Blog
OmniMind, Het Nootropisch Middel Dat Je Cognitieve Prestaties Verbetert
3 min

OmniMind, Het Nootropisch Middel Dat Je Cognitieve Prestaties Verbetert

3 min

OmniMind is een nieuw nootropisch bedrijf dat hard op weg is naar de top binnen de industrie. Deze smart drugs zijn ontworpen om je slimmer te maken zonder een stimulerend middel te zijn.

WAT ZIJN NOOTROPISCHE MIDDELEN?

Een nootropisch middel is geclassificeerd als een drug die je cognitieve vermogen verbetert. Sommige mensen noemen dit type drugs “smart drugs”. Het doel van deze smart drugs is niet recreatief van aard. Ze zijn vooral ontworpen om gebruikt te worden door gezonde mensen die hun prefrontale cortex een boost willen geven. Ze zijn inderdaad bedoeld om je slimmer te maken.

Onze hersenen zijn een wonderlijk complexe machine die verschillende functies vervult - het zien, gehoor, geheugen, ruimtelijk inzicht en vele andere. Precies achter ons voorhoofd bevindt zich een specifiek gebied dat we de prefrontale cortex noemen.

De prefrontale cortex is het deel van de hersenen dat ons het meest van andere dieren onderscheidt. Hier worden onze zeer complexe gedachten en processen gevormd. Deze noemen we “executieve functies.” Voorbeelden hiervan zijn het plannen van gebeurtenissen, de ontwikkeling van onze moraal en ethiek, onze hogere rekenkundige en geometrische vermogens en het bedenken van existentiële filosofische vraagstukken.

Gerelateerd artikel

De 10 Beste Ingrediënten In Nootropische Supplementen

Nootropische middelen zijn bedoeld om je geheugen en leervermogens te verbeteren, beschermende mechanismen tegen schadelijke stoffen te versterken en de elektrische impulsen van neuronen te verbeteren. Zie het als het "aanpassen van de motor" voor betere prestaties. Wat er zo mooi aan is, is dat ze dit allemaal doen zonder een stimulerend middel te zijn.

Nootropische middelen kunnen je redevoering verbeteren. Dat is ideaal voor mensen die in het openbaar moeten spreken of voor personen die moeite hebben met sociale gelegenheden. De middelen verminderen namelijk spanning en verhogen je zelfvertrouwen. 

Sommige nootropische middelen worden verwerkt in zogenaamde pre-workout boosters. Het is algemeen bekend bij sporters dat de snelwerkende middelen niet alleen op fysiek, maar ook op mentaal niveau werken.

OMNIMIND

OmniMind

OmniMind is een Nederlands bedrijf dat hard op weg is de gouden standaard op nootropisch gebied te worden. Ze geloven er sterk in dat hun formules ongeëvenaard zijn. De grondlegger van het bedrijf is directeur Koen, die in zijn studiejaren met supplementen begon te experimenteren. Hij kreeg al snel steun van experts binnen de industrie bij zijn zoektocht naar de beste formule.

Koen is een man die fitness en welzijn als levenswijze erg serieus neemt. Hij kende de vervelende bijwerkingen van Ritalin uit zijn jeugd en hij ging op zoek naar alternatieven. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als account manager voor producenten van hoogwaardige natuurlijke supplementen begon hij te experimenteren. Daarbij ontwikkelde hij zijn eigen formule.

Na een aantal maanden van intensief onderzoek, gesteund door leiders uit de industrie, kwam OmniMind op de markt met een state-of-the-art product voor optimale prestaties.

OmniMindbekijk OmniMind

DE FORMULE

Formule OmniMind

Een van de grote pluspunten van OmniMind is dat ze hun formule “open-source” hebben gemaakt. Op hun website vind je een uitgebreid overzicht van de plantaardige ingrediënten die ze gebruiken. Ook kun je er een gedetailleerde beschrijving vinden van de individuele functies van elk.

Bacopa monnieri bijvoorbeeld – het voornaamste ingrediënt in OmniMind – ook bekend als vetblad of brahmi, is een hoofdrolspeler bij het lange termijn geheugen.

Rhodiola rosea extract – ook wel "golden root" of rozewortel genaamd – verbetert je stemming.

L-tyrosine: zit ook in fitness supplementen en is een mentale booster die je cognitieve functies verbetert.

L-theanine: een aminozuur dat wordt gevonden in groene thee bladeren. Verhoogt je focus en aandacht, verbetert je concentratie.

Cafeïne: een bekend stimulerend middel dat van nature voorkomt in bladeren, fruit en zaden. Wordt ook vaak in fitness producten gebruikt en staat erom bekend alertheid en waakzaamheid te verbeteren. Wanneer tegelijk ingenomen met L-theanine treedt het gejaagde gevoel dat met cafeïne geassocieerd wordt niet op. De positieve effecten worden er ook door verlengd. Het is bewezen dat de combinatie je motorische reactiesnelheid verhoogt en je numerieke geheugen en je inschattingsvermogen verbetert.

DMAE Bitartraat: dit is een stof die wordt gevonden in vette vissoorten, zoals sardientjes en ansjovis. Het komt ook van nature voor in onze hersenen. Het heeft een directe invloed op je mentale energie niveau en een positief effect op je geheugen en leervaardigheden.

Om het compleet te maken, vinden we nog een vitaminecomplex met B3, B5, B12, het co-enzym NADH (derivaat van B3) en BioPerine. Moderne verwerkte voedingsmiddelen staan erom bekend een gebrek te hebben aan deze belangrijke nutriënten.

WERKT HET ECHT EN IS HET VEILIG?

Werkt Het Echt En Is Het Veilig?

Dit zijn geen exotische of nieuwe moleculen waar we geen onderzoeksgegevens van hebben, verre van dat. Alle ingrediënten die OmniMind gebruikt, zijn afkomstig van natuurlijke bronnen en zijn door de EU geclassificeerd als compleet veilig. Het “geheim” hierbij is de juiste mix die maximale effecten genereert.

Kun je je voorstellen dat je minstens 3kg sardientjes of ansjovis per week eet, alleen om aan het percentage DMAE Bitartraat te komen dat nodig is om je geheugen te verbeteren en je leervermogen te vergroten?

Nootropische middelen zijn geen belofte voor bovenmenselijke capaciteiten. Het is een supplement dat is ontworpen om een normaal functionerend mens naar een hoger niveau te tillen. En niet om een onderliggend probleem op te lossen. Ook is het niet bedoeld als vervanger voor nutriënt-rijk voedsel.

OmniMind is aanbevolen voor mensen met een normale, gezonde levensstijl. Misschien is je dieet niet compleet gebalanceerd en misschien zou je wat meer kunnen bewegen. OmniMind is vooral effectief gedurende periodes waarin je hersenen iets meer onder druk staan. Bijvoorbeeld wanneer je voor je tentamens studeert, als je aan een complex project werkt of in andere stressvolle tijden.

Gerelateerd artikel

Top 7 Noötropica Die Je Mentale Prestaties Verbeteren

Wanneer je het inneemt zoals aangegeven, ga je de effecten snel merken, in het begin subtiel. Je ervaart een groter inzicht en een verhoogde productiviteit. Ook word je spraakvaardiger en krijg je meer zelfvertrouwen in sociale situaties. Binnen één tot twee dagen merk je positieve veranderingen, zoals een verbeterde stemming, meer motivatie en een versterkte focus.

Binnenkort behoor ook jij tot de groep hoog presteerders, studenten, ondernemers en atleten die allemaal ontdekt hebben dat het toevoegen van een nootropisch middel aan je voedingspatroon je net dat beetje extra geeft.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken