Blog
White Russian (Serious Seeds)
2 min

White Russian: Cannabis Strain Review & Informatie

2 min

Hoewel ze ooit de sterkste soort ter wereld was, behoort White Russian nog altijd tot de krachtigste en populairste soorten die er zijn. Ontdek hier alles over deze strain, waaronder haar kweekeigenschappen, smaak en effect

White Russian is een van de meest geliefde wietsoorten van Serious Seeds. Deze awardwinnende indica werd ooit gezien als een van de sterkste soorten van het universum en is nog immer zeer gewild als een van de beste kruisingen die er zijn.

Gerelateerd artikel

Top 10 Sterkste En Meest Potentiële Cannabis Soorten

KENMERKEN VAN WHITE RUSSIAN

White Russian profiteert van de genen van twee krachtpatsers en is een kruising van absolute wereldklasse. Hoewel ze al twee decennia op de markt is, heeft ze nog altijd veel fans die vooral van haar sterke indica-achtige high en fantastische smaak houden. Enkele kenmerken van deze wietsoort:

Genen Indica-dominant
Ouders AK-47, White Widow
THC 20-25%+
CBD Onbekend
Smaken Citrusvruchten, specerijen, skunk
Effecten Ontspannend, opbeurend, couch-lock

White Russian is een kruising van AK-47 en de goddelijke White Widow. Uit deze beroemde ouderplanten ontstond een indica-dominante kruising die ooit werd gezien als de sterkste soort ter wereld. Hoewel er tegenwoordig soorten zijn met meer THC dan White Russian, kun je er wel op rekenen dat haar high er stevig inhakt. Dankzij een THC-gehalte van soms wel 25%, mag je gegarandeerd een interessante en fysiek ontspannende rookervaring verwachten.

De efficiënte werkingskracht is echter niet het enige pluspunt van White Russian. Wietliefhebbers delen namelijk ook graag haar pittige, maar zijdezachte rook met anderen. White Russian heeft talloze belangrijke awards gewonnen, waaronder tweemaal de eerste prijs op de High Times Cannabis Cup (1996 en 1997), maar ook verschillende andere prijzen.

HOE KWEEK JE WHITE RUSSIAN?

HOE KWEEK JE WHITE RUSSIAN?

White Russian laat zich vrij makkelijk kweken. Ze is dus geschikt voor zowel beginnende als gevorderde telers. Omdat ze indica-dominant is, blijft ze vrij klein, waarbij ze goed bestand is tegen veelvoorkomende wietplagen.

Kweekgemak Beginner
Omgeving Buiten / Binnen
Klimaat Gematigd, warm
Variëteit Feminized
Hoogte Binnen 100cm
Hoogte Buiten Gemiddeld
Bloeitijd 8-9 weken
Oogsttijd (Buiten) Half oktober
Opbrengst Binnen 350–500g/m²
Opbrenst Buiten 450g+ per plant

White Russian laat zich ongedwongen kweken, zowel bij een typische indoorkweek als buiten. Binnen blijft de plant nogal klein en gezet en wordt ze zelden hoger dan 100cm. Haar gerieflijke formaat gaat gepaard met een goede natuurlijke weerstand tegen de elementen. Daarbij is ze over het algemeen "vergevingsgezind" van aard. Ook minder ervaren binnenkwekers kunnen na een bloei van 8-9 weken een goede opbrengst van 350–500g/m² verwachten.

Gerelateerd artikel

De 10 Makkelijkste Cannabis Strains Voor Beginners

White Russian is tevens populair onder buitenkwekers, hoewel ze een warm klimaat prefereert. Buiten ontwikkelt ze de grootste toppen en levert ze de grootste oogsten op. Toch bereikt ze slechts een gemiddelde hoogte en is ze derhalve makkelijk te verzorgen. Onder de zon kun je half oktober 450g/plant of iets meer verwachten.

WHITE RUSSIAN: SMAAK EN EFFECTEN

WHITE RUSSIAN: SMAAK EN EFFECTEN

White Russian maakt nog altijd indruk met haar kracht dankzij 25% THC of zelfs meer. Ze is een stevig rokertje en heeft effect op je lichaam, maar ook op je geest.

Rokers melden vaak dat ze zich geïnspireerd, creatief en verkwikt voelen als ze White Russian roken. Het is daarmee een goede soort voor kunstenaars en andere creatievelingen die een creatieve boost wensen. White Russian heeft ook een ontspannend effect. Zo komen de indica-effecten naar voren met een plezierige fysieke stone die de inhoofdige buzz tempert. Toch heb je meerdere trekken nodig om volledig out te gaan, waarmee ze een goed rokertje is om met vrienden te delen.

Het doordringende aroma van White Russian combineert citrustonen met zoete, zure en skunky vleugjes. De intense geur van de plant is direct te ruiken in de tuin, de voorraadpot of tijdens het roken.

Deze aroma's zorgen voor bijzonder rijke, maar toch romige en zachte rook. Hierbij proef je zoete, dennenachtige tonen tijdens het inhaleren, gevolgd door een specerijachtige smaak die een tijdje blijft hangen. Dankzij haar exceptionele aanmaak van hars - bedankt White Widow! - is ze ook een goede keuze om te vapen en voor het maken van extracten.

WHITE RUSSIAN: EINDOORDEEL

White Russian wordt nog altijd beschouwd als een van de beste wietsoorten die er zijn. Rook (of vape) haar en het is al snel duidelijk waarom. Ze is misschien niet geschikt voor beginnende rokers vanwege haar sterke effect, maar wel ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een uitstekende krachtige lichamelijke en geestelijke high!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken