Blog
Yerba Maté
2 min

Yerba Maté vs. koffie: Moet je de overstap maken?

2 min

We zijn dol op koffie vanwege het stimulerende vermogen. Maar koffie levert ook negatieve effecten. Yerba Maté kan een geweldig alternatief zijn. Lees alles over Yerba Maté en hoe het kan worden vergeleken met koffie.

We zijn dol op koffie, vanwege het vermogen ons een energiestoot te geven wanneer we het nodig hebben. Desondanks kan koffie ook wat negatieve effecten hebben, ondanks het vermogen om lichaam en geest te stimuleren. Hieronder vallen de zure aard van koffie, de nerveuze "jitters" of het ervaren van die gehate "koffie crash" als je er teveel van gedronken hebt.

Yerba Maté kan een interessant alternatief zijn voor diegenen die hun dagelijkse cafeïne boost niet willen missen, maar de negatieve effecten van koffie liever vermijden. Laten we eens kijken naar Yerba Maté en hoe de plant kan worden vergeleken met koffie.

WAT IS YERBA MATÉ?

Yerba Maté is een soort hulst struik, die inheems is in Paraguay, Argentinië, het zuiden van Brazilië en Uruguay. De blaadjes en takjes van de Yerba Maté plant worden gedroogd en daarna geweekt om een Maté, een kruidenthee, te maken. Maté is een populair drankje in veel delen van Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse bevolking gebruikt Maté al duizenden jaren vanwege de energie stimulerende en opwekkende eigenschappen. Hoewel Maté dus al lang wordt gebruikt, wordt het buiten Zuid-Amerika nog steeds ietwat als een nieuw drankje beschouwd.

Gerelateerd artikel

Yerba Maté: Alles Wat Je Zou Moeten Weten

Yerba Maté bevat ongeveer net zoveel cafeïne als koffie, maar er zijn verschillen in de manier waarop Yerba het lichaam beïnvloedt. Yerba Maté bevat bijvoorbeeld een groot aantal vitaminen en andere nuttige stoffen, zoals de riboflavine, thiamine, niacine, pantotheenzuur, foliumzuur, magnesium, fosfor, kalium en mangaan. Al deze stoffen geven het lichaam net een beetje meer pep. Ook bevat het kleine hoeveelheden kalium en vitamine B, maar ook zink, magnesium en vitamine C. Net zoals koffie, bevat Maté ook antioxidanten.

DE EFFECTEN VAN YERBA MATÉ

The effects of Yerba Mate

Maté's stimulerende effecten op lichaam en geest kunnen niet worden vergeleken met een ander cafeïnehoudend drankje. Hoewel Maté ongeveer dezelfde hoeveelheid cafeïne bevat als koffie of thee, heeft Maté het unieke vermogen tegelijkertijd te stimuleren als te kalmeren. Dit kan komen door de ontspannende bestanddelen, zoals theofylline en theobromine. Het resultaat is een energiestoot zonder nervositeit of "koffie crash", ook niet na meerdere kopjes.

In aanvulling op de stimulerende en opwekkende vermogens, wordt van Maté ook gedacht dat het nog meer nuttige effecten bezit. Yerba Maté kan ook opbeurend werken en er wordt beweerd dat het een gevoel van welzijn opwekt.

Yerba mate VP bekijk Yerba maté

HET GEBRUIK VAN YERBA MATÉ

Yerba Maté in poedervorm kan worden gebruikt als een standaard thee. Gebruik een flinke lepel voor elk kopje en laat het ongeveer 3-4 minuten trekken in heet (niet kokend) water. Je kan ook een cafetière/French press gebruiken om Maté thee te zetten en te zeven.

Als je een koffiedrinker bent, maar niet zo dol bent op de negatieve effecten, kan Yerba Maté een geweldig alternatief zijn. Maak de overstap naar Yerba Maté en ervaar zelf de gunstige effecten!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken