en Maple Leaf Indica. Deze bepalen niet alleen haar verrukkelijke smaak en aroma, maar zorgen ook voor uitstekende groeikenmerken en een hoge weerstand. Quick Caramel XL is goed bestand tegen plagen en behapt high stress training met gemak. Bovendien kan ze een lagere temperatuur of andere suboptimale omstandigheden probleemloos aan. Na een snelle bloei beloont Quick Caramel XL je binnen met enorme oogsten van 450–500g/m².

De toppen van Quick Caramel XL ruiken naar kleverige, romige karamel. En met 17% THC en 3% CBD zijn haar effecten snel merkbaar in je lichaam. Alle spanning valt van je af, terwijl je spieren verzachten. Bij hogere doses kan ze een couch lock of slaperigheid opwekken. Geniet van deze strain in de avonduren of wanneer je simpelweg wilt relaxen.

Quick Caramel XL (Zamnesia Seeds) feminized

(48)
Ouders: White Rhino x Blueback x Maple Leaf Indica
Genetica: 65% Indica / 35% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 17%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

6. La Diva (Delicious Seeds)

La Diva (Delicious Seeds)

Als we het woord 'diva' horen, roept dat vaak beelden op van een moeilijk of veeleisend persoon. La Diva is echter helemaal niet moeilijk. Met Il Diavolo en Blue Berry als ouders, heeft La Diva geweldige eigenschappen, zowel in de kweekruimte als de voorraadpot. Deze robuuste soort heeft een goede weerstand tegen schimmel en is zowel binnen als buiten makkelijk te kweken. In een luttele zes tot zeven weken is ze klaar om geoogst te worden, waarbij ze binnenshuis tot 400–450g/m² oplevert en 50–100g/plant onder de zon.

Met haar zoete, fruitige smaak en sterke aroma geeft La Diva je bijna het gevoel dat je een echte beroemdheid bent. En dankzij een THC-gehalte van 15–20% verdwijnen alle zorgen als sneeuw voor de zon.

La Diva (Delicious Seeds) feminized

(8)
Ouders: Il Diavolo x AK47 Auto
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

7. Monster Mash Auto (Exotic Seed)

Monster Mash Auto (Exotic Seed)

Voor dit monster hoef je niet bang te zijn. Monster Mash Auto is een goed presterende plant die iedere serieuze kweker eens geprobeerd moet hebben. Na gemiddeld zeven weken kan haar respectabele opbrengst geoogst worden. Monster Mash Auto is een hybride die van American Kush en Black Domina afkomstig is. Ze produceert uiterst grote opbrengsten van soms wel 450-500g/m², wat voor een plant van rond de 85cm enorm is. Zorg er wel voor dat je de luchtvochtigheid in de gaten houdt en voldoende onderhoud pleegt. Zo kun je volop van haar genieten.

En ervan genieten zul je! Zodra je haar rookt, voel je je hele lichaam ontspannen. Bij iedere hijs zullen je ogen kleiner worden, en als je veel rookt, moet je je koelkast goed gevuld hebben! En hoewel haar geur sterk is en doet denken aan Kush, is haar smaak juist subtiel zoet.

Monster Mash (Exotic Seed) feminized

(3)
Ouders: [Kush x (Black Domina x Skunk Auto) F5] F4
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken van zaadje tot oogst
THC: Gemiddeld
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

8. Watermelon Automatic (Royal Queen Seeds)

Watermelon Automatic (Royal Queen Seeds)

Deze indica-dominante soort is in een mum van tijd klaar om geoogst te worden. Om precies te zijn, al na zes of zeven weken! Ze is afkomstig van twee beroemde soorten: Tropicanna Cookies en Lemon OG. Watermelon Automatic brengt daarbij alle fijne aspecten van haar ouders samen. Binnen wordt ze 80-110cm en buiten 100-120cm, maar met een beetje LST kun je haar ook kleiner houden. Als je eenmaal klaar bent om te oogsten, kun je een behoorlijke opbrengst verwachten van wel 500g/m² binnenshuis en rond de 100g/plant buiten.

Eenmaal geoogst, kun je van een verrukkelijke smaak genieten. Met zoet fruit en een onderliggend aroma van watermeloen, krijgt niemand hier genoeg van. Ze biedt daarbij een keiharde, maar ontspannende high die door een THC-gehalte van ongeveer 20% wordt aangewakkerd. Zo kun je op elk moment van de dag van een beetje gelukzaligheid genieten.

Watermelon Automatic (Royal Queen Seeds) Feminized

(7)
Ouders: Tropicanna Cookies x Lemon OG
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

9. Original Auto Skunk (FastBuds)

Skunk Auto (FastBuds)

Original Auto Skunk is onder cannabiskenners snel een favoriet geworden en schiet in slechts 8-9 weken van zaailing naar oogst. In no time heb je haar zoete en aardse toppen in handen. Ze is daarbij zowel binnen als buiten makkelijk te kweken en ze heeft niet veel onderhoud nodig. Met een hoogte van ongeveer 80-100cm is ze ideaal als je je kweek onopvallend wilt houden, of als je gewoon een kleine plant zoekt. Als ze klaar is om geoogst te worden, kun je binnen 400–500g/m² en buiten 50–150g/plant verwachten.

Deze soort doet haar naam echt eer aan: je merkt al dat ze skunky is nog voordat je haar proeft. De high die ze je geeft, is ontspannend en rustgevend en je zult zeker haar volledige THC-gehalte van 20% voelen. Deze soort heeft echter ook opbeurende eigenschappen, waarmee ze ook ideaal is voor een avondje uit met vrienden.

Original Auto Skunk (FastBuds) Feminized

(5)
Ouders: Skunk Autoflowering
Genetica: 65% Indica / 35% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

10. Green-O-Matic (Greenhouse Seeds)

Green-O-Matic (Greenhouse Seeds)

Je hoeft maar zes weken te wachten om Green-O-Matic te kunnen proberen. Deze krachtige indica-dominante autoflowering soort is van vier soorten afkomstig. Met White Dwarf x Low Rider x Moroccan x ruderalis als ouders, maakt ze zeker indruk! Ze kan op elk moment van het jaar worden gekweekt en is robuust genoeg voor de grilligste klimaten. Na haar superkorte bloei kun je binnen verbluffende opbrengsten tot wel 800g/m² verwachten. Lees dat nog maar een keer.

Wanneer je haar rookt, geeft ze een milde, maar langdurige high die zeer ontspannend en euforisch is. Met een THC-gehalte van 15% is deze soort ideaal als je enigszins goed wilt blijven functioneren.

Green-O-Matic (Greenhouse Seeds) feminized

(27)
Ouders: Ruderalis x Moroccan x White Dwarf x Low Rider. Ruderalis x Moroccan x White Dwarf x Low Rider
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Kun je autoflowers nog sneller kweken?

Kun je autoflowers nog sneller kweken?

Ondanks dat sommige van deze soorten in een mum van tijd de oogst bereiken, willen veel mensen weten of je ze nog sneller kunt kweken.

De belangrijkste reden achter de snelle en veerkrachtige groei van autoflowering soorten zijn echter hun ruderalis-genen. Ruderalis-planten hebben zich aangepast om zelfs op de meest barre en schijnbaar onvruchtbare plaatsen te gedijen. Dit is wat autoflowers hun unieke karakter geeft.

Met fotoperiode planten is het heel goed mogelijk om het proces te versnellen door de lichtcyclus te veranderen. Zo kun je ze in de volgende ontwikkelingsfase brengen door het licht te verduisteren. Autoflowers op deze manier manipuleren is echter zo goed als onmogelijk. Ze zijn namelijk niet afhankelijk van een verandering in het lichtschema om hun groeicyclus te doorlopen.

Gerelateerd artikel

Autoflowering Versus Fotoperiode Cannabis

Er bestaat wel anekdotisch bewijs dat het gebruik van hydrocultuur en extra CO₂ de groei van autoflowering soorten kan versnellen. Daardoor zou je de algehele groeicyclus kunnen verkorten. Dit is echter waarschijnlijk slechts een kwestie van dagen, dus het is misschien de investering niet eens waard als de resultaten minder optimaal zijn.

Bovendien, met een gemiddelde tijd van zes tot acht weken bij sommige populaire autoflowers, zal je van die paar dagen extra alleen maar baat hebben wat betreft de oogst. Je beloning zal dan alleen maar beter zijn!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken