Blog
Top 5 Flame-Powered Vaporizers
4 min

Top 5 Flame-Powered Vaporizers

4 min

Het is goed om af en toe een stap terug te doen uit de moderniteit en te genieten van de simpele dingen in het leven. Hier duiken we in de top 5 flame-powered vaporizers. Dit zijn eenvoudige, maar betrouwbare producten om wiet mee te gebruiken. Geniet thuis of onderweg van hijsjes met niets meer dan een vaporizer, wat cannabis en een aansteker!

Vapen is het afgelopen decennium enorm populair geworden, maar de methode bestaat eigenlijk al veel langer. Wiet met een flame-powered vaporizer vapen is eenvoudig, beproefd en zeer effectief.

Flame-powered vaporizers hebben verschillende voordelen ten opzichte van modernere methoden. Als je bijvoorbeeld nieuw bent met vapen of je er gewoon niet teveel aan wilt uitgeven, dan is deze methode absoluut de moeite waard. Ook voor degenen die simpelweg meer eenvoud en minder digitaal gedoe willen, is een flame-powered vaporizer ideaal.

Hieronder geven we een overzicht van onze top vijf flame-powered vaporizers!

Wat is een flame-powered vaporizer?

Flame-powered vaporizers zijn precies wat je denkt dat het zijn: vaporizers die van een open vlam gebruikmaken. De wiet of het concentraat is hierbij echter omhuld met metaal of borosilicaatglas, wat betekent dat het geen direct contact met de vlam maakt.

Door de vlam en de wiet gescheiden te houden, kan het niet verbranden. In plaats daarvan verwarmt de vlam de lucht in de vaporizer-kamer, waardoor het wietmateriaal uiteindelijk verdampt. Net zoals bij andere vaporizers gaat de damp vervolgens door het apparaat, naar het mondstuk en je longen.

Ze zijn misschien wat minder hightech dan moderne vaporizers, maar dit is ook precies waar hun kracht ligt. Flame-powered vaporizers zijn goedkoop, eenvoudig en supergebruiksvriendelijk.

Gerelateerd artikel

Wat Is Een Vaporizer?

Voor- en nadelen van flame-powered vaporizers

Voor- En Nadelen Van Flame-Powered Vaporizers

Zoek je betrouwbaarheid en eenvoud, dan is een flame-powered vaporizer echt iets voor jou. Als je daarentegen juist nauwkeurigheid en perfectie wilt, en het prijskaartje geen probleem voor je is, overweeg dan een moderner, digitaal model.

Pluspunten

Flame-powered vaporizers hebben verschillende voordelen:

  • Zeer goedkoop
  • Geen batterijen nodig / je hoeft ze niet op te laden
  • Er kan weinig mis mee gaan
  • Zeer betrouwbaar

Minpunten

Flame-powered vaporizers hebben echter ook, afhankelijk van je wensen, een paar nadelen, waaronder:

  • Je hebt altijd een torch of aansteker nodig
  • Minder functies dan moderne apparaten
  • Kunnen niet tot een exacte temperatuur verwarmen
  • Wat minder 'sexy' dan een supermoderne vape-pen

Gerelateerd artikel

De Top 10 Beste Vaporizers

Top 5 flame-powered vaporizers

Nu we de voor- en nadelen op een rijtje hebben gezet, kunnen we naar onze top 5 flame-powered vaporizers gaan kijken!

1. DynaVap VapCap M

DynaVap VapCap M

De DynaVap VapCap M is een van de populairste vaporizers die er zijn. Het DynaVap-team staat bekend om zijn toewijding aan eenvoudige perfectie en is toonaangevend op het gebied van flame-powered vaporizers. De VapCap M is slank, elegant en zeer draagbaar. Je kunt ‘m dan ook makkelijk in je broekzak kwijt.

Naast zijn eenvoud en elegantie heeft de VapCap M nog een paar mooie andere functies waardoor hij een plekje op deze lijst verdient. Ten eerste de temperatuurindicatie. Door middel van een klikgeluid laat de VapCap M je weten wanneer hij de optimale temperatuur heeft bereikt. Deze eenvoudige functie lijkt verwaarloosbaar, maar is echt heel handig. Een van de belangrijkste nadelen van flame-powered vaporizers is namelijk het gebrek aan controle over de temperatuur, wat nu enigszins wordt gecompenseerd. Daarnaast kun je er zowel gemalen toppen als concentraten in stoppen, waardoor het product heel veelzijdig is. Vul de kamer eenvoudigweg met je favoriete materiaal, verwarm de VapCap M en wacht op de klik!

Deze vaporizer staat er ook om bekend geweldige smaken te leveren. Een van de grootste voordelen van vapen is dat het het allerbeste van het terpenenprofiel biedt. De VapCap M is hier heer en meester in, dus je kunt eigenlijk gewoon niet om deze vaporizer heen.

2. Vape-Lifter

Vape-Lifter

Minimaler dan de Vape-Lifter van Black Leaf kan bijna niet. Maar ondanks zijn eenvoud, biedt deze bijzondere vaporizer twee verschillende, indrukwekkende functies.

Als je hem van voren aansteekt en een mesh screen gebruikt, functioneert hij als een one hitter. Ideaal voor onderweg. Misschien niet de meest chique methode, maar functioneel is het zeker. Als je echter van wat meer wilt genieten, dan kun je de Vape-Lifter ook gewoon als vaporizer gebruiken. Warm de wiet dan simpelweg van onderaf op, door het borosilicaatglas.

Op laatstgenoemde manier kun je de inhoud verdampen in plaats van het te verbranden. Maar omdat dit apparaat ook als one-hitter functioneert, is het niet de meest efficiënte vaporizer ter wereld: de temperatuur is lastig te bepalen. Het kleine formaat en de veelzijdigheid maken dit echter meer dan goed. Zorg er wel voor dat je hem na het roken goed schoonmaakt voordat je gaat vapen!

3. DynaVap Omni

DynaVap Omni

De Omni van DynaVap is een volledig titanium, 92mm flame-powered vaporizer, vergelijkbaar met de VapCap M. Deze heeft echter een verstelbaar mondstuk, waarmee je de luchtstroom naar wens kunt afstellen. Zin in grote trekken? Geen probleem. Liever kleinere hijsjes? Ook geen punt. Het kan allemaal met de Omni van Dynavap!

De condensor, die DynaVap-producten zo speciaal maakt, haalt het maximale uit je wiet of concentraat. Deze vaporizer verbetert daarmee de smaak en behoudt de sterke van je materiaal. Je haalt dan ook echt het maximale uit je cannabis met dit apparaat!

Met een prachtig slank ontwerp is dit een van de beste flame-powered vaporizers op de markt.

4. Eagle Bill

Eagle Bill

De Eagle Bill-vaporizer-pijp is een beetje een vreemde vogel in de cannabiswereld. De oorsprong is zelfs naar de oude Egyptenaren terug te leiden. Deze vaporizer heeft een mesh screen bovenop een ronde dampkamer. Maar wat doe je er dan mee? Roken of vapen?

Ondanks dat hij een bowl en mesh screen heeft, is dit product niet ontworpen voor roken, hoewel dat zeker zou kunnen. Je verwarmt de kamer namelijk vanaf de onderkant, waardoor de lucht binnenin langzaam opwarmt en de wiet op de mesh screen verdampt. Zodra de kamer vol heerlijke damp zit, is het tijd voor een welverdiende hijs.

De Eagle Bill is eenvoudig, maar goed genoeg ontworpen om effectief te functioneren. De afstand tussen de warmtebron en je wiet zorgt dat er geen verbranding plaatsvindt, waardoor je alleen de allerbeste smaken uit je cannabis haalt! Bovendien kun je de verwijderbare screen gemakkelijk schoon en fris houden.

5. DynaVap VonG

DynaVap VonG

De VonG is nog zo’n killer vaporizer uit de stal van DynaVap. Het is zelfs misschien wel de meest sexy van allemaal. Hij heeft alle functies die in dit artikel al de revue zijn gepasseerd. De VonG levert daarmee gegarandeerd een heerlijke hijs op. Je haalt echt het beste uit je wiet, maar dat is nog niet alles...

De kamer waarin je je wiet stopt, is namelijk tegelijkertijd een kleine grinder. Stop je toppen gewoon in hun geheel erin, maal ze fijn en je kunt meteen beginnen met het verhitten van de vaporizer! En hoewel je de VonG prima op zichzelf kunt gebruiken, past hij ook op veel bongs. Dus als je op zoek bent naar zo zacht mogelijke damp, bevestig deze vaporizer dan op een waterpijp en geniet!

De VonG is mooi en uiterst effectief. Deze vaporizer behoort daarmee echt tot de Champions League van de flame-powered vaporizers.

Hoe je je vaporizer gemakkelijk binnenshuis kunt verwarmen

Hoe Je Je Vaporizer Gemakkelijk Binnenshuis Kunt Verwarmen

Aangezien dit allemaal flame-powered vaporizers zijn, denk je misschien dat ze alleen via een vlam werken. Bij de meeste flame-powered vaporizers is dit inderdaad zo, maar bij de DynaVap-producten heb je nog een tweede optie.

Alle bovengenoemde DynaVap-vaporizers passen namelijk in de inductieverwarmer van DynaVap. Dit is een behoorlijk omvangrijk apparaat, dus je kunt dit het beste thuis doen (hoewel er ook een versie met batterijvoeding is). Dankzij de inductieverwarmer verwarm je je wiet in slechts vijf tot acht seconden tot de ideale temperatuur. Op die manier haal je het beste uit je cannabis!

Met een DynaVap-product kun je dus onderweg genieten van het gemak en de eenvoud van een flame-powered vaporizer, en thuis van de precisie van een elektrische vaporizer. Het beste van twee werelden!

Flame-powered vaporizers: zijn ze het waard?

Flame-Powered Vaporizers: Zijn Ze Het Waard?

Uiteindelijk komt dit neer op wat je zelf fijn vindt. Als de prijs geen probleem voor je is en je iets draagbaars wilt hebben waarmee je met een simpele druk op de knop een perfecte hijs kunt nemen, ga dan voor een elektrische.

Heb je echter een beperkt budget, of wil je gewoon niet teveel gedoe, dan is een flame-powered vaporizer een fantastisch alternatief. Deze vaporizers zijn superfunctioneel en laten je niet in de steek. En de moderne versies zijn op zo’n manier gepimpt dat ze, ondanks hun eenvoud, nog steeds in staat zijn om functionaliteit en veelzijdigheid te bieden.

Kortom, wij zijn van mening dat ze de investering dubbel en dwars waard zijn.

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken