Blog
Noteer De Datum: Internationale Ibogaïneconferentie 2016
1 min

Noteer De Datum: Internationale Ibogaïneconferentie 2016

1 min
De manier waarop verslavingen worden behandeld verandert, en dat komt deels door ibogaïne en de grote geesten die dit natuurlijke geneesmiddel het wereldtoneel op duwen.

Zelfs voordat de oorlog tegen drugs begon was de wetenschap al bezig met het zoeken naar effectieve manieren om verslavingen te behandelen. Voor het grootste deel richtte men zich op farmaceutische methoden, maar nu het einde van de oorlog in zicht lijkt te komen, verschuift de nadruk naar meer natuurlijke, kruidenoplossingen. Een zo'n oplossing is ibogaïne, dat grote beroering teweegbrengt in de wetenschappelijke wereld - zo veel zelfs dat binnenkort een conferentie over ibogaïne komt om de huidige bevindingen te ontdekken, delen en bespreken.

Het is groot nieuws voor de strijd tegen verslaving, en het is een verklaring voor de toenemende populariteit van ibogaïne als mogelijke behandeling. De schijnwerpers zijn vol op deze natuurlijke geneesmiddel gericht.

WAT IS IBOGAINE?

Ibogaïne is een natuurlijk poeder dat uit de igobastruik wordt gehaald, die in West-Afrika groeit. Het wordt al heel lang en tot op de dag van vandaag door inboorlingen gebruikt om te genezen en bij spirituele ceremoniën.

NOTEER: IBOGAINE 2016

Mensen gebruiken het al honderden jaren, maar de Westerse wetenschap realiseert zich pas sinds tien jaar of zo wat de potentie is van ibogaïne bij de behandeling van verslavingen. Van 14 tot en met 16 maart komen professionals, artsen en wetenschappers uit de hele wereld bijeen om belangrijke zaken aangaande dit geneesmiddel te bespreken. Dingen als het vermogen van de plant om als behandeling te dienen, de duurzaamheid van grootschalige kweek, de ethiek van het gebruik, traditionele gebruiken, globaal drugsbeleid en vele andere relevante zaken.

HOE IBOGAINE WERKT

Ibogaïne wordt gevierd als mogelijke game changer dankzij zijn vermogen om opiatenbehoeftes te onderbreken. De grote meerderheid van verslaafden die een ibogaïnebehandeling hebben ondergaan, geeft aan na een sessie geen enkele behoefte meer te voelen aan de drug. En wat nog opmerkelijker is, is dat ze niet lijden aan fysieke of mentale bijwerkingen.

Volgens onderzoek naar de manier waarop ibogaïne werkt bindt de stof zich aan opiaatreceptoren in de hersenen en maakt zo een eind aan het lichamelijke verlangen naar opiaten. Het weet de receptor op effectieve wijze te omhullen en stelt het lichaam zo in staat om te genezen en van de verslaving af te komen, en dat zonder dat fysieke behoeftes of ontwenningsverschijnselen optreden.

Momenteel wordt ibogaïne alleen gebruikt in kleine behandelcentra in landen waarde stof legaal is.

Men hoopt dat de aanstaande conferentie ibogaïne op het wereldtoneel zal verheffen, zijn potentie belichten en de kruidengeneeskunde een stap dichter bij mainstream behandeling en voorgeschreven medicijnen zal brengen. Lezers die geïnteresseerd zijn in ibogaïne en de conferentie willen bijwonen of gewoon meer informatie over de stof willen, kunnen via onderstaande link op de website van de conferentie kijken. Prominente geesten komen samen, en ze sturen de toekomst in de goede richting.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken