Blog
Films Over Drugssmokkel
4 min

Top 10 Films Over Drugssmokkel

4 min

Iedereen houdt van een goed verhaal. Maar niet alle verhalen hebben een happy end. Hier is een lijst met de Top 10 Films over drugssmokkel, waarin de hoogte- en dieptepunten van de handel te zien zijn.

Hieronder vind je een lijst met onze Top 10 films over drugssmokkel, die allemaal in stijl verschillen. Terwijl sommige films drugssmokkel presenteren als louche en somber, tonen anderen een hoogvliegende en glamoureuze business met onbeperkt geld, auto's en huizen. Maar is dat alles?

10. City Of God

City of God, gebaseerd op de gelijknamige semi-autobiografische roman van Paulo Lins, is een onverschrokken Braziliaanse misdaadfilm gebaseerd op echte gebeurtenissen in de georganiseerde misdaad, die plaatsgevonden hebben in en rond Cidade de Deus, een voorstad van Rio de Janeiro. In City of God volgen we het verhaal van een fotograaf, "Rocket", en zijn jonge leven in de favelas van de late jaren '60 tot de vroege jaren '80. In deze periode breekt er een oorlog uit tussen een drugsdealer, bekend als Li’l Zé, en een crimineel, met de naam Knockout Ned. City of God levert een diepgewortelde en meeslepende ervaring en zal je van begin tot einde boeien.

Video id: dcUOO4Itgmw

9. Requiem For A Dream

Requiem For A Dream focust op vier personen, woonachtig in Brooklyn, die allemaal op zoek zijn naar manieren hun levens te verbeteren. Drie personen besluiten een grote hoeveelheid heroïne te kopen om dit te verkopen en wat geld te verdienen. Naarmate de film vordert, bereikt elk karakter langzaam de diepte van zijn eigen drugsverslaving. Requiem For A Dream, origineel verschenen als boek van Hubert Selby Jr, heeft een sterke visuele stijl die gebruikmaakt van snelle cuts en edits om de nadruk te leggen op het drugsgebruik van elk karakter. Deze film heeft nog steeds het vermogen om te shockeren en verschilt van alles wat je ooit eerder hebt gezien.

Video id: jzk-lmU4KZ4

8. Mr. Nice

Mr. Nice gaat over het leven van de beroemde Welshe drugssmokkelaar Howard Marks. De titel en het verhaal zijn afkomstig uit de autobiografie van Howard Marks, die in 1997 werd gepubliceerd. Hij schreef dit boek nadat hij werd vrijgelaten uit de gevangenis. De film laat zien dat Marks (gespeeld door Rhy Ifans) tijdens de jaren '60 tot '80 een van de grootste cannabis smokkelaars ter wereld wordt. De film begint met zijn nederige vroege leven in de Welshe valleien en volgt hem naar zijn latere verbindingen met Duitsland, de IRA en MI6. Mr. Nice is een vrij luchtige film en biedt een leuk verhaal met een sympathieke hoofdrolspeler.

Video id: -LHbbT_jhMQ

7. Maria Full Of Grace

Maria Full Of Grace, gebaseerd op "1000 true stories" vertelt het verhaal van Maria, een 17-jarig Colombiaans meisje die haar familie moet onderhouden door op een bloemenplantage te werken. Door oneerlijke behandeling van haar baas zegt ze haar baan op en al snel is ze zwanger, waarna ze het voorstel krijgt drugs te vervoeren voor een lokale drugsdealer. Ze krijgt een flink pak geld aangeboden om 62 bolletjes te slikken en deze naar New York te brengen. Maria Full of Grace biedt een eerlijk beeld van de wanhoop van een persoon om voor zichzelf en haar familie te zorgen en toont het smokkelen van drugs in de meest rauwe vorm.

Video id: e5yJOXgxZw8

6. Traffic

Traffic is een unieke film met vier verschillende verhaallijnen, waarbij sommigen elkaar kruisen. Traffic laat beide kanten van de wet zien (en het fijne lijntje ertussenin) en onderzoekt verschillende perspectieven op drugsgebruik en -smokkel, waarbij een Mexicaanse politieagent, de DEA en een gebruiker worden gevolgd, maar ook een rechter in Ohio die tracht de oorlog tegen drugs te beëindigen, maar zich nog niet realiseert dat de oorlog dichterbij huis is dan hij denkt. Met een ijzersterke cast, geleid door Michael Douglas, Benicio Del Toro en Catherine Zeta-Jones, heeft Traffic een origineel verhaal en visie op de industrie van de drugssmokkel.

Video id: v9q3EKdvSaQ

5. Pineapple Express

Dit is een meer komisch perspectief op de drugssmokkel industrie en de film wordt ook vaak beschreven als de "ultieme stoner film". Pineapple Express toont Seth Rogen en James Franco op hun best (met een prachtig en hilarisch optreden van Eastbound & Down's Danny McBride). Wanneer Dale Denton (Rogen) getuige is van een moord, vlucht hij weg van het plaats delict, maar laat per ongeluk zijn joint achter die een zeldzame vorm van marihuana bevat, bekend als "Pineapple Express." De moordenaars vinden de joint en proberen Dale en zijn dealer Saul Silver (Franco) te traceren, met hilarische resultaten.

Video id: BWZt4v6b1hI

4. Blow

Dit is de tweede biografie op deze lijst en Blow vertelt het verhaal van de Amerikaanse cocaïne smokkelaar George Jung, gespeeld door Johnny Depp. Een fascinerend verhaal over het leven van Jung, van de armoedige opvoeding in Weymouth, Massachusetts tot een nauwe samenwerking met Pablo Escobar en Carlos Lehder van het Medellínkartel. Gebaseerd op het boek van Bruce Porter: "Blow: How a Small Town Boy Made $100 Million with the Medellín Cartel and Lost It All”. Voorzien van een eclectische en retro soundtrack, is Blow een dynamische en boeiende film.

Video id: scWkP1GdnuU

3. Cocaine Cowboys

Cocaine Cowboys is de enige documentaire op deze lijst en schetst het meest realistische portret van drugssmokkel die je maar krijgen kan. Deze documentaire bevat interviews met Jon Roberts en Mickey Munday en documenteert de complexe methoden van drugssmokkel van Colombia tot Miami en uiteindelijk de daaropvolgende drugsoorlog in de jaren '70 en '80 met verrassende, onderhoudende en soms gruwelijke verhalen van de betrokkenen.

2. No Country For Old Men

No Country For Old Men speelt zich af in Texas en vertelt het verhaal van Llewelyn Moss (gespeeld door Josh Brolin). In het midden van de woestijn stuit hij op een fout afgelopen drugdeal en ontdekt twee miljoen dollar in een koffer. Hij besluit het geld te grijpen om een nieuw leven te starten met zijn vrouw. Dit is echter niet zo makkelijk als het lijkt en al snel wordt hij opgespoord door hitman Anton Chigurh (op fantastische wijze gespeeld door Javier Bardem). De film volgt Llewelyn en zijn pogingen om de volhardende Chigurh voor te blijven. No Country For Old Men, geregisseerd door de broers Coen, die het bronmateriaal van de romanschrijver Cormac McCarthy gebruiken, verzekert een spannende en boeiende avond.

Video id: 38A__WT3-o0

1. Scarface

Scarface, met een hoofdrol voor Al Pacino en geschreven door Oliver Stone (die op het moment van schrijven zelf te maken had met een enorme verslaving aan cocaïne), is een van de meest populaire films aller tijden. Het verhaal, oorspronkelijk geschreven als een remake van de gelijknamige film uit 1932, draait om de Cubaanse vluchteling Antonio "Tony" Montana, die opklimt tot machtige drugsbaron in het Miami van de jaren '80. De film begint als Tony in een vluchtelingenkamp arriveert waarna dit uitvouwt in een verhaal van geweld, rijkdom en doortraptheid. Tony Montana's reis naar de top is er een vol gevaar en eindigt met een van de geweldigste voorlaatste scènes in de filmgeschiedenis, die je nog lang na de film zal bijblijven. Dankzij een geweldige ondersteunende cast en de elektronische soundtrack van Giorgio Moroder, heeft Scarface invloed uitgeoefend op diverse andere films, televisieprogramma's, videogames, en de populaire drug cultuur. Deze film wordt nog steeds enorm gewaardeerd en dat is helemaal terecht.

Video id: oSMOEKEcjqk

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken