Blog
Onderzoek: Kan cannabis helpen bij diabetes?
1 min

Onderzoek: Kan cannabis helpen bij diabetes?

1 min
News Research

De wetenschap heeft aangetoond dat cannabis kan helpen bij allerlei aandoeningen. We hebben echter nog niet veel gehoord over diabetes.

Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan diabetes en de moderne westerse levensstijl zorgt ervoor dat het aantal diagnoses jaarlijks stijgt. Gelukkig kan cannabis wellicht helpen, nu in onderzoek positieve resultaten zijn behaald.

Recente, klinische onderzoeken hebben aangetoond hoe cannabis het risico op insulineresistentie kan verminderen en dat wietrokers over het algemeen minder insulineresistent zijn. Ook is ontdekt dat het minder waarschijnlijk is dat personen, die wiet gebruiken, te zwaar zijn, waardoor het risico op type 2 diabetes wordt verminderd.

Deze bevindingen zijn natuurlijk geweldig, omdat ze aantonen dat cannabis kan werken als een preventieve maatregel, maar het kan ook personen helpen die reeds aan diabetes lijden. Maar de hulp van cannabis is hier nog niet klaar! Onderzoek heeft ook aangetoond dat cannabis extreem effectief is in het verlichten van therapieresistente neuropathische pijn, een slopende aandoening waarbij het hoge bloedsuikerspiegel de zenuwcellen beschadigt. Daarnaast werd ontdekt dat hoe hoger het THC gehalte van de gebruikte cannabis, hoe groter de afname in waargenomen neuropatische pijn. Het kan een mogelijk redmiddel zijn voor personen die worstelen met deze aandoening en die resistent zijn tegen de traditionele medicijnen.

Tenslotte is ook aangetoond dat het roken van een beetje wiet helpt retinopathie te verminderen, een complicatie van diabetes, waar 80% van de diabetici in hun leven mee te maken krijgen. Het komt erop neer dat het immuunsysteem reageert op diabetes met een ontstekingsreactie, wat oxidatieve stress veroorzaakt, die langzaam de retinacellen in de ogen uitslijt. Het is een aandoening die verantwoordelijk is voor 12% van alle nieuwe gevallen van blindheid in de VS. Het is tijdens onderzoek gebleken dat de CBD in cannabis het verloop van oxidatieve stress in de ogen aanzienlijk verminderde, waardoor schade werd geminimaliseerd.

Je hoort er dan misschien niet veel over in het medische cannabis nieuws, maar wetenschappers onderzoeken wel degelijk de manieren waarop cannabis kan helpen bij het behandelen en voorkomen van diabetes. Tot nu toe zijn de resultaten goed, waardoor meer onderzoek over het onderwerp gerechtvaardigd is. Diabetes is een van de grootste gezondheidszorgen in de moderne, westerse gemeenschap, dus we weten zeker dat er in de toekomst nog veel meer nieuws over het onderwerp zal volgen!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken