Blog
Top 10 Beste Marihuana Citaten Aller Tijden!
2 min

Top 10 Beste Marihuana Citaten Aller Tijden!

2 min

We hebben in alle hoeken en gaten gezocht voor de meest uitgesproken en indrukwekkende marihuana gerelateerde citaten en hier is een lijst met onze 10 favoriete aller tijden.

Voor velen is marihuana meer dan een simpele plant. Het kan een manier van leven zijn, een symbool van vrijheid tegen politieke onderdrukking, een levensstijl, een medicijn en zelfs alleen een manier om te ontspannen aan het eind van een zware dag. Ongeacht hoe je erover denkt, of waar je het voor gebruikt, heeft cannabis een enorme impact op alle aspecten van de menselijke maatschappij.

Met dit in gedachte, hebben we een lijst samengesteld met onze 10 favoriete marihuana gerelateerde citaten, waarbij we je inzicht bieden in deze uitgestrekte wereld:

Natuurlijk weet ik hoe ik een joint moet draaien.

- Martha Stewart

Waarom: Het toont maar weer eens aan dat niet alleen stereotiepe stoners wiet gebruiken.

Dat is geen drug, dat is een plant.

- Arnold Schwarzenegger

Waarom: Het is een herinnering dat marihuana een rauwe, natuurlijke bron is, niet iets dat wordt gemaakt in een drugslab zoals de meeste andere drugs.

Ik denk dat mensen moeten worden geïnformeerd over het feit dat marihuana geen drug is. Marihuana is een bloem. God heeft het gemaakt…

- Willie Nelson

Waarom: Het is wederom een citaat van een beroemd figuur die herhaalt dat marihuana een natuurlijke stof is.

Kruid is het helen van een natie, alcohol de vernietiging.

- Bob Marley

Waarom: Dit citaat is niet alleen afkomstig van de meest iconische muzikant en voorstander van de vrede aller tijden, maar het slaat de spijker op zijn kop als het gaat om de vergelijking van marihuana met alcohol.

Het is zeer waarschijnlijk dat marihuana het beste bedwelmende middel is. Het wordt al decennia wetenschappelijk bewezen dat het minder schadelijk is voor het lichaam dan alcohol, wanneer het regelmatig wordt gebruikt. Google "wetenschap".

- Nick Offerman

Waarom: Het is wederom een duidelijke en directe erkenning dat cannabis veiliger is dan alcohol. Je kan er niet omheen.

Haal het meeste uit je Indiaanse Hennepzaad en zaai het overal.

- George Washington

Waarom: Zelfs een van de grondleggers van de VS erkende haar potentieel.

Ik heb nu absoluut bewijs dat het roken van zelfs een marihuana sigaret net zoveel hersenschade veroorzaakt als vertoeven op Bikini Island tijdens een H-bom ontploffing.

- Ronald Reagan

Waarom: Het demonstreert hoe ver sommige politici en media kanalen willen gaan om hun angst en propaganda te verspreiden met schaamteloze leugens. Ronald Reagan was de man die de Oorlog tegen Drugs begon.

De legalisatie van marihuana is geen gevaarlijk experiment. Het verbod is het experiment en dit heeft dramatisch gefaald, waarbij wereldwijd miljoenen slachtoffers zijn gevallen.

- Sebastian Marincolo

Waarom: Het legt de nadruk op het feit dat het verbod, en niet de regulering, gigantische schade veroorzaakt in de maatschappij.

In strikt medische termen is marihuana veel veiliger dan sommige voedingsmiddelen die we eten. Het eten van 10 rauwe aardappels kan bijvoorbeeld resulteren in een vergiftiging. Ter vergelijking is het lichamelijk onmogelijk genoeg marihuana te eten om erdoor te overlijden. Marihuana in natuurlijke vorm is een van de meest veilige, therapeutisch actieve stoffen die bekend is.

- Francis Young (rechter bestuursrecht bij de DEA)

Waarom: Het toont aan dat alles in overmaat slecht voor je is, maar dat je nooit een overdosis marihuana kan nemen, ongeacht hoeveel je hebt.

Als kind inhaleerde ik regelmatig. Dat was ook de bedoeling.

- Barack Obama

Waarom: Dit citaat is simpel, maar toch onze favoriet. Het is verfrissend om te lezen hoe een van de meest machtige politici ter wereld zegt: "Ja, ik heb cannabis gerookt," en tegelijkertijd de nadruk legt op de stompzinnigheid van andere politici, zoals Bill Clinton, die met tegenzin toegeeft het te hebben gebruikt, maar beweert nooit te hebben geïnhaleerd.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken