Blog
Wake en Bake Cannabis
4 min

Wake En Bake: De Beste Cannabis Soorten Voor Een Trekje in de Ochtend

4 min

Iedereen heeft een bepaald ochtend ritueel. Hier bij Zamnesia, beginnen we onze dag graag met een gezond trekje om ons in de juiste stemming te brengen en de wereld aan te kunnen. Wil je weten welke soorten het meest geschikt zijn voor in de ochtend? Lees verder!

Als je iedere ochtend je snooze-knop indrukt zonder enkel nut, is het misschien tijd om de beste soorten om mee wakker te worden te ontdekken, om je dag vitaal en met een gezonde euforie te beginnen. Wat de beste cannabis soorten zijn voor in de ochtend is natuurlijk subjectief, maar dat betekent niet dat we geen suggesties hebben voor de beste soorten die je een verfrissend gevoel geven na het opstaan.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Die Ideaal Zijn Voor Overdag

WAT ZIJN DE BESTE CANNABIS SOORTEN OM 'S OCHTENDS TE GEBRUIKEN?

Over het algemeen zijn sativa soorten de beste keuze voor het stimuleren van een productieve en positieve dag die voor je ligt. In tegenstelling tot 50/50 kruisingen en indica-dominante soorten, veroorzaken sativa's gewoonlijk cerebrale, energieke highs waardoor je uiteindelijk een beter uithoudingsvermogen hebt.

Na jarenlange ervaring met het roken van wat er ook verkrijgbaar is voor op het nachtkastje, is het ongelooflijk duidelijk geworden hoe groot de verschillen kunnen zijn tussen soorten bij het stimuleren van een succesvolle middag en avond.

SOUR DIESEL

Sour Diesel

De over het algemeen bekende en geliefde Sour Diesel is niets minder dan een sativa beroemdheid. Deze krachtige en gewaardeerde soort is een droom om mee wakker te worden, en zorgt voor een langdurige geestdrift en lichamelijke motivatie.

Hoewel soms wordt gedacht dat cannabis alleen kalmerend werkt, bestrijdt Sour Diesel deze bewering al snel met energieke effecten die je laten focussen op een project op het werk of je motiveren om belangrijke taken uit te voeren.

Sour Diesel is een goede steun voor wake en bakers die op zoek zijn naar consistentie. Vooral voor dagelijkse gebruikers is Sour D een geweldige bron van inspiratie voor de actieve stoner. Bovendien is het klassieke, prikkelende Diesel aroma van Sour D genoeg om de zintuigen te versterken met slechts één trekje. Anders dan andere varianten, veroorzaakt Sour Diesel vrijwel nooit een couch-lock, tenzij ze wordt gerookt in extreem grote hoeveelheden, wat haar een ideaal rookwaar maakt voor in de ochtend en overdag.

DURBAN POISON

Durban Poison

Ondanks de naam is Durban Poison een verheffende soort met een verbazingwekkend mild THC-gehalte van tussen de 8-9%. De relatief lage cannabinoïden inhoud maakt het een ideale variant om de dag mee te beginnen, zonder dat je te tipsy wordt om je dagelijkse taken uit te voeren. Durban Poison van Dutch Passion is een 100% pure sativa soort uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban. Deze unieke soort wordt geliefd om haar opbeurende krachten en vrolijke energie.

Durban Poison is ook een geweldige soort voor concentraat gebruikers, aangezien ze vol zit met hars en een aardse en zoete, dennen-achtige smaak heeft. Met deze soort hoef je je nooit meer zorgen te maken over dat je je moe voelt na het opstaan. Een andere unieke eigenschap van deze soort is het bijzondere smaak profiel, dat naar zwart zoethout smaakt.

MOBY DICK

Moby Dick

Als je een belangrijke dag op de planning hebt staan en een extra boost nodig hebt om succes te stimuleren, overweeg dan om Moby Dick aan je wake en bake regime toe te voegen. Met een hoog THC-gehalte van rond de 20%, biedt Moby Dick een onbegrensde sativa ervaring. Dit betekent veel energie, meer creativiteit en minder stress.

Moby Dick is vooral effectief voor zelf-motivatie, aangezien het gevoelens van opgebouwde stress en zelfs depressieve gedachten uitroeit. Voor degenen die het lastig vinden om 's ochtends uit bed te komen, schaf Moby Dick aan en je zult versteld staan van hoe productief je kunt zijn.

GREAT WHITE SHARK

Great White Shark

Een van de weinige indica-dominante varianten die geschikt zijn voor wake en bakes is Great White Shark. Afkomstig van een kruising tussen White Widow en Super Skunk, heeft Great White Shark een fascinerend cannabinoïden profiel van 14% THC en 1.7% CBD. Door het redelijk hoge CBD-gehalte is deze soort effectief als middel bij chronische pijn.

Een van de beste aspecten van deze soort is de snelle high die ze veroorzaakt, zonder dat je helemaal in een couch-lock modus komt. Hoewel dit niet de meest ideale soort is om extreem nauwkeurig of zwaar fysiek werk te doen, is ze perfect voor op een luie zondag.

PINEAPPLE EXPRESS

Pineapple Express

Deze geliefde kruising heeft een geweldig ananas THC-gehalte van maar liefst 19%! Als een soort die de klassieke euforie van een sativa teweegbrengt en de zalige lichamelijke rust van een indica, wordt wake en baking niet veel beter dan met Pineapple Express. Vaak beschouwd als een van de best-smakende soorten, vormen de ouderlijke genen van PE een kruising tussen Jamaican Pineapple en Lemon Kush. Terwijl het aroma een overvloed aan tropische vruchten vertegenwoordigt, smaakt ze naar ananas en dennen. Pineapple Express van Zambeza Seeds voegt de geurige smaak van OG Kush aan dit profiel toe.

Wat wake en bake soorten betreft, is Pineapple Express de ultieme keuze voor een luie dag. Als ze wordt geconsumeerd in grote hoeveelheden, zorgt PE voor een bijna duizelingwekkend geluk dat gepaard gaat met een diep gevoel van lichamelijke rust. PE zorgt er misschien niet voor dat je uit je bed springt, maar laat je dag optimistisch en vrolijk beginnen.

JACK HERER

Jack Herer

Je kunt Jack Herer simpelweg niet overtreffen - of het nu ochtend, middag of avond is, ieder moment op de dag is het juiste moment voor deze super-beroemde sativa-dominante kruising. Afkomstig van de ouder soorten Skunk #1, Northern Lights en Haze, heeft Jack Herer een onmiskenbaar indrukwekkende stamboom. Met een aangenaam THC-gehalte van 20% biedt JH je alle kwaliteiten van een sativa, gecombineerd met de grote oogsten van een indica.

Wat de effecten betreft, vinkt Jack Herer alles af - verheffend, vrolijk, cerebraal genot met een motiverende boost. Bovendien bestrijdt deze soort vermoeidheid in de ochtend, en wordt je gestimuleerd om naar buiten te gaan en je dag opgewekt tegemoet te treden. Jack Herer is een van de meer aardse soorten die er zijn, sterk ruikend naar hout en dennen, zoals ook blijkt uit haar b-myrceen en a-pineen gehalte.

GRAPEFRUIT FEMINIZED

Grapefruit

Deze nieuwe dame blijft hier nog wel even. Grapefruit feminized van Female Seeds is een geweldige toevoeging aan de wake en bake catalogus. Schitterend met een klassieke sativa aard, is het geen wonder dat deze soort als een fruitige wake-up call werkt voor zelfs de slaperigste stoner. Gebalanceerd met een zoet en citrusachtig aroma, verrast deze soort je met een opgewekte high die je hersenen kietelt.

Je hebt geen koffie meer nodig met deze soort. Grapefruit zorgt voor alle kwieke tevredenheid die je verwacht van een ware eersteklas sativa. Gestrest over een examen of een proposal voor je werk? Grapefruit feminized zorgt voor een fijne opschorting van de langdurige zorgen van het leven - in ieder geval voor even. Hoewel haar populariteit nog groeiende is, is Grapefruit een kracht waar rekening mee moet worden gehouden - pas maar op, andere sativa's!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken