Blog
Gezondheidsvoordelen Kolanoot
3 min

Hoe Kolanoten Je Gezondheid Kunnen Verbeteren

3 min
Products Smartshop

Omdat veel mensen de gezondheidsvoordelen van de kolanoot kennen, wordt hij vaak als natuurlijk therapeutisch middel gebruikt. Zo geeft de noot het immuunsysteem een boost en helpt hij bij gewichtsverlies. Laten we eens kijken naar de talloze gezondheidsvoordelen die de kolanoot ons kan bieden.

Frisdrank is niet zo gezond voor je. Maar geloof het of niet, er is iets in veel van de betere drankjes gevonden dat je daadwerkelijk gezondheidsvoordelen kan bieden. Of je nu op zoek bent naar iets om je stofwisseling te verbeteren of migraine te verlichten, de kolanoot kan wonderen verrichten voor zowel lichaam als geest.

Niet te verwarren met amandelen of cashewnoten; deze zaden komen van de kolaboom. Ze bevatten niet alleen grote hoeveelheden cafeïne (1,5-2%). Ze leveren ook een verbinding die eveneens uit cacao zaden verkregen wordt; theobromine. Vanwege de combinatie van theobromine en cafeïne zijn er mensen die beweren dat ze een lichte euforie ervaren, met name na het kauwen op de noten.

Even een interessant feitje over de kolanoot. De kolanoot zorgde in het allereerste recept voor cola voor de cafeïnekick, samen met echte cocabladeren. Je vindt deze nuttige noot tegenwoordig niet meer terug in colaproducten, maar je treft het wel aan in veel energierepen. En omdat de gezondheidsvoordelen geen geheim zijn, gebruiken mensen de kolanoot vaak als een volledig natuurlijk therapeutisch middel.

Related Story

Alles Over De Consumptie Van Kolanoten

Behalve dat er op gekauwd wordt, kiezen mensen er vaak voor om de kolanoot te consumeren in poedervorm. Je kunt er wat van aan de koffie toevoegen voor een extra dosis cafeïne. Of een beetje in je thee. Sommige mensen gebruiken zelfs capsules die verpoederde kolanoot bevatten. De hele kolanoot op zichzelf bevat echter meer cafeïne dan wanneer hij tot poeder vermalen is. Daarom kan hij het best direct geconsumeerd worden. Je zou er ook een tinctuur van kunnen maken. Van een boost voor het immuunsysteem tot hulp bij de spijsvertering, hier kijken we naar de vele gezondheidsvoordelen die de kolanoot te bieden heeft.

STIMULEERT LICHAAM EN GEEST, VERBETERT HET ZENUWSTELSEL

Kola Nuts: Energises The Body And Mind, Stimulates The Nervous System

Behalve cafeïne bevat de kolanoot flinke hoeveelheden zetmeel en glucose die beiden veel energie leveren. En omdat de combinatie van cafeïne en theobromine deze energie veroorzaakt, kunnen gebruikers lichte gevoelens van euforie ervaren. De mix zorgt tevens voor meer zuurstoftoevoer naar de hersenen. Dus heb je last van verstoppingen? Je focus verbetert niet alleen, het verlicht ook je spijsverteringsproblemen.

Dan gaan we nu verder met het zenuwstelsel. Je staat verbaasd van wat een eetlepel kolanoot-poeder in een kop zwarte koffie kan doen. Deze fantastische combinatie revitaliseert en vermindert zenuw- en spierspanningen. Er wordt tevens van gezegd dat het oververmoeidheid kan bestrijden. Maar pas wel op. Het gebruik van kolanoot om chronische vermoeidheid te behandelen, kan een beroerte of psychose veroorzaken. Raadpleeg altijd eerst je huisarts voordat je ze gaat gebruiken om je zenuwstelsel te stimuleren.

Kola Nuts

Bekijk product

HELPT BIJ DE SPIJSVERTERING, VERBETERT DE STOFWISSELING EN BEVORDERT GEWICHTSVERLIES

Kola Nuts: Aids Digestion, Boosts Metabolism, And Promotes Weight Loss

Niemand heeft graag maagklachten. Wist je dat de kolanoot kan helpen bij de spijsvertering? Het is werkelijk waar. Mensen in Afrika vertrouwen er al honderden jaren op. Behalve dat ze de spijsvertering verbeteren, verhogen de ingrediënten die zich in de kolanoot bevinden de opname van voedingsstoffen. En niet te vergeten, ze verminderen darmklachten, kramp en een opgeblazen gevoel. Maar ook andere vervelende maag-darmklachten.

Dankzij de kolanoot en de cafeïne die hij bevat, kan er een behoorlijke boost van de stofwisseling teweeg worden gebracht. Daarom is het waarschijnlijk verstandig dat mensen met een hartaandoening er niet aan beginnen. Maar voor personen die hun stofwisseling willen versnellen, zijn kolanoten fantastisch om eens te proberen.

Waarschijnlijk omdat ze de stofwisseling versnellen, zouden de extracten van kolanoten je kunnen helpen bij het kwijtraken van overtollig lichaamsvet. Dus als je een paar kilootjes kwijt wilt raken, of gewoon wat gezonder wilt eten, zijn kolanoten absoluut het proberen waard.

VERBETERT HET IMMUUNSYSTEEM, VOORKOMT ONTSTEKINGEN

Kola Nuts: Heightens Immunity, Prevents Infections

De noten op zich staan er niet speciaal bekend om dat ze een bijdrage leveren aan het bevorderen van het immuunsysteem. De wortel, stam en bladeren van de kolaboom leveren echter hun eigen magie op het gebied van bestrijding van bacteriële infecties. Van bronchitis tot tuberculose, het gebruik van kola-extracten, die je in de meeste gezondheidswinkels kunt kopen, kunnen helpen om ademhalingsziekten te voorkomen.

Volgens het in mei 2004 verschenen tijdschrift Phytotherapy Research kunnen kolanoot-extracten de productie van bacteriën remmen die ziektes veroorzaken, zoals hersenvliesontsteking en tuberculose. Er zijn echter nog geen onderzoeken die deze informatie bevestigen. Win dus altijd eerst medisch advies in voordat je infecties op die manier wilt bestrijden.

VERLICHT MIGRAINE

Kola Nuts: Relieves Migraines And A Possible Treatment For Impotence

Migraine is pijn. Ja toch? De cafeïne, samen met de theobromine, zorgt voor een uitstekend middel om de cerebrale bloedvaten te verwijden. Nogmaals, de kolanoot bevat zowel cafeïne als theobromine. De twee samen verwijden de bloedvaten in de hersenen. Maar ze vergroten tevens de bloedstroom naar het hoofd. Welnu, mensen die aan migraine lijden, jullie hebben misschien wel net kennis gemaakt met een uitstekende remedie tegen jullie migraine. Zeg nooit nee, voordat je het zelf geprobeerd hebt.

Related Story

De Beste Alternatieven Voor Koffie: Natuurlijke Manieren Om Meer Energie Te Krijgen

EEN MOGELIJKE BEHANDELING BIJ ERECTIESTOORNISSEN

Tot slot, als klap op de vuurpijl: van de kolanoot wordt gedacht dat het succesvol kan helpen bij erectiestoornissen. Nadat je er op gekauwd hebt, neemt de bloedtoevoer naar de geslachtsstreek toe. Hierdoor worden de bloedvaten zachter en kunnen de genitaliën weer normaal functioneren.

Brittney

Geschreven door: Brittney
Brittney, die stellig gelooft dat cannabis van groot belang nu kan zijn voor de samenleving, geniet er zelf al heel lang van. Deze liefde is terug te zien in haar schrijven, waarmee ze mensen via een liefde voor cannabis wil informeren, leren, en samenbrengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken