Blog
Soort Beoordeling: Blue Cheese
3 min

Soort Beoordeling: Blue Cheese

3 min
Products Seedshop
De originele Blue Cheese was gebaseerd op de genen van twee gerenommeerde en beroemde cannabis soorten: Blueberry, een fruitige schoonheid uit de jaren '70 en Cheese, een speciale Skunk fenotype met een vrij uitgesproken geur.

De vader van de originele Blue Cheese was de beroemde Blueberry, een soort die in de late jaren '70 werd geboren. Blueberry kwam tot leven toen DJ Short, een kweker van de westkust van de Verenigde Staten, de genen mengde van "Juicy Fruit", een Thai Sativa, en Ohio, een Purple Thai uit Oregon, die weer een kruising is van een Highland Oaxaca Gold, Chocolate Thai en een Afghani man. De moeder van Blue Cheese is Cheese, de meest beroemde cannabis uit het Verenigd Koninkrijk en een speciaal Skunk fenotype met een zeer unieke geur.

Tijdens de jaren '80 en vroege jaren '90, bleef DJ Short de soort perfectioneren. Later bevoorraadde DJ Short Dutch Passion met zaden en in 2000 won Blue Cheese de eerste prijs op de "High Times Cup" en in 2001 de derde prijs op de "High Times Cup". De naam van deze soort omschrijft perfect wat je van deze plant kan verwachten; je zult de kleuren van de plant op magische wijze zien veranderen naar blauwachtige en paarse tinten, naarmate het kouder wordt en zowel het aroma als de smaak van de toppen zoet, fruitig en bes-achtig is, met een opmerkelijke muskusachtige ondertoon die typerend is voor de originele Cheese. De high die door Blue Cheese wordt opgewekt is soepel en een gemakkelijke sensatie met geweldige euforische en zelfs psychedelische trekjes. Je zult je zeker vrolijk voelen voordat je afdwaalt naar prettig en meegaand. Tegenwoordig zijn er diverse versies van Blue Cheese verkrijgbaar, maar ze zijn allemaal ongeveer een variatie op het origineel.

Blue Cheese

De huidige Blue Cheese varianten die het origineel zo dicht mogelijk benaderen

Blue Cheese van Dinafem is de perfecte keuze voor kwekers met een gebrek aan geduld en personen die wonen in een regio met een korte zomer. Deze krachtige, Indica dominante plant racet in slechts 50 dagen door haar bloeiperiode. De toppen zijn zeer harsachtig en bezaaid met een overvloed aan stampers. Het is aangeraden om haar over te zetten op bloeien op een maximale hoogte van 40cm, omdat ze gemakkelijk in formaat verdriedubbelt tijdens haar bloeiperiode. De rijpende planten geven een sterke geur af van zoete en fruitige bessen, ondersteund door de geur van oude kaas. De rook van het eindproduct heeft een intens zoete en fruitige smaak, gevolgd door een nasmaak van kaas. Wees bewust van het feit dat je Cheese buiten niet discreet kan kweken vanwege de intense geur en de hoogte van tot wel 3 meter. Je hebt dan echt een afgelegen en geheime locatie nodig, of zeer tolerante buren.

Blue Cheese van Royal Queen Seeds is gekweekt door het kruisen van Cheese en Blueberry om vervolgens het resultaat terug te kruisen met Cheese om de soort te stabiliseren en de smaak te optimaliseren. In de binnenkweek kan je, na 60-65 dagen bloeien, planten verwachten met een hoogte van 80-140cm. Buiten worden de planten iets hoger en leveren hun cadeautjes aan het einde van september af. Na een bloeiperiode van een paar weken geven de planten een zoet, aards, muskusachtig en fruitig aroma af en dit wordt alleen maar intenser naarmate de plant verder rijpt. Zorg er dus voor dat je ventilatiesysteem en koolstoffilters klaar zijn voor de strijd. Deze soort doet het goed in elke setup, maar de beste resultaten worden behaald met de SOG methode. Een oogst van 500-600g/m2 is zo ongeveer het minimum, terwijl meer ervaren kwekers veel hogere opbrengsten kunnen behalen, zeker wanneer ze kweken op hydrocultuur.

Blue Cheese door Big Buddha Seeds is de smakelijke kruising van een Big Buddha Cheese en een Blueberry. Deze Indica dominante variant groeit op tot een compacte struik en ontwikkelt een verbazingwekkend, centraal bloemencluster na 8-10 weken bloeien. Gerookt heeft ze een zeer prettige smaak die de smaak van de originele Cheese verenigt met een smakelijke dosis fruit en biedt een opwekkende, actieve en euforische high. Ondanks het feit dat ze voornamelijk Indica is, behaalde ze de 3de plaats in de "Beste Sativa" categorie op de High Times Cannabis Cup in 2006.

Blue Cheese van Barney's Farm is de perfecte keuze voor beginners. Ze is eenvoudig te kweken en te klonen en zal zelfs zonder je hulp goed presteren, al reageert ze ook goed op diverse trainingstechnieken. De volwassen plant vertakt mooi en overschrijdt maar zelden een hoogte van 60-100cm, wat haar een fantastische kandidaat maakt om binnen te kweken in een kleinere ruimte. De planten produceren een behoorlijk cheesy aroma, die tijdens de bloeiperiode wordt afgewerkt met een soepele, fruitige geur. Wanneer je haar buiten kweekt, moet je dus nieuwsgierige neuzen uit de buurt houden. Na 60 tot 70 dagen bloeien, ontwikkelen de planten grote en dicht opeengepakte toppen met een THC niveau tot wel 20% en meer dan 1% CBD. Een gemiddelde binnen oogst levert ongeveer 400-500g/m2 op. De gefeminiseerde Blue Cheese van Barney's Farm won de 3de plaats op de High Times Cup en de 3de plaats op de IC420 Cup, beiden in 2006.

Zoals je kunt lezen, zijn er wat variaties in de verschillende versies, maar ze bevatten allemaal de genen van Blueberry en Cheese. Het origineel is niet langer verkrijgbaar en dat maakt het moeilijk te bepalen welke versie het meest dichtbij de soort komt die DJ Short kweekte in de late jaren '70, dus het is aan jou om te bepalen welke soort daadwerkelijk de naam Blue Cheese verdient.

Verkrijgbaar via:

Blue Cheese (Dinafem) Fem. Blue Cheese (Royal Queen Seeds) Fem. Blue Cheese (Big Buddha Seeds) Fem. Blue Cheese (Barney's Farm) Fem.


Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken