Blog
Vaporshop
2 min

Wanneer Moet Je De Wiet In Een Vaporizer Vervangen?

2 min
Producten Vaporshop

Vapen is misschien wel een van de leukste en meest efficiënte manieren om van wiet te genieten. Het is echter geen volledig automatisch proces. Zoals je waarschijnlijk al weet, moet je de wiet in je vaporizer af en toe vervangen. Je kunt dit te vroeg doen, maar ook te laat. Wij leggen uit waaraan je merkt dat je wiet aan vervanging toe is.

Heb jij de afgelopen jaren weleens wiet gebruikt? Dan is de kans groot dat je het niet hebt gerookt, maar gevapet. Misschien hebben bijvoorbeeld je vrienden een vaporizer of ben je er zelf bekend mee. Hoe dan ook, vapen is inmiddels echt een begrip. En eigenlijk zijn wij daar heel blij om. Bij vapen verhit je wiet namelijk op een veel lagere temperatuur dan bij roken. Daardoor is het prettiger voor de longen[1]. Niet alleen de hitte speelt echter een rol. Bij gewoon roken krijg je namelijk ook diverse giftige stoffen[2] binnen. Dat gebeurt in mindere mate bij vapen. Bovendien is een vaporizer veel zuiniger. Met de hoeveelheid wiet die je nodig hebt voor bijvoorbeeld een bong rip, kun je veel langer vapen dan roken.

Vapen is echter alleen efficiënt en beter voor de longen als je de wiet op het juiste moment vervangt. Als je het er te vroeg uithaalt, dan loop je veel trekken mis. Laat je het echter te lang zitten, dan zijn de trekjes minder prettig en word je er niet high van. Om je moeite te besparen, leggen we hieronder uit waaraan je merkt dat het tijd is om de toppen te vervangen.

SMAAK EN GEUR VERANDEREN NA VERLOOP VAN TIJD

Wiet Vaporizer SMAAK EN GEUR VERANDEREN NA VERLOOP VAN TIJD

In principe hoef je je vaporizer niet eens te openen om erachter te komen of de wiet aan vervanging toe is. Het enige wat je moet doen is een trek nemen. Als de damp nog een volle smaak heeft en niet scherp voelt in de longen, dan zit je goed. Is de smaak echter wat flauw en moet je bijna hoesten, dan is het normaal gesproken tijd om de toppen te vervangen.

Een andere optie is om simpelweg je neus te gebruiken. Lijkt de geur van de wiet op de geur van verbrande popcorn, dan is dit ook een duidelijk signaal. In dit opzicht lijkt wiet wel wat op thee. De eerste paar kopjes zijn sterk en krachtig, zoals het hoort. Als je het theezakje echter vier of vijf keer hebt gebruikt, merk je dat het aroma niet meer optimaal is.

LET OP HET UITERLIJK EN DE TEXTUUR

Wiet Vaporizer LET OP HET UITERLIJK EN DE TEXTUUR

Ook al merk je het vaak al aan de smaak, toch is het ook goed om de vape-kamer open te maken. Het is handig om te weten waaraan je kunt zien dat wiet volledig gebruikt is. In plaats van de heldergroene tint die het ooit had, is cannabis die aan vervanging toe is bijna donkerbruin. Donkerbruin dus, niet zwart. Omdat je de toppen op een relatief lage temperatuur verhit, mogen ze eigenlijk niet zwart worden.

Naast de verandering in kleur is het ook mogelijk te voelen wanneer de wiet niet meer te vapen is. Als de toppen op zijn, voelen ze knapperig aan bij aanraking. Ze verkruimelen daarbij tot poeder, zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Als de toppen echter nog steeds aanvoelen als wiettoppen, dan zit er nog wat leven in. Herverdeel ze alleen even, zodat ze gelijkmatig verhitten.

HOUD BIJ HOELANG DEZELFDE TOPPEN TE GEBRUIKEN ZIJN

Wiet Vaporizer HOUD BIJ HOELANG DEZELFDE TOPPEN TE GEBRUIKEN ZIJN

Als je weet hoe lang je ongeveer met dezelfde toppen kunt doen, is het aan de hand daarvan mogelijk in te schatten wanneer je de wiet bij de volgende sessie moet vervangen. We gaan er even van uit dat je elke keer dezelfde hoeveelheid wiet in je vaporizer doet. En dat je de toppen op dezelfde temperatuur verhit. In dat geval gaan ze iedere keer ongeveer even lang mee. In eerste instantie is het handig een timer te gebruiken bij je sessies, maar uiteindelijk krijg je vanzelf een idee van het aantal trekken dat je kunt nemen voordat de wiet niet meer goed smaakt. Zo ben je er altijd op tijd bij en vervang je de wiet voordat het te laat is.

HOE WEET JE OF JE WIET VOLLEDIG GEBRUIKT IS? CONCLUSIE

HOE WEET JE OF JE WIET VOLLEDIG GEBRUIKT IS? Vaporizer

Hoewel zuinige rokers dit misschien niet graag horen, gaat wiet niet oneindig lang mee. Er komt een moment, na een bepaald aantal trekken, dat er geen cannabinoïden meer over zijn om van te genieten. Wil je echt alles halen uit wat je hebt? Dan moet je weten wanneer je het kostbare goedje los moet laten. Als je eenmaal weet hoe wiet er uit ziet, smaakt, ruikt en voelt als het aan vervanging toe is, dan zul je de beste ervaring met je vaporizer hebben. Bovendien heb je geen last van een slechte smaak en geur.

Veel plezier met vapen!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:
  1. Decreased respiratory symptoms in cannabis users who vaporize | Harm Reduction Journal | Full Text - https://harmreductionjournal.biomedcentral.com
  2. https://www.tandfonline.com

Read more about
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken