Blog
Afrodisiaca
2 min

Top 5 Afrodisiaca Uit Het Regenwoud

2 min

Natuurlijke afrodisiaca worden al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt om het liefdesvuur van zowel mannen als vrouwen aan te steken. Kom meer te weten over onze Top 5 Afrodisiaca uit het Amazone regenwoud.

Afrodisiaca zijn voedingsmiddelen en kruiden die op natuurlijke wijze je lust en sensueel plezier verhogen. Want zo nu en dan moet je misschien iets meer je moeite doen om het liefdesvuur te laten ontbranden - en dat is heel begrijpelijk – of om naar nieuwe hoogten op te stijgen.

Veel natuurlijke afrodisiaca hebben het meeste effect wanneer je al een beetje opgewarmd bent. Er zijn maar weinig kruiden die een koude vis veranderen in een gepassioneerde Romeo of Julia. Ze kunnen wel de daad ondersteunen en de ervaring een extra dimensie geven.

Catuaba

Catuaba (Erythroxylum catuaba)

Catuaba is een woord van de Guarani en betekent ‘wat kracht geeft aan de indiaan’. Het is een kleine boom die aangetroffen kan worden in de wildernis van het Amazone Regenwoud. De boom wordt geoogst vanwege zijn eetbare vruchten en zijn stimulerende schors, waar een versterkend drankje van wordt gemaakt. In de traditionele Braziliaanse kruidengeneeskunde wordt Catuaba gezien als een middel dat het centrale zenuwstelsel stimuleert en lustopwekkende kwaliteiten heeft. Het is waarschijnlijk het beroemdste afrodisiacum dat uit Brazilië komt en de kracht ervan wordt door de inheemse mensen zeer gewaardeerd.

bekijk Catuaba

PASSIEBLOEM

Passionflower

Passiebloem helpt je mogelijk van de kriebels af bij romantische ontmoetingen. Laat deze toepasselijk genaamde plant ongewenste spanning verdrijven. Wat overblijft, is passie en energie. Het kruid is ook wel bekend als Passiflora incarnata. De inheemse Peruaanse bevolking gebruikte de plant voor diverse traditionele doelen. Gebruik de plant om er een smakelijke, verfrissende thee van te zetten, maar je kunt het ook inhaleren via een vaporizer. Ongeacht jouw gekozen consumptiemethode, helpt het als je het kruid deelt met je partner. Verbeter jullie intimiteit en raak in de stemming voor een gepassioneerde vrijpartij.

bekijk Passiebloem

Diamana

Damiana (Turnera Afrodisiaca)

Dit is een kleine struik die voornamelijk gevonden kan worden in het midden van Noord-Amerika evenals in delen van Zuid-Amerika. Het zijn de bladeren van de Damiana struik die lustopwekkende eigenschappen hebben; deze worden geoogst tijdens het bloeiseizoen van de plant, wanneer ze het krachtigst zijn. Spaanse missionarissen beschreven hoe inheemse stammen volgens traditie deze bladeren gebruikten om een drankje te maken dat gebruikt werd om de seksuele lust en prestatie te verhogen.

bekijk Damiana

GUARANA

Guarana

Guarana stimuleert je hartslag en brengt het hoofd op hol. Zo kun je er vol gas tegenaan. Deze zaden uit het regenwoud zijn afkomstig van Paullinia cupana, een wijnstok uit de Amazone. Stammen uit de Amazone verwerkten de zaden tot een poeder om brood mee te bakken. Naast de culinaire waarde, is guarana een sterke bron van cafeïne! Deze verkwikkende zaden bevatten wel vier keer zoveel cafeïne als koffiebonen. Gebruik deze stimulerende plant voor meer uithoudingsvermogen en betere prestaties. Je hebt energie genoeg als je partner nog een keer wil!

bekijk Guarana

Clavo huasca

Clavo Huasca

Clavo huasca staat ook bekend als ‘Witte Kruidnagel’ en is een grote houtige liaan die gevonden kan worden in bomen in het Amazone Regenwoud. Hij produceert kleine, witte bloemen die een duidelijke kruidnagelgeur hebben – vandaar de naam. Hij wordt door inheemse stammen gebruikt om een seksdrankje te maken dat kan worden aangewend om een zwakke erectie te versterken en de lust te verhogen. Sjamanen gebruiken Clavohuasca ook als onderdeel van Ayahuasca recepten – een mengsel dat sterke psychedelische en spirituele ervaringen veroorzaakt.

bekijk Clavo Huasca

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken