Blog
Nu Is Het Officieel: Vaporizers Leveren Veilige, Betrouwbare Doses Cannabinoïden
2 min

Nu Is Het Officieel: Vaporizers Leveren Veilige, Betrouwbare Doses Cannabinoïden

2 min

Je kan opgelucht ademhalen nu je weet dat er wederom wetenschappelijk onderzoek is waarin wordt beweerd dat het vaporizen van wiet een van de veiligste gebruiksmethoden is.

Mensen vaporizen kruiden en andere plantenmaterialen al zolang de geschiedenis wordt bijgehouden, waarbij zowel oude als nieuwe culturen het benutten. Desondanks is een verrassend grote groep mensen zich niet bewust van vaporizen en de vele voordelen die het bezit in vergelijking met roken, zeker als het om cannabis gaat. Dit is een trend die echter langzaam verandert. De vooruitgang in de technologie heeft geleid tot de productie van portable, elektronische vaporizers, waardoor ze de laatste jaren steeds populairder zijn geworden onder wiet liefhebbers. Het is dus geen verrassing dat er steeds meer wetenschappers zijn die willen bepalen hoe veilig ze in gebruik zijn. In het meest recente onderzoek wordt niet alleen de veiligheid bevestigd, maar ook de betrouwbaarheid.

Diegenen die hun huiswerk hebben gedaan over vaporizers, zullen niet echt versteld staan van dit nieuws, maar voor mensen die het nog nooit hebben geprobeerd, of niet zeker waren, kan dit helpen wat licht op de zaak te schijnen.

Het onderzoek in kwestie werd onlangs door Zwitserse onderzoekers gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE. Hierin wordt de aandacht gevestigd op het testen van diverse vaporizers en de prestaties als het gaat om de verdamping van wiet (in termen van de afgifte van THC en CBD).

Geconcludeerd werd dat het gebruik van een elektronische vaporizer, met name een met een exacte temperatuur controle, relatief veilig was en een uniforme dosering leverde. De onderzoekers beweerden ook dat elektronische vaporizers konden worden beschouwd als een "veelbelovende applicatie voor de veilige en efficiënte toediening van medicinale cannabis."

Omgekeerd, waren ze van mening dat gas aangedreven vaporizers onbetrouwbaar zijn in aard en kwaliteit.

Dit wordt ondersteund door eerdere klinische onderzoeken, waarin werd ontdekt dat het vaporizen van marihuana niet alleen een hogere concentratie THC leverde in vergelijking met roken, maar het leidde ook niet tot giftige dampen die bij het roken wel vrijkomen (verbranding van cannabis).

HET DOEL VAN VAPORIZING

Dus, wat is nou het verschil tussen het roken en vaporizen van cannabis? Als je er niet bekend mee bent, lijken de twee methoden overeen te komen, waarbij vaporizen er misschien een beetje vreemd uitziet. Er zijn echter heuse en aanzienlijke verschillen. De belangrijkste is de manier waarop cannabinoïden als THC en CBD worden onttrokken uit de plant. Vaporizers verwarmen cannabis tot het punt waarop de diverse cannabinoïden koken en een damp vormen, zonder verbranding te veroorzaken. Bij roken wordt de cannabis verbrand, waarbij veel van de inhoud vernietigd wordt en giftige en kankerverwekkende stoffen worden gecreëerd uit de plantenmaterie. Het resulterende verschil is dus een schone en veilige damp, vol met cannabinoïden, vergeleken met een vieze, giftige rook met een veel lager cannabinoïden gehalte.

Zoals je kunt lezen, is de algemene mening dat het vaporizen van je wiet veel veiliger is dan het roken. Hoewel dit niet direct betrekking heeft op wiet, delen ook tabaksrokers deze gevoelens en nicotine vaporizers (e-sigaretten) winnen in rap tempo aan populariteit, tot het punt waarop overheden hebben gezegd dat het een gezonder alternatief is voor roken.

Als je interesse in vaporizen is gewekt, hebben we hier een schat aan informatie, waarin alles wat je moet weten wordt uitgelegd. We hebben ook een handige gids samengesteld, waarin we proberen uit te leggen hoe je die vaporizer vindt die bij je behoeften past. Dus ga op zoek en begin met vapen!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken