Blog
Top 5 Vlamverhitte Vaporizers
3 min

Top 5 Vlamverhitte Vaporizers

3 min

Bekijk onze lijst met de 5 beste vlamverhitte vaporizers op de markt. Ze vereisen enkel een vlam en niets anders. Zoek je pure smaak, gemak, discretie, draagbaarheid en stijl? Op deze lijst vind je vast een vaporizer die perfect is voor jou!

Houd je het graag simpel, puur en onvervalst? Dan heb je het juiste artikel gevonden! Vlamverhitte vaporizers bieden iets wat hun elektrische tegenhangers nooit kunnen — de klassieke combinatie van een vlam en kruid. We bekijken hoe ze werken en welke voordelen ze hebben. Ook geven we enkele fantastische voorbeelden om te proberen.

WAT IS EEN VLAMVERHITTE VAPORIZER?

Wat Is Een Vlamverhitte Cannabis Vaporizer?

Zoals de naam al suggereert, zijn vlamverhitte vaporizers afhankelijk van de hitte van een vlam om wiet te verdampen. De damp inhaleer je op precies dezelfde manier als bij het moderne equivalent. In dit geval zijn er echter geen batterijen nodig om energie om te zetten in hitte. Vlamverhitte vaporizers zijn daarbij niet alleen een elegant alternatief voor joints of blunts. Er is namelijk een cruciaal verschil: ze verbranden geen plantaardig materiaal.

Zo trekt hete lucht door het kruid bij het verhitten van het toestel, in plaats van dat de wiet verbrandt. Deze methode van convectiewarmte is wat je ook ervaart bij een elektrische verdamper, maar dan met enkele extra voordelen.

Torch Hyper Aanstekerbekijk product

DE VOORDELEN VAN EEN VLAMVERHITTE VAPORIZER

De Voordelen Van Een Vlamverhitte Cannabis Vaporizer

Het grootste voordeel van een vlamverhitte vaporizer is dat je deze kunt gebruiken waar en wanneer je maar wilt. Uiteraard heb je wel een aansteker nodig. Je hoeft echter geen extra batterijen mee te nemen of te controleren of de vaporizer volledig opgeladen is voor gebruik.

Dan is er ook nog de prijs. Vlamverhitte vaporizers kosten een fractie van hun elektrische tegenhangers. Plastic, elektronica en metaal zijn vervangen door glas, hout of keramiek voor een organischere en natuurlijkere ervaring. In sommige gevallen zijn vlamverhitte vaporizers zo goedkoop, dat ze de perfecte optie zijn voor eenmalig gebruik als je op reis bent of vrienden bezoekt.

Wanneer je een vlam gebruikt, is het onmogelijk de temperatuur te bepalen waarop het kruid verdampt. Dat betekent echter niet dat de geproduceerde damp waardeloos is. Met de juiste techniek en een reguliere aansteker is ongelofelijk smaakvolle en zuivere damp mogelijk. En dat zonder kunststoffen of elektronica die de smaak van je wiet aantasten — precies zoals de natuur het bedoeld heeft.

Gerelateerd artikel

De Beste Legale Kruiden Voor Je Vaporizer

DE BESTE VLAMVERHITTE VAPORIZERS

De voordelen van vlamverhitte vaporizers zijn inmiddels wel duidelijk. Daarom is het nu tijd om te bespreken welke wij het beste vinden. Je kunt ervan uitgaan dat elke optie damp levert zoals geen enkele elektrische vaporizer.

DYNAVAP VAPCAP M 2019

DynaVap VapCap M Vlamverhitte Cannabis / Hasj Vaporizer

De DynaVap VapCap M is recent bijgewerkt voor 2019 en biedt liefhebbers van vlamverhitte vaporizers het summum van functioneel design. Maak je niet druk als je reeds de 2018-editie bezit. Het modulaire ontwerp verzekert namelijk dat de onderdelen verwisselbaar zijn. Wat kun je verwachten van deze vlamverhitte vape-pen?

Een exclusief kronkelpatroon bovenaan de vape-pen verbetert de luchtstroom ten opzichte van oudere modellen. Het klapgat is ook opnieuw uitgeboord en gegroefd, zodat deze instinctief tussen je vingers past. Met een totale lengte van net iets minder dan 10cm is dit toestel bijzonder draagbaar. Wanneer je klaar bent om te blowen, verwijder je de metalen dop en vul je de VapCap M met droge kruiden dan wel hars — de keuze is aan jou.

Bekijk DynaVap VapCap M

STICKY BRICK HYDROBRICK MAXX

Sticky Brick HydroBrick Maxx Vlamverhitte Cannabis Vaporizer

De HydroBrick Maxx is werkelijk een kunstwerk. Hij produceert uitstekende damp en is voorzien van een chique walnootafwerking. Met de bijgeleverde stormaansteker levert het toestel binnen slechts 10 seconden smaakvolle damp. Hoewel de HydroBrick Maxx wellicht niet de draagbaarste vlamverhitte vaporizer op de markt is, is hij wel discreet. Het gehele apparaat ziet eruit als een houten doos totdat je hem verandert in een stevige, goed ontworpen vaporizer.

Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, is inbegrepen. Sticky Brick is echter nog een stap verder gegaan. De HydroBrick Maxx bevat namelijk een roertooltje en mannelijke aansluiting van 18mm voor vape-liefhebbers die graag waterkoeling gebruiken. Het geavanceerde inklapbare design, de hoogwaardige glazen componenten en bliksemsnelle opwarmtijd maken dit een klein apparaat met veel potentieel.

Bekijk Sticky Brick Hydrobrick Maxx

DYNAVAP OMNIVONG

DynaVap OmniVonG Vlamverhitte Cannabis Vaporizer

De tweede vermelding van DynaVap op onze lijst met vlamverhitte vaporizers levert dezelfde premium kwaliteit. Het houten middenstuk is de perfecte hommage aan de natuurlijke aard van vlamverhit vapen. De combinatie van natuurlijk hout en titanium garandeert niet alleen dat de OmniVong er fantastisch uitziet, maar ook goed verdampt. Met een simpele draai aan het mondstuk verander je de stroomsnelheid. Wie zegt dat vlamverhitte vaporizers niet geavanceerd en innovatief zijn?

De OmniVong is geschikt voor droge kruiden, hars en concentraten. Je stopt hem daarbij gemakkelijk in je zak om onderweg te kunnen vapen op een manier die niet teleurstelt. Het enige wat je hoeft te doen, is het uiteinde verhitten tot je een klik hoort — simpel!

Bekijk Dynavap Omnivong

STICKY BRICK RUNT

Sticky Brick Runt Vlamverhitte Cannabis Vaporizer

Ben je dol op de houten afwerking en het strakke ontwerp van de HydroBrick Maxx, maar zoek je een vaporizer die meer portable is? Zoek dan niet verder. De getalenteerde geesten bij Sticky Brick hebben hun klassieke ontwerp en glazen componenten laten krimpen, zodat deze gemakkelijk in je zak passen. Daarbij heeft de Runt twee krachtige magneten die het toestel bij elkaar houden. Tegelijk zorgt een schuifmechanisme voor extra stabiliteit.

Net als de HydroBrick Maxx wordt de Runt geleverd met een hoop handige accessoires. Restrictieschijven (die voorkomen dat de vlam het plantaardig materiaal verbrandt), gaasjes, kurken, roerstokjes en een stormaansteker zijn allemaal inbegrepen. Wil je stijlvol en simpel vapen, met damp die elke keer top is? Dan is de Runt ideaal.

Bekijk Sticky Brick Runt

EAGLE BILL

Eagle Bill Vlamverhitte Cannabis Vaporizer

Wanneer je je een voorstelling zou moeten maken van een vlamverhitte vaporizer met alle bovengenoemde voordelen, dan is de kans groot dat hij eruitziet als de Eagle Bill. Je kunt moeilijk een ander toestel bedenken dat functionaliteit zo schitterend combineert met zuivere damp en betaalbaarheid. Het lijkt misschien alsof je niet veel waar voor je geld krijgt, maar het simplistische ontwerp is meer dan goud waard.

Vul de kamer, plaats het gaasje erin en verhit de onderkant van de pijpenkop. Dit is vlamverhit vapen in zijn zuiverste vorm. De geheel glazen constructie garandeert dat je niets anders ervaart dan zoete, smaakvolle damp. Het beste van alles is dat de Eagle Bill doorgaat zolang jij wilt — batterijen zijn niet nodig. Het apparaat komt het dichtst in de buurt van het gebruik van wiet zoals de natuur het bedoeld heeft — jij, een vlam en krachtige kruiden.

Bekijk Eagle Bill

Dat was het dan! Onze selectie van de beste vlamverhitte vaporizers op de markt. Goedkoop, maar uiterst effectief; de collectie hierboven heeft een hoop te bieden. Neem het echter niet zomaar van ons aan, maar kies er eentje en ervaar de pure, onvervalste damp zelf. Je zult geen spijt hebben!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken