Blog
Magische Paddestoelen: De echte stenen der wijzen?
3 min

Magische Paddestoelen: De echte stenen der wijzen?

3 min

Er is veel bewijs dat suggereert dat de steen der wijzen echt is, alleen is het niet wat de meeste mensen zouden verwachten.

Door de jaren heen is de steen der wijzen uitgegroeid tot een legendarische mythe, net als de heilige graal. In feite is het de heilige graal van het beroep van de alchemisten. En we hebben het hier ook niet over Harry Potter, hoewel de steen der wijzen in het boek ongetwijfeld een interpretatie is van het echte werk. Nee, hoewel over de steen der wijzen wordt beweerd dat het onsterfelijkheid schenkt aan de gebruiker, is het geen steen. Het is in feite een paddestoel en, meer exact, een magische paddestoel.

Hoewel het bizar klinkt, gaat er veel logica en redenering schuil achter de bewering. Om te beginnen, is het belangrijk te begrijpen dat alchemie, in de kern, een filosofische wetenschap is, die vertrouwt op de spirituele verbindingen tussen de aarde en mineralen. Het belangrijkste doel is wijsheid en onsterfelijkheid te bereiken via het gebruik van stoffen die "Sol" en "Luna" combineren, de figuratieve zon en maan.

Dit zorgt er al voor dat een directe en letterlijke interpretatie van onsterfelijkheid en de steen der wijze moeilijk te bereiken is. In alchemie refereert de term steen aan een zout, die kan worden onttrokken of geproduceerd van een plantenbron of, in sommige gevallen, de plant zelf. Dit heeft geleid tot het geloof dat er feitelijk vele bronnen zijn voor de steen. In de alchemistische grondstelling, wordt vermeld dat de steen der wijzen "niet van mineraal, niet van dier, niet van metaal is." Dit laat maar weinig opties open voor de steen binnen de wereld van de planten.

ONSTERFELIJKHEID BEREIKEN: VERDER GAAN DAN DE GRENZEN VAN HET LEVEN

Nu komt het belangrijkste criterium van de steen: Het vermogen onsterfelijkheid te schenken aan de gebruiker. Een van de redenen waarom de steen der wijzen als een mythe wordt beschouwd, komt vanwege de letterlijke interpretatie van dit criterium. De meeste mensen denken dat hier de onsterfelijkheid van het lichaam wordt bedoeld: Voor altijd leven. Dit is niet wat alchemisten nastreven. Mytholoog Joseph Campbell legde het zo uit:

"De zoektocht naar lichamelijke onsterfelijkheid komt uit een verkeerde interpretatie van de traditionele leer. Integendeel, het fundamentele probleem is: Het vergroten van de pupil van het oog, zodat het lichaam met de bijbehorende persoonlijkheid niet langer het uitzicht zal belemmeren. Onsterfelijkheid wordt dan ervaren als een huidig feit..."

Dit suggereert dat de steen der wijzen in feite de zoektocht is naar onze eigen onsterfelijke ziel, om de wijsheid en waarheid van onszelf te zien zonder de last van ego en persoonlijkheid. Klinkt ons in de oren als trippen op hallucinogenen. Dit is grotendeels waarom de steen der wijzen ook bekend staat als de steen van projectie, omdat het ons innerlijk ontketent en de werking van het universum laat ontdekken.

VERTEGENWOORDIGEN MAGIC MUSHROOMS DAADWERKELIJK DE STEEN DER WIJZEN?

Diegenen die zelf magic mushrooms hebben gebruikt, weten heel goed dat ze het vermogen bezitten ons los te maken van onszelf waardoor we het grotere plaatje kunnen zien en wijsheid en inzicht kunnen vinden in onze ziel.

In de Geheime Leer wordt beweerd dat een persoon, die de steen der wijzen gebruikt, "ontdekt dat hij gelinkt is aan zijn externe lichaam terwijl hij er in spirituele vorm toch uit de buurt van is." De laatste, bevrijd van de eerste, stijgt voor het moment op in de etherische hogere regionen en wordt bijna "als een van de goden."

Wederom wordt hiermee aangetoond dat de interpretatie van onsterfelijkheid meer filosofisch dan letterlijk is en mogelijk verkregen wordt via een psychoactieve ervaring. Oude alchemisten beweerden dat de steen de gebruiker het vermogen gaf om "zijn oude identiteit achter te laten en zich thuis te voelen met de Goden."

Hoewel een lichte trip op de grenzen hangt hiervan, zal een volledige paddo trip dit gevoel van eenheid met het universum en, voor de spiritueel onderlegden, de Goden, gemakkelijk opwekken.

Een magische paddestoel, of meer specifiek psilocybine, kan prima worden geclassificeerd als steen. Het is afkomstig uit het plantenrijk, kan worden onttrokken en het gebruik ervan zorgt voor de interpretatie van de onsterfelijkheid op de manier die door de oude alchemisten werd beschreven.

Natuurlijk kan worden aangevoerd dat andere hallucinogenen ook geclassificeerd zouden kunnen worden als de steen der wijzen en dat is helemaal waar. De steen der wijze werd nooit gedefinieerd als een enkele stof en is verkrijgbaar op meerdere manieren. De oude geschriften, die zeggen dat het van een plant moet komen, kunnen gebaseerd zijn op de kennis van die tijd, omdat DMT, waarschijnlijk een van de meest krachtige hallucinogenen, verkregen kan worden uit dierlijke bronnen.

PADDESTOELEN OF DMT

Nu we weten dat er krachtigere hallucinogenen zijn, waarom wordt dan volgehouden dat de paddestoel de ware steen der wijzen is? Dit komt allemaal terug in de spirituele betekenis van het materiaal en de verbinding met Earth, Sol en Luna, iets wat bij andere hallucinogenen kan ontbreken. In Hitchcocks onderzoek Remarks Upon Alchemy staat:

"Het geheim van onze steen, zal zich verkondigen alsof het zoet bloeide op de mesthoop. En als je mij vraagt waar het op lijkt, zal ik je zeggen dat het leeft en gevonden kan worden in de gelijkenis en de vorm van veel dingen in de natuur. Want het kan zijn als de maan zoals gezegd is - Als ze zeggen dat de maan blauw is, moeten we geloven dat het waar is. - Maar alleen als dit gemolesteerd is, want de kleur van de maan is wit in haar naturalistische toestand."

Interessant genoeg groeien paddo's, zoals de Psilocybe cubensisin de natuur op mest. Ze lijken ook op de maan, met bleke, ronde hoedjes, tenzij ze worden "gemolesteerd", want dan kleuren ze blauw.

Misschien, heel misschien, is de onderdrukking van psychedelica, zoals magische paddestoelen, een samenzwering van de Tempeliers, die opnieuw op zoek gingen naar de waarheid van alchemie en de steen der wijzen, mocht je interesse hebben in dit soort theorieën. Hoe dan ook, de oude interpretaties van de steen der wijzen en de bijbehorende onsterfelijkheid, wijzen allemaal sterk op het gebruik van paddo's. Er zijn veel meer raadselachtige verwijzingen naar de steen der wijzen als een paddestoel, de een nog obscuurder dan de ander. Maar ze suggereren allemaal dat magische paddestoelen de sleutel bezitten naar onsterfelijkheid. Dus, waar wacht je nog op?

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken