Blog
Snelste Autoflowering Strains
7 min

Top 10 Snelste Autoflowers Van 2024

7 min

Soms wil je geen maanden wachten om wiettoppen in handen te krijgen. Hoewel sommigen misschien denken dat een korte groeicyclus een kleine, magere oogst betekent, is het tegenovergestelde waar, althans, in het geval van deze 10 autoflowers. Lees hier alles over onze snelste autoflowering soorten.

Tijd is van essentieel belang! Waarom zou je wachten op een strain die een eeuwigheid nodig heeft om te groeien, en dan ook nog een teleurstellende oogst oplevert? Autoflowering wietzaden zijn dan ook hard op weg om onder thuiskwekers van alle ervaringsniveaus de populairste keuze te worden. En daar zijn genoeg redenen voor!

Deze soorten gaan automatisch over naar de bloei, stellen eenvoudige eisen qua verlichting en hebben minder voeding nodig. Bovendien vereisen ze minder onderhoud dan fotoperiode feminized wietsoorten. En dankzij hun robuuste en veerkrachtige ruderalis-genen heb je alle ingrediënten voor gemakkelijk te verzorgen planten. Autoflowers zijn doorgaans ook kleiner, waardoor ze perfect voor een discrete kweek zijn, zowel binnen als buiten.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

Top 10 snelste autoflowering soorten

Het grootste voordeel van autoflowers is echter hun snelheid. Met dat in gedachten hebben we een lijst samengesteld met de tien snelste autoflowering wietsoorten. De meeste van deze razendsnelle strains racen van zaadje naar oogst in acht weken of minder. Eén ding is echter zeker; ze leveren allemaal wiet van topkwaliteit op.

1. Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic is het resultaat van een gedurfde kruising van Bubble Gum x OG Kush x Critical Automatic en staat daarmee als eerste op onze lijst van snelgroeiende autoflowers. Ze heeft slechts zeven tot acht weken nodig om een bevredigende oogst op te leveren. Daarbij bereikt ze binnen een hoogte van 40-80cm en buiten 60-100cm, waarmee ze erg discreet is. Aan het einde van haar snelle bloei kun je binnenshuis een opbrengst van 350–400g/m² en buiten 150–200g/plant verwachten.

In 2018 heeft deze soort de Highlife Cup gewonnen, dus je weet zeker dat je met dit zoete en aardse genot iets goeds in handen hebt. Ze zorgt voor een langdurige high die het ontspannende vermogen van haar ouders benut en die je in een mum van tijd zal laten relaxen. Dit rustgevende effect is te danken aan haar THC-gehalte van 18% en indica-genen. 

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(496)
Ouders: Bubble Gum x OG Kush x Critical Automatic
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

2. Quick One Automatic (Royal Queen Seeds)

Quick One Automatic

Quick One Automatic maakt haar naam helemaal waar, want is 8–9 weken na het kiemen al klaar om geoogst te worden. Hoewel deze strain niet het meeste opbrengt van alle soorten op deze lijst, kun je toch een respectabele 350g/m² verwachten als je binnen kweekt en ongeveer 150g/plant buiten. In de eerstgenoemde omgeving wordt Quick One Automatic rond de 60cm groot en dat maakt haar een piepkleine krachtpatser. Buiten kan ze iets hoger worden en uiteindelijk de 100cm aantikken. Deze bossige, compacte plant is daarbij makkelijk te verzorgen en heeft maar weinig onderhoud nodig.

Na het drogen en curen van de wiet is het echt genieten geblazen. Quick One Automatic heeft een intense smaak met een vleugje limoen. Hoge concentraties cannabinoïden en terpenen zorgen voor een aangename stone, ideaal voor aan het eind van een lange dag.

Quick One Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(124)
Ouders: Strong Indica x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 13%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Autoflowering

3. AK-420 Automatic (Zamnesia Seeds)

AK-420 Automatic

AK-420 Automatic is bijna net zo snel als een kogel die uit een machinegeweer wordt geschoten. Met een levenscyclus van slechts 8–9 weken van zaad tot oogst hoef je niet lang te wachten totdat je deze heerlijke wiet kunt proberen. Deze veelzijdige strain is uitstekend om binnen, buiten of in een tuinkas te kweken, en spreekt zowel nieuwkomers als experts aan. Omdat AK-420 Automatic een hoogte van maar 100cm bereikt, past ze makkelijk in elke omgeving, zodat je alle kanten op kunt. Uiteindelijk kunnen de planten binnen ongeveer 500g/m² en buiten tegen de 200g/plant opleveren.

Al met al heeft AK-420 Automatic geen speciale behandeling nodig, los van de normale verzorging en het reguliere snoeiwerk. Zodoende ben je verzekerd van een relatief makkelijke kweek. De geoogste wiet heeft een aardse en skunky smaak en heerlijke effecten. Een waar genot voor iedereen.

AK-420 Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(78)
Ouders: AK-420 x Ruderalis
Genetica: Auto Hybrid
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 16%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

4. Purple Punch Auto (Barney's Farm)

Purple Punch Auto (Barney's Farm)

Purple Punch Auto is ook een snelle soort en doet er maar 8-9 weken over om haar groeicyclus te volbrengen. Maar als ze die negende week nodig heeft, hoef je niet te treuren. Die extra week is het wachten absoluut waard: ze wordt echt een geweldig krachtige dame. Purple Punch Auto bereikt een gemiddelde hoogte van ongeveer 80cm. Hiermee is ze een compacte plant die echt iedere kweker versteld zal doen staan, vooral als het om de opbrengsten gaat. Reken binnen op een oogst van ongeveer 400g/m², en buiten op een vergelijkbare hoeveelheid.

Deze goed presterende soort heeft een middelhoog THC-gehalte en een overvloed aan terpenen. Aardse, skunkachtige, citroenachtige en fruitige tonen overspoelen je smaakpapillen. Deze fytochemicaliën zorgen samen voor een krachtige, ontspannende high die niet te overweldigend, maar ook niet te slap is. Perfect als je na het werk wilt relaxen, zonder al te slaperig te worden.

Purple Punch Auto (Barney's Farm) feminized

(18)
Ouders: Purple Punch x BF Auto Critical
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 18%
CBD: 1%
Bloei soort: Autoflowering

5. Blueberry Glue Auto (Expert Seeds)

Blueberry Glue Auto

Deze 50/50 sativa/indica heeft maar 8–9 weken nodig om een enorme hoeveelheid wiet op te leveren! Binnen kun je zo'n 650g/m² oogsten en buiten in optimale omstandigheden is 700g/plant mogelijk. In eerste instantie blijft deze strain redelijk laag bij de grond, maar dat verandert zodra ze in bloei gaat. Vanaf dat moment kan de plant nog een behoorlijk stuk de hoogte inschieten. Houd daar dus rekening mee als je kweekruimte niet zo groot is!

Blueberry Glue Auto bevat gemiddeld 21% THC en biedt een stevige stone die je helemaal zal ontspannen. Combineer dit met een smaak die neigt naar de bosbessen waar de strain naar is vernoemd met een vleugje dennen, en het resultaat is een verrukkelijke ervaring, of je er nu voor kiest om deze wiet te roken, vapen of te verwerken in edibles.

Blueberry Glue Auto (Expert Seeds) Feminized

(106)
Ouders: Blueberry x Gorrila Glue 4
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 22%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

6. La Diva (Delicious Seeds)

La Diva (Delicious Seeds)

Als we het woord 'diva' horen, roept dat vaak beelden op van een moeilijk of veeleisend persoon. La Diva is echter helemaal niet moeilijk. Met Il Diavolo en Blue Berry als ouders, heeft La Diva geweldige eigenschappen, zowel in de kweekruimte als de voorraadpot. Deze robuuste soort heeft een goede weerstand tegen schimmel en is zowel binnen als buiten makkelijk te kweken. In een luttele zes tot zeven weken is ze klaar om geoogst te worden, waarbij ze binnenshuis tot 400–450g/m² oplevert en 50–100g/plant onder de zon.

Met haar zoete, fruitige smaak en sterke aroma geeft La Diva je bijna het gevoel dat je een echte beroemdheid bent. En dankzij een THC-gehalte van 15–20% verdwijnen alle zorgen als sneeuw voor de zon.

La Diva (Delicious Seeds) feminized

(11)
Ouders: Il Diavolo x AK47 Auto
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

7. Monster Mash Auto (Exotic Seed)

Monster Mash Auto (Exotic Seed)

Voor dit monster hoef je niet bang te zijn. Monster Mash Auto is een goed presterende plant die iedere serieuze kweker eens geprobeerd moet hebben. Na gemiddeld zeven weken kan haar respectabele opbrengst geoogst worden. Monster Mash Auto is een hybride die van American Kush en Black Domina afkomstig is. Ze produceert uiterst grote opbrengsten van soms wel 450-500g/m², wat voor een plant van rond de 85cm enorm is. Zorg er wel voor dat je de luchtvochtigheid in de gaten houdt en voldoende onderhoud pleegt. Zo kun je volop van haar genieten.

En ervan genieten zul je! Zodra je haar rookt, voel je je hele lichaam ontspannen. Bij iedere hijs zullen je ogen kleiner worden, en als je veel rookt, moet je je koelkast goed gevuld hebben! En hoewel haar geur sterk is en doet denken aan Kush, is haar smaak juist subtiel zoet.

Monster Mash (Exotic Seed) feminized

(4)
Ouders: [Kush x (Black Domina x Skunk Auto) F5] F4
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken van zaadje tot oogst
THC: Gemiddeld
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

8. Watermelon Automatic (Royal Queen Seeds)

Watermelon Automatic (Royal Queen Seeds)

Deze indica-dominante soort is in een mum van tijd klaar om geoogst te worden. Om precies te zijn, al na zes of zeven weken! Ze is afkomstig van twee beroemde soorten: Tropicanna Cookies en Lemon OG. Watermelon Automatic brengt daarbij alle fijne aspecten van haar ouders samen. Binnen wordt ze 80-110cm en buiten 100-120cm, maar met een beetje LST kun je haar ook kleiner houden. Als je eenmaal klaar bent om te oogsten, kun je een behoorlijke opbrengst verwachten van wel 500g/m² binnenshuis en rond de 100g/plant buiten.

Eenmaal geoogst, kun je van een verrukkelijke smaak genieten. Met zoet fruit en een onderliggend aroma van watermeloen, krijgt niemand hier genoeg van. Ze biedt daarbij een keiharde, maar ontspannende high die door een THC-gehalte van ongeveer 20% wordt aangewakkerd. Zo kun je op elk moment van de dag van een beetje gelukzaligheid genieten.

Watermelon Automatic (Royal Queen Seeds) Feminized

(10)
Ouders: Tropicanna Cookies x Lemon OG
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

9. Original Auto Skunk (FastBuds)

Skunk Auto (FastBuds)

Original Auto Skunk is onder cannabiskenners snel een favoriet geworden en schiet in slechts 8-9 weken van zaailing naar oogst. In no time heb je haar zoete en aardse toppen in handen. Ze is daarbij zowel binnen als buiten makkelijk te kweken en ze heeft niet veel onderhoud nodig. Met een hoogte van ongeveer 80-100cm is ze ideaal als je je kweek onopvallend wilt houden, of als je gewoon een kleine plant zoekt. Als ze klaar is om geoogst te worden, kun je binnen 400–500g/m² en buiten 50–150g/plant verwachten.

Deze soort doet haar naam echt eer aan: je merkt al dat ze skunky is nog voordat je haar proeft. De high die ze je geeft, is ontspannend en rustgevend en je zult zeker haar volledige THC-gehalte van 20% voelen. Deze soort heeft echter ook opbeurende eigenschappen, waarmee ze ook ideaal is voor een avondje uit met vrienden.

Original Auto Skunk (FastBuds) Feminized

(6)
Ouders: Skunk Autoflowering
Genetica: 65% Indica / 35% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

10. Green-O-Matic (Greenhouse Seeds)

Green-O-Matic (Greenhouse Seeds)

Je hoeft maar zes weken te wachten om Green-O-Matic te kunnen proberen. Deze krachtige indica-dominante autoflowering soort is van vier soorten afkomstig. Met White Dwarf x Low Rider x Moroccan x ruderalis als ouders, maakt ze zeker indruk! Ze kan op elk moment van het jaar worden gekweekt en is robuust genoeg voor de grilligste klimaten. Na haar superkorte bloei kun je binnen verbluffende opbrengsten tot wel 800g/m² verwachten. Lees dat nog maar een keer.

Wanneer je haar rookt, geeft ze een milde, maar langdurige high die zeer ontspannend en euforisch is. Met een THC-gehalte van 15% is deze soort ideaal als je enigszins goed wilt blijven functioneren.

Green-O-Matic (Greenhouse Seeds) feminized

(35)
Ouders: Ruderalis x Moroccan x White Dwarf x Low Rider. Ruderalis x Moroccan x White Dwarf x Low Rider
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Kun je autoflowers nog sneller kweken?

Kun je autoflowers nog sneller kweken?

Ondanks dat sommige van deze soorten in een mum van tijd de oogst bereiken, willen veel mensen weten of je ze nog sneller kunt kweken.

De belangrijkste reden achter de snelle en veerkrachtige groei van autoflowering soorten zijn echter hun ruderalis-genen. Ruderalis-planten hebben zich aangepast om zelfs op de meest barre en schijnbaar onvruchtbare plaatsen te gedijen. Dit is wat autoflowers hun unieke karakter geeft.

Met fotoperiode planten is het heel goed mogelijk om het proces te versnellen door de lichtcyclus te veranderen. Zo kun je ze in de volgende ontwikkelingsfase brengen door het licht te verduisteren. Autoflowers op deze manier manipuleren is echter zo goed als onmogelijk. Ze zijn namelijk niet afhankelijk van een verandering in het lichtschema om hun groeicyclus te doorlopen.

Gerelateerd artikel

Autoflowering Versus Fotoperiode Cannabis

Er bestaat wel anekdotisch bewijs dat het gebruik van hydrocultuur en extra CO₂ de groei van autoflowering soorten kan versnellen. Daardoor zou je de algehele groeicyclus kunnen verkorten. Dit is echter waarschijnlijk slechts een kwestie van dagen, dus het is misschien de investering niet eens waard als de resultaten minder optimaal zijn.

Bovendien, met een gemiddelde tijd van zes tot acht weken bij sommige populaire autoflowers, zal je van die paar dagen extra alleen maar baat hebben wat betreft de oogst. Je beloning zal dan alleen maar beter zijn!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken