Blog
Wake En Bake: De Beste Cannabis Soorten Voor Een Trekje In De Ochtend
4 min

Wake En Bake: De Beste Cannabis Soorten Voor Een Trekje In De Ochtend

4 min

Iedereen heeft een bepaald ochtend ritueel. Hier bij Zamnesia, beginnen we onze dag graag met een gezond trekje om ons in de juiste stemming te brengen en de wereld aan te kunnen. Wil je weten welke soorten het meest geschikt zijn voor in de ochtend? Lees verder!

Als je iedere ochtend je snooze-knop indrukt zonder enkel nut, is het misschien tijd om de beste soorten om mee wakker te worden te ontdekken, om je dag vitaal en met een gezonde euforie te beginnen. Wat de beste cannabis soorten zijn voor in de ochtend is natuurlijk subjectief, maar dat betekent niet dat we geen suggesties hebben voor de beste soorten die je een verfrissend gevoel geven na het opstaan.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Die Ideaal Zijn Voor Overdag

WAT ZIJN DE BESTE CANNABIS SOORTEN OM 'S OCHTENDS TE GEBRUIKEN?

Over het algemeen zijn sativa soorten de beste keuze voor het stimuleren van een productieve en positieve dag die voor je ligt. In tegenstelling tot 50/50 kruisingen en indica-dominante soorten, veroorzaken sativa's gewoonlijk cerebrale, energieke highs waardoor je uiteindelijk een beter uithoudingsvermogen hebt.

Na jarenlange ervaring met het roken van wat er ook verkrijgbaar is voor op het nachtkastje, is het ongelooflijk duidelijk geworden hoe groot de verschillen kunnen zijn tussen soorten bij het stimuleren van een succesvolle middag en avond.

SOUR DIESEL

Sour Diesel

De over het algemeen bekende en geliefde Sour Diesel is niets minder dan een sativa beroemdheid. Deze krachtige en gewaardeerde soort is een droom om mee wakker te worden, en zorgt voor een langdurige geestdrift en lichamelijke motivatie.

Hoewel soms wordt gedacht dat cannabis alleen kalmerend werkt, bestrijdt Sour Diesel deze bewering al snel met energieke effecten die je laten focussen op een project op het werk of je motiveren om belangrijke taken uit te voeren.

Sour Diesel is een goede steun voor wake en bakers die op zoek zijn naar consistentie. Vooral voor dagelijkse gebruikers is Sour D een geweldige bron van inspiratie voor de actieve stoner. Bovendien is het klassieke, prikkelende Diesel aroma van Sour D genoeg om de zintuigen te versterken met slechts één trekje. Anders dan andere varianten, veroorzaakt Sour Diesel vrijwel nooit een couch-lock, tenzij ze wordt gerookt in extreem grote hoeveelheden, wat haar een ideaal rookwaar maakt voor in de ochtend en overdag.

DURBAN POISON

Durban Poison

Ondanks de naam is Durban Poison een verheffende soort met een verbazingwekkend mild THC-gehalte van tussen de 8-9%. De relatief lage cannabinoïden inhoud maakt het een ideale variant om de dag mee te beginnen, zonder dat je te tipsy wordt om je dagelijkse taken uit te voeren. Durban Poison van Dutch Passion is een 100% pure sativa soort uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban. Deze unieke soort wordt geliefd om haar opbeurende krachten en vrolijke energie.

Durban Poison is ook een geweldige soort voor concentraat gebruikers, aangezien ze vol zit met hars en een aardse en zoete, dennen-achtige smaak heeft. Met deze soort hoef je je nooit meer zorgen te maken over dat je je moe voelt na het opstaan. Een andere unieke eigenschap van deze soort is het bijzondere smaak profiel, dat naar zwart zoethout smaakt.

Durban Poison (Dutch Passion) feminized

(18)
Ouders: Durban x Unknown Indica
Genetica: Sativa-dominant
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 14%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

MOBY DICK

Moby Dick

Als je een belangrijke dag op de planning hebt staan en een extra boost nodig hebt om succes te stimuleren, overweeg dan om Moby Dick aan je wake en bake regime toe te voegen. Met een hoog THC-gehalte van rond de 20%, biedt Moby Dick een onbegrensde sativa ervaring. Dit betekent veel energie, meer creativiteit en minder stress.

Moby Dick is vooral effectief voor zelf-motivatie, aangezien het gevoelens van opgebouwde stress en zelfs depressieve gedachten uitroeit. Voor degenen die het lastig vinden om 's ochtends uit bed te komen, schaf Moby Dick aan en je zult versteld staan van hoe productief je kunt zijn.

GREAT WHITE SHARK

Great White Shark

Een van de weinige indica-dominante varianten die geschikt zijn voor wake en bakes is Great White Shark. Afkomstig van een kruising tussen White Widow en Super Skunk, heeft Great White Shark een fascinerend cannabinoïden profiel van 14% THC en 1.7% CBD. Door het redelijk hoge CBD-gehalte is deze soort effectief als middel bij chronische pijn.

Een van de beste aspecten van deze soort is de snelle high die ze veroorzaakt, zonder dat je helemaal in een couch-lock modus komt. Hoewel dit niet de meest ideale soort is om extreem nauwkeurig of zwaar fysiek werk te doen, is ze perfect voor op een luie zondag.

Great White Shark (Greenhouse Seeds) feminized

(1)
Ouders: Super Skunk x Brazilian x South Indian
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 23%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

AMNESIA HAZE 

Amnesia Haze Automatic

Heb je zin om (binnen tien weken) een echte klassieker uit de negentiger jaren te kweken? Probeer dan Amnesia Haze Automatic. Deze autoflower is afkomstig van de legendarische, fotoperiode Amnesia Haze, en bezit daar alle oorspronkelijke eigenschappen van. Bovendien kun je haar heel makkelijk kweken!

Amnesia Haze Automatic biedt een pittig, zoet aroma en een bedwelmende, sativa-achtige high, en zorgt voor een royale oogst. Als je een ware Haze fan bent, dan kun je deze met ruderalis verrijkte soort gewoonweg niet laten staan. Ze hoort echt thuis in het rijtje 'wake and bake'-soorten waar je ontspannen high van wordt. Bovendien oogst je (binnen en buiten) een geweldige berg volle toppen. Het gevoel dat ze bij je losmaakt, is er eentje van je opgewekt voelen, opgetild worden en in euforische vervoering raken. Super dus om de dag mee te beginnen! Maar als je deze old school klassieker voor het eerst gaat gebruiken, wees dan wel een beetje voorzichtig. Want voor een autoflower komt ze heftig binnen! 

JACK HERER

Jack Herer

Je kunt Jack Herer simpelweg niet overtreffen - of het nu ochtend, middag of avond is, ieder moment op de dag is het juiste moment voor deze super-beroemde sativa-dominante kruising. Afkomstig van de ouder soorten Skunk #1, Northern Lights en Haze, heeft Jack Herer een onmiskenbaar indrukwekkende stamboom. Met een aangenaam THC-gehalte van 20% biedt JH je alle kwaliteiten van een sativa, gecombineerd met de grote oogsten van een indica.

Wat de effecten betreft, vinkt Jack Herer alles af - verheffend, vrolijk, cerebraal genot met een motiverende boost. Bovendien bestrijdt deze soort vermoeidheid in de ochtend, en wordt je gestimuleerd om naar buiten te gaan en je dag opgewekt tegemoet te treden. Jack Herer is een van de meer aardse soorten die er zijn, sterk ruikend naar hout en dennen, zoals ook blijkt uit haar b-myrceen en a-pineen gehalte.

Jack Herer (Vision Seeds) feminized

(13)
Ouders: Skunk 1 x Northern Lights 5 x Haze
Genetica: 20% Indica / 80% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 20%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

PURPLE HAZE

Purple Haze Automatic

Ben je net opgestaan? Begin de dag dan eens met Purple Haze Automatic! Na een teelt van 8-9 weken kun je genieten van de bedwelmende high en super sativa toppen van deze paarse beauty. Ze is heel geschikt voor binnen en je kunt haar prima in een kweektent of een compacte kas kweken, want ze blijft maar klein (50-70cm). Als je haar buiten echter meer de ruimte geeft, dan wordt ze wel 120cm. 

Het allerbeste van Purple Haze Auto is zonder meer haar smaak. Verheug je maar op een sterke bessensmaak, met een vleugje druiven, aarde en lavendel. Ze heeft een gemiddeld THC-gehalte van 16% en schopt je plannen daarmee niet in de war. Dat gezegd hebbende, profiteer gerust van alle creativiteit en mentale helderheid die ze te bieden heeft. Maak gerust creatieve plannen en laat je meevoeren door haar hemelse high!

Seedshop

Klik hier voor reguliere, feminized en autoflower wietzaadjes van de beste zadenbanken ter wereld.

View category

Begin de dag met een lekker gevoel, dankzij onze collectie excellente 'wake and bake'-soorten. Of je nu wilt ontspannen of een drukke dag met veel creatieve opdrachten voor de boeg hebt, bovenstaande soorten bieden de gewenste high.

En vergeet vooral niet dat een verse joint maar één manier is om van deze topsoorten te genieten. Je kunt bijvoorbeeld ook een smakelijke edible klaarmaken voor het ontbijt of even vapen na het douchen om je dag onvergetelijk te beginnen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken