Blog
Royal Queen Seeds
6 min

Top 10 Cannabis Strains Van Royal Queen Seeds [2024]

6 min

Als een van de meest populaire zadenbanken van dit moment, biedt Royal Queen Seeds een breed scala aan hoogwaardige soorten voor thuiskwekers. Met zo veel keus, is het moeilijk om de 10 allerbeste soorten te selecteren, maar het is ons gelukt. Bekijk onze top 10 en begin vandaag nog met telen!

Royal Queen Seeds is sinds haar oprichting in 2007 uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde zadenbanken ter wereld. In dat jaar richtte een aantal Nederlandse experts op het gebied van breeding een zadenbedrijf op om hoogwaardige soorten te leveren. In 2010 openden ze hun eerste fysieke winkel en in 2011 lanceerden ze wat nu een uiterst succesvolle online zadenbank is. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en snelst groeiende zadenbedrijven in Europa. Royal Queen Seeds is in meer dan 17 landen actief en biedt meer dan 90 unieke soorten aan. Daarmee zijn ze niet meer weg te denken uit de cannabisgemeenschap.

Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. RQS heeft talloze prijzen gewonnen voor hun soorten en voor hun zadenbank als geheel. Ze specialiseren zich niet alleen in het creëren van nieuwe cultivars, maar ze bieden ook hoogwaardige variaties op klassieke wietplanten. Ze geven daarbij hun eigen draai aan soorten als White Widow, Northern Light en Amnesia Haze, om er maar een paar te noemen. Met andere woorden, nu is het perfecte moment om eens te kijken wat Royal Queen Seeds te bieden heeft. Met dat in gedachten wijzen we je graag in de goede richting wanneer je hun assortiment wietzaadjes bekijkt.

Seedshop

Klik hier voor reguliere, feminized en autoflower wietzaadjes van de beste zadenbanken ter wereld.

View category

Top 10 soorten wiet van RQS

Met zo'n groot aanbod valt het nog niet mee om een keuze te maken. Lees daarom snel verder voor een lijst met 10 van de beste cultivars. Er is voor elk wat wils, of je nu net met telen begint of al een doorgewinterde pro bent. In deze lijst vind je vast een soort die van zaadje tot rooksessie indruk maakt!

Fat Banana

Fat Banana

Fat Banana ontwikkelt stevige, krachtige toppen vol zoete, fruitige smaken. Deze combinatie van Banana en OG Kush trakteert je op een opmerkelijke ervaring die maar weinig andere soorten kunnen evenaren. Aangedreven door ongeveer 25% THC, levert deze krachtpatser een flinke fysieke stone naast een golf van mentale gelukzaligheid. Zeer plezierig; doe het alleen rustig aan!

Wat de kweek betreft, is Fat Banana een veerkrachtige en ontvankelijke plant. Hoewel ze iets meer aandacht vereist dan sommige andere soorten, zul je rijkelijk beloond worden. Wie echter op zoek is naar een eenvoudiger, autoflowering alternatief, heeft geluk. Dan kun je simpelweg voor Fat Banana Auto kiezen. De fotoperiode versie levert binnen in slechts 7-8 weken bloei een opbrengst tot 400g/m². Buiten kun je ongeveer 500g/plant verwachten. De autoflowering versie haast zich in 9-10 weken van zaad tot oogst. Het oogstgewicht bedraagt 400g/m² binnen, tegen 250g/plant buiten.

Royal Dwarf

Royal Dwarf

Royal Dwarf bereikt een hoogte van 60-80cm. Ze mag dan klein van stuk zijn, maar bezit de kracht van een beest. Deze soort is het resultaat van een kruising tussen Skunk en ruderalis. Ze heeft slechts 9-10 weken nodig om van zaadje naar oogst te racen en slaagt erin om de hele tijd discreet te blijven.

Met een opbrengst tot 200g/m² binnen en 100g/plant buiten, staat je een echte traktatie te wachten als het tijd is om Royal Dwarf te roken of te vapen. Ze bevat ongeveer 15% THC, wat niet immens krachtig is. Naar ze trakteert wel op intense aroma's en geweldige smaken die overgaan in een aangename, sociale high en een ontspannende, fysieke stone. Of je haar nu rookt tijdens een wake and bake, een opkikkertje in de middag of als slaapmutsje, Royal Dwarf geeft je precies wat je nodig hebt.

Royal Dwarf (Royal Queen Seeds) feminized

(225)
Ouders: Skunk x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

Purple Queen

Purple Queen

Purple Queen biedt die authentieke, aristocratische smaak en scoort werkelijk op alle vlakken. Ze is een kruising tussen Hindu Kush en Purple Afghan, waardoor ze tijdens de bloei goddelijke, paarse tinten ontwikkelt. En met gemiddeld 22% THC is haar effect robuust en geschakeerd. De belevenis begint met een cerebrale golf en verschuift naar een rustgevende, lichamelijke high. Met tonen van dennen, Kush en citroen is elke hijs lekkerder dan de vorige.

Als het gaat om het telen van Purple Queen, kun je uit de fotoperiode feminized of de autoflowering feminized variant kiezen. De meer nonchalante kwekers kunnen kiezen voor Purple Queen Auto, die nog steeds krachtig is, maar niet zo sterk als het origineel. De fotoperiode variant is niet alleen rijker aan THC, maar is ook in staat om grotere oogsten te produceren. De opbrengst loopt op tot 500g/m² binnen, tegen 700g/plant buiten. Als je de autoflower kweekt, oogst je respectievelijk 400g/m² en 150g/plant.

North Thunderfuck

North Thunderfuck

Met zo'n provocerende naam zal North Thunderfuck ongetwijfeld je aandacht trekken. Maar die naam is niet uit de lucht gegrepen. Vanaf het begin is deze soort makkelijk te telen. Met slechts een klein beetje onderhoud oogst je binnen ongeveer 500g/m² of 550g/plant buiten. Deze toppen zitten boordevol THC, met een gemiddelde van ongeveer 23% en hebben een kenmerkende pittige smaak en geur. Dankzij haar ontspannende en opbeurende high is North Thunderfuck perfect voor elk moment van de dag.

Wie op zoek is naar een nog makkelijkere optie, kan voor een autoflower kiezen. North Thunderfuck Automatic heeft van zaadje tot oogst slechts 12 weken nodig. Bovendien is ze in staat binnen dezelfde hoeveelheid wiet te leveren als haar fotoperiode voorganger en tot 140g/plant buiten.

North Thunderfuck (Royal Queen Seeds) feminized

(43)
Ouders: Matanuska Thunderfuck Bx3
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 23%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Green Gelato

Green Gelato

Green Gelato is beschikbaar in zowel fotoperiode als autoflower varianten en belooft verrukkelijke smaken en geweldige effecten. Deze soort is uniek en speciaal voor zoetekauwen ontwikkeld. Wat haar herkomst betreft, hoef je alleen maar naar haar naam te kijken voor een aanwijzing. Ze is het eindproduct van een kruising tussen Sunset Sherbet en Thin Mint Girl Scout Cookies. Daarmee trakteert Green Gelato op suikerzoete, muntachtige smaken, verrijkt met een snufje citrus.

Green Gelato is een enorm krachtige soort met een THC-gehalte tot wel 27%. Daarmee mag je op een sterk effect rekenen dat tegelijkertijd stimulerend en ontspannend is. Als kers op de taart gunt ze je ook nog een enorme oogst. Reken op tot 700g/m² binnen en 800g/plant buiten. Bij de autoflower versie is de opbrengst en sterkte iets lager, maar dat geldt ook voor de totale groeitijd (9-10 weken in totaal, vergeleken met 8-10 weken bloei voor de fotoperiode variant)!

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Royal Gorilla is het resultaat van het kruisen van een trio van krachtpatsers: Sour Dubb, Chem's Sis en Chocolate Diesel. Deze meermaals bekroonde soort is sterk, productief en ontwikkelt die klassieke 'gorilla'-smaak. Na een bloei van slechts 8-9 weken, kan Royal Gorilla binnen tot 550g/m² opleveren. Onder de zon bedraagt de oogst tot wel 600g/plant.

Na het oogsten, drogen en curen van de toppen, kun je pas echt ervaren wat Royal Gorilla te bieden heeft. Ze smaakt aards en zoet, aangevuld door vleugen citroen en dennen, waardoor het water je in mond loopt. Zet je schrap voor de high, want een machtig THC-gehalte van 26% zorgt samen met verschillende terpenen voor een diepe, euforische ontspanning. Ze zal je waarschijnlijk aan je bed of bank doen plakken.

Royal Gorilla (Royal Queen Seeds) feminized

(97)
Ouders: Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 26%
Bloei soort: Fotoperiode

Quick One

Quick One

Je kunt vast wel raden hoe deze prachtige autoflower aan haar naam gekomen is. Quick One heeft namelijk maar 8-9 weken nodig van zaadje tot oogst. Ze bloeit automatisch en groeit uit tot een robuuste, productieve, zij het kleine, wietplant. Met een hoogte van ongeveer 60-100cm, is Quick One ideaal voor een kleine en beperkte omgeving. Zodra ze oogstrijp is, ontvang je binnen ongeveer 325g/m². Buiten loopt de opbrengst op tot 150g/plant. Dit is een behoorlijke oogst voor een plant van dit formaat.

Quick One heeft een milde smaak, met tonen van citrus en aarde. Met 13% THC levert ze geen overweldigende stone, maar het is genoeg om alle spanningen te verlichten. Hiermee heb je perfecte wiet in handen om je dag mee af te sluiten.

Sweet ZZ

Sweet ZZ

Wat krijg je als je Grape Ape met Grapefruit kruist? Nou, Sweet ZZ natuurlijk! Deze indica dominante feminized fotoperiode soort bevat ruwweg 22% THC, wat voor een ontspannende rooksessie zorgt. Ze brengt na enkele trekken je geest tot rust, terwijl je lichaam van een heerlijke stone geniet. Het roken of vapen van deze wiet is heel plezierig, of je nu alleen of met vrienden bent.

Je moet Sweet ZZ echter wel een beetje liefde geven in de tuin of kweekruimte. Toch is het telen ervan niet ingewikkeld en absoluut te doen voor zowel beginners als gevorderden. Ze is niet overdreven veeleisend en voelt zich binnen en buiten thuis. De bloei duurt gemiddeld 8-9 weken, waarna ze je rijkelijk beloont. Reken binnen op maximaal 600g/m² aan prachtige, harsachtige toppen en 550g/plant buiten. Dat noemen wij perfectie!

Sweet ZZ Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(28)
Ouders: Sweet ZZ x Diesel Auto
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 18%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze is een ware klassieker in de cannabisgemeenschap en daar zijn goede redenen voor. Deze meermaals bekroonde soort bestaat uit een mix van Amerikaanse en Nederlandse genen. Ze wekt een sterk, cerebraal effect op, wat heerlijk is als je geen andere verplichtingen hebt. De gerookte wiet smaakt sterk naar dennen, citrus en aarde. Het is dan ook niet gek dat je deze allrounder in bijna elke Nederlandse coffeeshop aantreft.

Het telen van Amnesia Haze is een makkelijke aangelegenheid. Met een hoogte van ongeveer 1,2m is ze gemiddeld groot. Daarmee kun je haar gemakkelijk in een tent, kas of tuin zetten. Met de juiste zorg en voedingsstoffen zal Amnesia Haze binnen ongeveer 650g/m² en buiten 700g/plant opleveren. Wil je de bloei van 10-11 weken verkorten tot slechts 12-13 weken van zaadje tot oogst? Kies dan voor Amnesia Haze Automatic. De opbrengst van deze autoflower is iets lager, maar ze heeft alle geweldige eigenschappen van de fotoperiode soort behouden.

White Widow

White Widow

We kunnen het natuurlijk niet hebben over een klassieker als Amnesia Haze zonder White Widow te noemen. Deze soort heeft weinig introductie nodig, maar mocht je het niet weten: dit is een all-time bestseller in de Nederlandse coffeeshops en voor veel stoners de eerste kennismaking met wiet. White Widow heeft een old school smaak, geaccentueerd door frisse noten van dennen. Het effect ontspant zowel lichaam als geest. Je zult niet snel iemand vinden die niet stapelgek op White Widow is.

Maar perfectie bestaat toch niet? Wel dus! White Widow past zich makkelijk aan en is veerkrachtig en robuust. Dit is de ideale wietplant voor zowel binnen als buiten. Ze neemt niet veel ruimte in beslag en wordt slechts ongeveer 100cm hoog. Na 9-10 weken bloei, levert White Widow binnen tot 500g/m² en buiten 600g/plant op. Wil je met een gemakkelijkere optie beginnen? Bekijk de autoflower van Royal Queen Seeds. White Widow Automatic heeft 10-12 weken nodig van zaadje tot oogst. Ze beloont je binnen met 450g/m² aan heerlijk smakende toppen. Buiten oogst je tot wel 250g/plant. Waar twijfel je nog over?!

White Widow (Royal Queen Seeds) feminized

(53)
Ouders: White Widow
Genetica: 65% Indica / 35% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 19%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

Koninklijke wietzaadjes — leg de lat hoger met RQS

Dit waren ze dan; onze top 10 soorten wiet van Royal Queen Seeds. Zoals vermeld, kun je eigenlijk niet de fout in gaan als je voor wietzaadjes van Royal Queen Seeds kiest, of je nu een 'groentje' bent of jezelf als een expert beschouwt. Je vindt er opties voor alle opstellingen, budgetten en voorkeuren. Waag vandaag nog de sprong en bekijk welke wietzaadjes jij interessant vindt. Je zult binnen de kortste keren van een geweldige oogst genieten!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken