Blog
Super Silver Haze (Zamnesia Seeds) feminized
2 min

Super Silver Haze: Cannabis Strain Review & Informatie

2 min

Super Silver Haze stamt af van voortreffelijkheid. De legendarische voorouders droegen indrukwekkende eigenschappen over. Heb je een voorliefde voor cerebrale en stimulerende effecten? Dan is deze cultivar een schot in de roos.

Deze sativa-dominante soort biedt hoge concentraties THC, lage hoeveelheden CBD, een vruchtbare productiviteit en een aardachtig, fruitig terpenen-profiel.

KENMERKEN VAN SUPER SILVER HAZE

Super Silver Haze is een combinatie van Haze, Skunk en Northern Lights. Ze is afkomstig van een veredelingsproject uit de jaren ’90 en won de eerste prijs op 3 High Times Cups in de daaropvolgende jaren.

Genen 75% Sativa / 25% Indica
Ouders Haze x (Skunk x Northern Lights)
THC 20%
CBD Weinig
Smaak Citrus, kruidig, aardachtig
Effect Cognitief, stimulerend, opbeurend

Breeders kozen Haze als basis voor Super Silver Haze. Deze legendarische Californische sativa ontstond in Santa Cruz in de jaren ’60. De soort dankt haar complexe terpenen-profiel en opwindende high aan een samenstelling van exotische landrassen uit Colombia, Mexico, Thailand en Zuid-India. Haze heeft kleine, compacte toppen die sterk naar citrus ruiken en een THC-gehalte van 18% hebben.

Vervolgens gingen de veredelaars aan de slag om 2 van de bekendste hybrides ter wereld te kruisen: Skunk en Northern Lights.

Gerelateerd artikel

Wat Zijn De Verschillen Tussen Kush En Haze Strains?

Skunk verscheen voor het eerst eind jaren ’70 en was voorzien van de nodige attitude. De soort — ontstaan uit een kruising van Afghani, Acapulco Gold en Colombian Gold — vertegenwoordigde een nieuwe definitie van een “high gevoel in het hoofd”. Northern Lights is een prijswinnende indica-dominante hybride die in de jaren ’80 populair werd in Nederland.

Na het kruisen van deze 2 legendes, kruisten de breeders het nageslacht met Haze. Het duurde niet lang voordat men een genetisch stabiel exemplaar van Super Silver Haze had.

HOE KWEEK JE SUPER SILVER HAZE?

HOE KWEEK JE SUPER SILVER HAZE?

Super Silver Haze onderscheidt zich van de traditionele morfologie van sativasoorten. De soort behoudt tijdens de gehele groeicyclus een gemiddeld formaat. Daarmee is ze geschikt voor zowel binnen als buiten. Maak je echter geen zorgen, ze biedt nog steeds de grote opbrengsten waar sativa-dominante hybrides bekend om staan.

Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Presteert het best Binnen / buiten
Klimaat Warm
Soort Feminized
Hoogte binnen Gemiddeld
Hoogte buiten Gemiddeld
Bloei 9-10 weken
Oogst (buiten) Eind oktober
Opbrengst binnen 450–550g/m²
Opbrengst buiten 500g/plant

Super Silver Haze biedt als gefeminiseerde soort een kans van 99,9% op vrouwelijke planten. Ideaal voor kwekers die niets anders willen dan krachtige, harsrijke toppen. Super Silver Haze floreert zowel binnen als buiten. Ze gedijt iets beter in een warmer klimaat, maar is dankzij haar robuuste genen ook bestand tegen het einde van het kweekseizoen in koudere klimaten.

Deze cultivar heeft compacte toppen, waarvan de dichtheid en het aantal trichomen het eventueel gebrekkige formaat compenseren. De toppen barsten van de hars in de latere stadia van de bloei en hebben compacte stampers. In tegenstelling tot veel andere sativa’s is SSH dankzij haar morfologie zeer geschikt voor binnen. Je kunt deze planten in een relatief kleine kweekruimte kweken, zonder het risico dat ze te groot worden.

Binnen genereren de planten een bevredigende 450–550g/m² na een relatief lange bloei van 9-10 weken. Aangezien het een sativa betreft, bloeit ze niet bepaald vlug. Haar smakelijke en krachtige toppen maken het wachten echter de moeite waard. Kweek je liever buiten cannabis? Houd er dan rekening mee dat de planten een gemiddeld formaat bereiken. Onder de zon genereren ze een indrukwekkende opbrengst van ongeveer 550g/plant. Maak je eind oktober klaar voor de oogst.

Super Silver Haze (Zamnesia Seeds) feminized

(111)
Ouders: Haze x (Skunk x Northern Light)
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 20%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

SUPER SILVER HAZE: SMAAK EN EFFECTEN

SUPER SILVER HAZE ROKEN: SMAAK EN EFFECTEN

Super Silver Haze geeft je centrale zenuwstelsel een boost. Haar sativa-achtige high zet je neuronen als het ware in lichterlaaie en zorgt voor een creatieve en productieve bui. De aromatische toppen van SSH hebben een respectabel THC-gehalte van 20%. Meer dan genoeg dus om je uren achter elkaar bedwelmd te voelen. Een laag CBD-gehalte draagt bij aan een geestelijk helder effect.

Super Silver Haze is fantastisch voor overdag. Zeker wanneer taken langere periodes van focus vereisen. Neem een trekje van een joint of vaporizer met deze toppen en alledaagse werkzaamheden veranderen in kansen om je snelheid en efficiëntie te testen. De stimulerende high van Super Silver Haze maakt haar een perfecte sociale soort.

Gerelateerd artikel

Wat Is Cannabis Sativa?

Super Silver Haze biedt torenhoge gehaltes smaakvolle en aromatische terpenen. Bij elk hijsje proef je citrusachtige, aardachtige en pittige noten.

EIND OORDEEL

Breeders ontwikkelden Super Silver Haze om een gat in de wietmarkt te vullen. Ze heeft alles wat een kweker zich kan wensen; van een divers terpenen-profiel en hoge THC-gehaltes tot een oogst die waarschijnlijk je hele collectie conserveerpotten vult.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken