Product toegevoegd aan winkelwagen
Afrekenen

ChillumsEr zijn 8 Producten

Laat je innerlijke sadhu los of vier je Rastafarikant met een van onze chillums van hout, keramiek, bamboe of glas. Loof Jah, Shiva of elke andere god van uw keuze, of geniet simpel weg van een niet confessionele super high. Chillums zijn ontstaan vanuit het verschillende kalebassen en hoorns die in Afrika werden gebruikt voor het roken. Sommige modellen zijn voorzien van een draadscherm om te voorkomen dat je de rookmix inademt en een watergekoelde chillum wordt een chalice genoemd.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Chillums - Klik hier voor meer info

Chillums: Lees Er Alles Over!

Een typische chillum (of chilam of Shillum) is een rechte, kegelvormige rookpijp. Chillums worden traditioneel gemaakt van klei, steen of hout en worden al zeker sinds de 18e eeuw gebruikt door de Sadhus (Holy Men) in India en de Hindoe monniken in het Himalaya-gebied om opium, cannabis en andere verdovende middelen of kruiden te roken, maar er zijn ook zeer oude chillums gevonden in Zuid-Afrika, dus de werkelijke oorsprong van de chillum is onbekend.

In India is het roken, of zelfs het bezit van een chillum, traditioneel voorbehouden aan mannelijke gebruikers en dit werd voornamelijk gedaan in de plattelandsgebieden in het noorden van India. Wanneer de chillum werd aangestoken, raakten zij hun voorhoofd aan met de chillum en zeiden: "Boom Shankar". Hiermee werden Shiva en de andere goden uitgenodigd om de chillum met hen te roken.

Gewoonlijk werd de chillum rondgedeeld en dit maakte het bijzonder belangrijk voor vroege stoners en de hippie beweging en hun gevoel van "eenheid" of lid te zijn van de "familie" in de jaren 60. Tegelijkertijd namen stoners, terugkerend op hun reizen uit India, chillums mee terug als souvenir (en vast niet alleen om naar te kijken). Het relatief gemakkelijke gebruik en de eenvoudige reiniging zorgde voor meer populariteit. Kanttekening: er wordt beweerd dat de bewoners van Amerika hun chillums doorgaven tegen de klok in; gezegd wordt dat zij hun kont (sorry) af veegden met hun linkerhand en daarom nooit een chillum met hun linkerhand zouden aanraken, dus ze gaven hem altijd door aan diegene rechts van hen.

What is a Chillum

Tegenwoordig, of beter gezegd, sinds de jaren 90, is het gebruik van chillums minder populair vanwege de vernieuwende rook attributen en eigenlijk worden er meer chillums in Italië geproduceerd dan in India, maar oudere consumenten uit (niet uitsluitend) de hippie scene houden nog steeds vast aan deze verouderde en zeer directe manier van het roken van cannabis en het feit dat het rookapparaat moet worden rondgegeven om de ervaring te delen. Zelfs Rastafari's gebruiken chillums in hun rituelen, en missen de juiste datum op een dag na! Ze vieren hun "Grounation Day" op 21 april. Geen 420, maar nog steeds een goede dag voor een gezamenlijke joint. Maar ik dwaal af...

Chillums komen in bizarre variaties: mensen zijn inventief en snijden wegwerp chillums van biologische wortels of radijsjes (leuk idee trouwens, het voegt vast een interessante smaak toe) en sommige mensen hebben het maken van chillums zelfs tot een kunst verheven. Darrel "Pipeman" Mortimer bijvoorbeeld, een straatartiest uit San Fransisco. Hij maakte sinds 1970 bijna 10.000 chillums en heeft ze persoonlijk gesigneerd en verkocht; als dat geen toewijding is!

Veel mensen in de stoner gemeenschap noemen de onderste steel van een bong ook een "chillum". Voorzover wij weten is het de meest gebruikte term in stoner jargon voor dit specifieke item. Bong "chillums" zijn meestal gemaakt van glas of van een soort roestvrij staal.