Blog
White Widow (Zamnesia Seeds) feminized
2 min

Strain Review: White Widow

2 min

White Widow behoort met gemak tot de meest populaire cannabis strains ter wereld. Lees verder en ontdek alles wat er te weten valt over deze fenomenale wietplant.

White Widow is de moeder van de legendarische "White" familie. Ze is ongetwijfeld een van de meest beroemde cannabis strains ter wereld. White Widow is meervoudig bekroond en staat bekend om haar kracht en uitmuntende harsproductie. Bovendien is ze eenvoudig te kweken en geschikt voor kwekers van alle ervaringsniveaus. 

KENMERKEN VAN WHITE WIDOW

KENMERKEN VAN WHITE WIDOW

White Widow is een gebalanceerde indica-dominante kruising. Ze is halverwege de jaren '90 ontstaan in Nederland. Dankzij haar unieke, euforische high is ze uitgegroeid tot een favoriet in de Amsterdamse coffeeshops

Genen 60% Indica / 40% Sativa
Ouders Brazilian Sativa, South-Indian Indica
THC 20%
CBD Gemiddeld
Smaken Fruitig, Zoet, Suiker, Citrus
Effecten Ontspannend, Euforisch

In 1994 werd White Widow uitgebracht door Shantibaba, voormalig mede-eigenaar van Green House Seeds. Over de exacte oorsprong van de gebruikte moederplant wordt nog altijd gediscussieerd. Waarschijnlijk is dit Sativa Manga Rosa, een old-school Brazilian landras.

White Widow bevat een gematigde hoeveelheid THC. Tegenwoordig bestaan er andere cannabis strains die haar in kracht overtreffen, maar toch moet je White Widow niet onderschatten. Liefhebbers zijn dol op deze strain vanwege de uitgesproken effecten die indica ontspanning combineren met een cerebrale sativa kick.  

Het uiterlijk van White Widow is haar meest opvallende eigenschappen. Dit komt vanwege de enorm hoge harsproductie. In de bloei, raakt ze bedekt met een dikke laag witte trichomen, waar White Widow haar naam aan dankt. 

White Widow (Zamnesia Seeds) feminized

(160)
Ouders: White Widow
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 18%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

KWEEKEIGENSCHAPPEN

KWEEKEIGENSCHAPPEN

White Widow bezit veel geweldige eigenschappen. Toch is ze vrij gemakkelijk te kweken en laat in de kweekruimte buitengewone krachten zien. En, we zeiden het al, als het oogstmoment aanbreekt, zie je toppen die druipen van de hars.  

Kweekgemak Beginner
Omgeving Buiten / Binnen
Klimaat Gematigd, Continentaal
Variëteit Feminized
Hoogte Binnen 60–100cm
Hoogte Buiten 150–200cm
Bloeitijd 8-10 Weken
Oogsttijd (Buiten) Eind September / Begin Oktober
Opbrengst Binnen 400g/m²
Opbrenst Buiten 800–900g/plant

White Widow is geschikt voor binnen of buiten. Het kweken van deze soort is relatief eenvoudig, want ze heeft een hoge, natuurlijke weerstand tegen schimmels en plagen. Ook in een kouder klimaat zijn goede resultaten mogelijk. Binnen bedraagt de bloeitijd ongeveer 8-10 weken. In de buitenlucht valt het oogstmoment eind september of begin oktober. Binnen bereikt ze een maximale hoogte van 100cm, waardoor je haar gemakkelijk in een kleine tent zet. Buiten zie je hogere planten van ongeveer 150-200cm. 

White Widow voelt zich thuis in allerlei kweekomgevingen. Ze presteert bijzonder goed in een ScrOG of hydroponic setup. De gemiddelde opbrengst bij binnenkweek is ongeveer 400g/m². Ervaren kwekers melden echter hogere resultaten. De opbrengst buiten loopt op tot wel 800-900g/plant, onder optimale omstandigheden. 

SMAKEN EN EFFECTEN

SMAKEN EN EFFECTEN

Het aroma van White Widow is voornamelijk zoet en fruitig, met uitgesproken geuren van kiwi en passievrucht, aangevuld door Skunk. Deze mix levert een fruitige, zijdezachte rookervaring, terwijl citrussmaken op je tong blijven hangen. 

White Widow bevat gemiddeld 20% THC en is daarmee gemiddeld krachtig. Gebruikers melden dat ze allereerst vrolijke euforie opwekt, opgevolgd door een sterke, lichamelijke ontspanning. Veel mensen zijn dol op het verzachtende, mentaal opwekkende effect. Het advies is om van White Widow genieten in de avonduren, maar gebruik overdag is niet ongebruikelijk. 

CONCLUSIE: DE NAAM RINKELT BELLEN, TIJD OM TE BESTELLEN! 

White Widow combineert veel gewilde eigenschappen. Ze smaakt verrukkelijk en biedt een goed afgerond effect, terwijl ze niet veeleisend is in de kweekruimte. Kweek haar zelf en ontdek waar ze haar legendarische status aan dankt!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken